Prolecee -> RE: Azoospermija (30.5.2023 7:26:16)
|
IZVORNA PORUKA: Bicesuper Jao Prolecee divnooooo, kako sam srećna, ne možeš ni da zamislis… još dve bebe, pa fantazija…Da li si radila dabl test?Ja bih svakako radila i prenatalni, za svaki slučaj…Za utrogestan nema veze, moja sestra lagano ostala trudna ali ga korisitila do 8 meseca,.E bas sam to htela da pitam za trombofilije, koja je to trombofilija koja govori da se folna ne koristi dobro tj ne metabolise i da treba da se koristi aktivna folna.Ja pijem sve vreme aktivnu folnu- metilfolat, ali sam shvatila da samo neki ljudi ne metabolišu i moraju nju ostali mogu običnu.Koje ti beše trombofilije imas Da, bice radosno i veselo.😁 Oba testa bi trebalo da radim sledece nedelje. A sto se tice trombofilija, ovako... ITGA2 i PAI1, oba heterozigot, ali na osnovu detektovanih genotipova ne smatraju se klinicki znacajnim. Sto se tice toga pratim d dimer povremeno. Meni je hematolog rekao da posto nemam F2 i F5 Leiden nema potrebe za fraksiparinom, a u suprotnom, terapija bi pocela od dana transfera. Problematicne trombofilije kod mene su MTHFR 1298, MTR 2756, MTRR 66 i one se ticu metabolizma folata, slabije procesuiranje folne kiseline i nagomilavanje homocisteina koji moze da dovede do stvaranja krvnih ugrusaka a smanjenje folata moze da utice na razvoj ploda. Zbog toga koristim 3x1 folacin, plus folnu iz suplemenata, bedoksin 3x1 i B12 isto. Ti vitamini b grupe smanjuju nivo homocisteina, a sto je nizi nivo homocisteina to je vece procesuiranje folata. Ja sam isla kod dr Ljiljane Tukic i ne mogu da opišem koliko je posvecena i koliko sve objasni do najmanje sitnice. Namerno sam ti pisala ovako opsirno, ne zameri, da bih ti sve objasnila, mozda ti nesto bude znacilo.
|
|
|
|