|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: DIET PLUS-KILOGRAMI MINUS
23.2.2012 11:28:07   
Olga75
ja moram da pitam :
sta je roni ishrana ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 51
23.2.2012 12:04:19   
minavb

IZVORNA PORUKA: minavb

Otvorite temu o roni ishrani.

Mislila sam na hrono ishranu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 52
23.2.2012 12:17:25   
tanjica85
jeste hrono ishrana...iskucaću sve, samo mi treba malo vremena. user posted image

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 53
23.2.2012 12:20:02   
Olga75
e hajde
pocni sa danasnjim jelovnikom user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 54
23.2.2012 13:17:30   
tanjica85
živa sam se namučila dok sam iskucala samo doručak...

Primeri jelovnika za doručak
Kao najvažniji obrok u toku dana, doručak treba da bude bogat i raznovrstan.
1.Tostiran integralni hleb (hleb treba tostirati, jer se tada aktivnost kvasca smanji ili poništi, što olakšavamršavljenje ili održavanje idealne težine), maslac, odnosno puter i kiselo mleko (jogurt treba izbegavati, jer tehnološki postupak u proizvodnji jogurta dovodi do fiziološke reakcije u organizmu, tako da je moguće stvaranje masnih naslaga na stomaku ili bokovima, a kod muškaraca često i na podbratku). Takođe je dozvoljen i tostiran hleb sa puterom i džemom bez šećera (najbolji je izbor džem bez ikakvog dodatog šećera-samo ukoliko je procenat masnoća u telu optimalan!)
2.Palenta sa feta sirom ili kravljim mladim sirom,kiselo mleko (palenta je u redu ukoliko ne postoji problem sa viškom težine, kukuruz šećerac se s razlogom zove tako).
3.Kifla od hejdinog ili kukuruznog brašna, čaša kiselog leka sa 2.8. ili 3.2%masnoće, rovito jaje
4.Pržena jaja, može i više jaja, (prema starim teorijama dovoljno je u toku sedmice pojesti četiri žumanca, dok za unos belanca ne postoji nikakvo ograničenje) sa prženom ili svežom šunkom, paradajz, sir,kiselo mleko, čaj.
5.Musli, kiselo mleko ili voćni jogurt (musli i voćni jogurt se preporučuju povremeno za doručak, iako ne pripadaju pravom hrononutritivnom doručku-iz psiholoških razloga;neće nauditi ako se povremeno pojede, a može doneti zadovoljstvo punog ukusa kod onih koji su navikli na ovakav ukus i pri tom imaju optimalne masnoće u telu!).
6.Tost sa puterom i čunkom, žuti sir-kačkavalj, trapist, gauda,kiselo mleko i krastavac.
7.Kajmak, tost, rovita ili tvrdo kuvana jaja, kiselo mleko, krastavac.
8.Proja sa sirom (samo ukoliko ne postoji povećana težina i mane naslage)
9.Pita na plotni (kora za gibanicu ili pitu se premaže svežim mućenim jajima i mladim sirom, zatvori se u obliku kvadrata ili trougla i isprži na malo ulja), kiselo mleko.
10. Gibanica sa sirom (1/2 kg kora za gibanicu, ½ kg mrvljenog sira po želji, 150 g kajmaka, malo kisele vode, 4 do 5 celih jaja, pomešajte sadržaj. U sud stavite pek papir i jednu do dve kore na samo dno, a ostatak kora umačite u mešavinu sira i jaja i ređate dok ne potrošite sadžaj. Jednu koru sačuvajte za prekrivanje odogzo, pecite u rerni na 220 stepeni oko 45 do 50 minuta), kiselo mleko, čaj.
Praška šunka , pileće i ćureće grudi su dozvoljene, svinjska i goveđa pečenica takođe, ali bi trebalo biti oprezan sa namirnicama kao što su paštete, viršle i neki suhomesnati proizvodi-posebno ukoliko ne znamo tačan sastav i količinu aditiva. napravite eksperiment. Stavite listić omiljene šunke ili parizera u friz preko noći (ne mora da se stavlja u kesicu, može se staviti na običan tanjirić). ujutru ga izvadite i pustite da se otopi. Ako ostane više vode nego originalnog proizvoda, onda on treba da prestane da vam bude omiljeni. Tehnološka proizvodnja podrazumeva ubacivanje vode u meso pod određenim uslovima i pri tom se mora dodati hemijski proizvod da olakša ovu proceduru. Što ima više vode u proizvodu, to je znak da je upotreba veća količina hemije.
Ne treba zaboraviti na divne ukuse nekih namirnica koje možemo nabaviti u svakoj prodavnici zdrave hrane, to su humusi,tahan paste i mnogo toga drugog, ovo može biti idealna kombinacija za doručak uza masnoće životinskog porekla, ili za period posta.

