Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 11:12:36
|
|
|
|
*Alexx*
|
Evo ja da vam kažem da ništa nisam dirala oko piše, prevlačim samo koliko može i to ne svaki dan, i sve je u redu. Mislim, koliko god može da se desi da dete ide na to čupkanje, toliko isto može da se desi da preterate sa prevlačenjem i napravite haos.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 11:19:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Alex, kako može da se pretera sa prevlačenjem kožice? Ne može da se pretera. Može da se prevuče naglo, te da se očupa kožica sa glavića (što mislim da ni jedna od nas nema hrabrosti da uradi), peckaće par dana, zarasti, kraj. Realno, isto to uradi dr kada odeš da čupne detetu kožicu.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 11:24:14
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Tash Alex, kako može da se pretera sa prevlačenjem kožice? Ne može da se pretera. Može da se prevuče naglo, te da se očupa kožica sa glavića (što mislim da ni jedna od nas nema hrabrosti da uradi), peckaće par dana, zarasti, kraj. Realno, isto to uradi dr kada odeš da čupne detetu kožicu. Upravo sam na to mislila. Ali hoću da kažem da nije neophodno da doktor čupa kožicu ako je mi ne prevlačimo. OK, ti imaš takvo iskustvo, ja imam drugačije - samo to hoću da istaknem, pošto imam utisak da sve mame smatraju da moraju da prevlače. Meni je izričito rečeno da ne diram pišu, ja je nisam dirala, i do sada je sve OK. Da sam imala drugačije iskustvo, možda bih pričala drugačije.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 11:29:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Ali hoću da kažem da nije neophodno da doktor čupa kožicu ako je mi ne prevlačimo. Ah, to da, nema nikakvog smisla da se čupa ako i dalje ne planirate da prevlačite.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 11:34:39
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ne kontam, Tasha, zašto bi je doktor uopšte čupao, osim ako nema neki problem, pa mora da se čupa? Hoću da kažem da ne mora da dođe do problema ako mi ne povlačimo tu kožicu.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 11:41:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Zato što treba da se odlepi od glavića, a ako se ne odlepi samo, mora da se očupa. Ono oko čega se lekari ne slažu je: - Koja je starosna granica kada treba lekar da interveniše (neki kažu do 3će godine, neki do 13te)?, i - Da li lekar treba da interveniše ili će to dete samo da očupa u pubertetu?
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 11:43:21
|
|
|
|
Jeca*
|
Ja po savetu dr ne diram pišicu uopšte. Niti mi moj sin dozvoljava da je diram jer je zapamtio tragediju sa čupanjem kožice koju je proživeo (pisala sam o tome). Elem...kad malo poraste vodiću ga na kontrolu kod tog hirurga čije savete od onda slušam, i on mi je rekao, ako i zaraste, daću vam kremu koju će te par puta namazati i kožica će se sama lepo pomeriti, u saradnji sa detetom. Dok je mali ne forsirajte ga, ne pravite mu dodatne traume. a kaže sve što udje od prljavštine mora da izadje i da me to ne brine. I tako
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 11:44:20
|
|
|
|
minavb
|
Dobro sam ovo istražila i vidim da se najispravnije smatra pravilo koje Japanci primenjuju- piško se ne dira, sami ga prevuku u pubertetu, a ako im ne uspe onda se hirurški interveniša.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 11:45:38
|
|
|
|
jance
|
moj Ogi ima urodjenju hipospadiu, iliti nama je ta kozica skroz izvucena prema gore i glavic je skroz otvoren a ipak se malko prljavstine skuplja. ja to s vremena na vreme povucem i operem kad se kupa ali su mi isto kod urologa rekli da se ne sekiram, prljavstina ce sama izaci.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 11:48:46
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Tash Zato što treba da se odlepi od glavića, a ako se ne odlepi samo, mora da se očupa. Ono oko čega se lekari ne slažu je: - Koja je starosna granica kada treba lekar da interveniše (neki kažu do 3će godine, neki do 13te)?, i - Da li lekar treba da interveniše ili će to dete samo da očupa u pubertetu? Upravo o tome pričam. Zašto bismo na moranje prevlačili i odlepljivali ako nije neophodno i ako će to sami da urade (mm sam uradio u pubertetu)? Ne znam, ja na to gledam kao kad bi izvadila slepo crevo za ne daj bože. U fazonu - ako ga izvadim sad, neću da imam problema kasnije.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 11:51:29
|
|
|
|
minavb
|
Onda je obrezivanje najbolje rešenje.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 11:59:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne znam šta da vam kažem, svi imamo različita iskustva. Po savetu dr, Luki je čupana kožica sa oko 2,5god. Sada, sa 5,5 je napokon prevukao sam, ne boli ga. Dug je bio put njegove traume! TRI GODINE smo se mlatili da zaboravi, jer sam sigurna da ga nije bolelo već mesec dana nakon čupanja, ostala je samo trauma. Iz istog razloga drugom sinu prevlačim, i ne odustajem. On se smeje, golica ga, i odmah mu se digne , vidim da se kožica već odvaja (što nije bio slučaj kod Luke). Da li bih dala drugom sinu da čupaju kožicu? NE! Samo ako bi trenutno (zalepljeno) stanje izazivalo neke zdravstvene probleme. Još malo kad poraste počeću da mu tuširam pišu, odlepiću mu kožicu sama. Ja ne mislim da je dečacima jednostavno da očupaju kožicu pri masturbiranju u pubertetu. I ne mislim da je to super zbog toga što smo se mi mame bojale da ih ne povredimo kad su bili bebe. Mislim, ni mi ne bušimo himen same, jel?
