RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

sladja77 -> RE: Double test (6.4.2012 22:04:38)

Da su mi rekli da treba ja bih odradila, bila sam spremna na to. Mada, moj dr kaze da je bio prisutan kada su u Visegradskoj amniocentezom izazvali zeni pobacaj, da bi sa sledecim detetom odbila ac i rodila dete sa daunom:(((((rizik je u praksi 2 pobacaja na 100 a to je prilicno.. Ali ko mora, mora. Pomolis se Bogu i napred. Ja sutra ulazim u 15-tu nedelju i cekam da uradim tripl, valjda ce sve biti ok.

ana77 -> RE: Double test (6.4.2012 22:54:11)

Joj ta je bas bila baksuz :( :( :(. Kako joj nista nisu videli na UZ?
Ja radim triple za nedelju i nesto dana (17.4.), pa cu videti sta cu dalje. Step by step sto bi rekli New Kids on the Block :D! (ne znam kud mi oni padose na pamet :))

Sanchy -> RE: Double test (6.4.2012 22:58:29)

UZ ne moze definitivno da utvrdi postojanje Daunovog sindroma,da moze ne bi niko radio amniocentezu....,cak i dabl i tripl test mogu biti lazno negativni jer su to samo statisticki testovi,na zalost....

nink -> RE: Double test (7.4.2012 10:54:52)

Sanchy zar za daunov sindrom nisu pokazatelji nuhalni nabor i nosna kost???Ja sam bila ubedjena da se to moze videti na uz...Ja trudna sa trecim a ispade da nista ne znam[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]..A sto se tice ac znam dosta zena koje su radile i nijedna nije imala spontani....Ne znam da li moj rezultat doubl da li da pokazem jos nekom dr,mada mi je gleda dr koji ce mi voditi trudnocu i poroditi,i sa klinike je.....Valjda nema razloga da mu ne verujem,totalno sam zbunjena...Sta moze da znaci to sto mi je malo ppapa nizak???

Sanchy -> RE: Double test (7.4.2012 13:15:37)

Nink ,fetusi koji imaju downov sindrom pokazju odsustvo nosne kosti u preko dve trecine slucajeva. Kao individualni marker on moze da otkrije preko 60% obolelih fetusa.Zajedno sa nuhalnim naborom,procenat sigurnosti se penje na 80 posto...markeri iz krvi su po meni cista glupost,i kao pojedinacni markeri precizni su svega 40 posto ,ne vise...tako nekako,znaci nista od gore navedenog nema sigurnost od 100 posto ,,,kao sto rekoh jedino amniocenteza je dijagnosticki metod koji ce ti reci da li je beba zdrava u pogledu aneuploidija na koje se testira..Nizak papp,nista specijalno kao pojedinacan marker...cisto bih uradila i tripl da sam na tvom mestu ...i meni je jedan hormon bio los pa sam zbog toga isla dalje a tako me je savetovao i dr...

ana77 -> RE: Double test (7.4.2012 16:46:50)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

UZ ne moze definitivno da utvrdi postojanje Daunovog sindroma,da moze ne bi niko radio amniocentezu....,cak i dabl i tripl test mogu biti lazno negativni jer su to samo statisticki testovi,na zalost....

Znam da ne moze da se 100% vidi ali moze da se nasluti sa prilicnom sigurnoscu. Bilo po srcanoj radnji, bilo po nuhalnom naboru, bilo po nosnoj kosti, na kraju krajeva i po double testu. Ali naravno, kapiram da zena ni po koju cenu nije htela da ide na AC zbog prethodnog loseg iskustva koje je verovatno pokazalo da je dete bilo OK ali ga je ona na zalost izgubila...

Sanchy -> RE: Double test (7.4.2012 17:22:51)

U najvecem procentu slucajeva kada zena izgubi dete nakon ac to dete je i imalo neku genetsku gresku...naravno uvek treba ici kod proverenih lekara ili se bar raspitati kakav je taj i taj...a to nije tesko ...treba malo vremena i volje..i komp preko njega mozes svasta da saznas ....ne mozes ici sa predpostavkom da su svi dr dobri jer nisu i da apsolutno nista ne znas o proceduri koju radis..to se ne odnosi na primer ove zene gore nego uopsteno ...ja pre trudnoce nista nisam znala ni o kakvim testovima o amniopcentezi,horionskim cupicama,kasnoj amnio ,kordo...nista...ali kad sam zatrudnela sve me je to vise nego interesovvalo jer ko ce bolje doneti sud o necemu nego ja sama u konsultaciji sa dr ...dr ne moze doneti nijednu odluku u moje ime a da se ja ne slozim i to je to....i nista ne prepustam slucaju...neko mi je na ovim stranicama napisao ,kada sam trebala da radim ac...trebas iskreno da odgovoris samo na jedno pitanje..sta bi ti bilo teze da uradis ac i da se desi spontani i izgubis zdravo dete ili da ne uradis ac i rodis dete sa daunovim sindromom ili nekim drugim?E kad svako sebi da odgovor znace da li da radi amnio ili ne...i to je to..

