RE: Epiziotomija (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Janncica -> RE: Epiziotomija (15.12.2012 15:11:24)

da potvrdim samo da i meni receno da se rana pere bebi sapunom...potapka,malo joda za dezinfekciju i nista vise.

adulence -> RE: Epiziotomija (23.12.2012 0:18:26)

konci poispadali sad vise nista ne boli....jeeeee ...

lady_b -> RE: Epiziotomija (12.6.2013 12:01:57)

Jooooojjj!!! Ja ću da poludim... Rana prestala da boli i juče odem na kontrolu i kaže dr da ima, kako ona reče, neko mrtvo tkivo od epiziotomije i morala je to spaljivati sa nekom tečnosću, i sad me opet bolucka [sm=smiley19.gif] pa do kad više? Dala mi je da stavljam Neo-penotran Forte vaginalete, i rekla da njih stavljam 7 dana i onda neka mi je sa srećom(šta je time mislila ni sama ne znam)

majared -> RE: Epiziotomija (12.6.2013 15:24:39)

Ja danas idem na kontrolu, drzite mi pesnice. Ne boli me, samo s vremena na vreme zigne kao da me neko bocne iglom. Prestala sam da krvarim, imam samo bledi iscedak.
Nego zene, kada ste pocele da se perete sapunom? Do sada sam se prala samo vodom ali mi ostaju komadici vate pa me nervira.

Hajnalka -> RE: Epiziotomija (12.6.2013 15:29:48)

meni su rekli da u betaniju ponesem oktanisept sprej,ako mi budu radili epiziotomiju da sa time prskam,a da se rana pere bebi sapunom

minnica -> RE: Epiziotomija (12.6.2013 15:34:27)

I nama su u školici za trudnice rekli bebi sapunom, ali ja nisam imala epiziotomiju, pa ne bih da pričam napamet. Imaš i te kupke za bebe bez sapuna, jako blage, pa možda možeš s tim.

mali_mis -> RE: Epiziotomija (2.7.2013 15:43:20)

Meni je babica rekla da dok ne zaraste perem samo sa mlakom vodom, a posle sa bebecim sapunom ili kupkom. A da prskam sa oktaniseptom.

Cvrčko -> RE: Epiziotomija (2.7.2013 16:22:52)

Ipak me nisu sekli po ožiljku, nego su radili novi rez-ova beba je gurala na drugu stranu [sm=smiley36.gif] A tretman do zarastanja mlaka voda i hipermangan rastvor i ni peckanje ni zatezanje, nisam primetila kad su mi konci ispali [sm=smiley1.gif]

ivaMark -> RE: Epiziotomija (2.7.2013 16:24:15)

Meni je dr rekao da nista ne koristim za tusiranje niti nista za mazanje [sm=zmeden.gif] nisam ga bas poslusala [sm=jezicek.gif]
Konci su mi skinuti 8 dana posle porodjaja, za unutrasnje nemam pojma koliko ih je i bilo, i ne znam ni da li su pootpadali... videla sam dva puta na papiru nesto kao braonkasto... sad ne znam kako izgleda kada konci otpadaju [sm=zmeden.gifA
A nije me bas najbolje usio.. ostavio je oko 4-5mm neusivenu [sm=ribica.gif] pa mi smeta nekada, kao da ves zakaci taj deo, a da ne pricam kako mi smeta kada se keksam...
jooooj.... a i kada se tusiram nemam hrabrosti jos da pipnem kako treba taj deo, nekako je tvrd i kao da nije deo mene...

Fidelity -> RE: Epiziotomija (25.10.2013 17:39:42)

Mene su dobro secnuli..Bolelo je samo usivanje sam cin epiziotomije nisam osetila, a mislim da ni usivanje ne bi toliko bolelo da su uradili odmah dok se nisam ohladila od porodjaja. Babice su rekle samo topla voda prva 2-3 dana i da je najbitnije da se rana susi. Nista da se ne prska za zarastanje. Ja sam koristila Eucerinovu kupku za intimnu negu. Tusirala sam se posle svakog odlaska u wc. Na kraju sam mazala kantarionovo ulje da manje zatezu konci. I po kuci sam nosila one mrezaste gacice i pamucne uloske dok god rana nije potpuno zarasla. Nadam se da me na drugom porodjaju nece seci, za prvi sam znala da cu to tesko izbeci.

