RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Maryjana -> RE: Double test (6.3.2012 11:30:28)

IZVORNA PORUKA: smurfi

maryjana kod kojeg doktora radis u NF. ja sam radila privatno danas kod doktora iz nf.

Nemam pojma.Niko mi nista nije rekao.Idem 19.marta na neki pregled zbog amnio pa pretpostavljam da ce mi tad reci (ili nece).Pravo da ti kazem nije mi ni bitno jer nemam strah,valjda je nestao od silnog cekanja (a inace sam plasljivica nevidjena).

Maryjana -> RE: Double test (6.3.2012 11:34:14)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

e pa super sto ti stize tako brzo bar oko toga neces da se nerviras...nisam znala da da je i u drzavnim to moguce,obicno zene pisu da cekaju po cetiri pet nedelja jer je u Palmoticevoj haos od guzve a kao sve bolnice tamo rade analize,,ja sam se iskreno zato i odlucila da analizu uradim privatno..a samo uzimanje uzorka sam radila u Visegradskoj..

Tako su mi rekli u N.frontu na genetici.A koliko si platila privatno?Ti si bese nosila u Novi Sad?

Sanchy -> RE: Double test (6.3.2012 13:53:27)

Nisam,u Visegradskoj ima genetska lab.,pcr metoda znaci istog dana rezultat ako predas uzorak do devet,deset sati,znaci testiranje na pet najcescih hromozopatija plus pol deteta je oko 12200 cini mi se,a citogenetika znaci kvalitet i struktura hromozoma i rucno brojanje,sto je isto jako bitno,jer postoje i trizomije 2,4,7 hromozoma jako jako jako retke ali zato se i radi citogenetika,kao i promene u strukturi koji dovode do anomalija,sve sam ti ja to izucila ...,ne znam tacno koliko je posebno ali obe metode sam platila 25000...citogenetiku sam cekala 11 dana...meni je bilo najbitnije da sto krace cekam rezultate ,sama procedura me nije toliko plasila ...nasla sam dobrog dr,zakazala kod njega,isla privatno na konsultacije pre amniocenteze ,za svaki slucaj ,i onda sam bila mirna...

tixy1 -> RE: Double test (6.3.2012 18:05:25)

Evo rezultata mog double testa:

fb-hCG 74,1 ng/ml 2.22 Corr.MoM
PAPP-A 7,44 mlU/ml 1.64 Corr.MoM

Biochem.ris +NT 1:6970
Double test 1:1420
Age risk 1:599 (30,7 godina)
Trisomy 13/18 +NT <1:10000

Jel moze komentari?

Sanchy -> RE: Double test (6.3.2012 18:23:03)

Konacan rezultat ti je dobar[sm=smiley1.gif],hcg je malo povisen ,ne strasno,tako da sve u svemu nemas zbog cega da se nerviras,s tim sto bih ja uradila kasnije i tripl cisto da vidim sta je sa tim hcg-om...eto,sad opusteno[sm=smiley1.gif]

Maryjana -> RE: Double test (6.3.2012 18:36:17)

IZVORNA PORUKA: tixy1

Evo rezultata mog double testa:

fb-hCG 74,1 ng/ml 2.22 Corr.MoM
PAPP-A 7,44 mlU/ml 1.64 Corr.MoM

Biochem.ris +NT 1:6970
Double test 1:1420
Age risk 1:599 (30,7 godina)
Trisomy 13/18 +NT <1:10000

Jel moze komentari?

Ma super!!!![sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif] Toliko super da verujem da te nece slati na dodatne analize!!!!
[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

Maryjana -> RE: Double test (6.3.2012 18:37:46)

Ja gledala samo konacan rezultat.Sad i ja vidim da je hCG povisen.Sanchy,pa kako joj je onda konacan rezultat toliko dobar?

Ali koliko vidim na forumu,svim devojkama kojima 1hormon nije bio dobar na kraju sve bude u redu sa bebom tako da verujem da nema razloga za brigu.

