RE: HRONO ISHRANA (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje



Poruka


Torbica -> RE: HRONO ISHRANA (20.8.2012 13:07:59)

Naravno, ma deca su nesto drugo, nemam ja tu dilemu. Samo sto biram zdravije opcije za njih, kao i za nas. Danas za dorucak - hleb, sojin maslac i dzem sa fruktozom (kupovni), rucak - sampinjoni i krompir izrerne sa salatom od krastavaca, vecera - grilovane sardele i cvekla salata. [sm=smiley1.gif]




Torbica -> RE: HRONO ISHRANA (20.8.2012 13:10:02)

E da, uzina danac ce biti nektarine. Prvi dan je bila lubenica, juce red crne cokolade. Ne uskracujem sebi uzinu, prija mi. Dojim, pa gledam da se ne stresiram nepotrebno. [sm=smiley1.gif]




mayaoceans -> RE: HRONO ISHRANA (20.8.2012 13:13:13)

Pitanje:Posto nisam isla na inividualne konsultacije, niti na test intolerancije na hranu, imam neka pitanja na koje mi je potreban odgovor.
Dorucak mi je super lak za kombinivanje jer moze i proteini i uh, ali za rucak i veceru, nisam razumela koje povrce sme za rucak a koje za veceru.
I sir, da li se sir kombinuje za rucak sa nekim namirnicama i kojim, i da li sme sir za veceru, kao i kiselo mleko- kad se sme kiselo mleko?
Hvala unapred, pa dok ne odem na pregled, da mogu vec malo da krenem u neke detalje oko licne ishrane...




Anoniman -> RE: HRONO ISHRANA (20.8.2012 15:51:05)

Pitala ja sad na kontroli, sir može samo za doručak (u mom slučaju) iako je dobar izvor proteina ali je suviše energetski jak da bi se jeo za večeru. Kiselo mleko samo za doručak i to ne svaki dan. Za večeru je lako odrediti koje povrće može da se jede: sve što je zeleno i samo što je zeleno. Za ručak može svo povrće (u mom sličaju bez mahunarki i krompira koje su mi izbačene dok se ne približim ciljanoj kilaži)




mayaoceans -> RE: HRONO ISHRANA (21.8.2012 11:30:40)

To sam i mislila, mogla bih da primenim i u mom slucaju.. Hvala




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (22.8.2012 12:32:15)

PILETINA SA KARIJEM I POVRĆEM

pola kašičice šećera
2 kašike maslinovog ulja
4 usitnjena čena belog luka
650g pilećih karabataka bez kože i kostiju, isečenih na manje komade
1gl crnog luka isečenog na veće kriške
2 kašičice putera od kikirikija
2 veće glavice brokolija
pola kašičice cimeta u prahu
so i biber
pola kašičice mlevenog đumbira
1 kašika kurkume
3 šargarepe isečene na deblje komade

Priprema

U činiju srednje veličine pomešajte kurkumu, đumbir, 1/2 kašičice soli, cimet, šećer i biber. uvaljajte piletinu u pripremljenu mešavinu.
U teflonskoj šerpi zagrejte ulje. Ubacite crni i beli luk, pržite ih oko 7 minuta ili dok luk ne omekša.dodajte 1/2 šolje vode, šargarepu, puter od kikirikija i 1/2 kašičice soli, ps stavite da provri. Kuvajte 5 minuta ili dok šargarepa ne počne da omekšava. dodajte piletinu i kuvajte dok meso više ne bude roze boje. Zalijte s 2 šolje vode i zagrejte do ključanja. potom, smanjite vatru tako da jelo lagano vri, poklopite i kuvajte 15 minuta ili dok piletina ne bude skuvana.
U šerpu zatim dodajte brokoli podeljen na cvetove, poklopite i kuvajte 15 minuta ili dok brokoli ne omekša.




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (23.8.2012 13:12:43)

NAMAZ OD ORAHA

100g oraha
50g putera
peršun
250g sitnog sira
250g maslina
so i mešavina začina

Orahe izmiksiram u blenderu. Peršun sitno iseckam, masline isečem na parčad. U posudu za mućenje mikserom umutimo margarin dok ne postane penast. Dodamo sir i miksiram, neprekidno muteći dodam orahe i peršun. Kada se sastojci sjedine isključimo mikser. Posolim i dodam isečene masline. Mešam varjačom dok se salata ne sjedini. Pravim kuglice od ove mase. Ukrasio maslinama ili peršunom po želji.




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (28.8.2012 10:38:32)

KRMENADLE PUNJENE PATLIDŽANOM I BADEMIMA

4 krmenadle s koskom (ukupno oko 700 g)
1 manji patlidžan
40 g prženog oljuštenog badema
1 kašičica suve majčine dušice
1 mali crveni luk
1 čen belog luka
20 g putera
maslinovo ulje
so i biber

Priprema
Operite patlidžan, nemojte ga ljuštiti, i iseckajte ga na kockice. Iseckajte crveni luk i propržite ga u teflonskom tiganju na mlazu ulja. Dodajte mu patlidžan i pržite 10 minuta ili dok ne omekša. Bademe krupno iseckajte u blenderu, dodajte ih patlidžanu, pa ostavite da se rashladi. Promešajte.zarežite krmenadle tako da u svakoj napravite dubok džep i napunite ih smesom od patlidžana. Zatvorite otvor čačkalicama.

