Lepterija -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac (2.10.2013 15:01:28)
|
Lalo, zbog tebe moram da napisem sve od pocetka, ali cu te razocarati. Nas problem je los spermogram, opracija varikocele, posle nagli pad spermograma i mi 2010. zamrznemo spermice u spebu. Prosle godine pokusamo u Nisu, prodjemo sve komisije (spermogram radjen na sudskoj medicini). Dodjem po svoje injekcije, provere spermogram na sterilitetu u Gak Nis i kazu da mm ima samo 300 000 u ml i da ni jedan nema glavu. Doktorka Jasmina je tad htela mm da da hormonske injekcije, zenskih hormona, ali mm kad uradi nalaze ono mu zenski rormoni katastrofalni. To je vezalo ruke dr da ga leci i nas iskljuce iz programa. Isla sam u zdravstveni fond u Nis, jednostavno NE MOZE da se konkurise zamrznutim spermicima i to je to, rekli mi da se obratim fondu u BG, pa ako oni odobre. Ja sam htela da pisem svima po tom pitanju, ali u tom mi moja opstina Sokobanja da 200 000 i ja se odlucim proletos za Spebo i da radimo tom zamrznutom spermom. Medjutim, oni urade spermogram, a mm ima 3 000 000 od koji 3% zdravih, mi to zamrznemo opet u aprilu. Odlucim da odmorim ovo leto i eto sad smo bili u Spebu, ali nije koriscena zamrznuta vec sveza sperma, sto znaci da je bila dovoljna i imali smo jako kvalitetne embrione. Savetujem vam da odete u Spebo i da ti daju muzu te hormone, to ce da prima mozda 3 meseca, u medjuvremenu ce mu da skupljaju spermice i zamrzavaju malo po malo doke se ne nakupi dovoljno. To je bila i nasa opcija i videla sam da mnogi parovi rade, evo sad je bila zena iz Sapca i uspelo im je to i imali su 4 embriona. Znaci ima nacina i punkcija i poslednje biopsija testisa, samo ne odustajte. Brbljivice, smestaja u leskovcu ima svakakvog i malo je zalosno i bezobrazno sto su iskoristili priliku da se bogate na nasoj muci. Oko klinike svi izdaju i obavezno proverite smestaj pre nego se uselite, mnogo su stare kuce, izdaje se svasta, a cena za dan je 12-15evra. na klinici imaju kao neke proverene stanove i oni ti daju vizitku. Ja sam smestaj nasla u istoj ulici, nize od bolnice 2 min hoda, to je bilo preko zajednickih prijatelja. Zena me primila u kucu i dala mi kljuc cele kuce, kuvala mi po zelji, odusevila me i ona i njena cerka. Inace ne izdaju, ali sam ih ja sad nagovorila da krenu s tim jer imaju dvosoban stan, koji ne goriste, ima grejanje, kablovsa, internet i mislim da ce me poslusati. Verujte, u Spebu je takva guzva da ne mozete zamisliti, 50 zena prolazi mesecno, imaju samo 2-3 dana da se spreme za novi ciklus. Dosta se ceka i na konsultacije i histeroskopiju i da te ubace u program vto, ali ponavljam, sve to odlicno rade, vode brigu o svakoj zeni, trude se da izvuku maksimum, a da se tim ne hvale (sad je sa mnom bila jedna zena na 4. vto do sad, razocarana frontom, genezisom, njoj je jedan jajnik srastao za matericu ali proizvodi folikule i tek sad prvi put je neki dr se potrudio da pomeri matericu i dodje do tih folikula, oni rade i hecing a da ti i ne kazu, jer im se to podrazumeva i samo procitas u otpusnoj da je radjen, a na drugim mestima se to dodatno placa) Zbog toga i mnogo cega drugog ja sam zadovoljna Spebom, ali naravno, svi imamo svoja iskustva!
|
|
|
|