Hortenzija -> RE: Azoospermija (29.1.2021 14:00:13)
|
IZVORNA PORUKA: Maya20 IZVORNA PORUKA: Bicesuper Dobrodosla, nazalost... ali polako... i mi smo u tome uskoro cemo u Tursku. Nas je sve to uhvatilo tj saznali smo u toku korone pa nismo mnogo ni isli po lekarima - ovaj jedan ovde idite na biopsiju ako nema usvajanje. Ja kad sam pomenula microtese on prvrnu ocima... jer se to ne radi ovde pa nema naplate. Ikreno ja sam zelela i misljenje nekog sa klinickog, ali jbg nista ne funkcionise zbog korone... sta su vam rekli posle biosije? Ja sam shvatila da je mtese slica biopsiji samo se ne radi nasumice nego se gleda gde su i onda se uzima. dosta ljudi je imalo neuspesu biopsiju pa su ovako nasli [/quote Nama su posle biopsije jednostavno rekli da je to to, niko se nije ni potrudio da nam bilo sta objasni. Posle toga smo bas psihicki pali, ali vreme je ucinilo svoje, tako da smo sada puni volje i nade. Odlucni smo da pokusamo i ovo, ali idemo sa razmisljanjem kako bude. Toliko puta smo se nadali da ce biti makar nesto, i svaki put se razocaramo. Ovde se dosta pisalo o tome koja je cena Mtese i same VTO u Turskoj, ali mene sad zanima i to koliko dana je neophodno boraviti tamo, koje su cene smestaja i ostalo . Vreme je pripremati i novac za ovaj poduhvat😊 Zavisi da li idete paralelno i stimulaciju ili ne. Ja sam stimulaciju radila u Bg, otisla tamo 10 dan ciklusa (ponedeljak), nastavila jos sa terapijom do cetvrtaka i tada imala aspiraciju. Paralelno je i suprug treba da ima operaciju ali se otrovao pa su moje jajne celije zaledili. U subotu su njega operisali, nasli spermatozoide, odledili moja jajne celije i uradili icsi. Sve embrione koji su dosli do 5 dana su zamrzli, pa smo na FET dosli sledeci ciklus.Ostali smo do ponedeljka posto je suprug imao kontrolu posle 2 dana. Znaci: smestaj od ponedeljka do ponedeljka. Da smo odmah vracali embrione ostali bi do srede, posto je dan operacije 0 dan, onda gledas 5 dana da embrioni dodju do stadijuma blastociste i onda se tek vracaju. Tak dan kada je et moras da mirujes.Smestaj zavisi, gde nadjete, koliko ste spremni da platite...mi smo svaki put bili blize turistickim atrakcojama, pa smo taksijem isli na preglede. Sama sebi sam davala terapiju pa nismo morali da idemo svaki dan. Nama je prosek bio oko 45e nocenje sa doruckom za nas dvoje. Imas cesto akcije na bookingu.Ako radis stimulaciju tamo racunaj oko 21 dan minimalno. Ako ti je npr aspiracija 13-14 dana, prodje 5 dana, jedan jos mirujes...
|
|
|
|