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 12:04:05
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Tash Mislim, ni mi ne bušimo himen same, jel? Ne ali nam ne buši mama kad smo bebe.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 12:07:40
|
|
|
|
*Alexx*
|
Nije lako kad prevuku u pubertetu, i to ih boli, ali to rade sami i znaju šta rade, ako me razumeš. Isto kao što mi svojevoljno bušimo himen, da iskoristim tvoje poređenje.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 12:09:26
|
|
|
|
*Alexx*
|
Mislim, nebitno, ja sam samo htela da skrenem pažnju da piša ne mora da se prevlači, pošto mi se, da ponovim, činilo da mame smatraju da moraju da prevlače pišu pošto poto.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 12:11:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Uglavnom, slažemo se da čupanje kožice treba izbeći. Da li ćemo sada prevlačiti ili ne, da li ćemo mi očupati ili oni u pubertetu, tu se ne slažemo, pa ne vredi da se nastavljamo. Imam još jednu komparaciju: krstimo ih kad su mali (kako ko), bez da ih pitamo dal to žele, ne znam zašto im pišu ne bismo sredile bez da ih pitamo dal to žele.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 12:14:07
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Tash Imam još jednu komparaciju: krstimo ih kad su mali (kako ko), bez da ih pitamo dal to žele, ne znam zašto im pišu ne bismo sredile bez da ih pitamo dal to žele. Ja još nisam krstila dete, a da li ću - nisam baš sigurna. Dakle, opet nije dobra komparacija
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 12:15:52
|
|
|
|
minavb
|
Da, loša komparacija svakako, neću ga krstiti nikad. Ako bude želeo ,neka to obavi sam.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 12:19:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Vas dve što ne vučete piše, ni ne krstite decu - sve će sami. Šalim se, bzvz je zaista bila komparacija, u nekim sam tabelama do guše, kao pokušavam sebi da dam oduška, pa pišem gluposti. Uglavnom: ja sam presrećna što Luka sam prevlači pišu, i mi se ubismo kuckajući ovde, a ustvari, pišemo se na ovoj temi za 10-15god, da vidimo šta su nam sinovi naradili sa pišama.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 12:22:16
|
|
|
|
minavb
|
Za 15 godina-Vanja sine, jesi li prevukao kožicu lepo? Vanja: Kevo jesi li ti normalna, šta me to pitaš?
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 12:37:32
|
|
|
|
madre
|
ni mi ne prevlacimo kozicu, ali kod nas nije zalepljena vec je rupica mala (fimoza)! videcemo sta ce biti sa tim kasnije.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 12:41:24
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 12:42:58
|
|
|
|
minavb
|
E Tašo, znaš li za pravilo o tri smajlija?
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 13:02:13
|
|
|
|
lajla
|
potpuno se slazem sa Tash....mi povlaci samo onoliko koliko moze kad ga kupamo,taman da i operemo...pola smo vec prevukli...iz mog okruzenja znam dosta situacija kada nisu prevlacili pa su deca dozivljvali traume kod dr.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.1.2012 13:27:59
|
|
|
|
Anoniman
|
madre, Luki je kožica bila uska, i dr je onomad rekao da samo prevlačimo da će se protegliti vremenom. Dal je i kod vas "samo malo uža kožica" ili je uska, neću da zalazim. Mina, neka me banuju ako misle da treba.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?