Sanchy -> RE: Double test (19.2.2012 16:56:55)
|
Nemoj previse da se brines ,licno bih te testove zabranila posle svega sto sam procitala i cula od ljudi koji rade po lab.,dobro je sto si uradila amnio to je jedina merodavna metoda koja ce ti reci da li je dete genetski zdravo,ja sam bila u velikoj dilemi da li da radim amnio ili ne zbog svega i svacega sto sam procitala ali na kraju rizik od pobacaja je tako mali i desava se uglavnom ako ti nestrucno obave proceduru ,sto ti naravno ne moyes da dokayes ,zato se prethodno treba raspitati o dr koji ce ti to raditi i to je sve....miruj sada,nadam se da si dobila antibiotike da pijes,nesto protiv kontrakcija,vitamine i sve ce biti u redu...meni je dabl bio negativan ali je hcg isto kao i tebi bio povisen 3.63 corr mom,a tripl mi je bio pozitivan 1 prema 67 rizk na dauna sto je blagi uzas,uradila amnio i sve je u redu,normalan muski kariotip 46xy....i jos nesto postoje sindromi koji se ispoljavaju tek izmedju treceg meseca i trece godine detetovog zivota dakle uz u trudnoci i ti dabl i tripl ih ne moze registrovati ali amnio moze tako da za sada ne postoji nista bolje od te procedure ali u buducnosti bice moguce iz krvi majke utvrditi da li je dete genetski ok ili nije...to je jos u eksperimentalnoj fazi ali zarad svih buducih trudnica nadam se da ce uskoro kreneti sa praktikovanjem ovoga jer tu invanzivnosti nema...
|
|
|
|