Prolecee -> RE: Azoospermija (28.7.2023 9:11:34)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Zdravo svima i nama je dijagnostifikovana Azospermia. Naime,moj suprug je imao operaciju spustanja testisa sa 10 i 12 godina i to je sada dovelo do azzo... Uradili smo hormone, FSH i LH su mu malo poviseni (za FSH gornja granica je 19.5 njemu je 24), Inhibin B mu je nizi (donja granica 42 njemu je 31), testosteron je malo iznad donje granice (granica je 1.98 on ima 2.15). Bili smo kod Vinke na pregledu, bukvalno nas je ohladila i rekla kako su nam i za VTO jako male sanse. Svesni smo da mora da ide na microtese, ne bismo gubili vreme na ove druge nacine...Njen stav mi nije prijao da nas bukvalno tako "otrese" (pri cemu je imala rezultate samo FSH, LH i testosterona).Poslali smo joj u medjuvremenu inhibin pa cekamo sta ce da kaze. Jos uvek cekamo rezultate genetike (microdel Y hromozoma i kariotip). Za 10.08. nam je zakazan ponovo spermogram kod nje i kontrola u medjuvremenu pije hormonsku terapiju. Da li je neko imao iskustvo sa tim vidom azzo, da je problem usled spustanja testisa? Citala sam vasa iskustva ali ne pronadjoh da je neko imao taj problem. Nama nije problem ni Istanbul, cak sam razmisljala da kontaktiramo dr EMre i da preskocimo Srbiju... volela bih da cujem ako je neko imao iskustvo sa azzo usled spustanja testisa, da podeli sa mnom... Svima vam drzim fige :) [/quot Zdravo :) Mi smo imali identican problem kao i vi, mozete naci to ako citate od marta prosle godine. Takodje kasno spustanje testisa, neopstruktivna azoo, takodje poset_e Vinki uzaludne, uzimanje hormona nepotrebno, dok nismo otisli Emreu. I evo sad cekamo blizance. Tako da moj vam je savet, kontakirajte odmah njega i izbegnite dodatne stresove. Sto se tice hormona, i mom suprugu su bili nesto kao vama, pamtim da mu je fsh bio oko 29. Tako da, eto to vam je nase iskustvo i savet.
|
|
|
|