RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Maryjana -> RE: Double test (4.3.2012 13:27:16)

IZVORNA PORUKA: smurfi

sad sam i ja maryjana racunala na ovaj link sto si postavila :) isto mi je bolje ispalo... jaoo jedva cekam sutra da se vidim sa doktorom..i bicu puno mirnija kad odradim tu biopsiju... a dal smem odma posle srede kad ce biti i rezultati da putujem avionom...trenutno sam u bg da zavrsim ovo i trebam kuci da idem u crnu goru...trebala sam juce da idem kuci...al sam morala cekam sredu da se zavrsi sve da ostanem zbog ovoga.... jedva i da bude sve ok i da odem kuci i zagrlim moje[sm=smiley13.gif]

Smurfi drago mi je da sam te oraspolozila i da si se smirila.Sto se tice tvog putovanja Sanchy ti je sve rekla.U nekim bolnicama se cak i lezi 2-3 dana posle intervencije.Ali najbolje je da pitas svog lekara.

Maryjana -> RE: Double test (4.3.2012 13:31:21)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Na ovom kalkulatoru traze podatke i sa dabla i sa tripla?Zajedno?I ja nigde nemam Inhibin A[sm=zmeden.gif]..nisam uspela da uradim,trazi se i crl ali koji ?da li kada je radjen dabl,predpostavljam,jer ja tu vrednost na triplu nisam ni imala vec samo bpd ili obim glave...

Inhibin A nemam ni ja.CRL je sigurno obavezan podatak, a unosis onu vrednost CRL koja ti je izmerena na dabl tj tripl testu.Mora da ti na tom papiru pise CRL.Doduse neznam sta se meri na tripl testu,ali na dabl se meri CRL.

Sanchy -> RE: Double test (4.3.2012 13:41:26)

Na tripl testu ne mora crl ako je uradjen BPD tj.obim glave,ne znam da li svi tako rade ali meni je tako uradjeno samo preko bpd pa za tripl nemam crl i zato mi je i izbacilo nedovoljno podataka ali uradila sam samo sa podacima sa dabl testa i uspelo je,bolji su i to mnogo bolji rizik na dauna mi je bio 1:350 a po ovom kalkulatoru 1:979[sm=zmeden.gif]...sto samo znaci da su ovi testovi tu samo da naprave haos u glavi...dobro je sto sam zavrsila sa tim...ako mi bude palo na pamet drugo dete samo radim amniocentezu eventualno cupice umesto amnio i to je sve ..nikakvi testovi..

Maryjana -> RE: Double test (4.3.2012 14:01:18)

3xputa ti je bolji rezultat?![sm=smiley20.gif] Stvarno shou!

Maryjana -> RE: Double test (4.3.2012 15:31:28)

Eh,iscitah ja skoro ceo forum na temu dabl testa.Naisla sam samo na 3devojke koje su imale markere koji ukazuju na Daun.Ne mislim na one rezultate 1:...... vec na NT,fb-hCG i PAPP-a.

Kod Dauna je NT >1,8 MoM
fb-hCG je uglavnom >2 Mom
PAPP-A je uglavnom <0,4 MoM

I kao sto rekoh,naidjoh samo na 3devojke sa takvim rezultatima. Objavile rezultate dabl testa,napisale jos koji post i jednostavno nestale sa foruma iako su prethodno pisale kako ce javiti rezultate amnio.Nadam se da krajnji ishod nije bio[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] jer sam i ja jedna od onih koje imaju ovakve markere!!!!!!

Sanchy -> RE: Double test (4.3.2012 15:46:06)

Nemoj da se nerviras,ozbiljno pa gde ces gore od mog rezultata tripl testa 1:67 na dauna,uzas jedan...tresla sam se dok nisam dobila rezultat amnio,c c c ..inace otprilike je tako kako si napisala samo papp manji od 0.75 ,hcg veci od 2 i nuhalni na uz veci od 3mm...i opet je to sve relativno tako da trudi se da ne primas sve to previse k srcu...

