RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Maryjana -> RE: Double test (3.3.2012 20:25:35)

Navijamo za tebe i drzimo ti palceve!!!!!! Javi rezultate, a do tad samo smireno jer ni nemas puno razloga za brigu.[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

Sanchy -> RE: Double test (3.3.2012 20:32:25)

IZVORNA PORUKA: Maryjana

Da,meni je neverovatno da ti nije napisan rezultat dabla.Zaista neverovatno.Pa zasto ga ne pitas.I iskreno ne razumem da su hormoni smanjeni i to oba a biohemiski risk ti je fenomenalno dobar.Zar se biohemiski risik ne radi na osnovu hormona?
Izvini al meni je tu nesto bas ....[sm=smiley29.gif]

Slazem se sa tobom ,,nesto mi ovaj test nije bas najbolje koncipiran,oba hormona su snizena a rezultat dobar a sam dr je salje na biopsiju horionskih[sm=zmeden.gif]..

Maryjana -> RE: Double test (3.3.2012 20:56:54)

To moze biti klasicna otimacina para,zar ne?[sm=zmeden2.gif][sm=zmeden2.gif][sm=zmeden2.gif]

Ja bi pomerila biopsiju za 2-3dana i za to vreme uradila dabl u drzavnoj klinici.

Sanchy -> RE: Double test (3.3.2012 21:08:26)

Mozda stvarno da ponovis dabl test mada sam ja stvarno cula od relevantnih ljudi da po nasim lab.i uopste u nasoj zemlji ni ne znaju da izracunaju krajnji rezultat a ovo sto sam sad videla kod smurfi mi bas lici na to...cisto bih uradila zbog vrednosti hormona bez obzira na krajnji rezultat testa pa ako su i dalje niski onda bih se i ja odlucila za biopsiju horionskih...

Maryjana -> RE: Double test (3.3.2012 21:18:00)

Sanchy pa zar to ne radi kompjuter?Mislim da su meni tako rekli na genetici,sto ustvari znaci da postoji program koji na osnovu unesenih podataka sam izracunava verovatnocu.Mozda zato ne znaju,sto nemaju odgovarajuci program.Ali kako je uspeo da izracuna sve osim dabla?[sm=smiley25.gif][sm=smiley25.gif]

Hej Smurfy,na prvoj stranici teme AMNIOCENTEZA ima devojka koje se zove Taya.Procitaj njen text.Oba hormona su joj bila snizena,uradila je amnio i rezultat joj na kraju bio ipak dobar,zato [sm=smiley1.gif].

Sanchy -> RE: Double test (3.3.2012 22:22:38)

Taj program je preuzet od Engleza nije prilagodjen zenama sa naseg podrucja,i uopste kada sam dobila rezultat tripl testa na primer 1 prema 67 na dauna ,sutradan sam u drugoj lab.uradila ponovo test ,uz inace vazi dva dana,i rezultat je bio 1 prema 106,sa smanjenjem hcg. a povecanjem papp..znaci da sam opet uradila celokupan test posle dva dana rezultat bi bio dobar[sm=zmeden.gif]...tada sam shvatila da je to nevidjena glupost ali sta cu morala sam da uradim amniocentezu jer sam bas imala taj nesrecni odnos na triplu visok hcg a nizak papp a i na dablu mi je hcg bio povisen pa za svaki slucaj..i eto sve je u redu[sm=smiley1.gif]a toliko sam se nervirala ...

Maryjana -> RE: Double test (3.3.2012 22:45:26)

Eh Sanchy, sta bih dala da taj program stvarno ne valja.....A i koliko vidim bar 90%trudnica sa foruma kojima rezultat testa nije bio dobar na kraju amnio pokaze da je sve ok.Il mozda skoro sve sa formua dozive laznu uzbunu?!Zar ne?

Sanchy -> RE: Double test (3.3.2012 23:07:27)

O tome pricam nigde nisam procitala da je nekom dabl ili tripl bio los i da je ujedno i amniocenteza pokazala los rezultat...ali uspanicis se kada vidis rezultat i sta ces bolje amnio nego da se pitas do kraja trudnoce...

Modessty -> RE: Double test (3.3.2012 23:08:28)

Kad vidim koliko greše prosto se zapitam da li da ga radim uopšte?![sm=zmeden.gif] A to me čeka sledeće nedelje.
Da li mogu ujutru da dam krv a popodne da idem na uz? Ili je onima u laboratoriji neophodan uz?

Imam zakazan uz u privatnoj klinici u 16h u sredu, a krv ću dati u državnoj laboratoriji

Sanchy -> RE: Double test (3.3.2012 23:15:26)

Prvo moras uz pa sa tim rezultatom vadis krv...pa da kad se pojavio dabl i tripl bilo je da je njegova tacnost 90 posto a sada je vec 60 posto posto nemaju pojma...najiskrenije da sam sve to znala ranije ne bih ni radila dabl a posle ni tripl ali bih svakako radila amnio posto imam tacno 35 god,izbegla bih dvostruko nerviranje...

Maryjana -> RE: Double test (3.3.2012 23:20:53)

Sanchy, da li postoji nacin da preko imena pronadjem na jednom mestu sve objave neke osobe tj sa svih tema?Ne znam da li sam jasno formulisala pitanje?!

Maryjana -> RE: Double test (3.3.2012 23:21:25)

Mislim na osobu sa foruma,naravno.

