traveler81 -> RE: Double test (9.12.2011 10:43:22)
|
E ovako, na licnom primeru tvrdim da ukoliko ustanova u koju ste upucene ne moze da obavi trazeni pregled, a ako je taj pregled pri tom striktno vezan za odredjeni period gestacijeske starosti-poput EUZ, double, triple testa itd, vi lepo uradite to privatno i predate RZZO na refundaciju. Dobra vest je da vam za ovaj poduhvat ne treba cak ni potvrda nadlezne ustanove da nije u mogucnosti da vam pruzi trazenu uslugu jer je za trudnice procedura malo pojednostavljena, hvala Bogu. Konkreno, meni su u Betaniji pristali da urade EUZ ali double test NE jer navodno nemaju reagense a potvrdu ne izdaju jer jelte oni nisu u obavezni da obavljaju uslugu double testa!? Strasno! Pitam se samo ko je nadlezan ako oni nisu posto su jedina ustanova tog tipa u NS. Tako sam ja lepo uz gotovinski racun prilozila sve svoje nalaze, kopiju LK i knjizice, popunila zahtev i predala na refundaciju. Upozorili su me da cu na resenje cekati 2 meseca a na novac 3 ali Boze moj, neka legne bilo kada, nista necu da poklanjam ovoj lopovskoj drzavi !!!
|
|
|
|