RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

minna -> RE: Double test (23.11.2011 22:38:51)

Sanchy, ja sam radila u privatnoj laboratoriji, u ulici sv. save, ne znam jel smem da napisem naziv

Sanchy -> RE: Double test (23.11.2011 22:41:23)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Sanchy, ja sam radila privatno kod moje doktorke koja mi je vodila trudnoću, a možeš otići u Ana life u Zemunu, oni su baš stručni.
Za Ana life sam vec citala na forumima neko kaze da su ok a neko ne,pa sad treba odluciti...u svakom slucaju hvala ti...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sanchy -> RE: Double test (23.11.2011 22:45:46)

IZVORNA PORUKA: minna

Sanchy, ja sam radila u privatnoj laboratoriji, u ulici sv. save, ne znam jel smem da napisem naziv
Verovatno Konzilijum?Ne brinem se ja za test krvi to mogu i u Risticu ali UZ je vrlo bitan koliko vidim pa bi da mi bas neki strucan dr po tom pitanju pogleda [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image]

Hristinica -> RE: Double test (23.11.2011 23:41:39)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Hristinice, nalaz je super! [sm=bravo.gif]

Sanchy, ne znam odakle si. Ovde u NS se dabl može raditi u Betaniji ili u privatnim laboratorijama. Radi se u roku 24 (najkasnije 48) sati od UZ pregleda u 12. ili 13. nedelji trudnoće. Te mere sa UZ služe za određivanje parametara na osnovu kojih se radi statistika.

stvarno?[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif] pa idem u petak kod dr,ali ne mogu da docekam pa rekoh da mi vi protumacite[sm=smiley36.gif]

Hristinica -> RE: Double test (23.11.2011 23:46:27)

Sanchy, ja sam ultrazvuk radila u domu zdravlja kod dr koja mi vodi trudnocu..a moze se zakazati i u visegradskoj i u nar.frontu..ali i svaka privatna klinika ce ti uraditi sigurno strucno UZ, jer za dabl test nije potreban obnaj ekspertski ultraz.,vec obican koji svi imaju, a nadam se da su strucni kad vec rade tu[sm=smiley36.gif]

slavica. -> RE: Double test (7.12.2011 20:45:13)

Evo mojih rezultata:
Free BHCg 28,46 mlU/ml : o,99 MoM
PAPP-A 4003 mlU/l : 1,18 MoM
NT 1,3mm (CRL 68,7mm): O,75 MoM

age risk 1:615
T.21 risk less then 1:10.000
T. 18-13 risk  less then 1:100.000

New Mom -> RE: Double test (7.12.2011 20:50:26)

Sjajno![sm=bravo.gif]

slavica. -> RE: Double test (7.12.2011 20:52:55)

jel jeste? Hvala ti puuunooo!!! Ja ne mogu da docekam da odem kod doktora da mi ocita! Zabrinula sam se jer danas nismo mogli da vidimo nosnu kost zbog polozaja bebe. I sad za one vrednosti 1:nesto sam provalila,ali za bhcg i papp-a nisam bila sigurna. Hvala ti jos jednom puno,puno!

New Mom -> RE: Double test (7.12.2011 20:54:40)

Beta oko 1, PAPP veći od 0,75. Sve je dobro![sm=smiley1.gif] Sad malo opuštanja!

Ivana. -> RE: Double test (7.12.2011 21:32:36)

Sanchy, ja sam radila u Institutu za majku i dete. 

traveler81 -> RE: Double test (9.12.2011 10:43:22)

E ovako, na licnom primeru tvrdim da ukoliko ustanova u koju ste upucene ne moze da obavi trazeni pregled, a ako je taj pregled pri tom striktno vezan za odredjeni period gestacijeske starosti-poput EUZ, double, triple testa itd, vi lepo uradite to privatno i predate RZZO na refundaciju. Dobra vest je da vam za ovaj poduhvat ne treba cak ni potvrda nadlezne ustanove da nije u mogucnosti da vam pruzi trazenu uslugu jer je za trudnice procedura malo pojednostavljena, hvala Bogu.
Konkreno, meni su u Betaniji pristali da urade EUZ ali double test NE jer navodno nemaju reagense a potvrdu ne izdaju jer jelte oni nisu u obavezni da obavljaju uslugu double testa!? Strasno! Pitam se samo ko je nadlezan ako oni nisu posto su jedina ustanova tog tipa u NS.
Tako sam ja lepo uz gotovinski racun prilozila sve svoje nalaze, kopiju LK i knjizice, popunila zahtev i predala na refundaciju. Upozorili su me da cu na resenje cekati 2 meseca a na novac 3 ali Boze moj, neka legne bilo kada, nista necu da poklanjam ovoj lopovskoj drzavi !!!

