RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

lesica -> RE: Double test (21.2.2012 16:29:20)

Neka saceka i uradi tripl,i to je to.

lanajelena -> RE: Double test (21.2.2012 16:40:57)

Hvala [sm=smiley31.gif]...znala sam i ja za tripl ali nisam znala kad se radi

Catalina. -> RE: Double test (23.2.2012 22:44:59)

Drage buduce mame,da li neko moze u kratkim crtama da mi objasni sta predstavlja vrednost PAPP-A?

moram da priznam da nisam iscitala sve stranice ali jesam mozda pola i uglavnom je svima vrednost mnogo niza nego meni..

evo mojih rezultata:

Free Bhcg 57.1 IU/L 1.399 MoM
PAPP-A 13.320 IU/L 3.278 MoM

Tr21 1u 1017
Tr18 1u 2470
Tr13 1u 7753

na kraju nalaza mi pise- Potrebna je konsultacija geneticara s obzirom na vrednost PAPP-A

nink -> RE: Double test (24.2.2012 13:46:54)

Da li neko moze malo vise informacija da mi da o Doublu testu ??Mislim da li je nko radio u Visegradskoj??Da li tamo izvade i i krv???Da li tamo sve zavrsis i koliko cekas rezultate???

nink -> RE: Double test (24.2.2012 14:33:38)

I sta se placa od toga??Izgleda da nema nikog da mi odgovori...

Ivana. -> RE: Double test (24.2.2012 19:03:21)

Nink, ja stvarno ne znam, radila sam u institutu za majku i dete.

Catalina, tebi su konacni rezultati dobri, mislim da je to najvaznije. Meni je bila situacija sa free beta hcg, on mi je bio 4.96 MoM, sto je stvarno PREVISOKO, nisam videla da je neko imao tolike vrednosti, pa su me isto slali kod geneticara zbog tako visokih vrednosti, a oni su me uputili dalje na AC, ali sam ja odbila. Rodila sam zdravu devojcicu, tako da je sve to ipak samo statistika

Catalina. -> RE: Double test (24.2.2012 21:32:37)

ja sam ipak prihvatila AC zbog toga kao i zbog predhodna dva pobacaja...uradila sam i sad cekam rezultate...onaj najgori period...[sm=smiley13.gif] nadam se i verujem da ce sve biti dobro...

Ja isto ne bih znala da odgovorim za placanje,radila sam u NS ali mislim da ne bi trebalo nista da se placa ako dobijete uput...

Maryjana -> RE: Double test (25.2.2012 12:06:21)

Draga Catalina, PAPP-A je plazmatski protein A povezan sa trudnocom.fbHCG ti je normalan,ali ti je PAPP-a poprilicno povisen sto ne mora nista strasno da bude,posebno sto ti je verovatnoca da dete ima trizomiju 21,18 ili 13 jako mala,gotovo nikakva.Vidim da nisi napisala koliki je NT pa pretpostavljam da je i on dobar.U svakom slucaju sigurna sam da nemas puno razloga za brigu i da ce rezultat amniocenteze biti dobar.Javi rezultate.[sm=smiley20.gif]

Maryjana -> RE: Double test (25.2.2012 12:11:36)

Draga Nink,ja sam radila dabl u Narodnom frontu.Nista se ne placa,a rezultat mi je bio odma sutradan.Moja doktorka mi je uradila specijalisticki ultrazvuk koji se radi u tom danu,a koji sam mogla i u Narodnom frontu da uradim.Onda sam odma otisla u N.front (isto jutro) i dala krv.Zelim ti puno srece i javi nam rezultat!!!!!!!!

pinky -> RE: Double test (25.2.2012 12:11:56)

Catalina, koliko dugo e cekaju rezultati AC u NS? Ja cekam rezultate iz Nisa, 3-4 nedelje. U pravu si da je najgori period...[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

nink -> RE: Double test (25.2.2012 12:17:04)

Maryana hvala ti puno,konacno dobila odgovor[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Catalina. -> RE: Double test (25.2.2012 12:32:45)

Maryana hvala ti puno...NT je dobar...geneticarka mi je rekla da je moguce da je to poviseno jer pijem utrogestan,mozda to moze da utice,ne znam...u svakom slucaju za pa rdana stizu rezultati AC pa cemo videti...

Ja sam plodovu vodu vadila u Betaniji a odnela sam u jednu privatno ordinaciju kod geneticatke kod koje sam isla na razgovor...rezultati budu gotovi za 7-10 dana a drzavno oko 2-3 nedelje,mada sam od nekih cula da su cekali i 5,6 nedelja...

Maryjana -> RE: Double test (25.2.2012 15:05:57)

Da i ja sam cula da se na rezultat ceka poprilicno, 3-4nedelje u drzavnim.Ali isto tako znam da postoji brzi nacin da dodju do rezultata, u roku od 3-4dana.Zove se FISH i sluzi da odma pokaze u kom pravcu se odvija trudnoca tj da li je beba zdrava ili ne.Ali za neke sitnije detalje im svakako treba mnogo vise vremena.

