miracleB -> RE: Azoospermija (14.10.2020 15:22:19)
|
E ovako, mi smo isli prosle godine u decembru, nismo hteli da radimo sve odjednom prvo smo hteli da vidimo da li nesto može da se nadje. Kada smo otisli Emre je naložio da se uradi spermogram u bolnici i tada su nasli nekoliko spermatozoida koje su i zamrzli. Ja sam tada otisla na pregled kod dr.Numana Bayazita, on je jedan od ginekologa koji saradjuje sa Emreom. Tada smo se dogovorili kako ce mi izgledati stimulacija, koji dan ciklusa pocinjem. Ja sam u SRB isla na pracenje, tj parputa na UZ i vadjenje hormona, a onda smo čini mi se 9.dan otisli u Istanbul. Tamo sam nastavila terapiju i preglede do aspiracije,muz je dao uzorak u kome je ponovo nadjeno dovoljno spermatozoida(rekla sam ti davao je 2 dana po 2 uzorka u sat vremena) .Nama su predlagali da odemo i da se vratimo za zaledjeni embrio transfer ali s obzirom da smo imali dovoljno embriona mi smo odlucili da probamo odmah da vratimo 1 a ako ne uspe svakako se vracamo za neki mesec na FET(to je transfer zamrznutih embriona) Ja sam htela isto da radim HSG medjutim dr.Numan mi je rekao da on misli da nema potrebe, da tek ako budu 2 neuspele VTO onda to radim. Ja ti predlazem da ako hocete sve u istom odlasku ti zamolis Emrea da te spoji sa jednim od ginekologa, pa da se dogovorite kako ce da ti izgleda stimulacija i da se dogovorite oko dolaska. Po meni, ti ne moras da radis HSG osim ako se ne sumnja na nesto, prvo neka muz odradi mikrodelecije i kariotip. Turci ce ti traziti vaginalne briseve, papa test, UZ pregled i kolposkopiju, trazice ti da odradis neke viruse pre VTO, i nekoliko hormona. Znaci iskreno oni uopste ne traze neku gomilu analiza i kazem ti tacno ce ti reci sta treba.
|
|
|
|