Beba2012 -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac (11.10.2013 13:38:55)
|
Брбљивице, мислим да није касно да урадите спермограм кад ти будеш ишла на УЗ. Можеш, ради неке сигурности, да им јавиш и то закажеш, а нешто се не сећам да ли се заказује спермограм. Знам да су , кад смо први пут отишли тамо, предложили да се уради спермограм, тад је цена била негде око 5000 динара и знам да не верују много спермограмима са других клиника. Мој супруг је имао смањен број сперматозоида, неважно сада колико, али довољно за ICSI методу. Код спермограма може да варира, али, ако је муж пушач нека остави цигарете одмах. Мој муж је био један препарат који смо узимали код њих, Forseed, пре тога је неко време узимао Proxeed, никада нисмо урадили контролни спермограм, јер је било довољно сперматозоида за оплодњу. Међутим, мој муж није био упоран као ја, њему је тешко падало то што треба да остави цигарете, и само их је смањивао, никако остављао. Кренуо је на своју руку да пије ЗЛАТНУ МАКУ и сматра да му је од тога било много боље, а као здравствени радник је научио да сам себи провери спермограм, постоји за то нека формула и може да види отприлике да ли их има. Хоћу да појасним да кад кренете на вантелесну оплодњу ви рачунате на то да ће вам у покушају бити потребно максимум двадесет сперматозоида, ваљда смо те среће да их толико буде. Што се мене тиче, мени никакав проблем није нађен, ја имам једно дете зачето природним путем из првог брака, али ми FSH никад није био фантастичан, увек негде око 10-11. Ја јуче написах, али да сада подсетим, у просеку сам имала 17 јајних ћелија, од тога трећег дана буде и до десет ембриона, последњи пут сам трећег дана имала једанаест ембриона. Стојковић нас звао и питао колико да вратимо, а ја му кажем све, а он се смеје и каже не може. Ја сам му тада рекла да знам да је то немогуће, али да треба он да нам да савет, ми смо лаици кад је то у питању. Ето, он је мени предложио да трећег дана убацимо три, није хтео да иде на варијанту два плус један, без обзира што је знао да ће их бити и за пети дан. Један ембрион је у природним условима преживео и седми дан и сад је замрзнут. Хоћу да кажем да не раде ништа напамет, праве анализу, максимално су посвећени пацијенту. Зато око тога нема бриге, све што вас занима питајте. Ја јуче рекох да нема правила и тако је, кад те хоће хоће. Нас су звали на петогодишњицу отварања клинике и нисмо отишли јер је беба била мала. Међутим, гледајући слике касније препознала сам једну жену која је била са мном 2009. онда када сам остала трудна и после имала спонтани, и то да појасним плод је престао да се развија , стручно missed. На слици видим жену која је била са мном тада и којој су једва вратили један ембрион, јер је одједном престао рад фоликула и једва нешто извукли. Муж је имао катастрофалан спермограм. На сликама их видим са бебом. Ја се нешто нисам много ни упознавала, нисам слушала туђа искуства много, јер жене умеју да кукају како су ту неколико пута, како није било сперматозоида, чујеш једну лошу причу и одмах почнеш да паничиш. Бар сам ја то радила, јер су ме у Вишеградској упропастили психички. Код тих набеђених професора и лекара са титулама не бих ишла никако и била сам дигла руке и искрено, да није отворена клиника у Ле никада више не бих ни отишла.С обзиром да се нисам много дружила не могу да причам о њиховој успешности, али у мојој околини је неколико парова , захваљујући њима, дошло до потомства. Мислим да сам доста рекла, вероватно сам нешто и пропустила, а ви ме слободно питајте шта вас занима.
|
|
|
|