|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: pumpica za izmlazanje
21.8.2011 13:19:34   
vonavoj
ja sam gledala po apotekama i nema pumpice ispod 5000din,bas sam se smorilauser posted image
a sterilizatori ispod 3500dinuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 426
21.8.2011 13:25:18   
New Mom
Za pumpicu gledaš koliko se dobija flašica i da li idu rezervi delovi (negde da, negde ne, a to utiče na cenu).
Isto za sterilizator. Negde ne idu flašice (ja sma dobila 6 u paketu). A i zavisi da li i koliko cucli dobijaš.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 427
21.8.2011 13:31:09   
vonavoj
uz pumpicu uvek ide jedna flasica! bar te koje sam ja gledala..i 5000din su!user posted image
videcu,jos imam vremena!user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 428
21.8.2011 13:34:15   
mtajcica83
Ja sam imala pumpicu medela i 2 flasice...Ovdje kod nas je to kostalo 75 e..Mada meni se super pokazalA(za to kratko vrijeme sto sam je koristila)..A sterilizator imamo chiccov stane 6 bocica u njega..Super je

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 429
21.8.2011 13:37:42   
PoisonEve
mtajcice, reci ti nama jel tebi koristio taj sterilizator? I jel neophodna pumpica? Kakva su vam iskustva?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 430
21.8.2011 13:39:19   
New Mom
Sterilizator: Da ili ne? <- KLIK

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 431
21.8.2011 14:04:15   
mtajcica83
PE meni je koristio ja sam tu sterilisala posle  i neke Andrijine igracke koje je on glockao... user posted image (na onom vrhu gdje ste stave cucle)..Sto se tice pumpice , vec rekoh meni je bila neophodna, ali sam je malo koristila jer mi se mlijeko povuklo,,Ali stvarno je ta pumpica extra.

Direktna veza do poruke: 432
21.8.2011 15:55:17   
vukosava

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

mtajcice, reci ti nama jel tebi koristio taj sterilizator? I jel neophodna pumpica? Kakva su vam iskustva?

Ne sterilisite opremu za pumpicu jer se tako gubi na vakuumu. Ja sam zbgo te greske duplo smanjila proizvodnju mleka u cetvrtom mesecu.

Moja Medela je kostala 400 dolara, oko 30 000 dinara tako da vam tu ne mogu dati neki savet jer sam ja moju drndala 4h dnevno nekoliko meseci.

Direktna veza do poruke: 433
21.8.2011 15:57:47   
vonavoj
user posted image user posted image user posted image user posted image tako je skupa da pumpica!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 434
21.8.2011 16:02:53   
vukosava

IZVORNA PORUKA: vonavoj

user posted image user posted image user posted image user posted image tako je skupa da pumpica!

Vidi koja klikni + porez i dodje oko 400 dolara

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 435
21.8.2011 16:07:31   
vonavoj
ovo je kao za muzare,sve ful..user posted image user posted image user posted image
pokretna muzilica!
moja sestra je koristila njihovu,ali obicnu,i odlicna je! samo ih kod nas nema!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 436
21.8.2011 16:51:27   
Brana
Au Vuki, to je zaista mnogooouser posted image user posted image Koliko sam mogla da primetim ovo su skoro sve elektricne pumpice..
Ja sam moju platila 4000din.i to mi je bilo mnogo,a da ne pricam o toj sumi novca..i onda mi neko prica o natalitetu...user posted image

< Poruku je uredio Brana -- 21.8.2011 16:55:59 >

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 437
21.8.2011 17:56:44   
MarijaBg
Von ja sam kupila pumpicu preko ready-ja, platila sam je oko 3700. Posebno sam kupila via solje i 10 komada sam platila oko 900 dinara. A taj sterilizator za mikrotalasnu je oko 2000... Tako da to jeste ok ponuda, ali nije neverovatna user posted image

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 438
21.8.2011 17:59:14   
vukosava
Ova mi je jedina bila u prodavnici, a grudi nadosle, ja izasla iz porodilista a beba navucena na AD mleko. Nisam birala uopste.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 439
21.8.2011 18:26:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Brana

Au Vuki, to je zaista mnogooouser posted image user posted image Koliko sam mogla da primetim ovo su skoro sve elektricne pumpice..
Ja sam moju platila 4000din.i to mi je bilo mnogo,a da ne pricam o toj sumi novca..i onda mi neko prica o natalitetu...user posted image

Ništa nije skupo kad ti je pumpica jedini izvor hrane za dete. Rucna je super ako dojis i izmlazas ostatak ali kad se kolicina koju treba svaki dan da izmuzes meri u litrima onda ti treba teška artiljerija... Ja koristim Medelinu Swing jer nisam uspela da se dokopam ničeg jačeg, kod nas nema a u Nemačkoj odakle mi je svekrva ovu poslala sve veće od ove se iznajmljuju a ne prodaju. Dala bih ja i vise od 400 dolara samo da nadjem pumpicu koja ce da izgura moj tempo. Ova mala već počinje da trokira a jednu aventovu sam urnisala dok joj nije otišao motor...

