Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 3.3.2012 15:29:13
|
|
|
|
s.a.nj.a.
|
Zdravo svima,citam ovu temu vec duze vreme.Moj sin ima sest ipo godina i danas smo isli na svlacenje(cupanje) kozice na pisi jer nismo uspeli to da uradimo sami.Sama intervencija nije nista,ne traje puno i ne boli previse.....ali kad prodje dejstvo anestetika nastaje problem.Boli ga i pecka kad piski.Ima li mama neka cije je dete redilo ovo isto,da mi kaze kako je negovala pisu u prvim danima posle intervecije?Nama je dr rekao samo redovna higijena,operite mlakom vodom i sve ce biti ok.Ali da li je to dovoljno jednom dnevno ili svaki put kad piski treba da mu prevlacim.....on pruza otpor,jako ga boli i da sam znala da ce ovako biti uradila bih to jos dok je bio mali.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.3.2012 8:27:32
|
|
|
|
Cindarella
|
IZVORNA PORUKA: madre ni mi ne prevlacimo kozicu, ali kod nas nije zalepljena vec je rupica mala (fimoza)! videcemo sta ce biti sa tim kasnije. I M je imao fimozu,vodila sam ga kod hirurga i dobili smo Didermal kremu.MAze se na kozicu i blago ,,vezba'' prevlacenje.On je imao preterano malu rupicu,i posle 2 dana sam mu normalno prevukla kozicu.Od tada,nemamo problem.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.3.2012 12:12:43
|
|
|
|
madre
|
cind, pao mi je kamen sa srca i bogi ima preterano malu rupicu i drago mi je da postoji bezbolnije resenje od operacije
< Poruku je uredio madre -- 4.3.2012 12:13:13 >
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.3.2012 13:06:54
|
|
|
|
Anoniman
|
sanja, pisem sa mob pa ne mogu da ti nadjem svoje postove iz perioda kada je to Luki radjeno. Ako dobro pamtim, imao je oko 2,5god, pa trazi postove oko 24\25.12.2008., tada sam pisala naziv anestetske kreme koju sam koristila prvih dana svaki put kad mu se piski. Trebalo bi da povlaci pisu svaki put kad piski, ali ja to tada nisam uspela. Prali smo jednom dnevno, pri kupanju, mazali antbiotsku mast 2x dnevno. Anestetik sam nanosila tako da prvo namazem od spolja na kozicu i vrh pise, pa za koji minut malo povucem kozicu pa namazem. Brzo deluje, i dete piski bez bola. Druga varijanta je da sedne u kadu sa vodom i tamo piski. Navodno se tako odmah ispira, pa manje pece. Nisam probala. Bitno je da svaki dan bar jednom povuces, da se ne zalepi opet. Drzi se.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.3.2012 13:13:53
|
|
|
|
Cindarella
|
IZVORNA PORUKA: madre cind, pao mi je kamen sa srca i bogi ima preterano malu rupicu i drago mi je da postoji bezbolnije resenje od operacije Nemoj nista da brines,kazem ti,mi smo uspeli kroz 2 dana. Pre toga nije imalo sanse ni vrh glavica da se vidi. Malo off-mi se i dalje cimamo sa kilom.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.3.2012 13:17:11
|
|
|
|
cockic
|
ja koliko god lekari ovi sad bili protiv povlacenja kozice malim bebama ja sam za mislim da je to mnogo lakse nego rizikovati da se ceka da se sama povuce. doduse nasa dr je povukla sa 2- 3 meseca i ja sam zadovoljna mislim da mu se vec skroz povukla jer sam pre neko vece povlacila pa sam videla da je skoro to to. i naravno povlacim i dalje kad ga kupam uvece uvek je malo povucem u kadi. a onda kad mu mazem bekolino mast opet skroz naravno dokle ide samo ja mu nisam na silu dr tad sa 2-3 mu je to povukla i urlao je ko jarac.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.3.2012 13:19:31
|
|
|
|
s.a.nj.a.
|
Tash hvala puno na odgovoru.Preziveli smo jucerasnji dan,moram da priznam da mi nije bilo dobro uopste.Prevukli smo skroz kozicu sinoc i jutros,procitala sam tvoj post za anestetik i tako sam i uradila,mozda jeste malo pomoglo ali je mnogo plakao,celi dan juce je tako uznemiren,ne da da mu pridjemo,nocas je cak i temperaturu dobio.Koliko dana vam je to trajalo? Nama je tek jedan dan prosao. I da,nama dr nikakvu antibiotsku mast nije prepisao.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 3.4.2012 9:08:28
|
|
|
|
mtajcica83
|
Mom sincicu je juce radjena intervencija na pisulinka.Imao je fimozu i morali su mu to radit.Prekjuce mu se naduo nije mogao da mokri, jadnicka je to puno boljelo.Tako da mu je to juce radjeno.Nateceno mu je i njega pecka dok piski...Sad se samo molim da se to sve fino oporavi, da ne dobije neku infekciju i sl.Cesce mu mjenjam pelenu,mazem povidonom i eto.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 3.4.2012 9:19:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Joj, sanja, nisam videla tvoj post ranije, kako ste? mtajcice, ako ikako imaš mogućnost da mu par dana ne stavljaš pelenu, to bi bilo najbolje. Makar preko dana.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 3.4.2012 10:49:52
|
|
|
|
Nensi*
|
Mi isto imamo problem sa pisom,nece glavic da izadje pa nece,a ni Vuk nam ne da to da radimo,rita se kao da mu deremo kozu sa ledja,uvek neko mora da ga drzi a neko da povlaci. Njemu je izaslo mozda 1/3 glavica i nece dalje Moracu da ga odvedem uskoro kod dr da ona to pogleda.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 3.4.2012 19:26:46
|
|
|
|
madre
|
nensi, nama nema sanse ni vrh glavica da se vidi, ama bas ni malo! dr kaze da se nista ne dira, sam ce on to srediti