Sanchy -> RE: Double test (6.3.2012 19:06:18)

Uzimaju se svi parametri u obzir i biohemijski i ultrazvucni pa onda se dobije taj krajnji rezultat ovo gore je dobar rezultat ali ima i rezultata gde je odnos 1:10000 tako da sve je relativno...povisen hcg moze da bude zato sto je u pitanju devojcica ili blizanci ne mora da ukazuje ni na sta lose apsolutno...inace kod mene je bio povisen iz jednog drugog razloga sto sam sve naknadno saznala a to je da je hcg ujedno i tumor marker a povisen je i kod benignih izrastaja a meni se sa trudnocom pojavila cista na vratu i eto ti...nisam trebala da radim ni dabl ni tripl zbog toga ...

tixy1 -> RE: Double test (6.3.2012 19:09:20)

Ja cu svakako ici kod geneticara i na amnio iz drugih razloga, imam zakazano za pocetak aprila.
Hvala!!!

Sanchy -> RE: Double test (6.3.2012 19:33:04)

Ako vec ides na amnio nisi trebala ni da radis ove testove oni umeju samo da iznerviraju,bezrazlozno mada je tebi rezultat sasvim ok,,

tixy1 -> RE: Double test (6.3.2012 19:48:41)

To me je dr poslala. Mozda da bih imala vise dokumentacije za geneticara. Jer na izvestaju ne pise nista negativno.
Kod nas je zapravo problem to sto suprug ima rodjenog brata koji je mentalno zaostao, pa zbog toga zelimo da uradimo amnio.
Dr mi je rekla da ona ne bi da radimo horionske cupice, jer je veci rizik.

smurfi -> RE: Double test (6.3.2012 20:14:39)

meni ipak nisu danas stigli rezultati ..ipak ce sutra....ja cu da poludim ali stvarno [sm=smiley19.gif] ne znam kako sam danas izdrzala....iako mi je juce doktor rekao da 90 posto ne treba da brinem....ja cu da skacem od srece kad mi jave da je sve ok....popicu jednu rakiju odmah...[sm=smiley13.gif]al ne smem pijem eritromicin

Sanchy -> RE: Double test (6.3.2012 20:30:35)

IZVORNA PORUKA: smurfi

meni ipak nisu danas stigli rezultati ..ipak ce sutra....ja cu da poludim ali stvarno [sm=smiley19.gif] ne znam kako sam danas izdrzala....iako mi je juce doktor rekao da 90 posto ne treba da brinem....ja cu da skacem od srece kad mi jave da je sve ok....popicu jednu rakiju odmah...[sm=smiley13.gif]al ne smem pijem eritromicin

Znam kako ti je...ali izdrzaces a videces bice sve u redu...[sm=smiley1.gif]

Sanchy -> RE: Double test (6.3.2012 20:37:31)

IZVORNA PORUKA: tixy1

To me je dr poslala. Mozda da bih imala vise dokumentacije za geneticara. Jer na izvestaju ne pise nista negativno.
Kod nas je zapravo problem to sto suprug ima rodjenog brata koji je mentalno zaostao, pa zbog toga zelimo da uradimo amnio.
Dr mi je rekla da ona ne bi da radimo horionske cupice, jer je veci rizik.

Samo postojanje obolelog u blizoj familiji je indikacija za amnio ili horionske...horionske jeste malo rizicnija intervencija ali ako ti radi dobar dr i pokrivena si medikamentozno nema problema,rezultat se dobija za dan,dva i radi se ranije jos uvek u vreme kada ako ne daj Boze ,nesto nije u redu lakse je preboleti ono sto sledi...amnio je laksa intervencija ali se rezultati duze cekaju ,osim kada radis privatno a i tada citogenetiku minimum deset dana cekas a u to vreme beba se vec mrda ,osecas je pa je i bilo sta negativno jako tesko podneti...ali nemoj da se nerviras,ovaj rezultat ti je skroz ok,isla si na uz ako je i tu sve ok nece biti problema...[sm=smiley1.gif]

smurfi -> RE: Double test (7.3.2012 14:36:31)

a jeli neko imao ovako snizene hormone kao ja a da je sve u redu bilo na kraju....doktor mi je rekao da ne valja odnosno da ne bi trbali da su ispod 0,5 Mom a meni je pappa 0.58 a hcg beta 0,20....to mi je bas prenisko....iako svi oko mene govore da nemam razloga za brigu ja cu da skrenem skroz....jos nisam dobila rezultate [sm=smiley13.gif] znam da i sa moje i sa njegove strane nema u porodici nekih genetskih oboljenja...ali ipak se jako bojim rezultata[sm=smiley13.gif]

tixy1 -> RE: Double test (8.3.2012 19:23:57)

Bila sam danas kod dr, kaze da je sve ok sto se tice doubla.

