Yula -> RE: HRONO ISHRANA (24.3.2013 11:36:09)
|
Pozdrav drage zenice! I ja sam pre nekog vremena pocela da se "hroniram" [sm=smiley36.gif] Trudna sam i ne zelim da se natovim kao prosli put pa sam pocel ada primenjujem neke od principa hrono ishrane. E sada, nemam knjigu i vodila sam se nekim savetima koje sam pokupila na par foruma dok sam iscitavala o ovoj ishrani. Problem je sto se preporuke dosta razlikuju, jedni kazu razmak izmedju obroka od 3-5h, idealno je 4h, drugi kazu 4-6h. Najvaznije je da meni pomaze i ovako kako ja radim, a nije nesto strasno restriktivno, ipak sam trudna i ne zelim da preterujem i da u necemo uskracujem bebu. Prilicno sam stabilizovala kilazu i da se u startu nisam ugojila 4kg ( ostavila cigarete, odmah tu palo +2kg i posle krkala testa mi omiljena, tu palo jos 2 [sm=hudicek1.gif] ) sada u 5. mesecu ne bih imala viska vise od +2kg, maksimum. Trenutno sam na +5, znaci za 2 meseca sam dodala samo kilogram. Evo kako ja to radim: -Ujutru ustanem izmedju 7-8h, idem u brzu set_nju 20-30min. Po povratku kuci popijem limunadu bez seecra od pola limuna i 2dl vode, zatim doruckujem i to obilno. Obicno to bude tostiran hleb sa nekim pilecim namazom, ne znam kako bi se to zvalo kod nas, to je mleveno peceno pilece meso i zacinima, krem sir, paradajz i jogurt. Ja pijem jogurt jer u ovom koji pijem 100% nema skroba i ne vidim zasto ga ne bih pila. Nekada doruckujem tostiran hleb ( obicno je to neki integralni, veoma retko beli ) sa puterom i sinkom, nekada jaja, nekada pice, gibanice, pite... Uglavnom dobro se najedem za dorucak. -Rucam nekih 4h kasnije, mozda bih to korigovala, ali imam malo dete pa moram svoje planove da uskladjujem sa njegovim dnevnim rasporedom obroka i spavanja. Za rucak ne jedem hleb i testa, osim ako odlucim jednom u 15 dana da prekrsim to pravilo jer mi se jede neka pasta [sm=smiley36.gif] i najcesce jedem sta ima za rucak, ali izbegavam skrob i pirinac, osim ako je specijalan dan kao danas pa imamo sarmu na repertoaru [sm=smiley1.gif] -Oko 16h jedem voce ili nesto slatko. -Od 18-19h pojedem nesto vrlo lagano, ribu pecenu u foliji npr. ili listic sunke i jogurt, ili peceno pilece meso, nekada malo nekog potaza bez skroba ili cak nista ne veceravam jer rano legnem da spavam sa detetom ili jednostavno ne osecam glad pa sto da se tovarim. Meni zaista ni malo ne smeta ovakav nacin ishrane, nekada mi nedostaju cesce palacinke, jer inace obozavam testa, i malo mi fale sokovi. Nisam ih ni ranije nesto puno pila, ali sada mi se trazi slatko. Vikendom cesto sebi dajem oduska u vidu testa preko dana ili Coca-cole, trudna sam pa mogu [sm=smiley36.gif] a i nije mi namera da mrsavim vec samo da usporim gojenje. Mislim da cu nastaviti ovako da se hranim i kada se porodim, samo sto ce mi jelovnik biti restriktivniji bar dok ne povratim zeljenu kilazu.
|
|
|
|