nenja22
|
IZVORNA PORUKA: boba 11 IZVORNA PORUKA: Biserka nenja22, ja i jesam u dilemi još uvek šta je najbolje, dirati ili ne dirati, pogotovo što se čak ni dr oko toga ne slažu, jedni kažu ovako, drugi onako, pa ajde sad budi pametan... Čak ni m.m. nije za tu varijantu da se išta dira (iz njegovog iskustva, pošto je on u pubertetu sam rešio taj problemčić bez ičije pomoći ) Ja se ustvari najviše plašim te operacije i nasilnog čupanja kad do toga mora da dođe, pa bih ako je ikako moguće to da izbegnemo, zato mislim da pokušamo pa ćemo videti... BAs zbog upala mislim da mora da se prevuce. Moj brat je isao posto mama nije mogla tj nije znala da prevuce kad je bio mali i zamalo se onesvestila od njgovog deranja a cak nije bila u prostoriji.Kaze da su dr uzeli makaze i razvlacili njima kozu one hirurske valda a mislim da mi je neko rekao da i sad tako rade pa se neigraj sa tim znam sve to, a opet, to je jos jedna stvar oko koje se izgleda jos samo kod nas dize frka (kao siroki povoj recimo) par drugarica po inostranstvu, neke rodjake, lekari se cude kad ih pitaju za to...i sto biserka kaze, lekari ni ovde nisu usaglaseni...meni moja pedijatrica, u koju zaista imam poverenja rekla na prvom pregledu da ne diram...svaki sledeci put, pogleda, mrdne malo tamo-vamo, pita me kako piski, je l' mu normalan mlaz i ostalo i kaze super...kad sam je jednom detaljnije piala rekla mi je da je kod njega ok i da je problem ako je suvise usko i ako se do trece godine ne pomeri uopste...i ako slucajno neki put primetim crvenilo, odmah par presvlacenja kapam acidi borici i to je to (sto se meni i desilo jednom, uvec mu je bilo crvenkasto, do jutra nista) tako da, sta ga znam, mozda ajde da kazem da je individualno i ako se lekar lepo posveti pregledu, moze da se kaze konkretije od slucaja do slucaja, pa eto mi u nasem, necemo nista tu dirati do daljnjeg...