Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 2:27:31
|
|
|
|
Verus
|
DA! Deci su potrebne zitarice, crni hleb, integralni, za beli sam protiv za bilo koga. Zene, aj molim vas nemojte nositi ovo u extrem primenjivanjem na deci, njihova ishrana treba da bude zdrava, raznolika, nikako ogranicena kalorijama i sl. kao sto su dijete za mrsavljenje. IZVORNA PORUKA: nencydrew IZVORNA PORUKA: nencydrew Ja imam par pitanja o ishrani, dosta toga i znam, ali me buni: 1.Da li može da se hleb jede sa tunjevinom? 2.U kojoj kombinaciji može hleb uopšte da se jede? 3.Mleko i ovsene pahuljice-to je protein sa UH?Da li to može? 4.Da li treba potpuno izbaciti hleb iz ishrane? sad pročitah prethodne postove.... Šta onda može sa tunjevinom? da li ću pogrešiti ako detetu izbacim hleb?
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 2:30:16
|
|
|
|
Verus
|
Da se ne naljutis gagana, nista licno, ali MRZIM kad lekar uhvati da pljuje nesto. Cuj puno je otrova. Pa sta ima u mesu koje jedemo, pesticidi na povrcu itd. Jel to nije otrov? Tzv prirodni sokovi koji su ofarbani ko zna cime i u koje je nakrkano ko zna sta. Nervira me takav stav lekara. Zna se da trudna zena ili zena koja doji ne treba da pusi, pije alkohol i kojekakve lekove, a da ne moze da popije cedevitu na dan-totalno bzvz. IZVORNA PORUKA: gagana83 IZVORNA PORUKA: Verus RR boki: ti jos dojis, pa trebaju ti sokovi jos uvek, nije Cedavita nesto kaloricna, pij ako ti godi Ja nisam za cedeviti nikako. Manje vise zato sto je kaloricna, meni je ginekolog u trudnoci rekao cedevita-nikako, prepuna je otrova
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 7:40:32
|
|
|
|
gagana83
|
Ma gde cu se naljutiti? To je tvoj stav i to je ok. Ja imam veliku averziju prema tim silnim aditivima u hrani. Naravno, nije samo cedevita prepuna aditiva ali sad pricamo o njoj. Sokove kupovne takodje izbegavam, coca colu i slicne gluposti ne pamtim kad sam popila. Vise volim da popijem cedjenu narandzu ili da stavim voce u sokovnik i napravim prirodni sok. Mislim da je to svakako bolja varijanta od cedevite. Za zitarice se slazem, ovo je tema o mrsavljenju, nije tema o ishrani dece.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 8:13:02
|
|
|
|
Jeca*
|
Hajde da se ukljucim pa da kazem da u ovoj temi ne treba da pominjemo decu. Deca treba da jedu sve! Raznoliko... protivnik sam sokova, ali sto je stariji Luka ja mu cesto ponudim sokic, pa ako zeli nek popije...a kad je bio mali trudila sam se da sto vise pije vodu i da jede voce. Cedevitu, koliko znam, deca pre trece godine ne treba da piju, ali hajde da ne idem off. Tunjevina moze da se jede sa salatama (paradajzom, kupusom)...ja je jedem i sa ovsi keksom, npr. Mislim da zena koja doji ne treba da pije cedevitu...iskreno super je ako i taj sok od narandze ne smeta bebi...ja sam citruse zaista maksimalno izbegavala. Ali ako ne smeta, onda furaj prirodne sokove i milina
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 9:12:18
|
|
|
|
bokicans
|
Hvala Vam svima Ja cu i dalje cedevitu popiti,jer zaista mislim da mi od jedne dnevno nece biti ništa,a i sa obzirom da dojim dve bebe ,treba mi jednostavno.Ne smeta im narandza ,sada su vec stariji vec i jedu,više stvari.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 9:19:06
|
|
|
|
Jeca*
|
Naravno. Na kraju krajeva, svako treba da radi onako kako oseća da treba i kako mu prija elem, čisto da povežem ove postove sa temom CEDEVITA
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 12:57:45
|
|
|
|
Babyheart
|
Dozvoljeno - meso + salata
- boranija, grašak, pasulj + salata
- krompir, pirinač + salata
NE: - meso + krompir,pirinač
- meso + grašak, boranija
Samo jedno pitanje, za pocetak Da li grasak sme da se jede sa krompirom, sargarepom? Ja dosta cesto pravim supu od graska, sargarepe i krompira ( oko pola kile graska, 2-3 sargarepe, 1-2 krompira) tako da je grasak glavni, da li je ovo dozvoljena kombinacija u ovom rezimu ishrane?
