miracleB -> RE: Azoospermija (12.10.2020 22:05:09)
|
E ovako, sto se nas tice, pisala sam negde gore-ali ukratko, kod nas su bila 3 spermograma 0, terapija brevactide inekcije 3meseca potpuno bespotre-bno jer nam nisu prvo trazili da uradimo mikrodelecije-ja sam to trazila da radimo jer sam na internetu isto tako sve citala i trazila resenje. Moj muz ima nedostatak na azfc regionu na y hromozomu i to je uzrok. Slali smo prvo mail klinici u Solunu Embryolab ako se ne varam i oni su rekli da su nam šanse minimalne i da predlazu donaciju. Iz Praga 2x nismo dobili odgovor, takodje dr.Tansel Kaplancan takodje iz Turske je insistirao na dopisivanju na instagramu i to me je u startu odbilo a i nikako nismo mogli da se dogovrimo ali on je 1.koji je rekao da je u tom slucaju moguce naci spermatozoide. Onda sam kontaktirala po meni najboljeg doktora, a to je dr.Emre, odmah mi je objasnio o cemu se radi i da cak u 50% muskaraca sa nedostatkom u azfc regionu mogu u ejakulatu da se nadju spermatozoidi. Mi smo tamo otisli na microTESE i nismo hteli istovremenu stimulaciju, ali su nam nasli spermatozoide u ejakulatu, nekoliko komada [sm=bravo.gif] onda je muz dobio vitamine da pije da dodjemo za par meseci kad ja odradim neke analize. Nisu iskljucili opciju da ce trebati microTESE ali mi smo uspeli na kraju bez toga da prodjemo. Ja sam radila stimulaciju a muzu su u ejakulatu nasli dovoljno materijala, da znas da se tamo na potpuno drugaciji nacin traze spermatozoidi i sad su imali neku foru sa davanjem uzoraka na nekih pola sata jer postoje istrazivanja da se tu nalazi vise zdravih spermatozoida. Sto se tebe tice, to vidi sa ginekologom, Turci vrlo malo toga traze da zena odradi, ali ja sam uradila kalsican pregled, papa, briseve sve, stitnu drzim pod kontrolom, i na svoju ruku sam radila trombofilije.
|
|
|
|