Anoniman -> RE: Higijena dečakove piše... (16.6.2008 23:46:19)
|
Bili smo kod lekara. Rekao je da nalaz normalan za njegov uzrast, da se većini dečaka kožica zalepi. Takođe je rekao da neće sada da mu čupne jer još nema dve godine, ali da to treba uraditi pre 2,5 god, jer tada deca počinju da stiču trajno sećanje. Kazao mi je da mu prevlačim kožicu do granice bola pri kupanju, i da na kraju kupanja prevučem kožicu i malo tuširam. Rekao je takođe da je vrlo verovatno da će je sam čupnuti ako uspem da mu skinem pelenu sada na leto. Takođe, ispod te zalepljene kožice se pojavio beli čvorić, kao bubuljica, i za to mi je rekao da je ok, da je to mast, koja će u jednom momentu probiti, i da je samo sperem, bez straha, i to je normalno, i da će tada verovatno da se otkači i kožica. Ako se to ne desi, da dođemo krajem septembra/početkom oktobra da to doktor odradi. Kaže, ako nas zakaže za 19h, da dođemo oko 18h, da mu namaže anestetik oko 18.15, pa oko 18.30, pa oko 18.45, i u 19h mu čupne bez da on bilo šta oseti. Bitno je onda narednih par dana izdržati "borbu" sa detetom da se kožica prevlači do kraja, kako se ne bi ponovo zalepila.
|
|
|
|