RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Maryjana -> RE: Double test (10.4.2012 18:50:16)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Maryiana,

Ne mogu da zamislim koliko ti je tesko[sm=smiley13.gif] Budi hrabra i kao sto su reklli sanse da ti se ponovo desi nesto slicno su skoro nepostojece. Ipak mislim da devojkama koje nisu redovno pratile threadove protekliih nedelja treba reci da ti jesi imala jako los double test. I jako veliku NT na ultrazvuku u 12 oj nedelji. Tako da je bilo ozbiljnih naznaka i pre da nesto nije u redu i pre amniocenteze , i na zalost sumnje su se pokazale opravdanim. Bitno je nije bio nasledni Down. Zelim ti brz opovaravak ! [sm=smiley31.gif]

Da,veliki NT.Medjutim koliko vidim ovde se po forumu stalno provlaci neka velicina od 3mm kao gornja granica.Moj NT je u 11+2 iznosio 2,45mm pri velicini ploda CRL 47,8mm. Mislim da sam vise puta pisala na forumu da velicina NT,kao i njegova gornja granica zavisi od velicine ploda (tj CRL),sto je i sasvim logicno.A tih 3mm o kojima se stalno prica su gornja granica za CRL od 84mm,koja odgovara starosti trudnoce 13+6.

Hvala Maslacak15 puno!!!!!!!!!!

Maryjana -> RE: Double test (10.4.2012 18:53:26)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Nista bez neke od dijagnostickih metoda tipa cvs ,ac ili kordo...kada sam konacno sve sabrala i oduzela sve ostalo ne moze da mi potvrdi da je dete zdravo u pogledu bolesti na koje se testira...i to je to...

Slazem se Sanchy.Dr iz Palmoticeve mi je rekao da se vidimo u sledecoj trudnoci na analizi plodove vode,a na moje pitanje-pa zar nije bolje da radim cupice jer se rade ranije,on mi je odgovorio-ne bih ti ja preporucio cupice jer nose malo veci rizik od pobocaja,ipak je amniocenteza sigurnija.

Maryjana -> RE: Double test (10.4.2012 19:00:33)

IZVORNA PORUKA: ana77

IZVORNA PORUKA: Maryjana

Da,ali i pored toga boli kad izgubis nesto sto je tvoje pa makar to nesto i bilo "neispravno".Znam da je ovo pravi izbor ali boli.Ipak je to bilo moje dete.Jos uvek mi je sve to sveze,ali procice.I moram priznati da mi je prosto zao sto nisam jos neki dan ostala u bolnici.Tamo vreme leti.Stalno sam bila okruzena zenama,nisam imala vremena sekundu da ostanem sama sa svojim mislima,tako da je boravak u bolnici odlicna psihoterapija.A ja se grozim bolnice i uzasavam boravka u njoj.Cak sam prvo vece htela da pobegnem kuci,ali eto sad imam drugacije misljenje.

Znam da je to verovatno jedna od najtezih moralnih dilema jer to je ipak bilo tvoje dete ali sigurna sam da si dobro odlucila.
Stvarno ti zelim sve najbolje, a najvise jednu divnu slatku i zdravu bebicu u najskorijem mogucem roku.

Nisam se ja uopste dvoumila.Cim je stigao rezultat znala sam sta mi je ciniti.Ali sad kad je sve zavrseno proleti mi svasta kroz glavu.Ipak sam ja bila na porordjaju,videla bebu itd.Ali sve je to zivot.Ima daleko gorih slucajeva od moje price.

Maryjana -> RE: Double test (10.4.2012 19:04:43)

IZVORNA PORUKA: bleki

Maryjana, i ja sam imala isto iskustvo u oktobru prosle godine. Cak su nam i rezulatati Dubla skoro pa bili isti. Zao mi je sto si morala kroz to proci, i 100 % znam sta si prezivela. Tek kad izadjes iz bolnice shvatis sta te je snaslo.

Ja sam sad opet trudna, preskocicu duoble test i idem sutra na CVS. Svi dr kazu da nema sanse da se dva puta desi down, ali ja necu da rizikujem. Mislim da dva puta preziveti to ....uffff

Ljubim te Maryjana puno puno puno!!! Drzi se zeno!! Mi smo uz tebe. :-* :-* :-*

Ti si na moju veliku zalost samo nestala sa foruma kada si dobila rezultat.Procitala sam sve tvoje postove i sve vreme pokusavala da nadjem da li si pisala o tome sta se dalje desavalo jer me je uzasno zanimalo.Medjutim jednostavno si nestala sa foruma,cini mi se da nisi ni objavila rezultat amniocenteze (ili cega vec).