Misha i Ljisha -> RE: Epiziotomija (27.10.2013 6:38:05)

samo da napisem da se moze izbeci masiranjem od 37 nedelje kantarionovim uljem medjicu izmedju vagine i anusa, vezbama i strogo slusanjem babice i doktora. Ako vam kazu okrenite se na levu stranu 15 min i okrenite se na desnu 15 minuta i izdrzite bolove onda se sve izbegne. Zene nekad nemaju muda pa ne izdrze. Naravno kod nekog je neizbezno ali u vecini slucajeva ako je zena "poslusna" moze da se izbegne. Ja znam gomilu zena koje su izbegle. Moja snajka npr. Ja sam nazalost bila kesa pa nisam izdrzala 15 min na levom boku (na desnom jesam) ali sam imala vrlo mali rez tako da me je sve brzo proslo. Rana se nicim ne pere, samo mlakom vodom maximalno 5 puta na dan da se konci ne bi previse nakvasili. Octanisept je ok ali i ne mora. Ne brinite mame sve ce to biti ok.

Trcosava -> RE: Epiziotomija (27.10.2013 8:40:42)

IZVORNA PORUKA: majared

Ja danas idem na kontrolu, drzite mi pesnice. Ne boli me, samo s vremena na vreme zigne kao da me neko bocne iglom. Prestala sam da krvarim, imam samo bledi iscedak.
Nego zene, kada ste pocele da se perete sapunom? Do sada sam se prala samo vodom ali mi ostaju komadici vate pa me nervira.

Sapunom i sad jako retko se perem. Voda je sasvim dovoljna. I sa i bez epiziotomije.

jelenazvezda -> RE: Epiziotomija (6.11.2013 23:19:51)

evo mene i ovde,meni je tacno 4 nedelje od porodjaja,nisu me puno sekli al mi je rana i deo okolo bas tvrd i bolan ,cak su mi jedan deo i preskocili nekih pola cm i to me bas pecka i boli cak sam primetila i da curi nesto zuckasto,sta da radim .izvinite na opisu al ne znam kako da objasnim drugacije

ivaMark -> RE: Epiziotomija (6.11.2013 23:32:11)

Jelena, videh sta si napisala.. Imala sam i ja tih problema, ne znam da li si citala gore. Tvrdo tkivo... na kraju posle cetiri meseca mi je izvadjen konac koji dr nije dobro povukao ili sta vec, pa je ostao unutra (imala sam spoljne konce koji se skidaju, ne znam kako je kod tebe bilo?

dijana1* -> RE: Epiziotomija (6.11.2013 23:37:54)

Jelena ne bi bilo lose da odes kod dr. Meni je ostao jedan koncic i bas je pravio problem. Dve nedelje me je bolela rana i peckala i nisam mogla ni da sednem ni da hodam. Kada su izvadili taj jedan konac kao da sam se ponovo rodila.

vonavoj -> RE: Epiziotomija (7.11.2013 14:39:44)

jelena,ja sam namazala flogocid,i odmah je ispao konac i smirila se upala..probaj![sm=smiley1.gif]
tako mi je dr rekao!

jelenazvezda -> RE: Epiziotomija (7.11.2013 20:17:11)

hvala drage moje,ma bas me boli na dodir ima dana kad ne mogu bukvalno da sedim,videcu da odem bas me nervira a pritom mi se pojavilo pred porodjaj i nesto na samom ulazu u vaginu velicine zrna pasulja i tvrdo,znaci poludecu

dijana1* -> RE: Epiziotomija (17.12.2013 20:31:14)