Maslacak15 -> RE: Double test (4.3.2012 17:42:48)

CRL se ne meri na tirpl testu zato sto je vec kasno za precizno merenje, zbog velicine embriona i kurvature kicme. Posle 13 te nedelje obicno se ultrazvucno mere kao biometrijske vrednosti samo BPD, OFD (Glava), FL,HL (femur i humerus). HC i AC, obim glave i abdomena kao i jos par parametara: velicina cerebeluma na primer. I formule za procenu tezine embriona su rajene na osnovu ovih parametara.
Glavu gore Maryiana i verovatnoca 1:50 znaci da je zapravo vrlo verovatno da ce sve biti ok! Znam da strahujes ali nemoj unapred da klones duhom.

smurfi -> RE: Double test (4.3.2012 20:56:28)

ej ima li nekoga .... jel smem normalno da jedem i pijem sutra, u 3 mi je zakazana biopsija posteljice...uhh bojim see[sm=smiley13.gif]

Maryjana -> RE: Double test (5.3.2012 8:07:19)

Nemoj da se nerviras,ozbiljno pa gde ces gore od mog rezultata tripl testa 1:67 na dauna,uzas jedan...tresla sam se dok nisam dobila rezultat amnio,c c c ..inace otprilike je tako kako si napisala samo papp manji od 0.75 ,hcg veci od 2 i nuhalni na uz veci od 3mm...i opet je to sve relativno tako da trudi se da ne primas sve to previse k srcu...

Gde ces gore?!E sad ces da cujes sta je gore-moj dabl je bio >1:50, sto znaci da moze da iznosi i 1:1 (al naravno ne mora da znaci). A isti rezultat sam dobila i za bioh.risik.Ne nerviram se vise uopste.Nekako se nadam da ipak ja nisam taj baxuz i da ce sve biti ok.

Maryjana -> RE: Double test (5.3.2012 8:13:52)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

CRL se ne meri na tirpl testu zato sto je vec kasno za precizno merenje, zbog velicine embriona i kurvature kicme. Posle 13 te nedelje obicno se ultrazvucno mere kao biometrijske vrednosti samo BPD, OFD (Glava), FL,HL (femur i humerus). HC i AC, obim glave i abdomena kao i jos par parametara: velicina cerebeluma na primer. I formule za procenu tezine embriona su rajene na osnovu ovih parametara.
Glavu gore Maryiana i verovatnoca 1:50 znaci da je zapravo vrlo verovatno da ce sve biti ok! Znam da strahujes ali nemoj unapred da klones duhom.

U pravu si Maslacak-mozda sam ja u kategoriji onih 49 koje imaju ok bebu.Ma prosla sam kroz sve faze ludila i ne znam da li bi vise ista moglo da me izbaci iz koloseka.Doduse,ako na kraju saznam da je sve u redu mislim da cu slaviti kao nikad u zivotu!!!!!!!

Maryjana -> RE: Double test (5.3.2012 8:15:35)

ej ima li nekoga .... jel smem normalno da jedem i pijem sutra, u 3 mi je zakazana biopsija posteljice...uhh bojim see[sm=smiley13.gif]

Smurfi,stvarno nemam pojma.Nadam se da ce ti neko ubrzo odgovoriti.Al verovatno bi ti dr rekao da ne jedes da treba takko.

Sanchy -> RE: Double test (5.3.2012 14:31:15)

Uf kasno sam videla sta je smurfi pitala...ma sve sme,samo malo vise bolucka nego amniocenteza ali je u prednosti jer je radi ranije...1:50 ,pa nisam ni ja daleko od tebe ,tu smo,a kakav je nuhalni nabor?