ana77 -> RE: Double test (7.4.2012 19:38:35)

Ko ima bilo kakve indikacije treba da ide na AC. Vidis da zene uvek imaju neki indikaciju koje ne daj Boze nose bebu sa D.sindromom. Ili te hormone ili uvecan NT. Dosta puta je to hvala Bogu lazna indikacija, pa na kraju sve bude u redu. Teska je to tema. Ali stvarno svako mora da se dovoljno informise da bi mogao da donese ispravnu odluku. 

Maslacak15 -> RE: Double test (8.4.2012 0:37:18)

Ana slazem se,
Jeste to samo verovatnoca ali je prilicno pouzdana analiza. I osim prica iz trece ruke kojima fale detalji jos nisam procitala licno ni jedan konkretni primer zene gde se desilo da sa potpuno neupadljivim ultrazvukom ( nuhalni nabor,nosna kost, srcani rad itd) i double testom dobije dete sa nekom od trizomija. Matematicki je moguce ali prakticno se ne desava.

ana77 -> RE: Double test (8.4.2012 8:57:50)

Ja se sve nesto nadam da je tako :) :) :)! Po meni je UZ ipak nekako najbitniji u celoj prici, ali ipak ni hormoni nisu za bacanje bez obzira na gomilu laznih rezultata - bolje spreciti nego leciti. 

Zemunka85 -> RE: Double test (8.4.2012 10:01:53)

Meni je pored svih ostalih parametara, jedino freebhcg bio "van granica" tj 2,050 MOM. Doktor koji mi je saopstavao rezultate na IMD inace on se potpisuje i kao dr koji je testove radio, moj dr u DZ i privatnik <igrom slucaja bih i kod njga> - niko od pomenutih mi apsolutno nista sem "Rezultati su OK" nije rekao. TeK ovde saznah da je to poviseno, tako da...

meyo -> RE: Double test (8.4.2012 10:18:15)

meni je doktor odradio uz i nakon detaljnog pregleda reko da se sve odvija kako treba te da ne treba duble test
vec da on vise paznje poklanja triple testu tako da cemo njega odraditi .. jer su sve mjere savrsene
a rekao mi da je vidio nesto sumnjivo ili djelic nepravilnog razvoja ili rizik poslao bi me na duble tako da eto moj duble se tu zavrsio

nink -> RE: Double test (8.4.2012 10:35:25)

I meni je dr rekao da je sve ok,a ovde saznas da je jedan hormon malo snizen,mada verovatno dr znaju sta je tu najbitnije,mada i oni mogu da pogrese...

Maryjana -> RE: Double test (9.4.2012 21:09:10)

Drage moje,meni je trudnoca prekinuta u 20.nedelji zbog Dauna i reci cu vam da mi je beba u 20.nedelji na UZ IZGLEDALA SASVIM NORMALNO!!!!!Dr koja je ujedno i prof.na fakultetu me je gledala nekih 15tak min na UZ i rekla mi na kraju da nikad ne bi posumnjala na Daun na osnovu onog sto se vidi na UZ.Toliko o nosnoj kosti i ostalim stvarima.

A sto se tice amnio-toplo je preporucujem svima!!!

Sanchy -> RE: Double test (9.4.2012 21:17:24)

Bas mi je strasno zao Maryana,znam kako ti je jer sam sama sa sobom prozivela taj momenat x puta cekajuci rezultate ,koliko mi je los bio tripl....glavu gore,druzi se sa nama,sledeci put ce biti ok...Daun je produkt slucajne greske doktori se sve vise slazu da genetika tj.postojanje u porodici vrlo malo utice i da se ta slucajna greska moze desiti bilo kome ,zato ja kazem amniocenteza i nista drugo..sa sadasnjim znanjem ako budemo imali jos jedno ,preskacem i dabl i tripl i pravo na ac...a ta slucajna greska ne moze se desiti jednoj osobi dva puta...

Maryjana -> RE: Double test (9.4.2012 21:21:07)

Procitaj moj text na temi amnio i HVALA NA PODRSCI!!!!!

ana77 -> RE: Double test (9.4.2012 21:21:10)

Maryjana, mnogo mi je zao sto si morala da to prezivis[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]! Zelim ti sve najbolje!