Jovan Dučić

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 55
23.2.2012 21:46:46   
mala buba
svidja mi se sve osim ovog pod brojem 5. user posted image

Lako mi je s nemirom,
ne mogu da umirim mir.

Direktna veza do poruke: 56
23.2.2012 21:51:19   
mala buba
a sta cemo za rucak i veceru, isto t? user posted image user posted image user posted image user posted image

Lako mi je s nemirom,
ne mogu da umirim mir.

(odgovor članu mala buba)
Direktna veza do poruke: 57
23.2.2012 22:10:29   
isidora88

IZVORNA PORUKA: peca

Ne mogu sad da ti strucno objasnjavam, raspitaj se kod nekog doktora, ali to sto si ti mislila je zabluda, stolica i metabolizam nije isto user posted image

Ja sam skinula 16kg za kratko vreme, dovela svoj metabolizam u red, a stolica mi je kao i ceo zivot neredovna i neizvesna user posted image

kako si to uspela?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 58
23.2.2012 22:55:33   
peca

IZVORNA PORUKA: isidora88

IZVORNA PORUKA: peca

Ne mogu sad da ti strucno objasnjavam, raspitaj se kod nekog doktora, ali to sto si ti mislila je zabluda, stolica i metabolizam nije isto user posted image

Ja sam skinula 16kg za kratko vreme, dovela svoj metabolizam u red, a stolica mi je kao i ceo zivot neredovna i neizvesna user posted image

kako si to uspela?

Jela sam maltene sve, samo sam vodila racuna kad jedem. Imala sam princip, dva dana sam pazila sta jedem, treci dan sam jela sta mi se jede. Imala sam blazu fizicku aktivnost sat vremena, dva, tri puta nedeljno, ali to je bilo vec pred kraj, kad sam vec izgubila te kilograme, i kad sam se dovela u red stigla je i konacno zeljena trudnoca koju sam cekala oko godinu ipo dana ako ne i vise user posted image Tih 16 kg sam skinula za par meseci user posted image Samo sam se navikla da jedem tri puta dnevno u isto vreme po mogucstvu, sto je sa mojim poslom i radnim vremenom malo teze, ali uvek se covek moze snaci, na kraju krajeva poneses nesto od kuce i cao i da gricnem nesto "pametno" izmedju obroka user posted image
Ali najvaznije je da doruckujete sat vremena nakon ustajanja, posle je sve lako, verujte, nije tesko skinuti kilograme, ja sam prva mislila da je to nemoguca misija, i zezala sam se sa tim tokom zivota, sto zbog mog hedonizma, sto zbog zdravstvenih problema. NIje potrebno proliti litre i litre znoja, samo malo gledati na sat. Ja sam svoj metabolizam dovela u red, i osecam glad kad treba, a znala sam po ceo dan da ne jedem,i uvek sam se pitala odakle mi visak --- to je najgora stvar koju sebi mozete da uradite user posted image !!! Otvorim oci, i pravac frizider maltene user posted image A organizam se na dobro brzo navikne, meni je trebalo nekih 10-15 dana odprilike, ni ne secam se vise... A ono sto sam spomenula da dobar metabolizam nemm veze sa redovnom stolicom je istina, nemojte se zavaravati da ako se dobro is...ite da ce to uticati na vase kilograme user posted image ali ce dobro uticati na vas organizam svakako user posted image

Hrono ishrana koju tanjica pominje je dobra stvar....Ali se nisacim ne treba opterecivati user posted image Ako neko zeli mogu mu na mail poslati jedan prvo zanimljiv, drugo koristan text na tu temu, mozda nesto i saznate sto niste znale user posted image malo je poduzi da ga pisem ovde, pa ako nekoga zanima neka mi ostavi mail poslacu mu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 59
24.2.2012 0:03:16   
Cecana
Peco posalji meni na mail,mene jako zanima.
Ja se mucim sa kilogramima,trebala bih da skinem bar 5(10 bi bilo idealno),ali mi slabo ide.pijem i metformine ali slabo,evo za 5 meseci sam skinula 4 kilograma,a doruckujem kao sto je Tanjica opisala po Hrono dijeti,skoro skroz sam smanjila slatkise i jedem skoro tacno u sat,vezbam na orbitreku skoro svakog dana.
Doktorka endokrinolog mi je preporucila da jedan dan nedeljno jedem samo voce i povrce,sveze.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 60
24.2.2012 0:20:13   
peca