(odgovor članu Brana)
  Direktna veza do poruke: 440
21.8.2011 19:07:51   
vonavoj
IZVORNA PORUKA: MarijaBg

Von ja sam kupila pumpicu preko ready-ja, platila sam je oko 3700. Posebno sam kupila via solje i 10 komada sam platila oko 900 dinara. A taj sterilizator za mikrotalasnu je oko 2000... Tako da to jeste ok ponuda, ali nije neverovatna user posted image

hvala puno Marija..jos cu da gledam!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 441
21.8.2011 19:32:07   
Brana
Znam sve o cemu govoris,ja jos dojim,a dete mi ima 19 meseci,a do pre 3 meseca sam kolicinu mleka, koju sam izmuzavala pumpicom,pored sisanja, merila u litrima,ali govorim da je to za nas standard mnogo,to je skoro cela moja plata...moja prva aventova pumpica je od tolikog muzenja pukla,pa sam morala kupiti novu,jeste rucno teze ali se tokom vremena navikne na takav nacin izmuzavanja,drugo kolicina mleka ce se ustaliti tokom vremena,pa toliko muzenje nece biti potrebno...i naravno da bih za dete dala sve,ali govorim da je to sprava koja je prakticno neophodna za majke,i umesto da bude po pristupacnoj ceni,oni ga zacenili sacuvaj Boze..mozda za njihov standard to i nije strasno ali za nas jeste..to sam htela reci...user posted image

< Poruku je uredio Brana -- 21.8.2011 19:35:50 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 442
21.8.2011 19:37:42   
Anoniman
Razumela sam te, ali i dalje ako ne mozes da dojis, kao ja, kad saberes cenu ad mleka i koliko bi dala za njega za godinu dana, pumpica je jeftinija...

(odgovor članu Brana)
  Direktna veza do poruke: 443
21.8.2011 19:40:16   
Brana
Slazem se..
Ja sam razumela da ti jos dojis i da imas dosta mleka,pa ti zato treba jaca pumpica...ali ok..user posted image

< Poruku je uredio Brana -- 21.8.2011 19:44:52 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 444
21.8.2011 19:57:13   
Anoniman
Ja, na žalost, ne uspevam da dojim, nikako. Grudi su mi prevelike da bi se Nevena sa njima izborila i tako od samog početka pumpamo i stalno više i više, a tek smo napunili dva mesecaako se ne desi neko čudo da nađem adekvatnu pumpicu ne znam kako ćemo izgurati predstojeće mesece...user posted image

(odgovor članu Brana)
  Direktna veza do poruke: 445
21.8.2011 20:04:40   
Brana
Bas mi je zao..user posted image Nadam se da ce tokom vremena,kada beba bude sve veca,prihvatiti da siki,i time tebe osloboditi tih muka..U svakom slucaju zelim ti sve najbolje,i da uskoro nadjes adekvatnu pumpicu! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 446
22.8.2011 19:57:45   
Anoniman
Vukosava, da li znaš da li se u apotekama koje prodaju medeline pumpice mogu naći rezervni delovi. Meni počela bila da trokira i na kraju provalim da se procepila membrana. Imam na sreću jednu rezervnu koja je došla uz pumpicu (očito je potrošni materijal) ali ne znam šta ću ako mi i ona pukne, moram da nabavim na vreme.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 447
23.8.2011 3:31:22   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Brana

Znam sve o cemu govoris,ja jos dojim,a dete mi ima 19 meseci,a do pre 3 meseca sam kolicinu mleka, koju sam izmuzavala pumpicom,pored sisanja, merila u litrima,ali govorim da je to za nas standard mnogo,to je skoro cela moja plata...moja prva aventova pumpica je od tolikog muzenja pukla,pa sam morala kupiti novu,jeste rucno teze ali se tokom vremena navikne na takav nacin izmuzavanja,drugo kolicina mleka ce se ustaliti tokom vremena,pa toliko muzenje nece biti potrebno...i naravno da bih za dete dala sve,ali govorim da je to sprava koja je prakticno neophodna za majke,i umesto da bude po pristupacnoj ceni,oni ga zacenili sacuvaj Boze..mozda za njihov standard to i nije strasno ali za nas jeste..to sam htela reci...user posted image

Ti Brano ako si zamrzavala svaki dan po litar mozes da otvoris banku majcinog mleka. Kad prestanes da dojis, ima da pije tvoje mleko do pete godine user posted image

A koju si ti pumpu koristila da ispumpavas taj litar svaki dan? Koliko ti je dugo izdrzala? gae_gr vidi nabavi tu Braninu, ako je izdrzala godinu i nesto po litar da izvuce mora da valja...

