Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:06:18
|
|
|
|
minavb
|
Pa dobro, ne mora. ja bih da probam da ih izbacim ali se ne usuđujem.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:07:20
|
|
|
|
Snelle
|
Nama se doručak i večera uglavnom svode na pahuljice sa mlekom. Tu i tamo jede još jaja sa pavlakom/sirom, makarone sa sosom....ali kažem, najčešće dajem pahuljice, i to izgleda prilično jednolično. Grešim li
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:08:48
|
|
|
|
jovicaa
|
ja prelazim u ovu temu, posto smo solidno prosirili jelovnik a i tu smo negde zanima me da li umesto mleka ujutro mogu da mu dam mleko i zitarice? kaze meni sveki juce da pocnem da dajem aleksu slaninu, ima li u ovome istine?
< Poruku je uredio jovicaa -- 8.11.2011 10:09:25 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:09:34
|
|
|
|
lesica
|
I L ne voli lino proizvode ali zato su tu griz,palenta,popara i home-made kase od zitarica,kojekakvo testo i peciva (smucilo mi se vise pravljenje ali dobro),ovsi i slicno.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:17:28
|
|
|
|
magnetic
|
Ja jos ni jednom nisam dala slaninu.Pre neki dan sam prvi put dala prasetinu sa raznja i super je prihvatila,ali sa slaninom,sunkom i takvim stvarima stvarno nesto ne zurim
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:20:05
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Nama se doručak i večera uglavnom svode na pahuljice sa mlekom. Tu i tamo jede još jaja sa pavlakom/sirom, makarone sa sosom....ali kažem, najčešće dajem pahuljice, i to izgleda prilično jednolično. Grešim li Ma i nama je svaki dan ili dorucak ili vecera palenta.Znaci bar jedan obrok je kukuruz,ali kada nista nece to mi je spas,jer palentu uvek hoce.I sama sam se pitala da li ja grasim sa ovakvom ishranom
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:21:25
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jovice mozes sad sve da mu dajes on je vec veliki decko, slobono! Snelle na koje pahuljice mislis? One za bebe ? Jer su i nama vecere (griz obican, cokoladni, cokolino, vocni jogurt s plazmopm, palenta) iste kao dorucak, mada ona naj vise voli suv hleb za dorucak i mleko
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 8.11.2011 10:22:53 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:21:54
|
|
|
|
Snelle
|
Ja ne dajem slaninu, ali ja uopšte ne dajem svinjetinu, tako da.... I naravno da možeš da mu daš ujutru mleko i žitarice, tj. ako nakon tog prvog mleka nastavi da spava, onda ne bih ubacivala žitarice, ali ako je to kraj spavanja, onda da. Anck, mislim na OVE, ima ih tri vrste, i L ih obožava, plus čokolino. Njih dajem za večeru, a za doručak joj moja mama daje i nestle pahuljice, veći je izbor, ali opet stalno pahuljice
< Poruku je uredio Snelle -- 8.11.2011 10:26:29 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:29:30
|
|
|
|
Tea2
|
Posto mi je iskustvo sa starijim detetom u nejelu isto kao i sa bebanom,mogu reci da ne gresis sve dok jede bilo sta sto je prirodno i zdravo.Moja malena vrlo malo jede,jos uvek je dojim posto imam puno mleka i ne misl;im da je to razlog njenog nejela jer sin u ovom uzrastu nije sisao -a vrlo slabo je ruckio.Ispostavilo se da je u nasem slucaju dojenje spas ovih dana kada ima temperaturu,spas za bolan rast zubica...mada je i teorijski i prakticno vreme za prestanak.Malo sam tuzna kada vidim koliko vasa deca jedu,ali ne treba ni u tome preterivati kada se prisetim cinjenice da vrsnjak moga sina mora na dijetu i da vec sada posecuje nutricioniste jer nema granice koliko moze da pojede.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:30:56
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa kaze meni sveki juce da pocnem da dajem aleksu slaninu, ima li u ovome istine? Ja sam davala poslije godine, naravno ako misliš hraniti dijete svinjetinom zašto da ne Moj se naučio na tu vrstu prehrane( slanina, čvarci, kobasice domaće, sir, jaja) i to mu je uglavnom doručak, mada najčešće jaje a ovo sve jede ponekad i za večeru ako nisam nešto posebno pravila. Zato neće da okusi hrenovke i salame
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:32:06
|
|
|
|
lesica
|
Ma Tea,to sto sad ne jedu je jedino stresno za mame, pocece da jedu kad tad uostalom nisu ni sva deca ista a ipak ona najbolje znaju kad im je i koliko im je dosta.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:32:55
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Tea moja T je do 1 rodj jela Sve moguce, sad nece Niiiiista , stalno se borimo. Jedino u vrticu kazu da jede uglavnom sve, valjda pored druge dece, pa sam maaalo opustenija
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 10:48:02
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Anck, mislim na OVE, ima ih tri vrste, i L ih obožava, plus čokolino. Njih dajem za večeru, a za doručak joj moja mama daje i nestle pahuljice, veći je izbor, ali opet stalno pahuljice Ahaaa to na fazin Cornfeksa i Muslija, ja uvek mislim one bebece kad kazete pahuljica Nisam joj te davala, bas cemo probati, jer stalno vrtimo jedno isto
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 11:08:45
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Čitam šta ste pisale i vidim da je ista situacija kod sve dece. Doručak i večera prilično jednolični, mleko, pahuljice, popara i sl. Ovih dana sam proširila meni doručka na džem od šljiva (domaći). Al kad dođe večera muka me spopadne, opet popara ili neko testo. Nisam više pametna šta da joj dajem, sve se svelo na isto Možda je to naš neki strah da im damo još nešto....