IZVORNA PORUKA: Cecana

Ja se mucim sa kilogramima,trebala bih da skinem bar 5(10 bi bilo idealno),ali mi slabo ide.pijem i metformine ali slabo,evo za 5 meseci sam skinula 4 kilograma,a doruckujem kao sto je Tanjica opisala po Hrono dijeti,skoro skroz sam smanjila slatkise i jedem skoro tacno u sat,vezbam na orbitreku skoro svakog dana.
Doktorka endokrinolog mi je preporucila da jedan dan nedeljno jedem samo voce i povrce,sveze.

Poslala sam ti :)
Zanimaj se :)
I ja imam problema sa stitnom zlezdom, taj tvoj endokrinolog je lupio, voce se ne konzumira tako, moras sve da jedesuser posted image
Nikada nisam u zivotui vezbala, a to sto pijes nemam pojma sta je user posted image
Nadam se da ce ti se dopasti text user posted image
user posted image

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 61
24.2.2012 8:23:09   
mala buba
ovo je zanimiljivo. user posted image
I meni je malo cudno to za voce. Koliko teorija! user posted image Ono sto ja znam jeste da se voce ne jede kasno uvece.

Lako mi je s nemirom,
ne mogu da umirim mir.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 62
24.2.2012 12:13:06   
tanjica85
evo predloga za rucak.

Primeri jelovnika za ručak

1.Pileća supa, bez testenine, klasično napravljena piletina iz supe, sa senfom i ,ili renom, salata od sveže rendane šargarepe i celera, začinjena sa malo soka od limuna. U supu je dobro dodati đumbir u prahu, neposredno posle sipanja u tanjir, kao i list peršuna (đumbir je snažan antioksidant, peršun je prepun minerala i vitamina, odličan je za izbacivanje tečnosti). Preporuka je da se koristi dodatak jelima koji ne sadrži natrijum glutamat.
2.Kuvani mlad kupus sa junetinom (kupus,šargarepa, malo ljute sveže paprike). U ovom obroku nije velika greška pojesti malo kuvane šargarepe, jer kupus ima osobinu namirnice sa takozvanim negativnim kalorijskim unosom. Iako se hrono ishrana ne obazire mnogo na kalorije, ova kombinacija neće izazvati porast težine, već naprotiv, nakon ovakvog obroka imaćemo u narednih 24 sata par stotina grama manje.
3.Pileće belo meso sa paprikom i belim lukom (pileće belo, par čenova belog luka, nakon 10 min.dinstanja dodati par crvenih babura isečenih na komade, dinstati još dok ne omekša), zelena salata sa balzamikom i začinskim uljem je odličan prilog.
4.Testenina sa paradajzom i bosiljkom, zelena salata, ili mešavina više raznih salata (hrastov list, crveni i zeleni), malo radiča i malo rukole, nadev od balzamika, pola kašičice senfa i začinskog ulja)-što manje sirćeta!
5.musaka od paprika (paprike ispeći u rerni i oljuštiti, mleveno meso prodinstati na luku ili praziluku, začiniti i dodati malo bibera, poređati u posudu red isečenih paprika, red mesa,itd, završiti sa paprikom, naliti sa umućenim jajetom i malo kisele pavlake i zapeći u rerni). Ovo jelo ne smeju jesti osobe koje imaju prekomernu težinu, jer kombinacija pavlake i mesa nije odgovarajuća, eventualno mogu umusto pavlake koristiti punomasno kiselo mleko. Iako je kombinacija mesa, jaja i pavlake teška, ovo jelo se lako vari zbog dodataka paprike i luka. Kad musaku ne pravimo sa pirinčem i mesom, razlika u varenju je značajna.
6.Šnicla sa povrćem i salatom (može i krmenadla, akoo "MORA" test intolerancije na hranu dozvoljava upotrebu svinjetine), na ulju se isprži izlupana šnicla, posebno se griluje mešavina povrća (tikvice,patlidžan, paprika itd, ili se prodinsta neko od povrća-brokoli, prokelj, karfiol, spanać), paradajz salata sa krastavcem.
7.Piletina sa limunom (pileće belo, dinstati na ulju, malo vode dodati, izvaditi meso i u tiganj staviti beli luk, prodinstati, dodati limunov sok, čašu belog vina, malo pileće supe, u dobijeni sos vratiti piletinu i još malo dinstati), za one kojji imaju idealnu težinu, može se garnirati sa malo kuvanog pirinča (pirinač sa piletinom, ćuretinom i ribom ne blokira u potpunosti aktivnost digestivnih enzima, ali pirinač svakako ne treba kombinovati sa takozvanim jakim mesima), odlično je uz ovo jelo dodati i brokole i prokelj, zelena salata sa začinima.
8.Čorba od karfiola ili brokola, začinjena sa pola čaše slatke pavlake, testenina sa mladim povrćem (meso isečeno na krupne kocke ispeći sa svih strana, dodati so i zaliti sa belim vinom, dodati paradajz i začine-tamijan, peršun, majčina dušica, poklopiti i ostaviti na laganoj vatri oko pola sata, dodati nekoliko glavica belog luka krupno sečenog, mlade šargarepe, grašak, pa kuvati još 15 minuta). Ovo jelo je malo teža kombinacija, ali je veoma ukusno i može biti na trpezi povremeno.
9.Pastrmka i kuvani karfiol (začinjen samo sa malo belog luka), salata.
10.Sočivo u crvenom vinu (iseći povrće, crni luk, šargarepu, čen belog luka, iseckati malo slanine, zeleno sočivo zaliti crvenim vinom-na pola kg ide oko 5 dl, dodati vode i kuvati,kad provri dodati povrće i slaninu, kuvati još 30 minuta na laganoj vatri, obavezno dodati malo začinskog bilja, tamijan, lovor, perčun itd).