Naravno secnuli su me i to dobro:-(
Sestra mi je rekla da se posle istusiram i da operem ranu bebecim sapunom. Usivala me je neka mlada dr. tj. vezbala je na meni. Uffff:-(

jovicaa -> RE: Epiziotomija (17.12.2013 20:36:12)

dijana nemoj da se plasis ne mora da znaci da te je lose usila, moze da se desi i da te neki iskusni doktor usije lose.. znas kakvi su, a ona se verovatno trudila posto je mlada..
samo opusteno[sm=smiley31.gif]
kako si prosla, jesi imala epdiural?

mati -> RE: Epiziotomija (17.12.2013 23:32:04)

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Naravno secnuli su me i to dobro:-(
Sestra mi je rekla da se posle istusiram i da operem ranu bebecim sapunom. Usivala me je neka mlada dr. tj. vezbala je na meni. Uffff:-(

Jao i ja sam bila iste "srece" da me usiva stazista ili sta vec , samo doktor... Meni su sve vreme u bolnici sestre stavljale rivanol na ulozak, a kasnije sam to nastavila kuci. Ranu, tj celu gospodju, umivam safeguard-om. A nekad isperem hidrogenom pa povidon jodom...

dijana1* -> RE: Epiziotomija (18.12.2013 16:05:08)

Ma samo da izvadim konce. Sa Vukom su mi drugacije sili, sami su ispadali a sada se vade nakon 7 dana.
Jbg boli:-( jos kada bebu dojim materica i gospoja otkidaju :-(
Za sada samo perem bebi sapunom. Nista jos nisam stavljala niti su mi sta dali.

Leax -> RE: Epiziotomija (18.12.2013 16:14:03)

Dijana mozes slobodno da koristis oktanisept on je super za takve stvari [sm=smiley1.gif] Neka ti ga neko od tvojih kupi pa mozes odma poceti da ga koristis. naprskas par puta u toku dana i naravno siri noge da se rana susi.

Ivanka 75 -> RE: Epiziotomija (18.12.2013 17:37:28)

Dijana, octenisept je odlican za rane.
Ja sam ga prskala i na epiziotomiju i bebi na pupak, mislim da je mnogo bolji od joda i hidrogena, brze zasusuje ranu.

jovicaa -> RE: Epiziotomija (18.12.2013 19:07:12)

ni nama nicim nisu prskali.. sto je greska po meni, ipak je to rana.
octanisept je super, da se makar jednom dnevno lepo naprskas, ako je rana ok. meni je on jako pomgao u slucaju kada je bolela ili svrbela rana, lepo ohladi i umiri.
a ako je rana upaljena onda obavezno jod i hidrogen, oni su meni sve izvukli kada mi se posle porodjaja sa aleksom kod kuce upalila rana....
jao dijana sad vidim, pa i ja sam drugi put imala te konce koji se vade, to je mucenje jedno. obavezno idi cim budu smeli da se vade, da ti izvade... zato sto oni posle urastaju.

Moiraina -> RE: Epiziotomija (18.12.2013 19:35:16)

Joj meni je to skidanje konaca bilo spas, bar prvi put. Znam sigurno da su mi tada stavili konce koji sami ispadaju ali dr mi je rekao da 10 dana od porođaja dođem da mi ih ipak skine, da meni bude lakše. Ma kao da sam se preporodila kada ih je skinuo!
Drugi put ne znam koje konce su mi stavili, ali opet mi je dr rekao da ćemo da ih skidamo 10 dana od porođaja. E sad ja nisam tada uspela da odem (bolnica, terapije, kontrole, da ne pišem ponovo), jedan mi je pukao nekih 7 dana od porođaja (sva sreća pa je do tada lepo zaraslo), a na skidanje sam otišla tek 3 nedelje od porođaja i do tada je ispao još jedan. Ostala su bila još 2 koja su zatezala užas, 3 nedelje nisam mogla da sednem normalno. I onda je dr skinuo i te preostale, milina.
Kući sam prskala Octenisept-om, sve je prošlo bez upale.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>