Sanchy -> RE: Double test (10.12.2011 14:54:47)

IZVORNA PORUKA: traveler81

E ovako, na licnom primeru tvrdim da ukoliko ustanova u koju ste upucene ne moze da obavi trazeni pregled, a ako je taj pregled pri tom striktno vezan za odredjeni period gestacijeske starosti-poput EUZ, double, triple testa itd, vi lepo uradite to privatno i predate RZZO na refundaciju. Dobra vest je da vam za ovaj poduhvat ne treba cak ni potvrda nadlezne ustanove da nije u mogucnosti da vam pruzi trazenu uslugu jer je za trudnice procedura malo pojednostavljena, hvala Bogu.
Konkreno, meni su u Betaniji pristali da urade EUZ ali double test NE jer navodno nemaju reagense a potvrdu ne izdaju jer jelte oni nisu u obavezni da obavljaju uslugu double testa!? Strasno! Pitam se samo ko je nadlezan ako oni nisu posto su jedina ustanova tog tipa u NS.
Tako sam ja lepo uz gotovinski racun prilozila sve svoje nalaze, kopiju LK i knjizice, popunila zahtev i predala na refundaciju. Upozorili su me da cu na resenje cekati 2 meseca a na novac 3 ali Boze moj, neka legne bilo kada, nista necu da poklanjam ovoj lopovskoj drzavi !!!
Jesi sigurna da ne treba potvrda nadlezne ustanove da ne mogu da obave pregled u odredjenom periodu?Posto ja vec kasnim sa zakazivanjem amniocenteze i moracu privatno a bilo bi super kad bi mi refundirali..[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

traveler81 -> RE: Double test (11.12.2011 17:49:46)

Jesam sigurna sam a to im i pise na sajtu RZZO jer su za trudnice malo pojednostavili proceduru. Potvrda ne treba vec samo tvoja izjava da te nisu primili u nadleznu ustanovu.
E sad za amniocenezu ne znam jer je to veoma krupna stavka koliko ja znam kosta oko 300 eur privatno. To bi mozda bilo najbolje da proveris u filijali RZZO pre nego sto iskesiras.

traveler81 -> RE: Double test (11.12.2011 18:08:01)

I obavezno javi kakvu informaciju si dobila jer i mene to jako zanima. Ukoliko refundiraju pa nisam luda da se mlatim sa onim kasapima u nadleznoj ustanovi.

soni -> RE: Double test (13.12.2011 17:20:48)

ja mogu da uradim double u srbiji tek u 13. 14 nedelji...nadam se da tada nije kasno????
sta ako za njega zakasnim?? postoji li neki drugi preko kog mogu da isproveravam???

Verus -> RE: Double test (13.12.2011 17:25:39)

soni: pisala ti ja u drugoj temi, a evo i ovde: double mozes raditi do kraja 13 nedelje, mislim da posle nije pouzdan. Ali radice ti UZ u 12oj nedelji gde mere nuhalni nabor i gledaju bebu ne? To je veoma dobar pokazatelj da li je sve ok[sm=smiley1.gif]

soni -> RE: Double test (13.12.2011 17:28:30)

super !!! hvalaaaaa[sm=smiley31.gif]

da i jos nesto ..citam da pise da se double radi najkasnije 48 sati posle UZ, ali ja cu uz raditi u norveskoj, a tek posle par dana double u srbiji...ovde ne rade double test [sm=zmeden.gif]

Verus -> RE: Double test (13.12.2011 18:14:19)

Mozda u privatnoj klinici gde budes radila double, mogu da urade jos jedan UZ pa da tako u "paketu" imaju sve za nalaze.  Mozda to i ide o istoj ceni, to vec ne znam...

Ivica i Marica -> Double test (13.12.2011 23:56:23)

Uh,zna li neko do koliko je normalan nalaz NT,double mi je o.k. ali me dr. salje na trple test zbog tog NT koji mi je 3,ne mogu da iscekam dan za triple test[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

slavica. -> RE: Double test (14.12.2011 11:57:15)

Soni kad dodjes ovde,otidji i do nekog privatnika i prvo uradi ekspertni,i onda odatle odes pa izvadis krv za dabl test,i onda nemas sta da brigas [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

traveler81 -> RE: Double test (18.12.2011 16:18:17)

Cini mi se da sam negde procitala da je granicna vrednost oko 3-4 mm

dzepna venerica -> RE: Double test (22.12.2011 11:53:26)

imam jednu stvar koju zelim da podelim sa vama svima...nemojte nikada ici da radite double test ili bilo koji drugi u BIOMEDICA LABORATORIJU na slaviji,jer su meni izdali neispravan LOS rezultat zbog njihove greske i nemarnosti zbog cega sam morala da idem na milion drugih nalaza i dala mnogo para...nisu upisali tacan datum UZ zbog cega je los,doslo je do toga da cu ih tuziti zbog nanesenog bola i traume sto su nam napravili,a beba potpuno zdrava sto je najvaznije od svega ... eto samo sam to htela da kazem

soni -> RE: Double test (22.12.2011 15:08:12)

u srbiji sam u 13+3, 4 dana..tada najranije mogu da uradim double test...interesuje me da li nije kasno z anjega tada?? i sta ako budem zakasnila, da li u tom periodu mogu triple da uradim????

Ivica i Marica -> RE: Double test (23.12.2011 0:57:28)

Hvala traveler81 uradila sam tripl i u redu je[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Soni double mozes uraditi do 13.6 nedelje tako da mozes i sad a triple test se radi od 16 do 19 nedelje SRECNO [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image]

dzepna venerica -> RE: Double test (23.12.2011 8:37:32)

bolje da uradis kvadripl test umesto tripl testa mnoogo je pouzdaniji i precizniji, a ja sam ga radila u 16 nedelji isto ga radis kad i tripl.... s tim da se mere 4 hormona a ne 3

Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>