Modessty -> RE: Double test (3.3.2012 23:28:06)

Hvala!

vukosava -> RE: Double test (3.3.2012 23:42:52)

Ne racuna to niko u nasoj zemlji vec te masine General Electric, Siemens ili koje vec na osnovu parametara populacije zemlje u kojoj su proizvedeni. I pokazuju samo verovatnoce koje racunaju na osnovu statistickih podataka svih zena u njihovoj bazi podataka koje su imale decu bez genetskih poremecaja.

Triple test ima 5 % gresaka vezanih za predvidjanje Daunovog sindroma.

Sanchy -> RE: Double test (3.3.2012 23:43:33)

IZVORNA PORUKA: Maryjana

Sanchy, da li postoji nacin da preko imena pronadjem na jednom mestu sve objave neke osobe tj sa svih tema?Ne znam da li sam jasno formulisala pitanje?!

Mislim da to ne moze...nisam nikad pokusavala...pitaj na nekoj drugoj temi mozda ce neko znati[sm=smiley1.gif]

Maryjana -> RE: Double test (3.3.2012 23:46:59)

Smrc!Hvala u svakom slucaju!

Sanchy -> RE: Double test (3.3.2012 23:48:27)

IZVORNA PORUKA: vukosava

Ne racuna to niko u nasoj zemlji vec te masine General Electric, Siemens ili koje vec na osnovu parametara populacije zemlje u kojoj su proizvedeni. I pokazuju samo verovatnoce koje racunaju na osnovu statistickih podataka svih zena u njihovoj bazi podataka koje su imale decu bez genetskih poremecaja.

Triple test ima 5 % gresaka vezanih za predvidjanje Daunovog sindroma.

Tacno ali u svakom slucaju program ne valja..i nisam bas sigurna da je samo 5 posto,mozda u nekoj drugoj zemlji...,to je jako mali procenat greske onda je kod bar pet posto zena sa teme tripl test sa losim rezultatima trebala i amnio to da potvrdi.Da li je?

vukosava -> RE: Double test (4.3.2012 1:40:44)

IZVORNA PORUKA: Sanchy
Tacno ali u svakom slucaju program ne valja..i nisam bas sigurna da je samo 5 posto,mozda u nekoj drugoj zemlji...,to je jako mali procenat greske onda je kod bar pet posto zena sa teme tripl test sa losim rezultatima trebala i amnio to da potvrdi.Da li je?

Valjda. Moze da se desi da su bezveze rekli da beba nije ok a da jeste. I obrnuto.

Maryjana -> RE: Double test (4.3.2012 12:12:08)

Evo malo razonode:KALKULATOR ZA IZRACUNAVANJE RIZIKA OD DAUNOVOG SINDROMA

http://www.sbpsoftware.com/trisomy-risk-calculator.html

Meni rezultati duplo bolji na ovom kalkulatoru.Ocigledno da rezultat zavisi od programa koji imaju i parametara koje kombinuju.U svakom slucaju, meni je sad mnogo lakse pa se nadam da cu obradovati jos neku trudnicu!!!!!![sm=smiley1.gif]

Maryjana -> RE: Double test (4.3.2012 12:22:03)

Ali sve se svodi na isto-ovi testovi sluze samo da nam zagorcaju zivot i nista vise!!!!!!!

[sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif]

smurfi -> RE: Double test (4.3.2012 12:43:28)

sad sam i ja maryjana racunala na ovaj link sto si postavila :) isto mi je bolje ispalo... jaoo jedva cekam sutra da se vidim sa doktorom..i bicu puno mirnija kad odradim tu biopsiju... a dal smem odma posle srede kad ce biti i rezultati da putujem avionom...trenutno sam u bg da zavrsim ovo i trebam kuci da idem u crnu goru...trebala sam juce da idem kuci...al sam morala cekam sredu da se zavrsi sve da ostanem zbog ovoga.... jedva i da bude sve ok i da odem kuci i zagrlim moje[sm=smiley13.gif]

Sanchy -> RE: Double test (4.3.2012 12:50:30)

Posle amniocenteze naredjeno mi je strogo mirovanje sedam dana(Lezanje) ,dr je rekao kao da sam u bolnici,wc i kuhinja to je to,e sad ne znam sta da ti kazem biopsija horionskih cupica je malko teza procedura od amnio ali je mnogo bolje raditi posto se radi ranije nego amnio tako da pitaj svog dr vidi sta ce ti reci,najbolje...

Sanchy -> RE: Double test (4.3.2012 13:00:44)

Na ovom kalkulatoru traze podatke i sa dabla i sa tripla?Zajedno?I ja nigde nemam Inhibin A[sm=zmeden.gif]..nisam uspela da uradim,trazi se i crl ali koji ?da li kada je radjen dabl,predpostavljam,jer ja tu vrednost na triplu nisam ni imala vec samo bpd ili obim glave...

Maryjana -> RE: Double test (4.3.2012 13:24:00)

Sanchy pa unosis podatke ili sa dabla ili sa tripl testa.Znaci samo one parametre koje imas.Videces ono prozorce ispred svake unete vrednosti i ti ga stikliras (stikliras one parametre koje ces uneti).Ja sam radila samo dabl tako da imam samo 2hormona,NT i CRL.[sm=wink.gif]

Sanchy -> RE: Double test (4.3.2012 13:26:46)

Ja sam unela sve sto imam osim inhibin a i izbaci mi nedovoljno podataka?!Ha ha kod mene je sve nesto katastrofa...ajde videcu opet

Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>