Sanchy -> RE: Double test (26.2.2012 13:35:52)
|
Meni je dabl bio negativan,ali mi je hcg bio povisen .Vec tada sam se razmisljala da li da odradim i tripl ili odmah na amnio,kao cisto da bih se bolje osecala cak i ako se odlucim za amnio...i uradim tripl a rezultat 1 prema 67 na dauna,uzas,kao da imam 50 godina...bila sam strasno besna i vec tada sam zakljucila da su ti testovi glupost i nista vise,sto mi je posle vise ljudi potvrdilo....kod nas ti testovi se ni ne rade kako treba zato su rezultati totalno nepouzdani...i kao sto rekoh,samo se dobro,dobro,raspitaj za dr koji ce ti raditi amnio,ako se odlucis,to je najbitnije u celoj prici,veruj mi...to sto radi privatno nije ti nikakva sigurnost da je dobar sto se tice amnio..posle amnio moras dobiti antibiotike i moras da lezis sedam dana,sto je moj dr rekao,kao u bolnici da si,i jos nesto vrlo bitno ne sme da ide kroz posteljicu ,ja sam isla na konsultacije kod mog dr.upravo to da ga pitam posto sam procitala da nasi dr to rade(a zato verovatno i dolazi do pobacaja)..doslovno mi je covek rekao da on to ne radi ali da kolege znaju to da rade!?...posle sam cula da su se bas na na toj klinici desavali i spontani posle ac cak i slucajevi sepse a to je sve zbog lose odradjene procedure....ne zelim da te plasim ac je jako pametna stvar jer postoje neke hromozomske nepravilnosti koje bi se kod deteta ispoljile tek izmedju treceg meseca i trece godine zivota...znaci nikakvim testovima i uz ne bi mogli da se primete u samoj trudnoci,kod Dauna u 15 posto slucajeva uz je savrsen,testovi takodje pa se posle iznenadis na porodjaju...to je strasno...sve sam ja ovo iscitala po nasim ali i stranim sajtovima,mozes i sama doci do svih ovih podataka a i pitati dr.sve je tacno...tako da razmisli,konsultuj se jos ,i ako odlucis pazljivo biraj doktora i sve ce biti u redu...i jos nesto rezultat pcr metodom se dobija isti dan u lab gde sam ja nosila...to ti je na pet najcescih hromozopatija a cela citogenetika ja sam dobila rezultat za 11 dana tako da ako si panicar kao i ja i ne mozes da cekas rezultate pitaj i to...
|
|
|
|