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 13:02:20
|
|
|
|
Jeca*
|
grasak i sargarepa da, ali grasak i krompir ne krompir samo sa salatom!
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 13:39:34
|
|
|
|
Babyheart
|
Odlicno, to malo krompira mogu da izbacim iz svog tanjira. A djuvec? U njemu ima paprike, luka, paradajza i stavlja se obicno tarana (ja domacu pravim) ili pirinac....sta je manje zlo? I isto imam nedoumicu sa kupusom, da li on sme da se jede sa sargarepom i paradajzom? Puno jasnije bi mi bilo kad bih znala koje povrce sme da se mesa....
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 14:59:09
|
|
|
|
bokicans
|
Babyheart imas tabelu na prvoj strani ove teme ,gde je sve jednostavno napisano. Mislim da ce ti pomoci.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 16:33:09
|
|
|
|
Babyheart
|
IZVORNA PORUKA: bokicans Babyheart imas tabelu na prvoj strani ove teme ,gde je sve jednostavno napisano. Mislim da ce ti pomoci. Ne kapiram bas Ne shvatam sta u koju grupu namirnica spada
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 16:37:33
|
|
|
|
*Alexx*
|
Posebno (u smislu sa salatom ili povrćem) se jedu krompir, pirinač, mahunarke, meso. Dakle, ne može krompir i grašak jer su to namirnice koje se jedu odvojeno jedna od druge. Malo je zbun na početku, ali ćeš se brzo ušemiti
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 17:35:41
|
|
|
|
Babyheart
|
Konketno me bune namirnice koje nisu spominjane a to su paradajz, paprika, krastavac, kupus, sargarepa Eto ja sam jutros doruckovala ella jogurt sa kornfleksom, za uzinu pojela pola dinje, za rucak pojela corbu od graska, sargarepe krompira i paradajza (jako malo krompira je bilo, ali jako sitno seckan i nisam imala zivaca da ga vadim) i salatu od paradajza i paprike, a sad za uzinu i veceru nemam pojma. Da li mogu rucak i vecera da budu isti? Hleb sam shvatila da ne sme, a sta je sa testeninama?
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 23:11:52
|
|
|
|
nencydrew
|
A mleko i ovsene? To je protein i UH?
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 7.7.2011 23:16:46
|
|
|
|
nencydrew
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR DA! Deci su potrebne zitarice, crni hleb, integralni, za beli sam protiv za bilo koga. Zene, aj molim vas nemojte nositi ovo u extrem primenjivanjem na deci, njihova ishrana treba da bude zdrava, raznolika, nikako ogranicena kalorijama i sl. kao sto su dijete za mrsavljenje. IZVORNA PORUKA: nencydrew IZVORNA PORUKA: nencydrew Ja imam par pitanja o ishrani, dosta toga i znam, ali me buni: 1.Da li može da se hleb jede sa tunjevinom? 2.U kojoj kombinaciji može hleb uopšte da se jede? 3.Mleko i ovsene pahuljice-to je protein sa UH?Da li to može? 4.Da li treba potpuno izbaciti hleb iz ishrane? sad pročitah prethodne postove.... Šta onda može sa tunjevinom? da li ću pogrešiti ako detetu izbacim hleb? Naravno, pa nije reč o smanjenju kalorija, već o pravilnom kombinovanju namirnica.Pritom-tema ide u smeru mršavljenja, ali zar to ne bi trebalo da bude za ceo život, takva ishrana? Danas čitam neki novinski članak o tome da nepravilne kombinacije uzrokuju u starosti puno bolesti, pa treba stvarati zdrave navike odmalena.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 8.7.2011 3:05:21
|
|
|
|
Verus
|
Nema nista ne zdravo u crnom i integralnom hlebu, i drugim zitaricama, naprotiv veoma su zdrave. Deci treba puno masnoce vise nego proteina jer im to treba za razvoj mozga. Ne mislim da ovakve stvari treba da se primenjuju na decu, ali zaista....Deca se mogu odgojiti da jedu zdravo, tako sto im se nece davati cips, smoki, koka kola i druga vestacka hrana.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 8.7.2011 10:07:24
|
|
|
|
Babyheart
|
Sta mozete kombinovati -Dve ili vise vrste protenskih namirnica -Dve ili vise vrsta vlaknaste hrane -Proteinsku hranu(vise vrsta) i vlaknaste ugljene hidrate(vise vrsta) -Proteinsku hranu(vise vrsta) i skrob -Jednu ili vise vrste voca Obavezno izbegavati -Jesti skrob i secere posle 15h -Jesti bilo koje voce u velikim kolicinama -Mesati dva skroba -Mesati skrob i vlakno -Jesti skrob i masti -Jesti banana Uh se dele na skrobne i vlaknaste: Vlaknasti UH sargarepa cvekla kupus prokelj zelje karfiol z.salata praziluk Skrobni UH pasulj boranija kukuruz grah grasak krompir pec. kromp.obaren - meso + salata
- krompir, pirinač + salata
- boranija, grašak, pasulj + salata
NE: - meso + krompir,pirinač
- meso + grašak, boranija
Ovde nesto nije dobro.... ako je pravilo da se moze kombinovati proteinsku hrana(vise vrsta) i skrob....to je suprotno pravilu boranija, grašak, pasulj + salata i krompir, pirinač + salata jer je to mesanje skroba i vlakana sto nije dozvoljeno... Po ovom bi trebalo pravilo da bude DA za meso+krompir pirinac, i DA za meso + grasak boranija jer je to kombinacija proteina i skroba, a ovako kako ste vi napisali je mesanje skroba i vlaknastih uh, sto je pod obavezno izbegavati. Hoce li me neko prosvetliti?
