bebec -> RE: Azoospermija (9.12.2020 16:45:12)
|
Pozdrav svima Evo I mene nove clanice sa istim problemom kao I vi svi ovde. Moj muz ima azoospremiju za koju smo saznali ove godine februara. Obratili smo se urolozima, koji su nam davali da uradimo analize (FSH 27, LH 8,5 Testosteron 17, prolaktin 118). Dok smo skupili sve analize krenulo je vanredno stanje, kada nista nije radilo. Krajem maja odlazimo do treceg urologa, koji na ultrazvuku vidi da mm ima tumor desnog testisa I varicocelu levog testisa. Savetuje nam da se to sto pre mora operisati. Krajem juna operisali smo Tumor na vma, odstanjen mu je testis. Iz rezultata biopsije smo saznali da je beningni, tada smo I otisli na kontrolu I dobili uputstvo da se javimo za tri meseca, da sto se tice trudnoce, moze da se desi I prirodno sada, a mozda ce trebati terapija ili TESA, sto ce videti na kontrolu za tri meseca. Jedva smo cekali tu kontrolu koja je inace bila pre 15 dana gde nam je doktor rekao da cekamo, da treba vremena….bez terapije, bez uputstva sta dalje, sta se to desava sa nama…. Tako sam ja pre par dana dosla na ovaj forum I detaljnim citanjem shvatila sta je ustvari ovo sto je nas snaslo. Sve vreme sam se trudila da nista ne citam, da na sve gledam pozitivno, ali sada zapravo vidim sta znaci azoo I uopste situaciju u kojoj se nalazimo I hvala vam svima na tome. Na osnovu vasih pisanja za doktora Tansela I Emrea, poslacu im poruku da vidim sta ce nam reci. Vec sam ih zapratila na instagramu. Pa cu vam javiti sta su nama odgovorili. Ali da li neko zna nekog koje prosao kroz istu ili slicnu situaciju? I da li znate vezano za varicocelu, kakva su iskustva? Videla sam da je neka clanica pisala da je su to operisali prvo, iskreno mnogo strahujem oko toga da li je to neophodno, jer mi imamo jos tu jednu rezervu. Hocu reci jel mislite da je neophodno srediti varicocelu pa onda raditi sve ostalo? Ne znam ko je od doktora bolji za ovu nasu situaciju,ali pokusacu da vidim iz njihovih odgovora. Srecno nam svima
|
|
|
|