|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
8.11.2011 10:06:18   
minavb
Pa dobro, ne mora. ja bih da probam da ih izbacim ali se ne usuđujem.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1126
8.11.2011 10:07:20   
Snelle
Nama se doručak i večera uglavnom svode na pahuljice sa mlekom. Tu i tamo jede još jaja sa pavlakom/sirom, makarone sa sosom....ali kažem, najčešće dajem pahuljice, i to izgleda prilično jednolično. Grešim li user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1127
8.11.2011 10:08:48   
jovicaa
ja prelazim u ovu temu, posto smo solidno prosirili jelovnik a i tu smo negdeuser posted image
zanima me da li umesto mleka ujutro mogu da mu dam mleko i zitarice?

kaze meni sveki juce da pocnem da dajem aleksu slaninu, ima li u ovome istine?

< Poruku je uredio jovicaa -- 8.11.2011 10:09:25 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1128
8.11.2011 10:09:34   
lesica
I L ne voli lino proizvode ali zato su tu griz,palenta,popara i home-made kase od zitarica,kojekakvo testo i peciva (smucilo mi se vise pravljenje ali dobro),ovsi i slicno.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1129
8.11.2011 10:17:28   
magnetic
Ja jos ni jednom nisam dala slaninu.Pre neki dan sam prvi put dala prasetinu sa raznja i super je prihvatila,ali sa slaninom,sunkom i takvim stvarima stvarno nesto ne zurim

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1130
8.11.2011 10:20:05   
magnetic
IZVORNA PORUKA: Snelle

Nama se doručak i večera uglavnom svode na pahuljice sa mlekom. Tu i tamo jede još jaja sa pavlakom/sirom, makarone sa sosom....ali kažem, najčešće dajem pahuljice, i to izgleda prilično jednolično. Grešim li user posted image
Ma i nama je svaki dan ili dorucak ili vecera palenta.Znaci bar jedan obrok je kukuruz,ali kada nista nece to mi je spas,jer palentu uvek hoce.I sama sam se pitala da li ja grasim sa ovakvom ishranom

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1131
8.11.2011 10:21:25   
Anck Su Nmaun
Jovice  mozes sad sve da mu dajes on je vec veliki decko, slobono!

Snelle  na koje pahuljice mislis? One za bebe ?
Jer su i nama vecere (griz obican, cokoladni, cokolino, vocni jogurt s plazmopm, palenta)  iste kao dorucak, mada ona  naj vise voli suv hleb user posted image za dorucak i mleko

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 8.11.2011 10:22:53 >

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1132
8.11.2011 10:21:54   
Snelle
Ja ne dajem slaninu, ali ja uopšte ne dajem svinjetinu, tako da.... user posted image
I naravno da možeš da mu daš ujutru mleko i žitarice, tj. ako nakon tog prvog mleka nastavi da spava, onda ne bih ubacivala žitarice, ali ako je to kraj spavanja, onda da.

Anck, mislim na OVE, ima ih tri vrste, i L ih obožava, plus čokolino. Njih dajem za večeru, a za doručak joj moja mama daje i nestle pahuljice, veći je izbor, ali opet stalno pahuljice user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 8.11.2011 10:26:29 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1133
8.11.2011 10:29:30   
Tea2
Posto mi je iskustvo sa starijim detetom u nejelu isto kao i sa bebanom,mogu reci da ne gresis sve dok jede bilo sta sto je prirodno i zdravo.Moja malena vrlo malo jede,jos uvek je dojim posto imam puno mleka i ne misl;im da je to razlog njenog nejela jer sin u ovom uzrastu nije sisao -a vrlo slabo je ruckio.Ispostavilo se da je u nasem slucaju dojenje spas ovih dana kada ima temperaturu,spas za bolan rast zubica...mada je i teorijski i prakticno vreme za prestanak.Malo sam tuzna kada vidim koliko vasa deca jedu,ali ne treba ni u tome preterivati kada se prisetim cinjenice da vrsnjak moga sina mora na dijetu i da vec sada posecuje nutricioniste jer nema granice koliko moze da pojede.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1134
8.11.2011 10:30:56   
Lu
IZVORNA PORUKA: jovicaa

kaze meni sveki juce da pocnem da dajem aleksu slaninu, ima li u ovome istine?

Ja sam davala poslije godine, naravno ako misliš hraniti dijete svinjetinom zašto da neuser posted image
Moj se naučio na tu vrstu prehrane( slanina, čvarci, kobasice domaće, sir, jaja) i to mu je uglavnom doručak, mada najčešće jaje a ovo sve jede ponekad i za večeru ako nisam nešto posebno pravila.
Zato neće da okusi hrenovke i salameuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1135
8.11.2011 10:32:06   
lesica
Ma Tea,to sto sad ne jedu je jedino stresno za mame, pocece da jedu kad tad uostalom nisu ni sva deca ista a ipak ona najbolje znaju kad im je i koliko im je dosta.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 1136
8.11.2011 10:32:55   
Anck Su Nmaun
Tea moja T je do 1 rodj jela Sve  moguce, sad nece Niiiiista  , stalno se borimo.
Jedino u vrticu kazu da jede uglavnom sve, valjda pored druge dece, pa sam maaalo opustenija user posted image

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 1137
8.11.2011 10:48:02   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Snelle
Anck, mislim na OVE, ima ih tri vrste, i L ih obožava, plus čokolino. Njih dajem za večeru, a za doručak joj moja mama daje i nestle pahuljice, veći je izbor, ali opet stalno pahuljice

Ahaaa to na fazin Cornfeksa i Muslija, ja uvek mislim one bebece kad kazete pahuljica user posted image

Nisam joj te davala, bas cemo probati, jer stalno vrtimo jedno isto

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1138
8.11.2011 11:08:45   
Ivanka 75
Čitam šta ste pisale i vidim da je ista situacija kod sve dece.
Doručak i večera prilično jednolični, mleko, pahuljice, popara i sl.
Ovih dana sam proširila meni doručka na džem od šljiva (domaći).
Al kad dođe večera muka me spopadne, opet popara ili neko testo.