Maryjana -> RE: Double test (9.4.2012 21:24:23)

Hvala puno!!!!Sta da se radi-to je zivot.Cula sam mnogo gorih i tezih prica u bolnici tako da je moj slucaj maciji kasalj.Kroz sta zene moraju da prodju i sta sve da prezive ja sam prava srecnica.

ana77 -> RE: Double test (9.4.2012 22:44:10)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Hvala Bogu da si na vreme otkrila...

Maryjana -> RE: Double test (10.4.2012 11:56:01)

Da,ali i pored toga boli kad izgubis nesto sto je tvoje pa makar to nesto i bilo "neispravno".Znam da je ovo pravi izbor ali boli.Ipak je to bilo moje dete.Jos uvek mi je sve to sveze,ali procice.I moram priznati da mi je prosto zao sto nisam jos neki dan ostala u bolnici.Tamo vreme leti.Stalno sam bila okruzena zenama,nisam imala vremena sekundu da ostanem sama sa svojim mislima,tako da je boravak u bolnici odlicna psihoterapija.A ja se grozim bolnice i uzasavam boravka u njoj.Cak sam prvo vece htela da pobegnem kuci,ali eto sad imam drugacije misljenje.

Sanchy -> RE: Double test (10.4.2012 12:02:17)

Uvek je bolje kad si okruzen ljudima i nisi sam kakav god da je problem u pitanju..sad kad si sama kuci ili tako nesto a ti ovde..uvek se nesto desava...a polemika koliko hoces[sm=smiley1.gif]...

Maslacak15 -> RE: Double test (10.4.2012 12:12:56)

Maryiana,

Ne mogu da zamislim koliko ti je tesko[sm=smiley13.gif] Budi hrabra i kao sto su reklli sanse da ti se ponovo desi nesto slicno su skoro nepostojece. Ipak mislim da devojkama koje nisu redovno pratile threadove protekliih nedelja treba reci da ti jesi imala jako los double test. I jako veliku NT na ultrazvuku u 12 oj nedelji. Tako da je bilo ozbiljnih naznaka i pre da nesto nije u redu i pre amniocenteze , i na zalost sumnje su se pokazale opravdanim. Bitno je nije bio nasledni Down. Zelim ti brz opovaravak ! [sm=smiley31.gif]

Sanchy -> RE: Double test (10.4.2012 12:42:32)

Nista bez neke od dijagnostickih metoda tipa cvs ,ac ili kordo...kada sam konacno sve sabrala i oduzela sve ostalo ne moze da mi potvrdi da je dete zdravo u pogledu bolesti na koje se testira...i to je to...

ana77 -> RE: Double test (10.4.2012 13:22:05)

IZVORNA PORUKA: Maryjana

Da,ali i pored toga boli kad izgubis nesto sto je tvoje pa makar to nesto i bilo "neispravno".Znam da je ovo pravi izbor ali boli.Ipak je to bilo moje dete.Jos uvek mi je sve to sveze,ali procice.I moram priznati da mi je prosto zao sto nisam jos neki dan ostala u bolnici.Tamo vreme leti.Stalno sam bila okruzena zenama,nisam imala vremena sekundu da ostanem sama sa svojim mislima,tako da je boravak u bolnici odlicna psihoterapija.A ja se grozim bolnice i uzasavam boravka u njoj.Cak sam prvo vece htela da pobegnem kuci,ali eto sad imam drugacije misljenje.

Znam da je to verovatno jedna od najtezih moralnih dilema jer to je ipak bilo tvoje dete ali sigurna sam da si dobro odlucila.
Stvarno ti zelim sve najbolje, a najvise jednu divnu slatku i zdravu bebicu u najskorijem mogucem roku.

bleki -> RE: Double test (10.4.2012 13:44:31)

Maryjana, i ja sam imala isto iskustvo u oktobru prosle godine. Cak su nam i rezulatati Dubla skoro pa bili isti. Zao mi je sto si morala kroz to proci, i 100 % znam sta si prezivela. Tek kad izadjes iz bolnice shvatis sta te je snaslo.

Ja sam sad opet trudna, preskocicu duoble test i idem sutra na CVS. Svi dr kazu da nema sanse da se dva puta desi down, ali ja necu da rizikujem. Mislim da dva puta preziveti to ....uffff

Ljubim te Maryjana puno puno puno!!! Drzi se zeno!! Mi smo uz tebe. :-* :-* :-*

Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>