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Ja, na žalost, ne uspevam da dojim, nikako. Grudi su mi prevelike da bi se Nevena sa njima izborila i tako od samog početka pumpamo i stalno više i više, a tek smo napunili dva mesecaako se ne desi neko čudo da nađem adekvatnu pumpicu ne znam kako ćemo izgurati predstojeće mesece...user posted image

Da me nije blam nakacila bi moju lubenicu i bebinu glavicu kad sam jos dojila da vidite disproporciju.

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Vukosava, da li znaš da li se u apotekama koje prodaju medeline pumpice mogu naći rezervni delovi. Meni počela bila da trokira i na kraju provalim da se procepila membrana. Imam na sreću jednu rezervnu koja je došla uz pumpicu (očito je potrošni materijal) ali ne znam šta ću ako mi i ona pukne, moram da nabavim na vreme.

Ja sam u Americi, sve sam narucivala preko neta. Dva prikljucka su oko 25 dolara i isto toliko dva najveca levka. Ja sam imala 36 mm al me je i to stipalo totalno, prijalo bi mi da je postojalo veci levak. Ima 40 mm stakleni al kosta jedan levak 120 dolara. Samo nemoj da sterilizujes delove za pumpu jer tako jako brzo oslabe.

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 448
23.8.2011 22:20:01   
Anoniman
Meni za sad swing radi posao samo da vidimo koliko će da izdrži. Trenutno dnevno izmuzam oko litar i po a Aventovoj sam spalila motor sa duplo manjim količinama za mesec i po. Guraću ovu dokle bude mogla da izdrži a onda ću da vidim šta dalje...

Ja imam samo levak 24 koji je došao uz pumpicu, nije mi što štipa i što me bole grudi, to ću da istrpim, ali kad vidim da mi podliva i da mi curi mleko duša me zaboli kad znam koliko se mučim za svaku kap... Ali našla sam firmu koja uvozi Medeline proizvode pa možda preko njih nešto uspem da pribavim...

Sad razrađujem taktiku kako što duže ostati napolju. Osmislila sam da kupim frižider torbu i da u njoj nosim flašice sa mlekom ali još nisam smislila kako da ih grejem u šetnji... Ako neko ima ideju...

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 449
24.8.2011 15:29:59   
Gliso
Prvo pozdrav za sve! Mozda nisam na pravom mjestu, ali prebacite me ako treba.
Porodila sam se prije 14 dana. Prvih dana beba je sisala kolostrum. Nije islo bas najbolje zbog mojih uvucenih bradavica, koje su kasnije posteno izranjavane, ali nisam odustala. Treci-cetvrti dan mi je tako nadoslo mlijeko da sam dobila temperaturu. Cijeli dan sam se masirala kako mi je objasnila drugarica, koja je prosla kroz isto (sestre u porodilistu su mi pokazivale razlicite tehnike, uglavnom jako bolne, i pri tom se cudile metodama svojih koleleginica, ma uzas). Nakon njeznog, kruznog masiranja, rucno sam se izmuzavala. I bilo mi je bolje.
Po izlasku iz bolnice, opet mi je nadoslo mlijeko, posebno u lijevoj dojci, koju sam uglavnom izmuzavala zbog ostecene bradavice. Temperatura je isla i do 39,4. Zahvaljujuci paracetamolu i antibioticima, koje mi je ljekar dao, a posebno Avenovoj pumpici, za dan je upala prosla. Svi koji su mi gledali grudi rekli su da nemam cvorice.
E sad, moj problem je sto mi tako puno mlijeka nadolazi, koje beba ne moze da posisa, pa posle svakog podoja moram da se izmuzavam. Ne pijem puno tecnosti (tako su me savjetovale razne Savete user posted image ), znaci krepavam od zedji po cio dan, ali ne primjecujem da mi je mlijeka manje.
Hoce li se to ikada stabilizovati?
Dan mi se pretvorio u dojenje-muzenje-dojenje-muzenje... user posted image

Ako iko ima neki savjet, pomagajte...

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here