Rastopite puter u tiganju sa majčinom dušicom i celim, spljoštenim čenom belog luka, pa ubacite meso i pržite ga po par minuta sa obe strane. Posolite, pobiberite i dinstajte poklopljeno 10 minuta.




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (29.8.2012 10:48:58)

PICA PO PRAVILIMA HRONO-ISHRANE

Podloga za picu je preuzeta iz Atkinsa, a nadev može biti sve što je u skladu sa individualnim dozvoljenim namirnicama u okviru dijete i sa željenim kalorijskim unosom. Nadev koji ovde stoji samo je dat kao primer sa izračunatim kalorijama.

Podloga (za 1 osobu):

3 kašike mlevenog lanenog semena
2 kašike parmezana ili sitno rendanog bilo kog kačkavalja (teoretski bi trebalo da može i "svileni tofu", onaj neobrađeni, meki, koji se rastura)
1/4 kašičice praška za pecivo
1-2 kašičice ulja
2 kašičice vode (ili malo manje)
1 jaje

opciono:
1/4 kašičice belog luka u prahu
mešavina italijanskih začina s morskom solju ("mlinčić")

Izmešaju se najpre suvi sastojci, pa se dodaju tečni. Ko voli slano testo za picu, može da doda malčice soli. "Testo" se ostavi malo da odstoji (10-20 minuta). Prvo se zagreje rerna na oko 160-170 stepeni, a onda se od testa rukama oblikuje loptica i prebaci na pleh prekriven bakin-papirom. Rastanji se malo rukom, a onda se prekrije najlonom i dodatno rastanji skroz uz pomoć male oklagije. U originalnom receptu piše da prečnik treba da bude 15-16 cm, ali može da se rastanji i više, do 20 cm, jer lepo narasta i ne puca po ivicama. Najpre se propeče u rerni na 180 stepeni (kao polugotova kora za picu), izvadi se i ostavi da malo odstoji u najlon kesi (da se ne bi presušilo posle), zatim se prekrije nadevom i vrati u rernu da se dopeče kao obična pica. Ukus kore je potpuno kao kora od integralnog brašna, ne oseća se ni na lan ni na jaja.

Kora ima 300 kcal i svega 4 g UH (toliko ima u manjoj porciji prosečnog neskrobnog povrća)

Nadev:

1-2 kašike "pica sosa" (gusti paradajz tipa pasate, beli luk u prahu, začini po želji)
60 g mocarele (za rendanje odozgo)
iseckana poveća ljuta papričica
1 kašika seckane zelene slatke paprike
origano

Cela pica sa ovakvim nadevom ima 518 kcal i 6 g UH, gde praktično samo mocarela vuče neke kalorije, tako da sličnu vrednost ima i u kombinaciji s pečurkama i drugim povrćem.




Torbica -> RE: HRONO ISHRANA (29.8.2012 12:03:32)

Super za pizzu, probacu! Ja sam skinula 2 kg za 10 dana, sad sam na 57kg, jupiii! A mm 1 kg manje. Jos dve nedelje do mora, taman jos malko. Na moru cu sigurno brljati, ali se i truditi koliko-toliko. Nego smo krenuli sa deserticima za uzinu, lagane letnje poslastice, tesim se, tipa tiramisu, crumble... Uf! Kad prija! No, stvarno se oboje osecamo bolje. Pritom, ovo je bez fizicke aktivnosti zasad, pored troje klinaca, ne stignem, osim sto djipam povremeno kolicima sa sinovima. Prezadovoljna! Pozz




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (30.8.2012 9:18:38)

Upravo sam nasla jos jedan zanimljiv recept hrono ishrane.

KINESKE ĆUFTE

Materijal: 500gr. mlevenog mesa (mešano - juneće i svinjnsko), 2 belanca, 3 supene kašike ulja, 1 veći crni luk, 2 čena belog luka, 1 ravnakaf. kašičica praška za pecivo, so, biber, person, cimet.

Priprema:

U činiji lepo izmešati meso, belanca, ulje i prašak za pecivo. Pokriti folijom, tacnom i sl. i ostaviti u frižideru 2-3 sata, a može i da prenoći. Zatim, izvaditi iz frižidera, u tu masu dodati sitno seckan crniiI beli luk, peršun, so, biber, i malo posuti sa cimetom – na vrh male kašičice (on daje fantastičnu aromu i ja ga stavljam svuda gde koristim mleveno meso).
Sve opet lepo izmešati, ugrejati ulje u posudi gde će se ćuftice peći, vaditi malom kašičicom meso ( NE TREBA da budu pravilnog oblika) i spuštati u ulje. Brzo se peku, jer nisu velike.

