Hortenzija -> RE: Azoospermija (3.3.2021 17:17:16)
|
IZVORNA PORUKA: Bicesuper Super, drzimo fige. Kontam da ce to biti tek za neki mesec, dok se pripremis. Npr Hortenziji je dr ovde smanjila te lekove za stimulaciju, tako je pisala, mozda oni daju jake doze u odnosu na nase lekare, ali dobro sigurno imaju razlog tako da u to ne sumnjam uopste. Posto mi necemo neko vreme tamo, ja bih to iskoristila jos malo da se pregledam, u smislu hormona, odnosa izmedju istih. Nekkao mi se cini kad je ovaj problem tj azo samo se na muskarca fokusiraju. A ja toliko ljudi imam u okruzenju, zdravi, pa idu na VTO pa kod zene problem da iznese trudnocu ili da se to primi... Pa kad imam vremena da jos nesto pregledam. Ako imate preporuku za dobrog endokrinologa, osim Snezane Vujovic jer znam da je kod nje sve preko 1000 evra...[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Da, ja da nisam dobila manju dozu lekova sigurno bh upala u hiper. Mislim da su meni dali dozu u odnosu na godine, a ne stanje jajnika. I pored smanjene doze hormona ja sam imala 19 jajnih celija, sto je bas dosta. Da sam bila u Istanbulu na stimulaciji i da su me oni pratili vrvt bi mi i oni samnjili dozu.Sto se tice endokrinologa, zavisi za sta treba...svaki od njih ima svoju uzu specijalnost. Za sterilitet u NS je prof Edita Stokic, ovde je prof Svetlana Vujovic. Dobri endkrinolozi su i dr Mira Sumarac i dr Vesna Dimitrijevic Sreckovic...ali ne znam koliko se bave muskim sterilitetom. Svetlana je nekoliko hiljada skuplja od drugih profesora u privatnim bolnicama...nije ne znam kolika razlika. Skupa je terapija koju daje..ali cena tih lekova je svuda ista, bez obzira koji lekar je prepise.Sada samo jedan mali savet za sve devojke koje planiraju trudnocu...obavezno se vakcinisite! https://www.sciencealert.com/covid-found-mutating-inside-a-baby-infected-before-birth-in-world-first?fbclid=IwAR1HkixhPh8FtYt2wQ33H0AfCVE6YqdbZ85Foix0Yjmd2JeB6UfaACAgQ8Q
|
|
|
|