Hvala,ti najbolje razumes sve ovo.Mnogo mi je drago da si trudna.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Veruj mi da se radujem tvojoj trudnoci kao da je moja.Jesi li u 10-11 nedelji?

nink -> RE: Double test (10.4.2012 19:05:28)

Maryjana jako,jako mi je zao[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image].Zelim ti da se sto pre oporavis i da rodis slatkog bebirona...Moras biti hrabra,lepo si napisala to je zivot....Predpostavljam da si imala klasican porodjaj i ako sam ja da u takvim situacijama ipak treba cr....a ti znas iz kojih pozdravljam te punoooo

Alexis79 -> RE: Double test (10.4.2012 19:14:52)

Ja sutra idem na double ,dr mi kaze da je obavezan i da iako nosim trojke postoje parametri za tacnost.
Verujem mom dr. ali ,sam svuda procitala da test nije pouzdan u viseplodnim tudnocama.
Jel' ne moraju neke posebne pripreme za sutra .Mislim mogu normalno da jedem i sl.?

nink -> RE: Double test (10.4.2012 19:56:58)

Alexis mozes normalno da jedes samo moras da znas tacnu tezinu i visinu,srecno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

ana77 -> RE: Double test (10.4.2012 21:18:35)

Da,ali i pored toga boli kad izgubis nesto sto je tvoje pa makar to nesto i bilo "neispravno".Znam da je ovo pravi izbor ali boli.Ipak je to bilo moje dete.Jos uvek mi je sve to sveze,ali procice.I moram priznati da mi je prosto zao sto nisam jos neki dan ostala u bolnici.Tamo vreme leti.Stalno sam bila okruzena zenama,nisam imala vremena sekundu da ostanem sama sa svojim mislima,tako da je boravak u bolnici odlicna psihoterapija.A ja se grozim bolnice i uzasavam boravka u njoj.Cak sam prvo vece htela da pobegnem kuci,ali eto sad imam drugacije misljenje.

Znam da je to verovatno jedna od najtezih moralnih dilema jer to je ipak bilo tvoje dete ali sigurna sam da si dobro odlucila.
Stvarno ti zelim sve najbolje, a najvise jednu divnu slatku i zdravu bebicu u najskorijem mogucem roku.

Nisam se ja uopste dvoumila.Cim je stigao rezultat znala sam sta mi je ciniti.Ali sad kad je sve zavrseno proleti mi svasta kroz glavu.Ipak sam ja bila na porordjaju,videla bebu itd.Ali sve je to zivot.Ima daleko gorih slucajeva od moje price.

Ne mogu da zamislim kako ti je bilo kad si videla bebu. Ja ne znam da li bih mogla ali ne znam ni da li ne bih mogla. Ali u bolnici si valjda bila okruzena zenama sa slicnim i gorim pricama i onda to u tom trenutku mozda toliko ne dopire do mozga kao kad covek dodje kuci i ostane sam sa svojim mislima.
Sto kaze Sanchy - dodji vama, pisi, komentarisi, izadji napolje kad se fizicki oporavis, setaj dok malo vreme ne prodje. Svaka ti cast na hrabrosti i na jacini ali valjda kad covek mora nesto da uradi onda prosto mora. U svakom slucaju, proslo je, sad ce biti sve samo bolje i uskoro ces i ti ponovo biti trudna i roditi jednu lepu i zdravu bebu :)!!!

Maryjana -> RE: Double test (11.4.2012 9:01:40)

IZVORNA PORUKA: nink

Maryjana jako,jako mi je zao[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image].Zelim ti da se sto pre oporavis i da rodis slatkog bebirona...Moras biti hrabra,lepo si napisala to je zivot....Predpostavljam da si imala klasican porodjaj i ako sam ja da u takvim situacijama ipak treba cr....a ti znas iz kojih pozdravljam te punoooo

Hvala nink puno!Da,bio je klasican porodjaj izazvan insaltacijom (mislim da je to prava rec).I ja sam vise za carski ali mogu ti reci da se doktori iz nekog razloga uzasavaju carskog reza i koliko vidim izbegavaju ga maximalno.Tj uvek gledaju da porodjaj bude prirodnim putem.Cinjenica je da je tako mnogo bolje za telo zene.