Sanchy -> RE: Double test (8.3.2012 22:34:29)

Super[sm=bravo.gif]

sladja77 -> RE: Double test (12.3.2012 11:18:49)

Drage devojke, da li je rano da se dabl i ekspertski rade u 11-oj nedelji?

smurfi -> RE: Double test (12.3.2012 20:00:03)

samo da vam javim da su meni 8.marta stigli rezultati i da je sve u redu :))) presrecna sam bila taj dan pa nisam ni stigla da vam javim rezultate :)) djevojcica je :)) pozdrav za sve i zelim vam sve najboljeeeeeee[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Sanchy -> RE: Double test (12.3.2012 22:27:41)

Super[sm=bravo.gif]...znala sam da ce sve biti ok...sad uzivaj!!!![sm=smiley36.gif]

New Mom -> RE: Double test (12.3.2012 22:46:38)

IZVORNA PORUKA: sladja77

Drage devojke, da li je rano da se dabl i ekspertski rade u 11-oj nedelji?

Po teoriji nije, ali nalazi su kopentetniji sa punih 12.nedelja i u 13.oj.

borisns -> RE: Double test (14.3.2012 22:24:08)

cao devojke, devojka mi je trudna ia danas je dobila rezultate takozvanih markera i imamo jednu veliku brigu rekli su nam kako je sve ok ali Corr.Mom je 4.63 i tu nam je doktorka rekla kako je to opasno i da neznam do kakvih sve komplikacija moze doci pa nas upucuje u neku kliniku u bgd da joj vade deo posteljice ili da ceka amino neznamo sta da radimo molimo vas da nam pomognete

Sanchy -> RE: Double test (14.3.2012 22:59:33)

Procitaj unazad sta smo sve pisale ,ne znam za koji parametar je corr mom 4.63...da li je u pitanju hcg ili papp ,predpostavljam hcg?Kakav je nuhalni nabor kod bebe,koliko milimetara?Koliko godina ima devojka,i koji je krajnji rezultat testa,razmera na Dauna ,Edvardsa itd...nisi nam dao konkretne podatke...ali u svakom slucaju dabl test je samo statisticki test koji kaze da li tvoja devojka ulazi u to polje malo povecanog rizika ili ne,znaci nemojte se odmah plasiti da sa bebom nesto nije u redu...ja sam imala hcg povisen 3.63 Corr Mom i isla sam na amniocentezu ,koja isto nije bauk danas,i sa bebom je sve ok [sm=smiley1.gif]

borisns -> RE: Double test (14.3.2012 23:17:43)

jeste to je hcg ovako ide

fb-hCG 158 ng/ml 4.63 Corr.MoM
PAPP-A 11 mlU/ml 2.29 Corr. MoM

CRL 73mm

Biochem. risk + NT 1:3434
Double test 1:680 below cut off
Age risk 1:1033
Trisomy 13/18 + NT <1:10000 below cut off
nabor je 1mm

doktorica je rekla da je sve ok samo je problem kaze ta hCG sto je 4.63 Corr. MoM

Sanchy -> RE: Double test (14.3.2012 23:27:11)

Da,noj je test negativan,vidis moj je isto bio negativan ali mnogo gori nego njoj 1:350...a vidim da je i mladja od mene meni je age risk bio 1:310,imam 35 godina...nuhalni nabor joj je ok,obicno kod bolesne dece bude zadebljan nije pravilo ali tu vec postoji veca sansa da nesto nije u redu..kao sto rekoh i meni je hcg bio povisen pa su me uputili na amniocentezu e sad vasa dr,je bila duzna da vas posalje da uradite ili horionske cupice ili amniocentezu..zbog tog jednog povisenog hormona,ja sam se odlucila za amnioc...,mozete ovde da vidite ima tema amniocenteza a mislim da ima tema horionske cupice takodje..jako puno sam procitala sve sto mi je doslo pod ruku kada je amnio u pitanju posto prvobitno nisam htela da je radim ali sam shvatila da je to dijagnosticki postupak i da cu samo tako dobiti odgovor da li je beba ok ili nije...Vi malo citajte ,malo razmislite pa odlucite...inace par stranica unazad na ovom forumu devojka je imala 6.nesto hcg i mislim da je bas cupice radila i sa bebom je sve ok...tako da glavu gore..nista to nije strasno...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>