Neprilag0djena -> RE: Double test (25.2.2012 18:27:42)

Da se pridružim...

fb-hCG 36.77 ng/ml o.79 Corr. MoM
PAAP-A 2.69 mlU/ml 1.50 Corr. MoM
Nuchal transluency 1.00mm 0.78 Corr. MoM
Nasal bone 2mm

Risk at sampling date
Biochem.risk + NT
1:10000
Double test
1: 3636
Age risk
1:156 (jbg, izdala me krštenica)
Trisomy 13/18+NT
1:10000
Dr je prezadovoljna, a ja sam srećna jer smo prvi korak preživeli...
Zakazala 4D za 6. mart...
Nego da vas pitam: da li da idem na amnio (imam 37 godina) kada su mi rezultati dabla i UZ odličnii ako rezultati 4D budu u redu?

Neprilag0djena -> RE: Double test (25.2.2012 18:30:55)

Uh, zaboravila da pitam: da li se radi tripl ako je dabl dobar?
Čula sam da je dabl precizniji...

pinky -> RE: Double test (25.2.2012 22:41:48)

Tripl se radi, iako je dabl dobar.

New Mom -> RE: Double test (25.2.2012 22:52:50)

IZVORNA PORUKA: pinky

Tripl se radi, iako je dabl dobar.

Ne mora uvek, zavisi kako dr savetuje.

New Mom -> RE: Double test (25.2.2012 22:55:28)

IZVORNA PORUKA: Neprilag0djena

Nego da vas pitam: da li da idem na amnio (imam 37 godina) kada su mi rezultati dabla i UZ odličnii ako rezultati 4D budu u redu?

Ovo možeš samo ti da odlučiš. Treba da znaš da su dabl, tripl testovi samo statistička verovatnoća (sa preciznošću od 65-85 posto, zavisi od laboratorije), a i da UZ nije svemoguć.

mama kukunka -> RE: Double test (26.2.2012 1:10:42)

Neprilagodjena, super su ti rezultati..
Mi smo vrsnjakinje, ali sam ja prosle godine radila dabl pa mi je age risk bio neso oko 1:300, a ostali rizici nesto losiji od tvojih ( mada opet u hiljadama) jer ne nuhalni nabor bio 1,9 ( verovatno sam negde ovde pisala, negde u junu prosle godine)
da li ces ili neces raditi AC je iskljucivo tvoja odluka..ja ga nisam radila
plasila sam se onog statistickog rizika 1:100 da krene spontani nakon ac( prezivela vec pre toga 2 spontana)..
a za odluku je bilo presudno to sto ne bih bila u stanju da prekinem trudnocu u 24-5 nedelji,tj da mi rade fetocid ukoliko bi se pokazala neka od anomalija ploda..mm i ja smo se dogovorili da ce to jako zeljeno dete doci na svet , i bili smo spremni ( mozda smo samo bmislili da smo spremni, ko zna kako bi bilo da je ne daj Boze bilo drugacije) i na eventualne bolesti..
Sada imamo bebu od 7 nedelja i uzivamo!!
Kod kog god doktora sam zavirila do kraja trudnoce, prezivela sam ''c..c..c'' '' pa trebali ste da uradite AC''
Ali ja ni u jednom trenutku u trudnoci nisam zazalila sto nisam uradila ac, niti su uspeli da me opklolebaju ...
ono sto bih mozda( kazem, samo mozda) uradila -da ostanem opet trudna je analiza horionskih cupica, za koju nisam imala vremena u ovoj trudnoci jer nisam htela ni kod dr da odem do 8-9 nedelje..nisam htela ponovo da prezivljavam '' da li kuca srce'' pricu..jedva uspeh na dabl da odem, jer se sve mnoogo ranije zakazuje..
..i pravo da ti kazem, ubise meu pojam sa godinama..uopste nisam mislila da sam matora dok me dr nisu ubedili u to..zbog krstenice sam morala i ogtt ( test opterecenja secerom) da radim..istripovase me najstrasnije..a jos kad gvirnem u karton trudnice koja ceka pored mene u savetovalistu a tamo pise 1987 godiste[sm=smiley19.gif]..odoh sad off

Sanchy -> RE: Double test (26.2.2012 1:53:55)