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 8.7.2011 10:17:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Hm...da, ovo je post od druge forumašice, a ne minin post Pravilno je ovako: skrob jedeš sam ili sa vlaknima proteine jedeš sa drugim proteinima ili vlaknima vlakna sa skrobom, proteinima ili drugim vlaknima leguminoze se jedu same ili sa vlaknima voće pre podne skrob do 15h žitarice su izuzetak u mešanju koliko znam, one se jedu sa jogurtom ili mlekom ne: slatkiši, beli hleb, gazirano, sokovi Skrob: krompir, pirinač, testo Vlakna: šargarepa, sve salate, karfiol, brokoli, kelj, prokelj Leguminoze: grašak, boranija, pasuljk, bob, sočivo Proteini: meso, jaja, riba
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 8.7.2011 10:20:40
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Nema nista ne zdravo u crnom i integralnom hlebu, i drugim zitaricama, naprotiv veoma su zdrave. Deci treba puno masnoce vise nego proteina jer im to treba za razvoj mozga. Ne mislim da ovakve stvari treba da se primenjuju na decu, ali zaista....Deca se mogu odgojiti da jedu zdravo, tako sto im se nece davati cips, smoki, koka kola i druga vestacka hrana. Ja inace od skora mesim crni hleb i toliko je ukusan da vam ne mogu opisati. Jedva cekam jutro da pojedem parce uz kafu. Nekad stavim malo meda na njega, ma uzivancija... Inace pijem virak zbog neplodnosti, ali sam primetila da je odlican diuretik Pa se nadam da cemo ovog leta izaci sa kojom kilom manje
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 8.7.2011 10:28:42
|
|
|
|
Babyheart
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Hm...da, ovo je post od druge forumašice, a ne minin post Sve je zajedno bilo u prvom postu, a meni rekli da je tamo sve jasno Sad jos samo da smislim koji nacin mi je bolji, predpostavljam da su oba dobra, ne?
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 8.7.2011 10:33:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa ja mislim da nisu, ja nikako ne kombinujem proteine i skrob, kao i ostale žene koje na ovaj način žele da izgube kilograme. Mina je objasnila: kombinacija skroba i ugljenih hidrata se preeedugo zadržava u crevima, i ne mogu da se iskoriste svi hranljivi sastojci, i zato nije dobra za gubljenje kilaže. Plus, ono što je važno, je da se za svaku grupu namirnica luče drukčiji želudačni enzimi, a ti koji se luče za varenje skroba, i oni za proteine, usporavaju jedni druge (ako sam dobro upamtila, davno je mina to pisala ). Zato je ustvari najbolje jesti što manje različitih namirnica u jednom obroku
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 8.7.2011 11:07:15
|
|
|
|
bokicans
|
Ma ja testo nikako ne jedem.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 8.7.2011 11:45:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Žene, ja sam se jako navukla na lešnike. Koliko su oni "nevaljali"? Grickam ih same, one pečene.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 8.7.2011 11:59:02
|
|
|
|
jovicaa
|
lesnici su jako kaloricni. ali zdravi su, mislim da nije strasno ako gricnes koji, ali ako drzis dijetu, nikako vise od par komada
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 8.7.2011 13:28:16
|
|
|
|
gagana83
|
Lesnik ima oko 600 kalorija na 100g Isto koliko i 2 kg jagoda!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?