RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Sanchy -> RE: Double test (12.5.2012 16:30:02)

Osim toga u inostranstvu rade dabl i sa mesec dana starim uz,nije to toliko povezano vazno da ti je uradjen nuhalni nabor i vidjena nosna kost ovo iz krvi su neki drugi markeri koji nisu u vezi nekoj sa uz markerima,to se izgleda samo u nasoj zemlji insistira da budu u naredna dva dana i rezult.krvi......mislim da to nece bitno uticati na krajnji rezultat testa....

ana77 -> RE: Double test (12.5.2012 18:07:06)

Mislim da se sa tim starijim rezultatima radi triple test, a za double je bitnije da bude sto pre! Idi u bilo koju labaratoriju. 

jovicaa -> RE: Double test (12.5.2012 18:57:19)

samo jedna labaratorija radi dabl u zrenjaninu, barem koliko ja znam. a i valjda bi mi rekao lekar da idem u neku drugu da zna da rade u drugoj. a i nedeljom sigurno ne radi ni jedna. valjda ce moci u pon, ako ne radicu tripl kasnije...

nina26 -> RE: Double test (14.5.2012 11:28:43)

Devojke, jel moze i meni neko da protumaci rezultate sa double, iako mi je dr rekao da su ok, i da ne brinem nista:

free B hcg ng/ml - 66,6 0,840 MOM
PAPP-a mU/l - 2701,0 1,360 MOM

Nuhalni nabor (mm) 9 (12,4Wks) 0,574 MOM

Sindrom Down:

godine 1/847
A.D 1/6050
Biox 1/8631
Procena opasnosti 1/7114

Sindrom Edwards:

trizomija 18 1/99999

Komentar: Mala verovatnoca za oba sindroma

Ja mislim da je ok?

Anoniman -> RE: Double test (14.5.2012 11:30:18)

super su rezultati! najbitnija ti je ta razmera, a to ti je odlicno!

nina26 -> RE: Double test (14.5.2012 11:32:17)

Ksenci[sm=smiley31.gif]

Koji je to test b epipedou??? jel misle na triple???

Yag -> RE: Double test (14.5.2012 11:38:39)

sta je taj test zapravo jel mi moze neko dgovoriti mada i sta god da otkriju ja nebi svoju bebicu nikad ocistila ali cisto da znam sta je to da kad me doktor upita da znam sta reci[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Double test (14.5.2012 11:39:03)

to je onaj kao veliki ultrazvuk, meni se cini da to nije triple, jer se triple radi ako double nije dobar, pa onda nesto odmah posle (nek me ispravi neko ako gresim). a b epipedou se radi tamo oko 20. nedelje, samo ultrazvuk.

nink -> RE: Double test (14.5.2012 11:39:10)

I ja mislim da je sve ok!!!!

nina26 -> RE: Double test (14.5.2012 12:40:23)

Ok, hvala vam [sm=smiley31.gif]

Yag -> RE: Double test (14.5.2012 13:37:50)

sa koliko se radi taj test jer ja vec imam narucena na neki veliki UZ sad 23 kontam tad cu biti tek 9 ta nedelja pa jel to to ja nemam pojma

tijatija -> RE: Double test (14.5.2012 15:20:40)

ja mislim posle 12 te. Ja nikad to nisam radila, samo u prosloj tripl koji se radi u 16toj. Ima dr. Koji uopste neupucuju na to, nemoj da te brine...

Anoniman -> RE: Double test (14.5.2012 15:25:30)

yag, to se radi valjda od 10. do 13. nedelje  i u principu je to samo uz u kom se sve gleda i posebno meri nuhalni nabor (vrat) i gleda da li ima nosnu kost i onda se ta debljina nabora uracunava sa nivoima dva hormona iz krvi i dobiju se statisticki podaci o verovatnoci da dete ima nesto od tih sindroma.

jovicaa -> RE: Double test (14.5.2012 15:36:48)

ja sam zakasnila na dabl, posto nisam mogla za vikend da ga uradim.
radicu tripl za nekih 10 dana, kaze moj gin da se radi u 14 nedelji, tako da cu morati opet i na uz

Yag -> RE: Double test (14.5.2012 15:41:47)

IZVORNA PORUKA: ksena

yag, to se radi valjda od 10. do 13. nedelje  i u principu je to samo uz u kom se sve gleda i posebno meri nuhalni nabor (vrat) i gleda da li ima nosnu kost i onda se ta debljina nabora uracunava sa nivoima dva hormona iz krvi i dobiju se statisticki podaci o verovatnoci da dete ima nesto od tih sindroma.

pa dobro za 23 maj bicu par dana u 10 nedelji ja kontam pa valjda je to to mozda se ovde zove samo kao big UZ...nemam pojma...da bude kako treba[sm=bravo.gif]

jovicaa -> RE: Double test (22.5.2012 10:20:51)

znaci kakvo ludilo i bezobrazluk... bila sam danas na uzu i otisla da uradim double test u nekoj privatnoj laboratoriji kod bolnice i kazu oni meni lepo kod kog si lekara bila, e pa mi radimo samo sa tim i tim, idi u drugu laboratoriju????
kakvi manijaci, znaci nisam mogla da verujem, pazi privatna lab. sta ih briga kod kog lekara idem!!! i posalju me u neku trecu lab.(moju omiljenu, tamo su bas strucni, ali ja sam zivela u zabludi da oni ne rade double) i ja odem tamo i ladno rade double i urade mi bez problema + rade subotom znaci mogla sam i onda posle ekpsertnog odmah da odem, uradili bi mi, ali moj doktor se nije setio da mi kaze da se to radi jos negde nego je predstavio kao da se radi u jednoj jedinoj lab. koja ne radi subotom. i sad umesto da sam lepo uradila dabl kada sam trebala da ga uradim, radim ga 10 dana kasnije, zato sto lekari lobiraju do te mere za lab. da cak i kad je neophodno nece pomenuti da tu istu analizu rade i druge lab.! CIST BEZOBRAZLUK

ana77 -> RE: Double test (22.5.2012 12:51:20)

