Zemunka85 -> RE: Double test (25.3.2012 16:26:01)
|
Cao, nova sam na ovom Forumu, citam i nesto mi nije jasno. LM, ja sam Dabl test radila na Institutu za majku i dete. Kada dolazis po rezultate, uvode jednu po jednu, unutra sedi DR (valjda) i saopstava ti. Meni je rekao "Rezultati su dobri, ono sto svima savetujemo je ekspertski UZ u 21 nedelji" i to je to. Doktorka privatno je rekla da je OK rez, a DR u DZ samo prepisao. Esada, citajuci, mene nesto buni ... Prvo sto me buni je: - meni je dabl radjen u 12 nedelji, ali po UZ 12+6 i mislim da je to merodavnije, jer tacno znam da mi je ovulacija 9., a ne 15. dana. Nebitno. Srcana radnja, velicina, zeludac, svi delovi tela .. sve je vidjeno i ok. Nosna kost isto. NT je 1,4mm Free Bchg 78,4 IU/I jednak je 2.050 MOM PAPP-A 6,783 IU/I jednak je 1.667 MOM E sad: kao sto rekoh NIKO MI NISTA NIJE LOSE prokomentarisao za rezultate, a ja ipak vidim da je Beta povisena. 2,05 nije OK, je l tako? I? Nikom nista? Kao zakljucak NA SVE, ide: Down - pocetni 1:908 korigovani 1:15966 Edwards - pocetni 1:2230 korigovani 1:44596 Patao - pocetni 1:6692 korigovani 1:139837 ??????????? NIKO NEMA NI PRIBLIZNE REZULTATE! Iz mog poznavanja statistike i verovatnoce, ako se uslov postavi kao RIZIK - rezultat je bolji sto je razmera VECA, zar ne? Tj treba da bude 1: STO VECI BROJ, tako? Kako je moguce da se onda po Internetu DOBRI rezultati komentarisu kao <1:10000. Da li je to MANJE OD JEDAN - na prema DESET HILJADA, ili MANJE OD - JEDAN na prema DESET HILJADA? Zbun ... I jos ovo - kako je ovo moguce - prenosim vam rezultate mene i jos dve devojke 1) Free bhCG 58,8 mlU/ml : 2,48 MoM 2) Free bhCG 78,4 IU/I : 2,050 MoM 3) Free bhCG 21,38 IU/ml : 0,57 MoM Kako je meni (srednji red) vrednost Free bhCGa najvisa, a premereno u MoM - SREDISNJA u odnosu na ova dva rezultata? Hvala :D
|
|
|
|