|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakva kolica?
5.7.2011 22:05:12   
Ana RR
A super stvar kod nosiljke je to što ako ti bebac zaspi u šetnji, kad dođeš kući ne moraaš je vaditi i stavljati u krevetac već skineš nosiljku sa kolica i staviš na krevet ili bilo gde. Obično se one i ljuljaju kao kolevke user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2201
5.7.2011 22:12:00   
isidora88
ja sam korpu za kolica maximalno iskoristilauser posted image
moj bebac je u njoj bio do skoro 5-og meseca jer je voleo tu da spava,a i zimi ga lepo uvijem u cebence i u setnju i znam da mu nigde ne duva i da mu nije hladnouser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2202
5.7.2011 22:13:25   
Anoniman
Da, vozim. Znam da ne mogu bebe toliko dugo u tu nosiljku, neke je prerastu vec posle tri meseca. Videcu jos za taj switch sistem, imam ja jos fore. Vidis, to za AS sam skroz zaboravila. mi smo sitni pa ce beba valjda moci tih 5 meseci da izdrzi u nosiljci. Kakva su vasa misljenja, da li uzimati taj sistem sa okretanjem ili ne? Tnx

Da ti priznam, kupujem lampu-policu za hodnik koja kosta skoro kao tvoja kolica i zato cepidlacim za kolica user posted image A zaljubila sam se u nju i moram je imati. Hocu da kupim sta je dobro za dete i sta je meni najzgodnije, ali Stokke sa tim dodacima koji meni trebaju je stvarno mnogo. A ima ih prijateljica i odusevljena sam svim i funkcionalnoscu i dizajnom.

(odgovor članu Mala Loojka)
  Direktna veza do poruke: 2203
5.7.2011 22:16:53   
Mala Loojka
Joj bre Misu user posted image
Ja ih sada ne bih menjala nizasta drugo... Ne moogu da docekam jutro da idem da setam gradom... Aaaaauser posted image

P.S. Uzmi to sto moze da se okkrece da bebac u tebe gleda, obaveznooo!!! ;)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2204
5.7.2011 22:17:06   
Ivanka 75
Mali Mišu, moja beba je rođena početkom oktobra i veruj mi, prvi put sam je stavila u kolica u martu.
Bila je zima, u savetovalište sam je nosila u AS (koje je ona prerasla sa nepunih 6m jer je krupna), kad vetar počne da duva nije mi padalo na pamet da je izvodim napolje.
Moja sestra je dobila kolica sa korpom (beban je isto rođen u oktobru) i vozila ga je u njoj veoma kratko, ona kaže da joj nije bila praktična ta korpa jer je zima pa i nisu mogli mnogo da šetaju. Kupili su druga.
Mi smo dobili kolica koja su malo kabasta i sklapaju se kao kofer (nisu kišobran), i sada hoću da kupim neka lakša jer bebana uveliko sedi. Ja sam mislila da ćemo se siti našetati zimus ali, iskreno, kad se beba rodi, mislim da se svaka majka teško odlučuje da izvede dete napolje po hladnoći. Ipak tu mnogo utiče materinski instinkt i briga za dete.

Moj ti je savet da kupiš neka kišobran kolica koja su za 0+, tj od rođenja pa nadalje, jer će ti na proleće trebati lakša kolica kojima možeš lako da rukuješ.
AS kupite posebno, i to do 18kg, ima i onih koja se okreću u oba smera (nas niko nije imao da savetuje pa sad imamo 2 AS).

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2205
5.7.2011 22:17:15   
Anoniman
E tek sam sad videla vase odgovore. Super.

Jos samo da cujem misljenja za taj polozaj prema mami posle 5 meseca. Kupicu to ako treba, samo nesto nisam ubedjena u ovom momentu koliko je to bitno. Oni su sa 5 meseci vec veliki i kad se setim sestrinog klinca tad mi vec nije bilo frka sto gleda samo napred. ne znam. Nije mi zao da platim, samo mi je glupo ako to posle ne iskoristim.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2206
5.7.2011 22:20:07   
Anoniman
Ljudi, od ovog moze da se poludi, ali ozbiljno user posted image Sta cu tek da radim kad se rodi user posted image Mozda sam trebala da rodim sa 20, tad se sigurno ne bi mucila ovako user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2207
5.7.2011 22:28:35   
LillyT
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Ljudi, od ovog moze da se poludi, ali ozbiljno 

Još kada se nađe par nas sa sve suprotnim iskustvima, pa zbunimo još više.