Maryjana -> RE: Double test (5.3.2012 15:24:46)

Da,nismo daleko.NT je na velicinu CRL od 47,8mm iznosio 2,45mm (Corr.MoM 1,88-ovo je mnogo bitnije od velicine NT jer velicina NT zavisi od CRL i starosti trudnoce), na sta je moja dr rekla da je suvise velike u odnosu na ostatak tela.To je u mojoj glavi u tom momentu zvucalo kao da nosim cudoviste u stomaku!Rekla je da joj se to uopste ne svidja al da sacekamo rezultat dabl testa.E onda je stigo rezultat >1:50 cime je njena prica potvrdjena (da tu nesto ne valja).Medjutim,na genetici u N.frontu su mi odma rekli da to ne mora nista da znaci i da su imali trudnice ciji NT je iznosio 6 i 8mm i na kraju rodile zdrave bebe.

Ali ja sam bila prestravljena kada sam u knjizi koja govori i dabl i tripl testu pronasla sta sve ukazuje na Daunov sindrom.Da ne pricam o tome da tu pise da NT u kombinaciji sa vrednostima hormona (bas onakvih kakve ja imam) moze ukazati na Daun u preko 80% slucajeva.

A kako je tvoja bebica?Ti si 5ti mesec?

Sanchy -> RE: Double test (5.3.2012 15:29:36)

Sesti ,sa 23 nedelje ulazis u sesti...dobro je hvala na pitanju,mrda se po malo,nije nemiran za sada ...da,moja beba je bila 56 dugacka a nuhalni je bio 1.2 mmm ali opet samn morala na amnio jer su mi hormoni bili losi...ma polako jesi ti odlucila za amnio ,jel ti zakazan...izvini toliko tema a ja sam na svim sama protiv svih ,imam malo tradicionalniji pristup svemu pa me danasnje moderne zene uvek i svuda kritikuja .[sm=smiley36.gif]pa iskreno zaboravim neke stvari[sm=smiley13.gif]

Maryjana -> RE: Double test (5.3.2012 16:16:48)

Uf, bas ti je bio dobar NT!!![sm=bravo.gif]Amnio mi zakazan za 20.mart,da covek poludi....Za ovo vreme sam prosla kroz sve faze ludila-od toga da sam isla da ih molim da mi prekinu trudnocu zbog ocajnih rezultata do toga da sam sada u fazonu da ce ipak sve biti u redu.Pogledalo me bar 10 lekara.Jedni vicu-uzas kakav ti je rezultat (pa se ja sita isplacem),drugi govore-nista ovo jos uvek ne mora da znaci jos postoji velika verovatnoca da je sve ok -pa se ja opet sita isplacem od srece.I tako.Sad cekam taj famozni 20.mart.

smurfi -> RE: Double test (5.3.2012 19:42:23)

ej ja sam zavrsila danas biopsiju..nije me bolelo i nije me bilo strah ni malo...strah me rezultata..rekli su mi sutra da ce biti...nadam se najboljem,i meni su hormoni losi zato sam morala da radim i trishomy mi nesto losa nesto 1:3hiljade i nesto ...uglavnom cekam rezultate i molim Boga da sve bude u redu!!! rekli mi danas da lezim a vec sutra mogu da putujem....i pijem eritromicin na 8 sati po 1...
maryjana zelim ti sve najbolje i nadam se da ce ti 20 mart biti divan....a sancy jel dobila rezultate

smurfi -> RE: Double test (5.3.2012 19:52:38)

sad tek videh da ti tek 20 og radis amnio...e pa zelim da ti dani brzo prodju dok cekas i da sve bude ok svima vama sto cekate i meni...

Sanchy -> RE: Double test (5.3.2012 20:02:44)

ej ja sam zavrsila danas biopsiju..nije me bolelo i nije me bilo strah ni malo...strah me rezultata..rekli su mi sutra da ce biti...nadam se najboljem,i meni su hormoni losi zato sam morala da radim i trishomy mi nesto losa nesto 1:3hiljade i nesto ...uglavnom cekam rezultate i molim Boga da sve bude u redu!!! rekli mi danas da lezim a vec sutra mogu da putujem....i pijem eritromicin na 8 sati po 1...
maryjana zelim ti sve najbolje i nadam se da ce ti 20 mart biti divan....a sancy jel dobila rezultate