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.4.2012 0:02:38
|
|
|
|
Nensi*
|
Nama je jednom urolog rekao da ne diramo nista,tad smo isli da mu pogleda testise,pa ga ja zamolila da pogleda i ovo,ali mene sve nesto strah da jednog dana mora da ide da mu secnu to.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.4.2012 9:33:41
|
|
|
|
Cindarella
|
IZVORNA PORUKA: madre nensi, nama nema sanse ni vrh glavica da se vidi, ama bas ni malo! dr kaze da se nista ne dira, sam ce on to srediti Madre,bas mi je zao.Kazem ti,i mi smo imali taj problem,nije mogao ni vrh glavica lepo da se vidi,ali nam je didermal pomogao,sada mu normalno prevlacim.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.4.2012 14:18:42
|
|
|
|
madre
|
cind, pitala sam dr za tu kremicu, rekla je da jos uvek nista ne diramo... nisam najsigurnija u njen savet, ali poslusala sam je
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.4.2012 22:22:15
|
|
|
|
mtajcica83
|
Moj svrcu je piso jos natecen i bas izgleda bzv...Cini mi es po njemu da ga manje boli, ali i dalje ga pece kad piski, reko nam je dr da ce tek za 15 tak, 20 dana da spadne otok..Zar to mora toliko?? Jadnicak mali.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.4.2012 22:28:06
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja nosim decaka i prosto sam se zabrinula kada sam videla da ste 40 strana ispisale na ovu temu?!Nisam citala ali nisam nikad mislila da to moze biti neki problem ???Pa sta je najveci problem sto se tice higijene?
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 5.4.2012 13:03:59
|
|
|
|
goda
|
U stvari nema problema nemoj se opterecivati u napred.Fazon je u tome sto negdje pedijatri preporucuju od smog rođenja da se povlaci kozica sa glavica jednom dnevno dok ne pruzi otrpr,tj dokle moze i vremenom ce se svuci preko celog glavica a neki to ne preporucuju pa se nekom zalepi a nekom ne,ali ima slucajeva da je rupica mala prirodno pa mora mala intervencija da se uradi. Ovako sam ja razumela mog pedijatra. Ja svaki dan sinu svucem i vec sada moze do pola glavica mozda bi i svukala skroz ali je jos mali 2.5 meseca,on se nikako ne buni cak sta vise prija mu i svaki put se podigne dok ga je ocistim i svucem mu kozicu. To radimo od prvog dana kad smo dosli iz porodilista.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 5.4.2012 15:18:58
|
|
|
|
Sanchy
|
Hvala goda
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 5.4.2012 15:59:12
|
|
|
|
jance
|
ja sam krenula da citam temu al ce mi se majstor probuditi dok ne iscitam sve i nadjem dali je mozda neko slucajno to vec odgovorio... zasto se decaku pisa mora savijati prema gore kada se stavlja pelena?
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 5.4.2012 16:09:42
|
|
|
|
Sashica82
|
IZVORNA PORUKA: jance ja sam krenula da citam temu al ce mi se majstor probuditi dok ne iscitam sve i nadjem dali je mozda neko slucajno to vec odgovorio... zasto se decaku pisa mora savijati prema gore kada se stavlja pelena? Moja jetrva je to obavezno radila, a ja ne. Nisam je nikad pitala zašto...
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 5.4.2012 16:15:59
|
|
|
|
Jeca*
|
da mu ne prikljestis pisu kad ga nosis, tako nesto, cini mi se...mozda sam lupila ali ne samo pisa nego podignes testise na gore, pa zamotas pelenu
< Poruku je uredio Jeca* -- 5.4.2012 16:17:11 >
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 5.4.2012 16:24:54
|
|
|
|
nenja22
|
a ko kaže treba na gore? uvek smo normalno kako pada i pelena preko. a inače, evo ima neko vreme, prevlači mu se lepo skoro skroz, a nikad nismo tu nešto spec radili, nego samo kad je kupanje počelo da bude sedeće, malo mu je mrdam, da tako kažem, dok je pod vodom.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 5.4.2012 16:26:56
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja cu raditi onako kako je moja mama,bratu nista nije falilo tako da nemam bolji primer....a pitacu je sta je radila posto nemam pojma:)
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 5.4.2012 16:36:35
|
|
|
|
jance
|
ja se plasila da priznam pa sam prvo pitala ali ni ja ne savijam prema gore , do sada se nije bunio. ne secam se dali je to i patronazna radila, nesto kao kroz maglu se secam da su nam u skolici rekli da treba, ali nisam sigurna, nego smo bili kod rodjaka pre neko vece, ja presvlacila majstora a ona gleda, kaze : a pisa naravno gore; ja stala i pogledala je onako sa upitnikom iznad glave, kao sta? onda sam se uplasila reko da ne stetim deteu nesto ako to ne radim...
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 6.4.2012 16:30:33
|
|
|
|
goda
|
iskreno da ti kazem ja to radim,okrecem pisu na gore,a radim to da ga ne bi slucajno ukakio jer imam lose iskustvo sa kcerkom,dugo smo se lecili od E-coli pa ne bih i njega jos. kako se nekada ukaki verujte da bi ga ukakio jer bukvalno napuni pelenu,ovako ne "on" ostaje cist koliko god se ukaki. Za druge razloge neznam a to je moj razlog.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
da li?sandrinaDa li ste dale novac ginekologu i babici posle porodjaja?da (
63%)
ne (
37%)
Ukupan broj glasova: 147Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!