Mišu, bolje kupi lampu, nju ćeš bar koristiti, a kod kolica možeš da imaš 100 čuda i da ništa ne iskoristiš, pa te pare potroši na nešto pametnije (ili da ih sfurdaš za svoju dušu). Šalim se, ali iskreno, ja kada sam kupovala kolica, postavila sam najbitnije kriterijume (da su što lakša, da se lako sklapaju i da imaju 4 točka) i tako sam se brzo odlučila. Ovo ostalo mi nije bilo baš bitno. I nisam pogrešila, ja sam oduševljena kolicima i jedva čekam da ih opet upotrebim. I da, vozili smo ih i po snegu i po pesku i ok su (po pesku manje-više, ali idu)

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2208
5.7.2011 22:32:38   
Ivanka 75
Zato sam ja gledala moje drugarice koje su, naravno, rađale sa 25, 30, a ne sa 35 kao jauser posted image  i učila od njih.
Meni je otac doneo kolica iz Nemačke, imaju AS za bebe, kolica su extra ali kabastaaaa i teškaaaa, super su ogromna za mm koji je visok 2m a ja dok uđem u prodavnicu sa njima, meni bager trebauser posted image  I ručke se okreću da beba gleda napred i u mamu. Nikad ih nisam okrenula da beba gleda u mene, ili je spavala ili je već porasla pa htela da gleda okolo.
Zato ti i savetujem laksa kolica.
Inače AS sa kolica sada koristimo kao ljuljašku (svekrov projekat i  izvođenje radovauser posted image )

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2209
5.7.2011 22:33:35   
Anoniman
Lilly, prakticna zena user posted image

mm kaze da je bebi svejedno, da on ionako ne zna user posted image

I meni su ti kriterijumi oko tezine, pokretljivosti, dimenzija i lakoce sklapanja na prvom mestu i najvazniji. To mi je bio najvazniji deo. Ma pusticu mm da odluci, pa posle ako nisam zadovoljna uvek mogu da kazem da je on kriv user posted image

< Poruku je uredio MaliMis -- 5.7.2011 22:36:42 >

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 2210
5.7.2011 22:33:38   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: LillyT

Mišu, bolje kupi lampu, nju ćeš bar koristiti, a kod kolica možeš da imaš 100 čuda i da ništa ne iskoristiš, pa te pare potroši na nešto pametnije (ili da ih sfurdaš za svoju dušu). Šalim se, ali iskreno, ja kada sam kupovala kolica, postavila sam najbitnije kriterijume (da su što lakša, da se lako sklapaju i da imaju 4 točka) i tako sam se brzo odlučila. Ovo ostalo mi nije bilo baš bitno. I nisam pogrešila, ja sam oduševljena kolicima i jedva čekam da ih opet upotrebim. I da, vozili smo ih i po snegu i po pesku i ok su (po pesku manje-više, ali idu)

Potpisujem!!!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 2211
5.7.2011 22:38:58   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Ana RR

A super stvar kod nosiljke je to što ako ti bebac zaspi u šetnji, kad dođeš kući ne moraaš je vaditi i stavljati u krevetac već skineš nosiljku sa kolica i staviš na krevet ili bilo gde. Obično se one i ljuljaju kao kolevke user posted image

Ovo je glavni razlog zasto ja dajem glas za nosiljku. Moje dete je redovno spavalo kada idemo u setnju i nastavila bi kad dodjemo kuci. Ona je rodjena u septembru i celu zimu smo, bez bojazni proveli napolju.

