ana77 -> RE: Double test (29.1.2012 23:49:29)
|
Ne, ja nisam bila na AC jer su geneticari zakljucili da mi ne treba, cak i pored toga sto mi je i triple test bio granican. Ja sam bila ocajna jer sam zelela AC jer bi me to smirilo, a nije mi se davalo oko 300-400 eura da to radim privatno ako ne trebam. Onda sam samoinicijativno ponovila triple test i on je bio dobar i to me je na kraju balade smirilo. Ne daju oni tako lako AC, jedino ako imas preko 35 godina, onda valjda daju svima. Ja sam tad imala 32 i nisu mi dali. A po age risk-u zakljucujem da ti imas manje od toga :D! A tek ti termini - idi za mesec dana kod geneticara - a sta da radim u medjuvremenu???? Da se ubijem??? To je stvarno strasno i potpuno te razumem. Mislim da mozes da odes na taj 4D ultrazvuk dok je ovako rana trudnoca, ne znam tacno posle koje nedelje se ni na UZ ne moze vise videti nista sto nije bas ocigledno - da li 20 i neka nedelja, nisam sigurna, to sam davno citala :D :D :D! Raspitaj se kod nekog strucnog lica. A najvazniji je taj NT (to je nabor na vratu) i da li je vidjena nosna kost - to su dve kljucne stvari za Dounov sindrom. I da, rad srca. Kod daunovaca srce ima uglavnom i neku srcan manu (uzas) ali ni to nije pravilo. Eto, razumem te, znam kroz sta prolazis ali koliko god je moguce, pokusaj da budes mirna i da o tome ne razmisljas jer je tebi double test odlican. Prelistaj celu temu, pogledaj rezultate, videces, pa uporedi.
|
|
|
|