Jovana_NGB -> RE: HRONO ISHRANA (8.3.2013 20:32:29)
|
Pozdrav svima! Pre sedam dana sam prvi put cula za hrono ishranu, od tada svakodnevno citam o njoj na internetu, a sa programom sam zapocela pre pet dana. Moj pocetak je vise laicki, obzirom da nisam otisla na pregled, cak se nisam ni izmerila, ali sam rekla sebi "Hajde da pokusam i to". Posto nemam zvanicni prirucnik niti literaturu, izbor jela sam ovih dana prilagodjavala procitanom po forumima, pa se tako desilo da sam vecerala kiselo mleko ili sir, ili sam za uzinu uzimala voce ne znajuci za restriktivni period... Koliko su mi obaveze dozvoljavale, svako vece sam se vracala internetu i forumima i tako sam saznavala za greske koje sam cinila. U svakom slucaju, imam volju da na ovaj nacin pokusam da izgubim 10tak kg, koliko osecam da imam viska, a na tom putu su me VEOMA ohrabrile vase price i odgovaranja na ovoj temi - tako da imam potrebu da vam kazem da zvucite kao jedna pozitivna i brizna grupa! Jako je lepo sta sve "cinite" jedna za drugu, deleci savete, iskustva i saznanja koja dobijate od profesionalaca tokom pregleda. Imam 31 godinu i sa ovih desetak kilograma viska se borim poslednjih godinu i po dana. Kretala sam na dijete (UN i programi nutricioniste) ali sam brzo odustajala pa sam dozivela i jo-jo efekat. Fizicki sam aktivna (aerobik i trcanje) i to je davalo rezultate dok sam se pridrzavala ishrane. Poslednja dva meseca intenzivno treniram u teretani (kardio i tezine) uz strucnu pomoc zaposlenog lica. Aktivnost mi veoma prija, kondicija mi se poboljsala, ali jos uvek nisam osetila efekte u obimu. Svesna sam da je za sve potrebno vreme, pa se svakodnevno bodrim da budem strpljiva. Sada, odnosno pre pet dana, sam odlucila da pokusam sa hrono ishranom. Velikim delom me je zainteresovala zato sto je u pitanju princip ishrane koji treba da vazi citavog zivota i za koji ne postoji period trajanja, kao sto je slucaj kod svih dijeta koje znam. Cak su i nutricionisticki programi "isprogramirani" na po 15 dana. Takodje, veoma je interesantno da nisam procitala negativna iskustva. I naravno, ono sto me je mozda ponajvise privuklo, jeste cinjenica da ste sve napisale da ste za relativno kratko vreme pocele da gubite kilograme. To je ono sto je meni mozda i najpotrebnije u ovom momentu! Podstrek koji ce me motivisati i odrzati na putu! A na ovom forumu i u hrono ishrani mi se ucinilo da bih ga mogla dobiti :) Da ne davim vise, prijavljujem se u vasu grupicu i nadam se da cu uskoro moci da se pohvalim rezultatima :) Jovana
|
|
|
|