Sumnjam da ce beba od 7-8 meseci hteti da lezi u nosiljci, mi smo prestali da je koristimo mnogo ranije i presli na obicna kolica, prvo polulezeci a kasnije i lezeci polozaj.
Moje misljenje- nosiljka je super stvar ali definitivno nije neophodna ako kolica imaju lezeci polozaj.
I ja mislim da nakon 5-6 meseci nema potrebe da beba bude okrenuta ka mami, u tom periodu bebe vole da istrazuju svet i verovatno ce im biti dosadno da uvek gledaju u mamu. Bar je tako kod nas bilo.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2212
5.7.2011 22:39:05   
Anoniman
Ja nisam koristila ni korpu (što liči na kadicu), niti sam "jaje AS" stavljala na kolica.
Imam PegPerego Pliko P3, koji, kada je beba mala, je skroz ravan, i okrenut ka mami. Podmetnula sam ćebe, stavila bebu, i pokrila ćebetom. Kako je rastao, tako smo kolica rasklapali, pretvarajući ih u kišobran varijantu, kada beba gleda od mame. Iskreno, često mi je falilo da mogu da ga okrenem ka sebi (ručka na prebacivanje), zato mi je žao što nisam uzela taj model PegPerego kolica.
Sa prvim detetom smo "jaje AS" koristili dugo u autu, Luka je bio sitan, do prvog rođ smo koristili.
Dok sa Markom to ispade kompletno nepotrebna stavka, bačene pare. Kao što napisah, nisam stavljala na kolica, već je stajalo u autu kao AS, i malo smo koristili. Prerastao je i sada smo kupili novu AS. Bolje da sam odmah kupila 0-18kg AS.

(odgovor članu isidora88)
  Direktna veza do poruke: 2213
5.7.2011 22:54:58   
gagana83
Ni ja nisam sediste stavljala na kolica, mozda jednom ili dva puta, vise ne.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2214
5.7.2011 22:56:10   
Anoniman
Ja sam za korpu/nosiljku ipak zbog zime, nekao mi deluje da moze da se dobro zapakuje tu, bice bas mali, a meni je zao da ne izlazi bez obzira na zimu. Hvala vam svima puno, mislim da cu ipak uzeti ne to AS koje ise uz kolica, vec to za 0-18 kg. Zbog zime cu ga ionako izneti u toj nosiljci.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2215
6.7.2011 11:44:14   
Anoniman
Nama ravna korpa služi i za spavanje preko dana... U dnevnoj ima više svetla pa smo praktikovali čim smo došli iz bolnice da preko dana spava u kolicima u ravnoj korpi pored prozora u dnevnoj sobi zbog žutice a i da napravimo razliku između dnevnog i noćnog spavanja...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2216
6.7.2011 16:34:37   
jance
sada sam malko trazila jos po netu, zanimaju me bas kolica na koja moze da se montira i autosediste-jaje.. pa sam nasla mislim relativno jeftinu a dobru varijantu, naravno od Chipolina user posted image

Chipolino Ultra - ova kolica imaju prakticno sve sto na kolicima trazim

a ram je kompatibilan sa ovim autosedistem

nekako mi se cini prakticno da mogu sa sobom u juga poneti samo ram za kolica i u sedistu odvesti bebu pa onda lepo samo staviti sediste na ram i furati po radnji...

a i cena je u okvirima normale i za jedno i za drugo, s obzirom na to da su se moji ponudili da kupe to sediste user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2217
6.7.2011 17:03:19   
Anoniman
Jance, procitaj sta su mi odgovarali u prethodnih par postova vezano za kolica.

Ukratko, ta auto sedista uglavnom brzo prerastu pa se onda mora kupovati novo, tako da je bolje da se odmah kupi AS samo za kola za 0-18 kg. U AS ne bi trebalo dete voziti vise od 2h, aj nek je i vise, ali koliko vidim, niko ga nije montirao na kolica. Moja sestra ima juga, i uvek je bio neverovatan smor da se to sediste vadi i stavlja kada bi ga prebacivali u nasa kola.

Ja sam odustala od 3u1 i kupicu posebno odmah pravo AS.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 2218
6.7.2011 17:12:13   
jance
pa i mi smo se lomili po tom pitanju sta tacno da radimo, al nam je ova nosilja nekako bila ekonomicnija varijanta barem za prvih godinu dana, ili 9 meseci zavisi kolika bude beba... pravo AS ne moze da bude nosiljka, a za AS jaje koje moze da se montira po klik sistemu na posebnu podlogu morala bi da izdvojim dosta para...
mi cemo sigurno kupiti tu nosiljku jer smo se vec nekoliko puta sa nekoliko razlicitih roditelja uverili u njenu prakticnost, a bila bi jaako srecna kad bi ta doticna nosiljka mogla i da bude montirana onda na ram kolica.... naravno da ne planiram da setam bebu u njoj, ali za radnje, ili otici kod mojih sa bebom ce mi dobro doci jer necu morati dugo da nosim bebu u rukama... a pravo veliko AS cemo definitivno uzeti cim beba izrazte jaje autosediste...
kazem opet, ovo je trenutno razmisljanje nase, koje apsolutno moze da se promeni ako budemo imali para za nesto drugo "bolje"

