Sanchy -> RE: Double test (5.4.2012 14:30:40)
|
IZVORNA PORUKA: ivana70a pozdrav svima, nova sam na temi i procitala sam unazad 3-4 stranice, vidim da postoje buduce mamice koje imaju isti problem kao ja tj povisen betahcg , kod mene je 3.51 Corr. Mom. doktorka mi je rekla da je sve do 2.5 ok, e sada nije i lepo objasnila a ja sam zurila pa ne stigoh lepo da je pitam da mi objasni, pa ako neko zna neka mi kaze sta zapravo taj parametar pokazuje? ona mi rece nesto tipa to je pokazatelj hormona koji su vezani za izgradnju posteljice tj to je neka moja interpretacija. ja sam se skoro (pre 8 meseci) porodila pa mi je rekla da moze da mi bude poviseno zbog toga , ali rekla je da cemo raditi tripl kada dodje vreme. dakle, sta zapravo govori ta stavka?? pozz Jeste hormon koji uglavnom ukazuje na problem sa posteljicom,medjutim posto si se ti skoro porodila vrlo je moguce da su ti hormoni i dalje poremeceni i upravo iz tog razloga se ne preporucuje trudnoca dve godine nakon prvog deteta...meni je takodje bio povisen hcg 3.63 corr mom i takodje su me poslali na tripl koji je bio katastrofalan pa sam na kraju radila amnio...i sve je okk...inace povisen hcg je i tumor marker odnosi se i na bilo koju benignu izraslinu kao sto ja imam cistu na vratu pa su mi verovatno ti hormoni bili bezveze ,sto sam naknadno saznala,a po nekim izvorima zna da bude povisen i kada je u pitanju devojcica ili blizanci,e pa sad videces sta dalje sa dr,,,[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|