anamiamica -> RE: HRONO ISHRANA (20.11.2012 18:08:21)
|
Zelim da zapocnem sa ovakvim nacinom ishrane jer jos od puberteta imam tih 7-8 kg vise od kojih se lepo izrazi stomak,gornji deo ruku,podbradak i ne bas lep struk!Znam da treba da vezbam ali prosto pored 12-o mesecnog bebca,posla,muza,spremanja stana,drustvenog zivota,nemam ni minut vise osim te jedne kafe(i to ako) za sebe!Jedini spas mi je jutarnji brzi hod do posla ali to naravno nije dovoljno!Nego da ne objasnjavam nasiroko,ovo sam napisala jer verujem da ima jos mnogo osoba zenskog pola ciji dan izgleda ovako!Ono sto predpostavljam da muci mnoge a i mene licno, je to sto sve u vezi sa ovom ishranom jeste verujem korektno ali takodje i veoma razlicito od onog na sta smo navikli da jedemo ceo zivot.A da pritom ne mislim na lose navike tipa hleb,coca-cola,hamburgeri,suhomesnati proizvodi i slicno!Mislim na tradicionalan nacin pripremanja hrane tipa kuvani kups sa junetinom,boranija i piletina,pasulj sa rebarcima...Recepti za ovakav vid ishrane na koje sam nailazila sastoje se iz mnogo namirnica koje su nesvojstvene bar za moje okruzenje,jer niko ko je meni blezak ne koristi ni radic,ni balzamiku,niti pilece belo marinira sa narandzom,ne koristi avokado,i dinju uz prilog mesu i sl...Ono sto verujem da ce se mnogi sloziti je da je to sve veoma nesvakidasnje za nase podneblje i da se jako retko ko tako hrani!Svaka cast ako to pojedini konzumiraju ali meni su takve stvari strane a verujem i da ima jos ljudi kojima je kao imeni tesko da takve stvari uvoje posle toliko godina zacinjenih vegetom,persunom,biberom,soli,crvenom paprikom,uljem suncokreta i maslinovim uljem i ostalim zacinima na koje smo nekako svi navikli.Zato bih da zamolim osobe koje su vise upucene u ovakav nacinn ishrane da nam hrono kuhinju malo tradicionalizuju i prilize nasim navikama-naravno ne losim!Da to sve uproste i kazu nam konkretne primere ovog nacina ishrane sa jelima koja su svojstvena Srbiji![sm=smiley1.gif] Ako iko bude imao volju bicu mu beskrajno zahvalna!
|
|
|
|