Maryjana -> RE: Double test (11.4.2012 9:06:42)

Ne mogu da zamislim kako ti je bilo kad si videla bebu. Ja ne znam da li bih mogla ali ne znam ni da li ne bih mogla. Ali u bolnici si valjda bila okruzena zenama sa slicnim i gorim pricama i onda to u tom trenutku mozda toliko ne dopire do mozga kao kad covek dodje kuci i ostane sam sa svojim mislima.
Sto kaze Sanchy - dodji vama, pisi, komentarisi, izadji napolje kad se fizicki oporavis, set_aj dok malo vreme ne prodje. Svaka ti cas_t na hrabrosti i na jacini ali valjda kad covek mora nesto da uradi onda prosto mora. U svakom slucaju, proslo je, sad ce biti sve samo bolje i uskoro ces i ti ponovo biti trudna i roditi jednu lepu i zdravu bebu :)!!!

Bebu sam videla sticajem okolnosti,ne zato sto sam htela.Mada te oni na kraju pitaju da li zelis da vidis bebu ili ne i onda potpises svoju izjavu (da si videla ili odbila da vidis).Ali koliko cujem jos niko nije trazio da vidi,niko nije bas toliko lud.A kad cujes kakvih sve muka ima shvatis koliko je tvoj problem mali.

I zato kazem da je boravak u bolnici bio prava psiho terapija.To kazem ja koja sam ranije razmisljala da ni po cenu zivota ne bi ostala da lezim u bolnici.

bleki -> RE: Double test (11.4.2012 10:58:04)

Maryjana, nestala sam sa foruma, pa sam se vratila kad je sve prošlo (ako to ikada može da prođe do kraja). Inače, ja sam bila VTO trudnica. Želela sam cure na forumu da savetujem da slušaju doktore i da na najmanju moguću lošu naznaku urade AC. Onaj osećaj što smo doživele, da se porađaš a izađeš praznih ruku iz bolnice je neopisiv, i molimo se Bogu da ga ni jedna cura sa foruma ili van ne doživi.

Sad sam u 11 nedelji, nadam se da ću ove nedelje imati rezultate CVS. Dok to ne uradim, neću se opustiti.

Želim ti više nego sebi... da budeš jača od mene.....cmok cmok cmok

Ostalim curama želim ODLIČNE rezultate testova. Maryjana i ja smo samo "slučajne greške", kod ostalih cura, pa i nas, MORA biti sve OK i biće!

Maryjana -> RE: Double test (11.4.2012 21:53:42)

Javi rezultate,ali sam sigurna da sada moraju biti dobri.Licno sam upoznala devojku koja ima 34god.Imala je prekid zbog Edvardsovog s. i posle 3meseca opet zatrudnela.Kada sam videla rezultat njenog dabl testa suze su mi krenule na oci od srece.Rezultat je iznosio 1:10 000.Medjutim ni ona nije imala mira dok nisu stigli rezultati amnio.

Hvala na podrsci!!!!!

Alexis79 -> RE: Double test (12.4.2012 23:45:25)

Stigli rezultati double testa i to za sve tri bebe.
Moj dr mi kaze da je validan i da ne brinem .
Rekao je i da je dobar ,mada ja ovde nista ne razumem i malko sam samo pogledala sta ste pisale i totalno sam se zbunila.
[img]http://www4.slikomat.com/11/0412/gn8-scan00.jpg[/img]

Alexis79 -> RE: Double test (12.4.2012 23:48:41)

Ovo je za prvi plod.
Razlicite su vrednosti i za ostala dva ploda ,da sad ne kucam mrzi me .
Neke vrednosti su vece neke manje ,ali je dr rekao da je sve ok.
cak iako je ovaj fb-hCg po onome sto ste pisale povisen [sm=zmeden.gif]

Sanchy -> RE: Double test (13.4.2012 0:45:11)

Nije ti hcg povisen,koliko ja vidim,jeste da je ovo bas sitno ali mislim da pise 1.16 corr mom to je ok...sve vrednosti su ti dobre s obzirom da nosis trojke jos ma super..opusti se..

Alexis79 -> RE: Double test (13.4.2012 1:13:11)

Ma pise nesto fb-hcg 109 , a ja naravno ne znam da se to gleda i taj Corr,mom.

