RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

degu -> RE: Double test (30.1.2012 22:02:06)

Gde ste nestale trudnice i mamike? Nema nikog da mi odgovori? [sm=zmeden.gif]

bea83 -> RE: Double test (31.1.2012 14:55:18)

Degu, ja nisam neki stručnjak, mogu samo da uporedim sa mojim pa ako ti to pomaže...Meni su rekli da svaki rizik (tamo gde piše 1:nešto) treba da bude iznad 250 da bi se rezultat smatrao dobrim, osim kod age risk-a gde se toleriše i drugačiji rezultat. E sad koliko vidim tvojoj jetrvi je ovaj hormon fb-hCG  povišen i iz tog razloga je sigurno i ovaj odnos malo poremećen  Double test 1:208
To ne mora zaista ništa da znači, skoro sam baš pisala o mojoj drugarici koja je imala mnogo lošiji rezultat dabl testa(isto ovaj hormon joj je bio povišen i rizik joj je bio 1:70), išla na tripl i on je bio loš, uradila na kraju amnio a beba sasvim zdrava, tako da nemoj da nema razloga za paniku.
Koliko vidim NT je dobar, dužina bebe CRL odgovara nedelji trudnoće što znači da je na ekspertnom UZ verovatno sve ok, samo hormoni malo zezaju

mejvis -> RE: Double test (31.1.2012 15:27:11)

IZVORNA PORUKA: degu

Ženice moje drage, molim vas za malu pomoć. Jetrva je radila double test i imala danas zakazano, međutim rekli su joj da dođe za nedelju dana da joj očitaju nalaze i ostavili je naravno u brizi. Meni se čini da nalaz nije loš, ali volela bih da mi neko ko se malo bolje razume u to, malo prokomentariše. Neke su mi jedinice drugačije od vaših, pa ne umem baš da uporedim.

fb-hCG 97.2ng/ml 2.73 Corr.MoM
PAPP-A 2.33 mlU/ml 0.80 Corr.MoM
CRL 63.9mm 0.74 MoM
Gestational age by CRL 12+4
Gestation age on the day of serum taking 12+5
Nuchal translucency 1.21mm
Measured by 1120
Qualifications in measuring NT 1120
Biochem.risk + NT 1:1261
Double test 1:208
Age risk 1:648
Trisomy 13/18 + NT < 1:10000

Koliko se ja razumem nije baš dobar rezlutat. Prva stevka, slobodni B hcg nije dobar, povišen je a ostalo je dobro. Ovo double test 1:208 nije dobro zbog povišene bete.
Nadam se da će još neko odgovoriti.

degu -> RE: Double test (31.1.2012 15:31:52)

E Bea hvala ti![sm=smiley31.gif]
I mene je baš brinulo to 1:208. Ne znam da li je moguće da je trudnoća za par dana starija, kao što i jeste po njenim proračunima i da je zato taj hormon malo povećan?
Znam da je ovo samo statistika, ali opet nas samo zabrinu sa tim podacima.
Imala je i blago krvarenje, a prošla trudnoća se završila pobačajem, pa je malo uplašena, malo više zapravo.
Mejvis, hvala i tebi puno [sm=smiley31.gif]

bea83 -> RE: Double test (31.1.2012 15:50:33)

Piše da veličina bebe po UZodgovara 12+4, e sad ne znam koliko je stara trudnoća po poslednjoj menstruaciji...
U svakom slučaju ne bi trebalo da taj hormon toliko odskače bez obzira na starost trudnoće, moja beba je bila veća za 10 dana ali hormon je bio ok.
E sad jedan od ta dva hormona (nažalost ne znam koji[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) može da bude povećan i od krvarenja, ali eto opet moje iskustvo je takvo da sam krvarila punih mesec dana pa opet je sve bilo u granicama.
Samo nemoj da je uplašiš sa ovim našim laičkim mišljenjima, u svakom slučaju treba to da pogleda dr. a i uvek imajte na umu da je ovo čista statistika, najvažnije je da je beba na UZ ok
Želim tvojoj jetrvi da uz što manje nerviranja rodi lepu,zdravu bebicu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
A tebi da uskoro tumačimo tvoje dobre rezultate ovde[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

degu -> RE: Double test (31.1.2012 15:56:32)