Jovan Dučić

Direktna veza do poruke: 63
24.2.2012 12:13:41   
tanjica85
11. Aromatično sočivo (crni luk, šargarepu i praziluk iseći, slaninu propržiti, dodati povrće i dinstati oko 3 minuta, umešati sočivo-zeleno, dodati juneće supee ili vode, kuvati dalje).
12.Juneća supa (jedostavno za pripremu, ukusno i zdravo jelo) veza zeleni, juneći ribić, luk crni, začini. Meso iz supe sa senfom ili renom uz salatu, u supu ne dodavati testenine, samo dosta svežeg peršuna. Umesto kuvane šargarepe, poslužiti rendanu svežu sa limunovim sokom ili kupus salatu.
13.musaka od pečuraka, kupus salata (pola kg šampinjona, 300 grama krompira, na crnom luku izdinstati pečurke iseckane na listiće, posoliti,pobiberiti i dodati seckan peršun,kuvane krompire oljuštiti i iseći na kolutove, u plahu ređati red krompira, red šampinjona, preliti sa umućenim jajima i kiselom pavlakom, peći oko pola sata u rerni.
14.Punjena paprika bez mesa (10 babura, 400 g krompira, 2 paradajza, oprati babure, izvaditi semenke i posoliti ih unutra,, narendati krompir i dinstati ga na luku dok ne omekša, dodati so, biber, jedan iseckan paradajz, malo vode i nadevom puniti babure, između babura staviti drugi seckani paradajz, naliti vode do polovine visine babura, peći u rerni na oko 150 stepeni, pri kraju umutiti nekoliko jaja sa malo brašna i jednim jogurtom 100 g preliti paprike i još desetak minuta ostaviti da se zapeče (jaje je kombinacija skroba-žumance i proteina koji ne opterećuje –belance, pa je ova kombinacija sa krompirom dozvoljena).
15. Pljeskavica, grilovano povrće, salata (iseckati sitno dve glavice crnog luka i dva čena belog luka, mleveno juneće meso, oko pola kg sjediniti sa lukom, dodati malo soda bikarbone-jedna kašika, so, biber, aleve paprike, ostaviti da odstoji u frižideru dva sata, od amse oblikovati pljeskavie nauljenim rukama i peći na roštilju ili tiganju).
Primeri ovog jelovnika govore u prilog tome da ovaj program ishrane ne podrazumeva neka ozbiljnija ograničenja. posebno je voditi računa o dobrim i lošim kombinacijama!
Ne treba zaboraviti sve vrste pečuraka, one se mogu kombinovati i sa mesom i sa ugljenim hidratima, pa kako je rižoto sa pečurkama dobar izbor tako je i biftek sa prilogom od pečuraka dobar izbor tako je i biftek sa prilogom od pečuraka.
Punjene paprike su daleko jestivije i ukusnije ukoliko ih punimo ili samo sa mesom dinstanim na luku, ili samo dinstanim pirinčem na luku, ovo važi za sva poznata domaća jela u kojima se inače kombinuje pirinač i meso (sarma).