Ma rekao je dr da je ok nego ja eto da imam razlog da razmisljam.[sm=smiley29.gif]

Hvala Sanchy [sm=smiley31.gif] ,odoh sad da pajkim to mi je pametnije[sm=smiley1.gif]

sanjili -> RE: Double test (24.4.2012 11:37:43)

Cao svima,ja sam nova na forumu... Pa me zanima da li ste bas sve radile double test? Meni se desilo to da me je doktorica poslala da uradim test,i ja ga nisam uradila,pa kad sam nazvala da zakazem ultrazvuk mi je rekla da posto nisam uradila taj double test u privatnoj labaratoriji (koji je 50e) ona meni ne moze vise biti doktorica i nece da me primi..Ne razumem,da li se vama tako nesto desavalo? Da mene drzavna doktorica salje da radim test u privatnu i posle nece da me primi jer nisam uradila test... Nju ne zanima dal je to hocu ili ne,nego se to mora uraditi...[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Maslacak15 -> RE: Double test (24.4.2012 11:46:29)

Sanjili ja mislim da je to cist bezobrazluk. Da ne ulazim zasto i kako i cime je sve bila motivisana ( dali dealom sa laboratorijom sto je moguce) ne moze niko da naredi pregled. Testovi jesu u Srbiji "obavezni" ali ja mislim da kao i sve analize mogu da se preporuce i da nema niko pravo da te natera na bilo sta. Kao sto bi imala pravo da uopste ne ides kod doktora u trudnoci ( sto naravno ne preporucujem !!) imas pravo i da ne radis double test.
Ne znam koji su tvoji razlozi, ali licno poznajem zenu koja je odbila bilo kakve analize tog tipa uz izjavu " kako god daje nebi abortirala" i to je izjava vredna dubokog postovanja. Kao sto neko ima pravo da ide na Amnio jer zeli da sazna sve tako moze neko da ne zeli da zna. Zene su razlicite, to je tvoje telo i tvoja beba, potrazi drugu doktorku. Puno te pozdravljam.

Maslacak15 -> RE: Double test (24.4.2012 12:05:43)

Osim toga, obrnuto, ako zena hoce da zna 100 % i oce da radi amniocentezu ( zna unapred da zeli amnio) potpuno je nesuvislo raditi pre toga i Double i Tripl test. Cista glupost.....

Sanchy -> RE: Double test (24.4.2012 12:38:22)

Ne znam sto bi odbila da ti vodi trudnocu?To je tvoj izbor,samo ne znam gde te je to slala kad je tolika cifra??Meni je uz uradila moja drzavna dr i sa tim uz sam isla u privatnu lab gde su odradili krv ,to me je kostalo 2000 din....ti markeri iz krvi jesu glupost,kao i ceo test ali uz u toj nedelji nije,ne znam da li si to odradila ili ne?...ja sam na kraju sve odradila,nije mi se dopao dabl pa sam radila tripl koji je bio grozan pa sam na kraju isla i na amniocentezu koju sam htela da izbegnem ali nije mi se dalo...

ana77 -> RE: Double test (24.4.2012 12:49:40)

Greska :)!

Olga75 -> RE: Double test (24.4.2012 13:04:38)

sanjii , ako radi u dz mora da te primi
kako god , mislim da je najbolje da nadjes drugog lekara a nju lepo da prijavis
trudnoca je stanje koje ne moze da ceka , slazem se ja izabrani lekar i blabla truc
ali trudnoca je trudnoca
to je kao da neki lekar opste prakse nece da primi pacijenta sa nekim akutnim bolovima
rekla bih sujeta , bezobrazluk i ucenjivanje

ivana70a -> RE: Double test (24.4.2012 15:13:08)

sanjii, prijavi je , tu nisu cista posla s njene strane.. odakle joj samo drskosti da ti zabrani dolazak... [sm=smiley35.gif]prvi put cujem za ovako nesto.. prijavi je, nista ne gubis,a bolje ces se osecati...

jovicaa -> RE: Double test (12.5.2012 16:18:37)

imam problem, juce mi je radjen ekspertni a lab koja radi dabl ne radi ni danas ni sutra, sta da radim? lekar mi je rekao odmah danas da izvadim krv

Sanchy -> RE: Double test (12.5.2012 16:22:16)

Idi u drugu laboratoriju,ne moguce da postoji samo jedna u celom gradu koja radi dabl?!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>