E hvala ti Bea, [sm=smiley27.gif] si [sm=smiley31.gif]
Rekla sam joj ja da mislim da je to sve u redu i da je moguće da je od krvarenja.
Uh nadam se da će biti sve u redu, hvala vam što ste mi razjasnile ovo [sm=smiley31.gif]

ana77 -> RE: Double test (31.1.2012 17:09:07)

Moj rezultat je bio jos losiji, pa nista, rodih zdravo dete :D! Moj je bio 1:144 ili tako nesto. Objasnila sam na prethodnoj stranici. Rizik se povecava ako je HCG visok, a PAPP-a nizak za daunov sindrom. Njoj PAPP nije toliko nizak, samo joj je HCG povisen. Neka ode na AC ako bude trebalo. Bolje to nego da se nervira.

Valerie -> RE: Double test (15.2.2012 12:51:53)

ja sam juce radila Double u Frontu, imala sam uput i nista mi nisu naplatili[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Samo mora mnogo ranije da se zakaze jer je velika guzva. Ja sam imala srecu pa nisam ni puno cekala, oko 20 min, svi bili fini i ljubazni. UZ mi je radio dr Ristic, on kaze da je sve ok, NT je 1,8mm, ima nosnu kost i sve ostalo sto treba [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Samo za rezultate krvi moram da cekam od utorka do ponedeljka zbog ovog produzenog praznika... I da, bila sam sa 13+0 a po UZ je 12+3. Pol se jos ne vidi tako da smo i dalje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/darilo.gif[/image]

pinky -> RE: Double test (19.2.2012 14:15:08)

Pozdrav, svima, ja sam nova ovde! radila sam double test koji je pokazao rizik 1:132. Usledila je i amniocenteza pre nekih 5 dana. Na rezultat moram da cekam 3-4 nedelje. Veoma sam zabrinuta! Da li je neko imao slicno ikustvo?
[sm=zmeden.gif]

mama kukunka -> RE: Double test (19.2.2012 14:34:31)

nemam slicno iskustvo..tj moji su rizici da sindrome bili 1:4-5000. ali mi je bio povecan age risk..1:270 ili tako nesto..ali sam odbila ac koja mi je svakako sledovala zbog godina...Sad imam devojcicu od 1,5 mesec..zdravu i prelepu..hvala Bogu..
A kakav ti je UZ, koliki je NT i da li se vidi nosna kost?

pinky -> RE: Double test (19.2.2012 16:37:39)

nt-2.2
crl-53.2,
fb-hcg 256.5ng/ml -6.96mom Corr,
papp- 2.2mlU/ml -0.9 mom Corr.
To je sve sto imam od parametara za 12+0 nedelju.

Sanchy -> RE: Double test (19.2.2012 16:56:55)

Nemoj previse da se brines ,licno bih te testove zabranila posle svega sto sam procitala i cula od ljudi koji rade po lab.,dobro je sto si uradila amnio to je jedina merodavna metoda koja ce ti reci da li je dete genetski zdravo,ja sam bila u velikoj dilemi da li da radim amnio ili ne zbog svega i svacega sto sam procitala ali na kraju rizik od pobacaja je tako mali i desava se uglavnom ako ti nestrucno obave proceduru ,sto ti naravno ne moyes da dokayes ,zato se prethodno treba raspitati o dr koji ce ti to raditi i to je sve....miruj sada,nadam se da si dobila antibiotike da pijes,nesto protiv kontrakcija,vitamine i sve ce biti u redu...meni je dabl bio negativan ali je hcg isto kao i tebi bio povisen 3.63 corr mom,a tripl mi je bio pozitivan 1 prema 67 rizk na dauna sto je blagi uzas,uradila amnio i sve je u redu,normalan muski kariotip 46xy....i jos nesto postoje sindromi koji se ispoljavaju tek izmedju treceg meseca i trece godine detetovog zivota dakle uz u trudnoci i ti dabl i tripl ih ne moze registrovati ali amnio moze tako da za sada ne postoji nista bolje od te procedure ali u buducnosti bice moguce iz krvi majke utvrditi da li je dete genetski ok ili nije...to je jos u eksperimentalnoj fazi ali zarad svih buducih trudnica nadam se da ce uskoro kreneti sa praktikovanjem ovoga jer tu invanzivnosti nema...

pinky -> RE: Double test (19.2.2012 17:07:04)

Sa trudnocom je, za sad, sve u redu, hvala Bogu! Inace, zaboravila sam da napomenem da je trudnoca nastupila nakon stimulacije ovulacije Klomifenom i Pregnilom, kao i to da sam u ranoj trudnoci imala neki braon iscedak, a zatim i krvarenje nekoliko dana. Od tada sam na terapiji Depo Progesteron i Utrogestan tbl. Inace imam vec decaka starog 4 godine, potpuno zdravog. I ta trudnoca je nastala posle stimulacije ovulacije. Sto se tice sadsnje terapije, posle AC dodat mi je Ginipral tbl.

