Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.6.2011 7:58:46
|
|
|
|
World
|
Pozdrav svima, ja sam se tek uclanila nakon citanja ove teme, pa evo da dam svoj komentar.... HSG sam uradila nedavno na drzavnoj klinici, od nalaza su mi bili potrebni hlamidija, mikoplazme, sedimentacija i krvna slika. Potrajalo je samo jedan dan (prethodno je potrebno zakazati), ujutru su me primili, oko podne odradili proceduru, 2 sata sam odlezala i otisla kuci. Niko me nije 'pripremio' i ne znam sta su te pripreme podrazumijevale, osim sto mi je sestra rekla da ponesem te nalaze. Doktor koji je to radio nije nasao za shodno da progovori sa mnom ni prije ni nakon procedure, jedino se zalio kako sam dosla tako 'nepripremljena', bez obrazlozenja ikakvog sta je to trebalo obuhvatiti. Nisam imala anesteziju, par sati prije su mi dali neku injekciju, kad sam pitala sta su mi dali, odgovor je bio 'to je da te malo opusti' (!?), nakon toga sam dobila jos 2 tabletice opet necega bez objasnjenja.... Prije toga sam se raspitivala kako to uopste izgleda i mogu vam reci da sam, u najmanju ruku, bila prestravljena, ali opet nije bilo toliko strasno kako sam ocekivala. Cinjenica jeste da boli, ali srecom kratko traje, podnosljivo je. Mislim da sam se vise prepala zbog toga sto su me ubacili u prostoriju bez ikakve rijeci i 'odradili' me kao da ne postojim, a pri tom vikali na mene da se ne mrdam i jos ponesto na sta nisam bas obracala paznju, jer ipak sam lezala gola i rascerecena na nekom groznom stolu. Vrlo grozno i ponizavajuce iskustvo, sa ljudske tacke gledista. Ne ponovilo se.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.6.2011 8:16:44
|
|
|
|
GRGA
|
Word dobro nam dosla ,,strasno je ,,zaista strasno sto eto ponasaju se kao da trebaju jos jedan posao odraditi i to je to,,,Inekciu koju si dobila i jeste za opustanje!!Vecina zena ih primi.Bitno je da si ti to odradila, taj doktor sad moze da prica sta hoce:)Zavrsila si posao i to je to..Nisu svi isti ali se sima nama desi neka tako neprjatna situacija
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.6.2011 8:38:36
|
|
|
|
mala83
|
drage moje zakazala sam HSG u NF za 04.07. jedva cekam da i to zavrsim... nego kreten zaboravih da pitam da i tamo dobijam spavacicu ili nosim svoju nema veze zvacu ih da pitam ... bitno je da sam zakazala
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.6.2011 8:41:49
|
|
|
|
GRGA
|
Mala ne daj se:!!!!Tako je i bolj odmah sve to odradis...Ako stigne vestica i ja radim sve to ,,mada su mi propali vaginalni i cervikalni--mislim da je istekla i hlamidijapa cu morati sve to da vadim ponovo!!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.6.2011 11:15:23
|
|
|
|
d@d@
|
Mala83, -za HSG!Drzim palceve da rezultati budu ok i da zabebis odmah posle HSG-a!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.6.2011 11:44:29
|
|
|
|
NaDaLiCa
|
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.6.2011 12:23:02
|
|
|
|
m@j@25
|
ja sam nosila svoju spavacicu,ponesi ti svoju slobodno a ako ne daju uzmes njihovu
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.6.2011 19:30:52
|
|
|
|
mulan
|
IZVORNA PORUKA: mala83 drage moje zakazala sam HSG u NF za 04.07. jedva cekam da i to zavrsim... nego kreten zaboravih da pitam da i tamo dobijam spavacicu ili nosim svoju nema veze zvacu ih da pitam ... bitno je da sam zakazala Ponesi spavacicu i obavezno uloske jer se posle intervenicije izlije malo joda, a bude i malo krvi. Nemoj to da te plasi jer si ti bukvalno budna kada dodjes u sobu, zato stavi negde blize da mozes odmah da reagujes. Ne znam koliko znas mozes odmah da izadjes iz bolnice na svoju inicijativu (to ce ti ponuditi, ali nece insistirati jer su prebukirani) ili pak da prespavas i u ranim jutarnjim satima napustis bolnicu.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2011 13:05:59
|
|
|
|
mala83
|
zene hvala na podrsci mulan i ti si radila u NF? i planirala sam da izadjem odmah taj dan, mislim da nema potrebe da ostajem do sutra ujutru. onda cu svoju spavacicu da ponesem to mi je nekako lakse. nego posle koliko te puste kuci cisto da znam kad da kazem muzu da dodje po mene... jel te drze do posle podne ili te puste dva sata posto zavrse? mozda su mi malo glupa pitanja al ja volim kad mi je sve isplanirano
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2011 13:59:22
|
|
|
|
GRGA
|