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2219
6.7.2011 17:20:10   
jance
user posted image
mislim da sam ja u stvari pobrkala terminologiju u mom postu... nosiljku "jaje" kao autosediste, to hocemo da kupimo.. ovu obicnu korpu kao za iznosenje iz porodilista od starta nisam mislila da kupujem.. ako kolica imaju navlaku za noge i pun lezeci polozaj smatram da mi ne treba...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 2220
6.7.2011 17:58:56   
zivka
jance, a ta se kolica ne sklapaju kao kisobran tako da dosta mesta zauzimaju u autu

Mislim da smo se mi -zasad odlucili za Chipolino Pooky linkic
misli da je razlika u sklapanju a dosta drugarica mi je skrenulo paznju na to
POzdrav

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 2221
6.7.2011 18:27:32   
isidora88
jance a sto ne biste ovako nesto? ovo je bas povoljno,moja drugarica ih ima i super suuser posted image KLIK

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 2222
6.7.2011 18:30:18   
Anoniman
jance, jesi ti probala nekada da nosiš bebu u tom jajetu? user posted image To tako lagano izgleda na slikama. Fotke su obično "mama šeta dete od 2 godine, i usput, onako, ovlaš, nosi bebu u jajetu". A-haaaaaaaaaa! Ono što nema na slikama je da to jaje lupa o listove pri svakom koraku, da je to ustvari teško, i da to nije prirodan položaj za nošenje (mislim za roditelja, nije prirodan položaj). To je moje iskustvo. user posted image

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 2223
6.7.2011 22:08:01   
zivka
Sto se tice "jajeta" tj takozvanog sintezisa(tako kazu u prodavnici) ja sam videla da moja drugarica svog klinca non-stop u tome seta pokuci, hrani( ne doji!) u tome , stavlja naravno u auto i voza na kolicima. Ja sam zbog toga mislila da ga uzmem

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2224
6.7.2011 23:49:46   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: zivka

Sto se tice "jajeta" tj takozvanog sintezisa(tako kazu u prodavnici) ja sam videla da moja drugarica svog klinca non-stop u tome seta pokuci, hrani( ne doji!) u tome , stavlja naravno u auto i voza na kolicima. Ja sam zbog toga mislila da ga uzmem

Sintezis je AS jaje marke Chicco. Od nasih prodavacica se moze cuti sve i svasta, nesto je tacno, a mnogo je vise netacnih informacija. user posted image meni nikako nece biti jasno da rade taj posao, a pola stvari ih ne interesuje. Mrzim to u bilo kojoj profesiji user posted image

Zivka u tome beba (do 6 mjeseci) ne smije biti duze od 2 sata. Ta drugarica je radila pogresno, na zalost. I ja sam gledala dosta mama koje se tako ponasaju, koga znam kazem da to tako ne smije, a koga ne znam molim Boga da im neko drugi skrene paznju. Nije dobro za bebinu kicmu user posted image

Ovo sto Tash kaze za udaranje u koljena, a narocito za tezinu je ziva istina user posted image Ja bih se iskilavila samo dok ih prebacim na kolica ili do kuce, a kamoli da nonsalantno setam sa tim kao sto pokazuju reklamne slike i snimci user posted image

Mi smo imali sva tri djela. Prvih 6 mjeseci sam koristila nosiljku-korpu (Peg Perego-va je prilicno velika, bar ta koju sam ja imala, ne znam da li se sada proizvodi ista. M je jaaaako dugacak i mogao je da stane u istu do 6og mjeseca). Kasnije kad je poceo da sjedi, stavljala sam ga samo u onaj sportski za sjedenje dio kolica, ali ako bi mi recimo zasapao u autu u AS onda bih ga tako prebacila na kolica. Tako da sam mozda koristila to AS na kolicima mozda po 30ak puta za oboje. I dobro je sto mozes okrneuti AS prema sebi, a u toj dobi ti je to mozda jos i bitno, jer za koji mjesec dva oni vise nece da se voze 'naopako' vec hoce da gledaju ko prolazi user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here