Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:25:27
|
|
|
|
Jeca*
|
isto kao lu
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:28:00
|
|
|
|
Olga75
|
ma Lu , uopste nije htela hleb , bas je pljuvala i otimala se doduse ja sam joj prvi put dala hleb tek negde sa osam - devet meseci pa mozda zato
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:30:30
|
|
|
|
Jeca*
|
i ja sam Luki tek tad. a da joj das kiflu da drzi u ruci? luka je tako voleo da gricka kiflicu a hleb sam ja drobila u jaja, u jogurt...pravila poparu, miksala sa mesom i pavlakom...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:32:32
|
|
|
|
Lu
|
Nije zato Olga, ja ga nisam davala prije godine, koliko me sjećanje pamti Ma hajde, naučiće da ga jede, uglavnom dobija ugljikohidrate iz nečea drugog, jede tjesteninu, šta ako neće kruh, poslije će u našim godinama ionako morati na odvikavanje
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:33:18
|
|
|
|
Olga75
|
Jeco , sad jede , doduse malo ali ga ne pljuje i ne gadi se na njega zbog tog gadjenja sam je i vodila da odradimo bris grla ,mada nikad krajnici nisu bili oteceni sad pojede dnevno jedno parce tost hleba i jednom nedeljno perec , stalno treba da menjam , dva dana za redom nece isti hleb mislim da je nevaljala
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:34:40
|
|
|
|
Olga75
|
zato ni ne insistiram , jesce ga sigurno kad udje u pubertet a videla si sta je sve juce pojela , naisao joj dan
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:35:19
|
|
|
|
Jeca*
|
što kaže lu, ma pusti je...eeeee šta bih ja dala da mogu da jedem hleb bolje da se ne navikava
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:37:52
|
|
|
|
Verus
|
Ja H nisam nikad mrvila ni pravila poparu, dala bih joj sitne komadice, a sad recimo, voli da je sve seceno na stapice, pa sama drzi u ruci i gricka Kako je osetila pravu teksturu hrane, tamo od 10tak meseci, upste nije htela kase ni druge stvari "na kasiku". Tako da od pre neki dan hoce da jede supu, bas tecnost sa rezancima i to joj ja dajem na kasiku, presrecna sam. Posle toga sama jede rezance, meso, sargarepu. I vise voli da sama jede viljuskom, bas zato sto moze sama da ubode i klopa. Uvek je volela tu kontrolu nad klopom i sta god drugo da radi, pa sam je pustala.... A jogurt sam nasla u plasticnim tubama, tako da odsecem vrh i ona sama moze da drzi i sisa odatle, tako da sam i tu nasla nacin da to pojede a da eto, nema kasike kad je tako mrzi...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:41:51
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: lesica Magnetic mozes sad vec da joj das ali nemoj mnogo cesto,ipak joj treba vise mesa. bogdan skoro uopste ne jede meso vec duze vreme (meseci su u pitanju)! treba li da brinem?
< Poruku je uredio madre -- 8.11.2011 15:42:22 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:44:33
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa ja prelazim u ovu temu, posto smo solidno prosirili jelovnik a i tu smo negde zanima me da li umesto mleka ujutro mogu da mu dam mleko i zitarice? kaze meni sveki juce da pocnem da dajem aleksu slaninu, ima li u ovome istine? ja bogdanu jos uvek dajem mleko cim se probudi, pa tek posle dorucak, a to mogu biti npr. zitarice sa mlekom. znaci jutarnje mleko mu jos nisam izbacila. sto se slanine tice, nisam mu davala.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:46:22
|
|
|
|
Vika
|
Što ne jede Madre?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:46:53
|
|
|
|
Olga75
|
uopste ne jede meso ? a jaja ?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:50:16
|
|
|
|
Verus
|