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 11:13:44
|
|
|
|
Lu
|
Palačinke, tost sendviči, kajgana, kiflice sa sirom, šunkom, džemom, sirni namaz...eto nekih prijedloga. Ja nisam davala pahuljice za doručak, ne što mislim da nije dobro nego mi nije stalo u jelovnik nekako Jeo je i jede još uvijek neskvik ili lino kuglice sa mlijekom ali za užinu obično
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 11:21:10
|
|
|
|
Jeca*
|
ja sam Luki pre neko veče za večeru napravila griz, sa mlekom i posula kraš ekspres preko. Oduševio se
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 13:36:52
|
|
|
|
ivaj
|
Moje dete nece hleb nikako.Ne znam sta da radim. Dala bih joj ujutru za dorucak neki namaz i sl. ali ne vredi kad nece.Probala sam da zakamufliram na sve moguce nacine i ne pali.Jedino ga pojede u popari. I posto nece hleb,za dorucak jos uvek jede samo przeno jaje i poparu,a za veceru plazmu sa mlekom.Tako da niste jedini sa jednolicnom ishranom. Rucak nam je duze vreme najkriticniji.Gotove kasice vise nece,ono sto kuvam nama takodje.Samo bi jela supe i vise cu da poludim sa tim jelom
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 14:03:44
|
|
|
|
jovicaa
|
ne dajem svinjetinu a i ne vidim zasto bih detetu davala slaninu.... ne dajem mu nista od preradjevina, uvek sam pre za peceno jaje ili pahuljice sa jogurtom i sl nego za slaninu=... ima ceo zivot da je jede, ako zeli
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 14:07:47
|
|
|
|
Olga75
|
M ni sada ne obozava hleb , pojede u toku dana mozda jedno parce i to od skora , do pre par meseci je od peciva samo po nekad pojela malo pereca
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 14:38:02
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Palačinke, tost sendviči, kajgana, kiflice sa sirom, šunkom, džemom, sirni namaz...eto nekih prijedloga. Jede Iva sve ovo, za sirni namaz sve viče njam njam
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 14:51:55
|
|
|
|
Verus
|
Ja za veceru obicno kuvam, jer je to ovde glavni obrok-i cesto nosimo ono sto ostane mm i ja sutra dan na posao za rucak. Recimo napravim gibanicu, pa imaju i za dorucak. Ili pogacice sa cottage sirom, umesa se jaje, malo brasna, persun napravi se smesa i peku pogacice na teflonu to jako voli. Pre neko vece sam napravila tzv grilled cheese sendvic, gde uzmem dva parceta integralnog tosta, namazem puterom na jednu stranu (oba parceta) i stavim jedno 2,3 snite tvrdog sira, preklopi i pustim da se pece na teflonu bez ulja na tihoj vatri (puter da finu krckavost od spolja, a unutra je mekan, topljen sir). Isekla sam joj to na stapice kad se prohladilo i uz to dala 2-3 parceta avokada i salatu od krastavaca, jogurta i belog luka. SVE je potamanila! Ili ispecem ribu na teflonu i uz to joj dam slatki krompir. Izbusim ga viljuskom i stavim u mikrotalasnu na 5,6 minuta. Uz to dam probaren grasak ili brokoli. Za drocak jede curecu virslu ili pecena jaja i malo pecene slanine, americke palacinke, ili tost sa dzemom i sl. Mleko nece da pije ujutru, pa uvek pije OJ (djus od narandze). Eto nekih ideja
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:03:11
|
|
|
|
mihi
|
Miloš je danas pojeo, ja sam bila kod kuće, kuvala ručak: doručak: 2 rolnice sa sirom od lisnatog test+kefir užina: Jabka Užina II 1 štanglica kinder kade i čokoladno mleko Ručak: čorba sa teletinom, povrćem i flekicama (testo)+kašičica kisele pavlake u to. 210ml Nestle junior mleka pre spavanja. Danas je super jeo ali nije svakog dana tako.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:13:20
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR M ni sada ne obozava hleb , pojede u toku dana mozda jedno parce i to od skora , do pre par meseci je od peciva samo po nekad pojela malo pereca Pa sta jede onda? Kako joj npr das pastetu za dorucak? Ili bilo sta sto se maze na hleb?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:17:32
|
|
|
|
Olga75
|
dok uopste nije jela hleb pravila sam uzlivancu ili gibanicu pa na to za dorucak i veceru a za rucak je obicno jela supu dobro a ostalo je sve mrljala bez hleba i danas je bez hleba pojela pola bataka i grasak za rucak a za dorucak pola parceta hleba sa pavlakom
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:21:32
|
|
|
|
Lu
|
Ja sam Olga u ovom uzrastu Roku obično izmrvila kruh u ručak i sve promiješam. Za doručak npr. napravim male komadiće kruha i na njih po komadić sira ili mesa, ubrzo se i on naučio da nabada na vilicu
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.