Pečene ćuftice kombinujem sa paradajz sosom,pireom od tikvica i karfiola, kao i sa drugim dozvoljenim povrćem.




Torbica -> RE: HRONO ISHRANA (31.8.2012 15:09:29)

http://www.coolinarika.com/forum/zdravlje/hrono-ishrana/52712/?page=190#msg_18729233

Ovo je prava riznica! Pozz




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (31.8.2012 15:32:01)

sad cu da prelistam. jel ima nekih recepata?




Torbica -> RE: HRONO ISHRANA (2.9.2012 21:20:02)

Ima gomila! 190 strana materijala, a ove kineske cufte je i tamo neko stavio, pa sam mislila da si mozda i videla tu stranicu. Ja sam stigla do 67 strane... Imam jos ihaj! Pozz




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (3.9.2012 9:18:55)

Ne, nasla sam na nekom drugom forumu. Videla sam, mada ima dosta i gresaka u mesanju nespojivih namirnica.




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (4.9.2012 9:27:33)

Patlidžan se oljušti i nareže na listiće debljine 1/2 cm, ostavi se u slanoj vodi pola sata, a zatim se griluje. Mleveno meso se proprži na malo ulja sa glavicom crnog luka i par paradajza i začini se. Na malo maslinovog ulja zagrije se beli luk, dodaju se 3-4 paradajza isecena na kockice i to se kuva 10 minuta. Naravno, dodaju se začini,ruzmarin, bosiljak, so... Slaže se patlidžan, mleveno meso, patlidžan, prelije se sosom od paradajza i peče se 10-ak minuta. 2 ptlidžana, 200 gr mesa, oko 700 gr paradajza. moze i hladno da se jede.




Anoniman -> RE: HRONO ISHRANA (4.9.2012 10:34:23)

Kako napreduješ Gae? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: HRONO ISHRANA (4.9.2012 10:43:59)

Odlično mi ide. Vidno sam smršala. 11- septembra imam sledeću kontrolu pa ćemo da vidimo konkretne rezultate. Za sad sam 12 ili 13 kg skinula i osećam se odlično. Nadam se da ću do marta stići do svoje idealne težine što je -36 u odnosu na start hrono ishrane i -50 u onosu nma kilažu posle porođaja.




Anoniman -> RE: HRONO ISHRANA (4.9.2012 10:51:01)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Yula -> RE: HRONO ISHRANA (4.9.2012 10:58:41)

Gae, pa koliko si se ugojila u trudnoci? Ja sam mislila da sam ja neprevazidjena sa 23-24kg+.

Ja skinula sve tako sto nisam veceravala, ali preko dana jedem i slatko i masno, sacuvaj Boze, bakzus sam strasni, jer inace slatko slabo jedem, ali onda kada ne smem da ga jedem - bas tada hocu da crknem za slatkim. A izgleda da mi se nesto poremetilo u trudnoci i za vreme dojenja, jer od tada mi se trazi slatko, onako bas propisno svaki dan, izlgleda da to ima neke veze za mojim problemom sa stitnom zledom.

Vazno mi je da sam vratila svoje lice, jer se ja prvo gojim u faci, uzas, ostalo mi je pihtija oko struka, bokova i butina, ali podnosljivo. Razmisljam da se i ja malo HRONO-iram od NG.




Anoniman -> RE: HRONO ISHRANA (4.9.2012 11:02:41)

U trudnoći samo 13, ostalo sam nagurala pre trudnoće. Ali sad sam rešena da se rešim i poslednjeg kg viška a kad dođem do svoje idealne kilaže i počnem da jedem sve ono što mi je sad zabranjeno mm i Žaba počinju da se hrane po ovom principu.




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (4.9.2012 11:04:18)

Gae, super. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
mame, ako vam nije tesko ubacite po neki recept po hrono ishrani, nama pocela skola, pa ide malo teze.
skinula sam preko 20 kg (merim se u nedelju, tj 10.sep), s tim da sam i pila dijetetski proizvod, pa napravila pauzu.
najbitnije mi je da sam se oslobodila nadutosti




mala buba -> RE: HRONO ISHRANA (4.9.2012 22:13:12)

pisala bih ali nemam vremena,mozda ugrabim za vikend. imam par recepta,ali sve se svodi na ono sto mi svi inace kuvamo




Anoniman -> RE: HRONO ISHRANA (11.9.2012 23:28:03)

Danas druga mesečna kontrola: za ovih mesec dana još 6,1 kg manje od čega 4,1 kg masnih naslaga. Ukupan skor 13,1 kg za dva meseca od čega 9,6 kg masnih naslaga. Svi obimi se još smanjili, kondicija se poboljšala kao i stanje jetre. Idemo dalje.

Je nemam nešto posebno recepata da predložim jer sam na restriktivnom režimu pa tu nema mnogo varijacija. Ali evo ideje: planiram sebi za večeru ovih dana da spravim musaku od tikvica i mlevene ćuretine.




minavb -> RE: HRONO ISHRANA (11.9.2012 23:29:48)

Bravo majstore[sm=bravo.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>