Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 26.10.2011 22:12:38
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
muke sa pisom....gde da uhvatim,dal da potegnem ili nategnem hahahaha,mi povlacimo kad se kupamo...ja krenem,on samo bezi iz ruke,al ubrzo naraste i povucem lepo,vidim da ima napretka
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 26.10.2011 22:13:29
|
|
|
|
mikica sa
|
Majo, svi su muzevi takvi po tom pitanju. ja sam mm molila danima da mi pomogne oko navlacenja pise ali nikad nije stigao. onda smo otisli u Bosnu na godisnji i rodica mi pokaze kako i koliko. nakon toga par puta navlacila i prevukli. i, sad kad sam zavrsila posao, dodje mm da mi kao on pomogne. ma, koji ces mi sad mislim u sebi! nego, u se i u svoje kljuse, sto bi rekli. a to o piskaranju no sikiriki, iks majica sam promijenila dok nisam skontala kako da to izbjegnem. prvo ga razmotam i provirim. ako stoji opet pokrijem i cekam, obicno ispruzi nogice i ukruti se dok ne zavrsi. onda opet virnem i ako je pisa spustena i splasnula pocinjem presvlacenje. dosta je bilo piskanja po mami hehe, neki dan je tata zaplatio
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 2.11.2011 11:16:13
|
|
|
|
lajla
|
Imam pitanje.Urosu kada navlacim pisu u toku kupanja primetila sam da na samom rubu ima nesto belo probala sam kamilicom i vaticom to da skinem ali nemoze...mislim malo se skine ali ne sve...da li neko od vas ima isti problem ili da idemo kod dr.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 2.11.2011 11:28:24
|
|
|
|
nela79
|
Kod Vanje su bile kao male loptice(skroz sitne, ispod kozice), i kako smo kozicu odljepljivali i prevlacili tako su i one nestajale, Mislim da je objasnjenje naseg tadasnjeg pedijatra bilo: " Ne sekirajte se, to je ustvari to sto i treba da izadje dok se kozica skroz ne prevuce.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.11.2011 9:41:22
|
|
|
|
jovicaa
|
juce je mm uspeo da malo vise navuce aleksu, ispao je ceo glavic i ispod glavica su bile neke kao bele naslage, ja sam mu to nezno poskidala gazicom i sodom bikarbonom razmucenom u vodi, znam da su mi tako rekli da skidam jos dok je bio novorodjence. e on je tokom celog procesa kukao.. nema krvi, nije delovalo kao da je iziritirano ili nesro slicno, muz nije bio grub, jednostavno mu svaki dan navlaci po malo vise, zato sto ima skoro godinu dana... i doziveli smo agoniju! CELU NOC je vristao! i sad vristi i dalje... kuka... cime bih mogla da mu namazem to?
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.11.2011 9:45:48
|
|
|
|
minavb
|
Ja bih ga vodila kod doktora.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.11.2011 9:54:49
|
|
|
|
Tea2
|
Povidon jod je za takve stvari,ali ako ima krvi neces videti pa je bolji izbor Oktanisept-koristi se za npr.obradu pupcanika,raznih vrsta rana i ima antibakterijsko dejstvo ,namenjen je bas za sluzokozu.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.11.2011 9:55:42
|
|
|
|
lajla
|
Jovicaa[slazem se sa minavb odvedi ga kod doktora,sigurno ga pece kada piski
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.11.2011 10:20:48
|
|
|
|
jovicaa
|
ma nije nista strasno, ne vidi se nista, nema niceg, sad vise ne kuka tako jako, verovatno mu je malo izirtiriano, mislila sam da mu namazem malo didermalom, ali mogu da probam i sa jodom ili octaniseptom.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.11.2011 10:28:20
|
|
|
|
minavb
|
Nikako didermal. To je kortikosteroid i kod male dece se koristi jako retko i samo ako mora. Mi smo ga koristili za ekcem na ruci i to samo 4 minijaturna mazanja. Ja bih ispirala bornom kiselinom. Inače, naš šedijatar insistria da pišicu ne diramo niakako i da povremeno ispiramo bornom kiselinom.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.11.2011 10:31:22
|
|
|
|
jovicaa
|
kupicu bornu kiselinu.... pa da i ja se plasim tog didermala, ali svi mazu... bzv. mi smo se lomili, jedan pedi nam kaze ovako drugi onako i na kraju smo resili da pokusamo pa koliko ide... i mm je uspeo bez kidanja, da mu prevuce, znaci postepeno... a sa drugim detetom mozda ne bih ni dirala. ne znam ma sve je zbrka sto se tice pise
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.11.2011 10:36:27
|
|
|
|
minavb
|
Zbrka, jašta. Ja sam kao krenula da diram, ali sam posle odlučila da ga ostavim na miru. Sa didermalnom kod dece možeš imati više štete nego koristi, pa ga lepo baci. Bolje uzmi bornu, odlična je za sve. Par puta se Vanji zacrvenela pišica, ja ispirala kad mu presvlačim pelenicu, i već na sledećem presvlačenju vidim da crvenila nema. I ojedenu guzu sam time ispirala.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.11.2011 10:37:43
|
|
|
|
Olga75
|
zasto didermal kad ste odlepili kozicu ili octanisept ili borna kiselina ako nema krvi , nije crvno ili oteceno ok ali ako jeste najbolje bi bilo kod dr da pogleda
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.11.2011 10:55:06
|
|
|
|
jovicaa
|
hvala vam puno videcu na sledecem presvlacenju ako je stanje ok, opracu ga mlakom vodom i naprskacu octanisept, a kupicu i bornu kiselinu. a ako je jako iziritirano idemo kod pedijatra
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.11.2011 11:10:59
|
|
|
|
cockic
|
ja stavljam samo hipermangan mozda sam dosadna sa njim ali meni deluje da je to super stvar.a nije jako i neiritira sluzokozu. tim brisu glavic i kad vade urin po bolnicama. mislim da oktanisept vise isusuje bar tako deluje na mojoj kozi. a ako je i za rane od porodjaja i sredjivanje pupka onda je i logicno da vise isusuje. sto kod mene nije slucaj sa hipermanganom.neisusuje kozu puno.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.11.2011 11:12:45
|
|
|
|
cockic
|
a jos da dodam da oktanisept pece i hladi kad se naprska neko vreme. mozda bi beba jos vise plakala od toga kad se isprska.meni barem nije prijatno kad ga stavim.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 11.12.2011 21:51:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Danas kada sam Marku prala pišu vidim da je kožica počela da se odvaja. Luka opet ne da ni da priđem...