Tripl i dabl su samo statisticki testovi i nista vise...odgovor da li je beba ok mozes dobiti analizom horionskih cupica,ac ili kordocentezom...kod horionskih je prednost sto se radi rano pa ako nesto ne daj Boze ne valja lakse se odluciti i podneti ab...,ali je mana sto moze doci do razvoja nekih anomalija saka i ne secam se jos cega pa je potrebno da dr.bude vrhunski...ac je najmanje rizicna od ove tri sto sam napisala,,,kordo ne bih preporucila nikome veliki procenat pobacaja posto nasi dr uglavnom ne znaju da odrade tu proceduru kako treba...i ja sam se dugo,dugo dvoumila sta da radim videces na temi Amniocenteza,zbog raznih stvari....na kraju sam nasla odlicnog dr i uradila ...i sve je ok..najbitnije je da nadjes odlicnog dr ako se odlucis na amnio jer do pobacaja dolazi samo ako dr nije dovoljno strucan i traljavo odradi celu proceduru..i ukoliko je plod i onako bio bolestan ...u svakom drugom slucaju sve ce biti ok,[sm=smiley1.gif]

Neprilag0djena -> RE: Double test (26.2.2012 10:19:09)

Hvala vam, devojke. Sačekaću 4D pa ću videti šta dalje. U 12.nedelji sam pa imam vremena da odlučim... Ako već odlučim da idem na amnio onda je besmisleno da radim i tripl, jer sve radim privatno tako da cene uopšte nisu zanemarljive... Što se tiče stručnjaka za amnio, moja dr će mi zakazati na jednoj privatnoj klinici u Bg, tako da oko toga ne moram ja da se maltretiram...

Sanchy -> RE: Double test (26.2.2012 13:35:52)

Meni je dabl bio negativan,ali mi je hcg bio povisen .Vec tada sam se razmisljala da li da odradim i tripl ili odmah na amnio,kao cisto da bih se bolje osecala cak i ako se odlucim za amnio...i uradim tripl a rezultat 1 prema 67 na dauna,uzas,kao da imam 50 godina...bila sam strasno besna i vec tada sam zakljucila da su ti testovi glupost i nista vise,sto mi je posle vise ljudi potvrdilo....kod nas ti testovi se ni ne rade kako treba zato su rezultati totalno nepouzdani...i kao sto rekoh,samo se dobro,dobro,raspitaj za dr koji ce ti raditi amnio,ako se odlucis,to je najbitnije u celoj prici,veruj mi...to sto radi privatno nije ti nikakva sigurnost da je dobar sto se tice amnio..posle amnio moras dobiti antibiotike i moras da lezis sedam dana,sto je moj dr rekao,kao u bolnici da si,i jos nesto vrlo bitno ne sme da ide kroz posteljicu ,ja sam isla na konsultacije kod mog dr.upravo to da ga pitam posto sam procitala da nasi dr to rade(a zato verovatno i dolazi do pobacaja)..doslovno mi je covek rekao da on to ne radi ali da kolege znaju to da rade!?...posle sam cula da su se bas na na toj klinici desavali i spontani posle ac cak i slucajevi sepse a to je sve zbog lose odradjene procedure....ne zelim da te plasim ac je jako pametna stvar jer postoje neke hromozomske nepravilnosti koje bi se kod deteta ispoljile tek izmedju treceg meseca i trece godine zivota...znaci nikakvim testovima i uz ne bi mogli da se primete u samoj trudnoci,kod Dauna u 15 posto slucajeva uz je savrsen,testovi takodje pa se posle iznenadis na porodjaju...to je strasno...sve sam ja ovo iscitala po nasim ali i stranim sajtovima,mozes i sama doci do svih ovih podataka a i pitati dr.sve je tacno...tako da razmisli,konsultuj se jos ,i ako odlucis pazljivo biraj doktora i sve ce biti u redu...i jos nesto rezultat pcr metodom se dobija isti dan u lab gde sam ja nosila...to ti je na pet najcescih hromozopatija a cela citogenetika ja sam dobila rezultat za 11 dana tako da ako si panicar kao i ja i ne mozes da cekas rezultate pitaj i to...

Neprilag0djena -> RE: Double test (26.2.2012 14:27:07)

Sanchy, moja dr mi je već rekla da će mi ona prepisati sve što je potrebno oko lekova ako odlučim da idem, a zakazaće mi kod jednog od najboljih stručnjaka...I meni je dr rekla da su prvi rezultati isti dan, a ostatak za 10-15 dana. Za početak, da odradim taj 4D... Jbt, napravili nauku od trudnoće pa, umesto da uživamo u njoj samo se stresiramo...

Sanchy -> RE: Double test (26.2.2012 14:36:42)

Upravo tako,od kad sam zatrudnela samo po nekim lekarima,na neke testove,uzas...moja mama je jednom isla na uz i to krajem trudnoce na licni zahtev posto se to 80-tih uopste nije praktikovalo ,slusali su ih na trubicu...a sad???Katastrofa,ja nimalo ne uzivam samo razmisljam sta sledece treba da uradim...

Neprilag0djena -> RE: Double test (26.2.2012 17:07:15)

Ni ja, sve ovo je previše stresno... kapiram da je to dobro za bebu, ali... Odahnem zbog dabla ionda krenem da paničim zbog tog 4D, pa kad završim s timčeka me pregled grlića, pa ako treba i serklaž, a u međuvremenu treba da razmislimi o amnio...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>