SidartaH -> RE: Azoospermija (21.6.2022 17:00:34)
|
Samo da se javim i napišem par rečenica. Imao sam za danas zakazanu biopsiju (TESU) u CG i rekoh, hajde da odradim juče spermogram pre operacije ne očekujući ništa. Kad ono, konačno, 40 spermatozoida, od toga 11 pokretnih. Odmah su zamrznuti (3 slamčice). Od marta sam bez terapije ikakve jer mi je dr rekla da ne pijem ništa dok ne dobijem nalaze za deleciju y hromozoma. Njih ću imati za nedelju 4,5 dana ali je dr rekla da ipak odradimo biopsiju jer bi se svakako radila. Bila je dilema da li odmah micro tesu ili obićnu i ipak smo se prvo za tesu odlučili, ali eto, pojavio se određeni broj dovoljan za zamrzavanje i prema rečima embriologa, dovoljno kvalitetnih. Tako da, krećemo sad u skupljanje papirologije i pripreme i septembra ako sve bude ok da radimo ISCI. U međuvremenu sam imao drugih problema zdravstvenih pa nisam sav svoj i dalje...kad krene, ono ide ali videćemo, valjda će biti ok sve. Kao što rekoh, ništa od terapiije nisam uzimao evo skoro 3-4 meseca. Ono što sam pio je prah ašvagande. Da li je do nje ili nije, nikad se neće saznati ali ne može da škodi pa ko hoće da proba...I takođe, bio sam kod dr kvantne medicine koji je kaže da je sve ok i dao neke vitramine. I to je to. Generalno, pravila nema očigledno. Da napomenem da u ranijih 5 spermograma uvek se nalazilo po 1-2-3 spermatozoida nakon centrifugacije ali su svi uvek bili nepokretnotni
|
|
|
|