Super sto te nije bolelo ali kad stignes kuci ,odlezi jos par dana,za svaki slucaj,svi dr pricaju razlicito pa za svaki slucaj,i bice sve ok...ja sam davno zavrsila sa tim ,amniocentezu sam radila pre mesec dana ,sve je ok...normalan muski kariotip xy[sm=smiley1.gif].....javi nam sta je bilo a bice dobro[sm=smiley1.gif]

Sanchy -> RE: Double test (5.3.2012 20:04:47)

IZVORNA PORUKA: Maryjana

Uf, bas ti je bio dobar NT!!![sm=bravo.gif]Amnio mi zakazan za 20.mart,da covek poludi....Za ovo vreme sam prosla kroz sve faze ludila-od toga da sam isla da ih molim da mi prekinu trudnocu zbog ocajnih rezultata do toga da sam sada u fazonu da ce ipak sve biti u redu.Pogledalo me bar 10 lekara.Jedni vicu-uzas kakav ti je rezultat (pa se ja sita isplacem),drugi govore-nista ovo jos uvek ne mora da znaci jos postoji velika verovatnoca da je sve ok -pa se ja opet sita isplacem od srece.I tako.Sad cekam taj famozni 20.mart.

Ne znam odakle si,radis li drzavno ili privatno analizu,posto se drzavno bas dugo ceka...a privatno pcr metodom dobijes rezultat na pet najcescih hromozopatija issti dan pa onda opustenije mozes da cekas citogenetiku...?

Maryjana -> RE: Double test (5.3.2012 21:49:15)

Hvala smurfi!!!!I da znas da je rezultat 1:3000 odlican a ne los.Javi sta je bilo.[sm=wink.gif]

Maryjana -> RE: Double test (5.3.2012 21:53:06)

Ne znam odakle si,radis li drzavno ili privatno analizu,posto se drzavno bas dugo ceka...a privatno pcr metodom dobijes rezultat na pet najcescih hromozopatija issti dan pa onda opustenije mozes da cekas citogenetiku...?

Iz Bg-a.Radim u N.frontu.Rezultat na hromozomopatije stize u roku od 2-3dana a na citogenetiku se ceka.Meni je ionako hromozopatija najbitnija posto na nju i sumnjaju.[sm=smiley6.gif][sm=smiley6.gif]
[sm=smiley6.gif][sm=smiley6.gif][sm=smiley6.gif]

smurfi -> RE: Double test (5.3.2012 22:23:21)

maryjana kod kojeg doktora radis u NF. ja sam radila privatno danas kod doktora iz nf.

Sanchy -> RE: Double test (5.3.2012 22:29:08)

IZVORNA PORUKA: Maryjana

Iz Bg-a.Radim u N.frontu.Rezultat na hromozomopatije stize u roku od 2-3dana a na citogenetiku se ceka.Meni je ionako hromozopatija najbitnija posto na nju i sumnjaju.[sm=smiley6.gif][sm=smiley6.gif]
[sm=smiley6.gif][sm=smiley6.gif][sm=smiley6.gif]

e pa super sto ti stize tako brzo bar oko toga neces da se nerviras...nisam znala da da je i u drzavnim to moguce,obicno zene pisu da cekaju po cetiri pet nedelja jer je u Palmoticevoj haos od guzve a kao sve bolnice tamo rade analize,,ja sam se iskreno zato i odlucila da analizu uradim privatno..a samo uzimanje uzorka sam radila u Visegradskoj..

smurfi -> RE: Double test (5.3.2012 22:35:05)

sancy jesi ti isto imala niske hormone,koliko...i sve ti je ok?

Sanchy -> RE: Double test (5.3.2012 22:43:07)

Na dablu mi je hcg bio povisen 3.63 corr mom,sve ostalo ok a na triplu hcg i dalje povisen a afp snizen sto je bas odnos za dauna ...radila amniocentezu i sve je dobro[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>