mALA i ja nazalost moram na HSG-danas je stigla ,,kada prodje,onda ide prikupljanje analiza i briseva pa sedeci ciklus HSG...................Sta da se radi ,,mislila sam da cu izbegi ono sipak---A posle toga savetovaliste za sterilitet!!!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2011 14:06:00
|
|
|
|
ivasd
|
Grga drzim palceve za tebe,sto pre odradi taj hsg i da dodje mala
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2011 14:22:22
|
|
|
|
GRGA
|
Bice bice biceeee ne damo se Ivo I JA I TI ZAJEDNO IS VE ZENE KOJE NEMAJU Da ubrzo bude
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2011 14:27:55
|
|
|
|
ivasd
|
Ne predajem se tako lako napravicu ja tu
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2011 14:31:01
|
|
|
|
GRGA
|
Nikako se ne predaj,,nije uspeo onaj ko se nije trudio:)))))
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2011 14:31:57
|
|
|
|
ivasd
|
Ko se trudi ostaje trudan
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2011 14:34:49
|
|
|
|
GRGA
|
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.6.2011 20:19:22
|
|
|
|
mulan
|
IZVORNA PORUKA: mala83 zene hvala na podrsci mulan i ti si radila u NF? i planirala sam da izadjem odmah taj dan, mislim da nema potrebe da ostajem do sutra ujutru. onda cu svoju spavacicu da ponesem to mi je nekako lakse. nego posle koliko te puste kuci cisto da znam kad da kazem muzu da dodje po mene... jel te drze do posle podne ili te puste dva sata posto zavrse? mozda su mi malo glupa pitanja al ja volim kad mi je sve isplanirano Moras da ostanes par sati i na levoj ruci ti je kanila (igla) to ti ne skidaju jos od ubrizgavanja anestezije. Kako su mi rekli to je praksa ili u prevodu ako ti pozli, pa da te ne bodu dva puta. Sto se tice otpusta ne znam, to vec moras da pitas sestre, ali recice ti par sati ranije sigurno. Sutradan dolazis ti ili suprug po otpusnu listu to je obicno oko 9.30-10h. Obavezno pitaj doktora ili vec koga da li mozes da muckas jer sam ja to propustila, pa mi je moj ginekolog rekao da mi je veliki propust. Misljenja su podeljana, ali nemoj da ti je tesko jer je to jako bitna stavka.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.6.2011 21:46:04
|
|
|
|
mala83
|
mulan hvala na odgovoru... da o tome sam i ja razmisljala i cula razlicita misljenja oko muckanja, neko kaze da ne sme uopste, a neko kaze da je toliko malo zracenje da ne moze da skodi ... pitacu u svakom slucaju samo da budu ok rezultati, ostalo cu lako gledacu samo da izadjem taj isti dan posto sutradan moram na posao...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.6.2011 11:19:40
|
|
|
|
zvoncica79
|
Mala83, Obavezno ponesi svoju spavacicu (uloske takodje) jer ti u njoj rade hsg, a njihove su katastrofa. Mozes izaci isog dana kasno popodne-kada ti skinu bronilu i provere temperaturu (na svoju odgovornost). Samo bih jos nesto dodala, a sto nisam procitala je da posle budjenja od anestezije imas blage tripove tako da nemoj se iznenaditi nekim luckastim idejama kada te probude
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.6.2011 11:26:45
|
|
|
|
mala83
|
zvoncice, bas si me lepo nasmejala hvala na savetu... jedva cekam da to zavrsim
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.6.2011 11:41:05
|
|
|
|
GRGA
|
hEEEE ja sam jednom imala operaciju koja je jako dugo trajala,,da skratim pricu,kada su me budili toliko sams e smejala da su se svi u sali smejalis amnom i nisu mogli da mi izvade iz usta neku cevku koja je sluzila da mi ne upadne jezik i za kuseonik
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.6.2011 23:02:13
|
|
|
|
lidija 011
|
... i drzim ti palceve u sledecem ciklusu
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.6.2011 23:40:03
|
|
|
|
GRGA
|
[sm=smiley36.gif Ma mora da bude ako nece milom doktori ima da ga smuckaju ,,kao ja sto muckam tortu:))
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.6.2011 12:30:12
|
|
|
|
d@d@
|
Mala83,drzim palceve da rezulatiti budu ok i da odmah smuckate pa da dodjes u crtice da nas vuceees jaakoo!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 4.7.2011 15:59:21
|
|
|
|
milica22
|
pozdrav svima, ja sam prosle nedelje radila ispitivanja prohodnosti. Imam jako dobro iskustvo. Prohodnost mi je pracena ultrazvucno i istina je da je potpuno bezbolno (to sto se malo oseti zaista nije vredno da se spominje). Inace jedan kanal je prohodan dok je drugi samo delimicno.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?