|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
4.7.2011 17:33:07   
mala83
Drage moje evo ja i dalje u NF cekam lekara na vizitu pa ce valjd ada me puste kuci. Inace dr.je rekao da je sve u redu sa jajovodima i pitala sam ga za muckanje rekao mi je da mozemo odmah u ovom mesecu sto je i najbolje jer sam sad najprhodnija. E sad meni je danas 12dc a sad od ovoga krvarim ceo dan, pa ako mi prestane krvarenje sutra cemo da muckamo

Estoy mujer con un plan!

(odgovor članu milica22)
Direktna veza do poruke: 1176
4.7.2011 17:58:18   
zvoncica79
Mala, bas mi je drago da je sve ok, juuuupiiii!!!!
Nerviraju me uzasno sto ni oko najbanal. stvari ne mogu da se sloze...eto ja sam ti pisala da su meni rekli da nista ne radim prvi mesec... a, hsg sam radila 9 dana pre tebe... to njima zavisi od raspolozenjeuser posted image ili ?

(odgovor članu mala83)
Direktna veza do poruke: 1177
4.7.2011 18:02:31   
zivka
Zdravo devojke user posted image
bila sam pre 2 god na HSG-eu
"uglavnom " kazu da ne bi zatrudnele a ubacen je radioaktivni jod pa zato a i znate i same da se to radi na rentgenu- pa zracenje
POzdrav

(odgovor članu zvoncica79)
Direktna veza do poruke: 1178
4.7.2011 18:03:45   
zivka
a da! "krvarenje" je ustvari jod 

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1179
4.7.2011 18:11:18   
zvoncica79
Iskreno Zivka i meni je to skroz logicno, ali mi nikako ne ide u glavu kako neki dr. preporucuju i taj mesec...

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1180
4.7.2011 19:34:56   
mala83
e pa stigoh kuci i dalje krvarim a ne mislim da je to jod jer je bas crveno kao kad imam menstruaciju, rekla mi je sestra da bi trebalo da stane do sutra verovatno su bili malo grublji pa zato toliko krvarim... inace bila je jos jedna devojka sa mnom u sobi i njoj je njen lekar znaci drugi doktor od onog koji je meni radio HSG isto rekao da odmah radi na user posted image e sad ko je tu lud ne znam ali cu ja da konsultujem jos i moju dr. pa cu imati tri misljenja user posted image inace nije mogla da mi potrefi venu za anesteziju pa mi je na kraju neki drugi anesteziolog ubo iz treceg puta ... to je jedino sto mi je smetalo i da mene je bas otkidao stomak kad smo zavrsili bas kao kad dobijem pa mi je sestra dala neku inekciju, ne znam cega... inace su svi tamo maksimalno ljubazni i bas sam se prijatno iznenadila...
e i sad krecem na muckanje user posted image

zvoncice hvala ti puno na savetima :*

Estoy mujer con un plan!

(odgovor članu zvoncica79)
Direktna veza do poruke: 1181
4.7.2011 20:09:50   
zivka
I ja sam imala skroz o.k. iskustvo i takodje me je boleo stomak, imala crvenkasto par dana ... Ali dobro mozda ti se "otpusilo" neko mesto user posted image
Srecno

(odgovor članu mala83)
Direktna veza do poruke: 1182
5.7.2011 10:01:17   
d@d@
Mala,user posted image -za dobre rezultate HSG-a!A sad u akciju i muc,muc,muc=user posted image !

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1183
5.7.2011 10:33:36   
milica22
devojke, pre nego sto odlucite gde da radite ispitivanje prohodnosti, raspitajte se za ULTRAZVUCNI PREGLED. Mogu vam preneti detaljnije moje iskustvo, zaista ne boli i sto je najvaznije nema zracenja.

(odgovor članu mala83)
Direktna veza do poruke: 1184
5.7.2011 10:36:40   
GRGA
Zenske mene ceka HSg ------------3.avgusta ako sve bude ok.......Jedino sto me zaista nervira----------Niko mi nije rekao nista -kao odjdi zakazi,,medjutm zahvaljujuci avma ,devojkama,,ja znam za jadac:)))Samo jos jedno pitanje koliko pre HSG,nema odnosa!!

(odgovor članu milica22)
Direktna veza do poruke: 1185
5.7.2011 11:17:39   
milica22
ispitivanje se radi odmah posle menstruacije. ne smes imati odnose od dana kad dobijes menstruaciju sve do pregleda.