Jovan Dučić

Direktna veza do poruke: 64
24.2.2012 14:18:52   
peca
Tanjice mene i dalje zanima zbog cega pijes taj dijet plus-kg minus, ako se vec drzis rezima hrono ishrane ??? user posted image

Direktna veza do poruke: 65
24.2.2012 14:33:15   
tanjica85
Na nagovor mojih bližnjih i moje drugarice ujedno i dr, krenula sam s Diet Plusom, pa sam kasnije iz savetovališta čula za Hrono ishranu. ja sam zadovoljna, ne mogu da se žalim, jer ne gutam tablete, samo jednu dnevno. rešila sam da probam kad su mi već toliko pričali o tome. mm više ne može da podnese moju kilažu user posted image
morala sam nešto da učinim. videćemo rezulatate.

Jovan Dučić

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 66
24.2.2012 14:44:21   
peca
Pored volje i hrono ishrane ti ne treba ni ta "samo" jedna dnevno ! A da li te kosta da probas? Naravno da te kosta, sve te tablete su gluposti a nisu ni dzabe. Samo malo discipline i volje. A mm-a ko sisa...
Bolje neka razmisli kako ti on pomaze u svemu tome?
Moj npr.stalno kupuje slatkise,sokove,jede kasno,a ne voli da jede sam,pa kao aj malo samnom itd.i kad bi mi samo rekao da sam debela hahaha...
Skupi te pare koje dajes na te tablete i otidji na leto na neku planinu,nadisi se svezeg vazduha :)

Direktna veza do poruke: 67
24.2.2012 19:11:46   
mala buba
oduvaj ga, ne želiš da smršaš ti zbog njega nego zbog sebe.

Lako mi je s nemirom,
ne mogu da umirim mir.

Direktna veza do poruke: 68
27.2.2012 10:49:58   
tanjica85
tu si u pravu. user posted image ali kad sam već dala te pare za proizvod da izdržim do kraja. mm je mršav kao suva grana, a paja sve redom, moram priznati da sam ljubomorna.
redovno idem na ormor, bar za vikend. i to me baš m izvodi na svež vazduh. user posted image

Jovan Dučić

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 69
5.3.2012 22:07:01   
mala buba
kad si vec krenula, mislim da za jedan mesec ne mozes da smrsas. zar se ne plasis jo jo efekta?
jel ima mesec dana kako koristis to cudo?

Lako mi je s nemirom,
ne mogu da umirim mir.

Direktna veza do poruke: 70
6.3.2012 10:10:15   
tanjica85
ima mesec dana. smrsala sam 4 kg. izbacila tecnost iz ogranizma. videcemo. naravno da se plasim jojo efekta, ali se nadam da ga nece biti.

Jovan Dučić

Direktna veza do poruke: 71
6.3.2012 10:28:34   
tammy.ka

IZVORNA PORUKA: Cecana

Sad kad sam ovo videla ne mogu da ne trazim, zamolila bih i ja za savet, sve sto je ovako efikasno kao sto je slucaj kod tebe Peco je vise nego dobro doslo kod mene. Odavno sam prestala da verujem u one izreklamirane proizvode protiv mrsavljenja, ali kad cujem da je neko uspeo znaci mi vise od 100 reklama...Peco moze i meni PP ?

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 72
9.3.2012 8:34:03   
mala buba

IZVORNA PORUKA: tanjica85

ima mesec dana. smrsala sam 4 kg. izbacila tecnost iz ogranizma. videcemo. naravno da se plasim jojo efekta, ali se nadam da ga nece biti.

juce sam na poslu od koleginica cula za taj diet +. jedna kaze da joj se apetit jako smanjio, da se oseca lakse dok druga je tek krenula i kaze da samo paja po frizideru. mada sam citala sastav i deluje mi potpuno prirodno i dalje nemam poverenja u te preparata. zapravo jojo efekat je najstrasniji u celoj toj prici

Lako mi je s nemirom,
ne mogu da umirim mir.

Direktna veza do poruke: 73
12.3.2012 9:55:39   
tanjica85
imam zdrav apetit. user posted image u pocetku mi se znatno smanjio, cak nisam mogla nista da jedem, sad mi je ok. da, sastav je skroz prirodan.

Jovan Dučić

Direktna veza do poruke: 74
15.3.2012 8:32:24   
mala buba
user posted image , Tanjice.
što nahvali ti ovaj diet + user posted image

Lako mi je s nemirom,
ne mogu da umirim mir.

Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here