Katastrofa... koji uzas! I na kraju kad ti mozda ne budu validni rezultati zbog njihovog idiotluka, a platices sve jedno. Ja bih napisala imena tih labaratorija jer je u pitanju negativna reklama, da znaju zene iz Zrenjanina s kim imaju posla. 

jovicaa -> RE: Double test (22.5.2012 13:14:02)

pa ne bih navodila imena, da ne ispadne da reklamiram...
a da li uopste ima ikakvog smisla raditi dabl u 13 +5 ? posto su mi rekli kao uradice dabl

jovicaa -> RE: Double test (22.5.2012 13:20:05)

sad sam pronasla... double se radi od 11+2 do 13+6.... a ja sam danas po mom lekaru 13+5.. da li ce validnost testa biti manja zato sto ga radim sad ili ce biti ista kao da sam radila u 12. nedelji?

nina26 -> RE: Double test (22.5.2012 13:30:41)

Jovice, mislim da nisi zakasnila i da ce ti rezultati biti ok.

a za lab napisi slobodno, ne reklamiras ih, nego bas naprotiv da znaju zene sta da ocekuju!

jovicaa -> RE: Double test (22.5.2012 13:36:17)

mogu samo da pohvalim laboratoriju Vorgic, sjajni su strucnjaci i odlicno rade, ja sve od analiza koje treba da radim, radim kod njih!
a ostale mi sve deluju, kako kaze mm kao privatnici najobicniji, koji su nabudzili prostor, a nemaju veze sa zivotom, ne da nisu strucni, nego pouzdano znam da su izdavali i pogresne rezultate! i to sam vise puta cula, od bliskih ljudi. a svi ginekolozi salju bas u tu lab. samo zato sto su u dilu sa njima, a ne zato sto oni dobro rade.

ljoljica -> RE: Double test (22.5.2012 17:15:41)

zdravo svima :) ja sam radila double test i ovo su moji rezultati...kazu mi da nije sjajno...moj suprug u porodici ima umereno mentalno retardirane(sto ne moze da se otkrije u trudnoci posto je to psihicko stanje a ne genetski poremecaj,bar tako kaze moj doktor) tako da me "ne sjajni" rezultati uzasavaju! Molim vas ako se iko razume da mi pojasni sve ovo ...unapred zahvalna i preplasena...

fb-HCG 307ng/ml 7.81 Corr.MoM
PAPP-A 5.91mlU/ml 1.67 Corr.MoM

nuchal trnslucency 1,23 mm 0.76 MoM

Biochem.risk + NT 1:2121
double test 1:402
age risk 1:818
trisomy13/18+ NT < 1:10000

ps Ako je iko imao iskustva sa Dr Belosevcem sa Banovog Brda i sa lab BIOMEDICA bila bih zahvalna da ih podeli samnom...takodje mi treba i preporuka za lekara u visegradskoj...

ana77 -> RE: Double test (22.5.2012 20:49:40)

Rezultat ti nije tako katastrofalan jer ti je UZ dobar, a to je najvaznije. Sad ako u porodici muza nema ljudi sa downovim sindromom onda to ovaj test i ne moze da ti pokaze. Ako si zabrinuta odradi amniocentezu u 17 nedelji i onda ces 100% biti sigurna i mirna. Da li si sigurna da ti je fbHCG 7.81 corr MoM ili je neka greska pri kucanju??? To mi zvuci ipak malo previse. 

Sanchy -> RE: Double test (22.5.2012 20:54:29)

Veliki ti je Bhcg ...ako je to ta cifra ..ja sam zbog Bhcg 3.63 corr mom isla na amniocentezu,dabl i tripl su u principu cista statstika ako hoces da budes sigurna uradi amniocentezu to je ipak dijagnosticki metod..

ljoljica -> RE: Double test (23.5.2012 12:54:47)

hvala vam na odgovorima :) a jel zna neko da mi objasni sta u stvari odredjuje taj bhcg? zasto je problem ako je veliki?cemu on sluzi meni a cemu sluzi detetu ? ne razumem...A sto se UZ tice Dr mi je izgledao totalno nezainteresovano osim kada je u pitanju procedura i cena...tako da vise niusta nisam sigurna...cula sam da je veliki % pobacaja posle amnoicenteze i ne znam da li smem da se upustim u to a opet i ovo je veliki rizik...Da li neko zna koliko i gde kosta amniocenteza i kako se i kada to zakazuje tj koliko se ceka na samu proceduru? ja sam sada 15+3 ned ,od kada i do kada najkasnije se radi ta amniocenteza?ja se izvinjavam ako sam malo dosadna ali stvarno ne znam kome vise da se obratim cini mi se da doktori manje vise gledaju uglavnom korist a nekog bliskog ko se razume u ovo nemam...tako da mi svaki komentar znaci...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>