Sanchy -> RE: Double test (19.2.2012 17:11:13)

Trebali su da ti daju i antibiotik za svaki slucaj...inace imam i ja i krvarenje i cak bolove u stomaku koji su prestali tek kad sam otisla privatno kod dr.mr.sci. i tako to pa mi covek dao pravu terapiju...pijem svasta a opet je dete ok,zato opusti se ...znam da ne mozes bas skroz nisam mogla ni ja...bila sam besna zbog tako loseg rezultata bas besna kao da imam 50 godina strasno...ali vidis sve je ok[sm=smiley1.gif]

pinky -> RE: Double test (19.2.2012 17:13:52)

hvala, Sanchy, na savetima. Onaj ko nije ovo preziveo, ne moze ni da nasluti kakav je to haos u glavi. Najgore od svega muci pitanje: sta ako rezultat bude los? sta preduzeti?

New Mom -> RE: Double test (19.2.2012 18:35:38)

IZVORNA PORUKA: pinky

hvala, Sanchy, na savetima. Onaj ko nije ovo preziveo, ne moze ni da nasluti kakav je to haos u glavi. Najgore od svega muci pitanje: sta ako rezultat bude los? sta preduzeti?

Da dabl pokaže loše, ja bih... <- KLIK

Sanchy -> RE: Double test (19.2.2012 22:05:15)

Amniocenteza...procitaj sta sam tamo pisala..i ja i druge zene..pa ces konacno moci da odlucis...

Valerie -> RE: Double test (20.2.2012 12:27:30)

da li treba da me brine sto mi je Double test 1:352
Biochem.risk  1:875
Trisomy 13/18 + NT < 1:10000
fb-hcg 121ng/ml   3,23 mom Corr,
papp 13mlU/ml  1,13 mom Corr.

NT je 1,8mm
CRL 61,5
snimano na 13+0, gestational age 12+3

Toliko brojki, a kod gyn idem tek za nedelju dana....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

New Mom -> RE: Double test (20.2.2012 12:38:17)

Beta HGC je nešto povišena i verovatno je zato dat takav rizik (manje od 1:1000). Najbolje naravno da ti dr protumači, ali možda ne bi bilo loše da odradiš i tripl test.

pinky -> RE: Double test (20.2.2012 12:59:54)

Mislim da je rezultat u redu. Ukupan rizik je iznad 1:250, sto je dobro. Milim da nema razloga za brigu, ali i da treba uraditi Triple ili ponoviti Double. Da li je bilo nekih krvarenja ili mozda rana blizanacka trudnoca? Koliki je NT?

pinky -> RE: Double test (20.2.2012 13:01:22)

Izvini, videla sam da je NT 1.8, sto je odlicno.

Valerie -> RE: Double test (20.2.2012 13:12:39)

nisam imala nikakva krvarenja ni tegobe. stavljam po jedan utrogestan, svaki drugi dan, minimalna doza.
za ponovljeni double mi je kasno, danas je 13+6

pinky -> RE: Double test (20.2.2012 13:26:22)

Onda sacekaj Triple, jer uobicajeno je da se i posle idaealnog Doubla ipak radi i Triple. Do tad uzivaj u trudnoci, jer su sanse da je sve u redu mnogo, mnogo vece nego da nije. Ima puno trudnica koje uopste ni ne odrade Double i uglanom je sve u redu.
[sm=smajl.gif]

lanajelena -> RE: Double test (21.2.2012 16:25:09)

Help help,drugarici dr nije rekao kad tacno da uradi double ,danas kad je otisla su joj rekli da je zakasnila jer je vec zasla u 14-tu nedelju,sta se desava u tom slucaju?

New Mom -> RE: Double test (21.2.2012 16:28:32)

Neka odradi tripl test, radi se u 16.nedelji.
Naravno, potrebno je da ima odrađen UZ najviše 48 sati pre toga.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>