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1186
5.7.2011 11:22:30   
meyo
milice kakav je to UZ pregled??

i mozete mi reci ko vam je predlozio i zasto HSG??

moja prija je isla na driling jajnika i ujedno HSG pod totalnom
i to privatno papreno je platila..a opet ne bih ako bude trebalo
da se to radi da "nazivo" sve pretrpim..a nenen
stoga me zanima o kakvom UZ je rijec??

(odgovor članu milica22)
Direktna veza do poruke: 1187
5.7.2011 11:38:56   
ivasd
Ja sam radila taj UZ pregled bolelo jeste malo ali podnosljivo razlika izmedju tog i hsg je sto se ubacuje slana vodica a ne kontrast i sto se prati ultrazvucno i samo doktor koji radi zna i vidi sta je a kod hasg-a dobijes rengenski snimak i mnogo ti manje analize treba za ovaj Uz ja nisam htela da me kasape u bolnici platila i uzadila privatno....

iva

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1188
5.7.2011 12:01:01   
GRGA
Da ali to ultrazvucno ima mnogo mana....Npr sto kaze Iva zna smo doktor koji je gledao i radio to,a kod kontrasta koji ti pustaju prilikomHSG dobijes snimak..............Sto je za nas koje radimo IUI,od velike vaznosti!!!

(odgovor članu ivasd)
Direktna veza do poruke: 1189
5.7.2011 12:01:22   
milica22
meyo, ja sam bila dosta u panici kad su mi rekli da treba da radim hsg jer sam dosta po forumima citala kako to boli i kako je strasno...
UZ pregled se odavno radi u svetu, a kod nas redje ali moze se pronaci. To se tacno zove "Sono histerosalpingografija HyCoSy (kontrasno snimanje prohodnosti jajovoda)". Ja sam cak i od doktora slusala da kao kad su jajovodi prohodni onda kao ne boli toliko a kad nisu (a to nikad ne znas unapred) onda boli. Ni to nije tacno, meni je jedan bio prohodan a drugi ne. Osetila sam malu razliku, ali to nije nista zaista. 
Kratko traje, ne boli, nema zracenja i dobiju se na CD-u snimci. Ako te bilo sta jos zanima, pitaj slobodno. Nikakva specijalna priprema nije potrebna osim urednih briseva.
Inace trazili su mi taj pregled jer nije doslo do trudnoce posle dve godine pokusavanja..

(odgovor članu ivasd)
Direktna veza do poruke: 1190
5.7.2011 12:05:21   
GRGA
Ma zene sta vam je to da li boli ili ne,sve zavisi i od toga koliko ko moze podneti bol ..neko moze da urla,a npr neko da kaze ma jok nije nista...Ima i gorih stvari......Sve je stvar slucaja......Meni dr juce kaze..to moze da boli.............Aha ,,,pa dobro...............svaki mesec su mi bolneeeeeeeeee menstruacije na koje sam oguglala,dve operacije,vadjenje umnjaka,operacija,operacija masnog tkiva,krajnika,nosa,isijas..................................Epa cik da vidim koliko moze da boli,i nema sanse da boli vise nego ISIJAS-------------------------------------E TO JE BOL,sve ostalo je igracka!!!

(odgovor članu milica22)
Direktna veza do poruke: 1191
5.7.2011 12:07:59   
ivasd
Milice gde si radila i koliko je kostalo ali ja nisam dobila CD dobro vazno da je sve u redu ...

iva

(odgovor članu milica22)
Direktna veza do poruke: 1192
5.7.2011 12:12:13   
GRGA
Milice ,,i ja sam cula da nema zracenja kod tog snimanja..i sve to stoji,,,ali npr ja koja se spremam za front i inseminacije kada donesem analize,i dr, pita gde je HSG ...............................Sta da radim izvadim disk i kazem evon pogledajteuser posted image user posted image ............Ja sam za snimanje,,jeste da se malo ozdraci,ali ozraci i snimanje pluca a koliko puta smo snimali

(odgovor članu milica22)
Direktna veza do poruke: 1193
5.7.2011 12:13:39   
ivasd
Grga izdrazaces veruj mi kad sam sela na onaj sto mislila sam da cu da umrem od straha ali nisam ziva sam zdrava sam i sve ok isto bi bilo i da sam obican hsg radila pa sve prodje vec sam i zaboravila kako je bilo user posted image

iva

(odgovor članu ivasd)
Direktna veza do poruke: 1194
5.7.2011 12:17:31   
ivasd
NISTA GRGA odneses i kazes ja sam se slikala izvolite album user posted image user posted image

iva

(odgovor članu ivasd)
Direktna veza do poruke: 1195
5.7.2011 12:24:36   
milica22
pa ovako, istina je da svako drugacije reaguje, ali razlika je u tome sto je ovde drugacija kontrast i sto zaista ne boli.  Neko uzima i totalnu anesteziju, pa plus rengen, pa da li je to potrebno!? Rezultati pregleda su isti.  Kao i kod rengena dobijes snimak (mozes da ga odstampas).