Nisam više pametna šta da joj dajem, sve se svelo na istouser posted image
Možda je to naš neki strah da im damo još nešto....

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1139
8.11.2011 11:13:44   
Lu
Palačinke, tost sendviči, kajgana, kiflice sa sirom, šunkom, džemom, sirni namaz...eto nekih prijedloga.
Ja nisam davala pahuljice za doručak, ne što mislim da nije dobro nego mi nije stalo u jelovnik nekakouser posted image
Jeo je i jede još uvijek neskvik ili lino kuglice sa mlijekom ali za užinu običnouser posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1140
8.11.2011 11:21:10   
Jeca*
ja sam Luki pre neko veče za večeru napravila griz, sa mlekom i posula kraš ekspres preko. Oduševio se user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1141
8.11.2011 13:36:52   
ivaj
Moje dete nece hleb nikako.Ne znam sta da radim.
Dala bih joj ujutru za dorucak neki namaz i sl. ali ne vredi kad nece.Probala sam da zakamufliram na sve moguce nacine i ne pali.Jedino ga pojede u popari.

I posto nece hleb,za dorucak jos uvek jede samo przeno jaje i poparu,a za veceru plazmu sa mlekom.Tako da niste jedini sa jednolicnom ishranom.

Rucak nam je duze vreme najkriticniji.Gotove kasice vise nece,ono sto kuvam nama takodje.Samo bi jela supe i vise cu da poludim sa tim jelomuser posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1142
8.11.2011 14:03:44   
jovicaa
ne dajem svinjetinu a i ne vidim zasto bih detetu davala slaninu.... ne dajem mu nista od preradjevina, uvek sam pre za peceno jaje ili pahuljice sa jogurtom i sl nego za slaninu=... ima ceo zivot da je jede, ako zeli

don't shit where you eat :))

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 1143
8.11.2011 14:07:47   
Olga75
M ni sada ne obozava hleb , pojede u toku dana mozda jedno parce i to od skora , do pre par meseci je od peciva samo po nekad pojela malo pereca 

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 1144
8.11.2011 14:38:02   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Palačinke, tost sendviči, kajgana, kiflice sa sirom, šunkom, džemom, sirni namaz...eto nekih prijedloga.

Jede Iva sve ovo, za sirni namaz sve viče njam njamuser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1145
8.11.2011 14:51:55   
Verus
Ja za veceru obicno kuvam, jer je to ovde glavni obrok-i cesto nosimo ono sto ostane mm i ja sutra dan na posao za rucak.

Recimo napravim gibanicu, pa imaju i za dorucak.  Ili pogacice sa cottage sirom, umesa se jaje, malo brasna, persun napravi se smesa i peku pogacice na teflonu to jako voli. 

Pre neko vece sam napravila tzv grilled cheese sendvic, gde uzmem dva parceta integralnog tosta, namazem puterom na jednu stranu (oba parceta) i stavim jedno 2,3 snite tvrdog sira, preklopi i pustim da se pece na teflonu bez ulja na tihoj vatri (puter da finu krckavost od spolja, a unutra je mekan, topljen sir).  Isekla sam joj to na stapice kad se prohladilo i uz to dala 2-3 parceta avokada i salatu od krastavaca, jogurta i belog luka.  SVE je potamanila!

Ili ispecem ribu na teflonu i uz to joj dam slatki krompir. Izbusim ga viljuskom i stavim u mikrotalasnu na 5,6 minuta.  Uz to dam probaren grasak ili brokoli. 

Za drocak jede curecu virslu ili pecena jaja i malo pecene slanine, americke palacinke, ili tost sa dzemom i sl.  Mleko nece da pije ujutru, pa uvek pije OJ (djus od narandze). 

Eto nekih idejauser posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1146
8.11.2011 15:03:11   
mihi
Miloš je danas pojeo, ja sam bila kod kuće, kuvala ručak:

doručak: 2 rolnice sa sirom od lisnatog test+kefir
užina: Jabka
Užina II 1 štanglica kinder kade i čokoladno mleko
Ručak: čorba sa teletinom, povrćem i flekicama (testo)+kašičica kisele pavlake u to.
210ml Nestle junior mleka pre spavanja.
Danas je super jeo ali nije svakog dana tako.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1147
8.11.2011 15:13:20   
ivaj
IZVORNA PORUKA: Olga RR

M ni sada ne obozava hleb , pojede u toku dana mozda jedno parce i to od skora , do pre par meseci je od peciva samo po nekad pojela malo pereca 

Pa sta jede onda?
Kako joj npr das pastetu za dorucak? Ili bilo sta sto se maze na hleb?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1148
8.11.2011 15:17:32   
Olga75
dok uopste nije jela hleb pravila sam uzlivancu ili gibanicu pa na to za dorucak i veceru a za rucak je obicno jela supu dobro a ostalo je sve mrljala bez hleba
i danas je bez hleba pojela pola bataka i grasak za rucak a za dorucak pola parceta hleba sa pavlakom

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 1149
8.11.2011 15:21:32   
Lu
Ja sam Olga u ovom uzrastu Roku obično izmrvila kruh u ručak i sve promiješam.
Za doručak npr. napravim male komadiće kruha i na njih po komadić sira ili mesa, ubrzo se i on naučio da nabada na vilicuuser posted image  

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...
Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here