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 11.12.2011 22:11:52
|
|
|
|
limunada
|
Ja se bas mucim sa pisom kad god mu prevlacim bude crvena i kao da bude malo krvi al nije strasno,prevucem mu kad bude duze u vodi inace nece.Bas me brine,posle to crvenilo prodje al kad navlacim sto muka me uhvati,kad sam pitala dr.kaze samo navlaci,moras eto to je bio odg.i zato mi se neide kod njih da me opet ne oteraju.Neznam jel da necim mazem ili ostavim tako kako je?
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.12.2011 9:52:57
|
|
|
|
smeskicTB
|
kada se krece sa skidanjem, tj navlacenjem kozice kod bebica deckica?odmah po rodjenju? pri kupanju?
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.12.2011 10:02:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Nama je patronažna rekla odmah pri prvom pranju, pa nadalje... E sad u početku to je svega milimetar moguće-prvo bude kao rupica od igle, pa se širi pomalo. Nama se tek sa tri meseca prevukla konkretnije, a evo sad ćemo dve godine i još uvek je nekih 1-2mm zakačeno sa jedne strane... Vidi se da se stvaraju oni balončići skrame kao da će se odvojiti, ali tako stoji već neko vreme... VAljda će uskoro da se odvoji
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.12.2011 10:06:36
|
|
|
|
jabudic
|
Nina, isto kod Nemanje, iznerviram se kad pomislim na taj "pisa" posao. Uffff
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.12.2011 10:12:54
|
|
|
|
lajla
|
IZVORNA PORUKA: jabudic iznerviram se kad pomislim na taj "pisa" posao. Uffff takodje Jedni pricaju da netreba nista dirati,drugi opet cim odpane pupak...nikako da se dogovore .Mi pri svakom kupanju povucemo malo.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.12.2011 11:19:16
|
|
|
|
Lilla
|
Prije otpustanja sa Bb-a pitala sam i doktora i babicu u vezi povlacenja kozice i pranja pise i rekli su mi da apsolutno nista ne diram. I hvala Bogu da je tako jer sam imala glavobolje na samu pomisao da cu morati to da radim, bilo bi me strah.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.12.2011 12:37:40
|
|
|
|
smeskicTB
|
IZVORNA PORUKA: n i n a Nama je patronažna rekla odmah pri prvom pranju, pa nadalje... E sad u početku to je svega milimetar moguće-prvo bude kao rupica od igle, pa se širi pomalo. Nama se tek sa tri meseca prevukla konkretnije, a evo sad ćemo dve godine i još uvek je nekih 1-2mm zakačeno sa jedne strane... Vidi se da se stvaraju oni balončići skrame kao da će se odvojiti, ali tako stoji već neko vreme... VAljda će uskoro da se odvoji n i n a onda cu ja pitati dr i patronaznu! ;) nisma imala tacno predstavu kada i koliko dugo traje.. znam da moze da bude jako z za decaka..u porodici nam je tako jedan decaci morao na operaciju..pa je navukao problem sa piskenjem..
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.12.2011 16:36:41
|
|
|
|
Natasa JJ
|
Moj bebac (3.5 mesec) je imao infekciju pa nam je nefrolog rekla da moramo da povlacimo kozicu i operemo sve to belo sa vrha pise ali ja imam problem sto ne mogu nikako da prevucem kao sto to dr uradi pa samim tim ne mogu ni da je operem kako treba. moze li neko da preporuci neki trik za prevlacenje? probala sam i u vodi i dok ga ispiram kamilicom prilikom presvlacenja ali nista, tek toliko da se vidi rupica i sve mi se cini da on ima visak koze :)
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?