(odgovor članu ivasd)
Direktna veza do poruke: 1196
5.7.2011 12:29:54   
milica22
ja bas imam slucaj da je jedan prohodan a drugi ne. to se vidi na snimcima! i plus dobijes izvestaj lekara, pa zar to nije dovoljno!?

(odgovor članu milica22)
Direktna veza do poruke: 1197
5.7.2011 12:38:36   
GRGA
To jeste u pravu si...........Meni je na zalost malo nezgodno..........da ne duzim sada pricu udavila sam zenske sa foruma..............Naime vec 5 god se lecimo i nikako da me posalju za beograd te treba mi ovo te ono-a veruj mi ucre koje su isle za Bg ni pola papira im nisu trazili...U ovoj sugavoj bolnici ima samo HSG ,,,sve analize radim privatno i ja i mm...............i da ne pricam koliko smo vec pukli........kad kazem pukli mislim na dali pare,a vrtimo se u krug....Jer kod nas je sistem............Odes kod lekara za briseve i zakazu ti za SEPTEMBAR!!!!!!!!!!!I nedao Bog da ti porani ili kasni.....nema sanse da odlozis za dva tri dana vec te pomere za mesec dana..........................I onda ti lepo pukne film i radis privatno:((((Nazlost ali surova istina da je zdravstvo van Beograda KATASTROFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

(odgovor članu milica22)
Direktna veza do poruke: 1198
5.7.2011 12:58:34   
ivasd
Sta da ti kazem kad sam i ja u istoj situaciji samo sto sam ja izgubila godinu ubedjujuci mm da nesto nije u redu a on meni kaze da sam ja opterecena i da zato beba ne dolazi...otisla sam jednom u bolnicu i nikad vise jedino kad treba da se porodim tad cu ...jer su tako ljigavi da je to strasno kad kroz hodnik pronese one istrumente da ti se zivot smuci u lavoru od pre sto godina i ne idem u bolnicu.Spakujem se i odem kod privatnika koji je specijalista bas za nase probleme po preporuci zena i drugarica koje su se lecile bas kod njega i ugledale svoje user posted image slusacu ga kako mi kaze i nadam se da cu i ja ugledati svoju user posted image nije mi zao para koje dajem jer se nadam pozitivnom...

iva

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1199
6.7.2011 8:02:30   
zivka
Ovo sam pisala pre 2 god.:Vratila sam se pre dva dana iz GAK-a-front. Radili su mu HSG. To je rengensko snimanje prohodnosti jajovoda a vidi se i oblik materice (vidi se i da li je pregradjena). Da bi mogli jajovodi da se vide na rengenu ubrizgava se kontrast (mislim da je to radioaktivni jod). Radi se pod anestezijom-koja te skoz uspava -traje par minuta. U GAK-u taj proces izgleda ovako -
zakazes -radi se osmi dan ciklusa!
kada dodjes-trebaju analize- vidi na njihovom sajtu,
TRI DANA -
      prvi dan prijem do 08.h - jelo je dozvoljeno do rucka a to je oko 13h. Posle rucka se dobiju 2 tabletice za praznjenje i dozvoljena je samo voda i sokovi do 22h a posle nista dok ne urade HSG.
       drugi dan - klizma ujutru oko 5-6, a posle vizite oko 10h se radi HSG. traje kratko i nista ne osecas jer si uspavana. Nakon toga dva sta ne ustajes iz kreveta i taman stize rucak.
        treci dan- otpustaju te odmah nakon vizite - oko 8-9h.
      SRECNO!!!! Meni je sve o.k.
A da ne zaboravim u celom ciklusu znaci od prvog dana do zadnjeg tj. prvog dana narednog ciklusa nema odnosa

Drage moje to NIJE "produvavanje" vec rentgensko snimanje prohodnosti jajovoda a posto se propusta radioaktivni jod zbog snimka- jajovodi se "prociste" od moguce sluzi....NEMA KASAPLJENJA ...
Pozdrav i SRECNO OD SRCA user posted image

(odgovor članu ivasd)
Direktna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here