madre: mleko mu daj sad vec uz dorucak, a to nek bude nesto "jace" poput jaja. Ja dam slaninicu onako sa jajima pecenu, nekoliko puta mesecno, ne mislim licno da je losa... I mislim da treba da mu das meso, nekako da mu "uvalis" ako nece sam da jede...jer nece bas ni ribu, piletinu, govedinu, nista? Bitno je zbog gvozdja...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:51:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Olga, jeste da uopšte ne spadamo u ovu temu ali Neša je počeo da jede hleb pre mesec-dva, prestao je pre drugog rođendana da ga jede. Nije jeo peciva ni hleb uopšte, ponekad neka kifla i to je sve. Jeo je dosta testa, gibanice, projice, to sam mu dosta davala, a sve ostalo je jeo bez hleba. Nedavno sam shvatila da je to sve bilo zato što me je sto puta čuo kako govorim mužu da sam debela i da ne smem da jedem hleb. On je ukapirao da je to nešto loše, i to sam sasvim slučajno čula kad je govorio mom bratu da neće hleb da ne bude debeo Jako sam tad promenila i način ishrane pred njim (pre neću jesti nego da pred njim ne jedem ono što očekujem od njega da jede), i iako sam i tad pazila šta pričam pred njim, sad pazim još više.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:55:26
|
|
|
|
Olga75
|
kad vec brljamo moguce je i to sto ja stalno trubim kako bi trebalo skroz da izbacim hleb ali ranije se bas gadila , tacno je htela da povrati
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 15:59:10
|
|
|
|
lesica
|
I L ne jede hleb uz rucak,ali zato za dorucak,veceru i uzine mislim da bi mogla ceo da pojede Ali kad je rucak,ne ne,slucajno da joj ne zasmeta uz povrce i meso,jedino kad ima nesto corbasto za rucak onda joj ubacim u tanjir pa ga pojede.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 16:05:35
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: Vika Što ne jede Madre? ne znam, valjda ne moze da ga savlada, zvace pa pljune, a miksirano vec odavno ne zeli. bilo cepkano, seckano, kako god... znaci zvace pa pljune.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 16:09:39
|
|
|
|
lesica
|
A da mu das malo vece parce pa da on to sam drzi i glocka,mozda se tako sprijatelji sa mesom i pocne da ga klopa.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 16:09:57
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR madre: mleko mu daj sad vec uz dorucak, a to nek bude nesto "jace" poput jaja. Ja dam slaninicu onako sa jajima pecenu, nekoliko puta mesecno, ne mislim licno da je losa... I mislim da treba da mu das meso, nekako da mu "uvalis" ako nece sam da jede...jer nece bas ni ribu, piletinu, govedinu, nista? Bitno je zbog gvozdja... dajem mu jaja za dorucak, ali sam jovici odgovorila, jer je pitala da li da daje zitarice sa mlekom a izbaci mleko, napisala sam da dajem prvo mleko pa posle (sat i po,dva) te zitarice. mi jos za dorucak jedemo projarice, hleb sa pavlakom, sirnim namazom, medom, domacim dzemom... palentu nikako ne voli. i ponekad zitarice sa mlekom, ali to uglavnom jede za veceru. znam, verus, da je meso bitno zbog gvozdja, zato sam i pitala da li treba da brinem.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 16:11:30
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: lesica A da mu das malo vece parce pa da on to sam drzi i glocka,mozda se tako sprijatelji sa mesom i pocne da ga klopa. ja mu uglavnom sve i dam samom da rucka, ali recimo veci komad mesa nisam nikad. probacu bas
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 16:33:07
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: madre IZVORNA PORUKA: Vika Što ne jede Madre? ne znam, valjda ne moze da ga savlada, zvace pa pljune, a miksirano vec odavno ne zeli. bilo cepkano, seckano, kako god... znaci zvace pa pljune. samo da dodam da on ima samo 6 zuba (4 gornja, 2 donja) ja mislim da je zbog toga problem, mada znam da deca bez zuba jedu meso
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 17:03:54
|
|
|
|
Tea2
|
madre,ne bih da te plasim.Moj sin u tom uzrastu nije hteo meso zbog treceg krajnika.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 17:04:08
|
|
|
|
jovicaa
|
aleksandar jede skoro sve, najvise voli kiselo mleko, jogurt i mleko, kukuruzni griz u svim oblicima, ali jede i skoro svo povrce. meso... bla bla... i hleb iako sam nedavno pocela da mu dajem. voli i pite i sve. ali kiselo mleko mu je opsesija definitivno!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 18:11:21
|
|
|
|
minavb
|
Nikad mi nece biti jasno izbegavanje svinjetine, no dobro. Vanja je danas jeo svinjetinu.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.11.2011 18:26:51
|
|
|
|
mihi
|
Mina svinjetina npr svinjski but, kare, file, izuzetno kvaliteno meso.
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.