Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.7.2011 8:33:35
|
|
|
|
GRGA
|
Jojjjjjjjjjjjjjjjjj Ivo znam ja sve to znam ,,,ali kada bih ti rekla da smo pre 7 godina za analize moje i mm dai preko 400e,,pa onda ravac klinika u Beogradu(tada nije bilo o trosku drzave),a tamo je tada u ono vrem ebilo na dobar dan 50evra,,,,Znaci to su stvarno velikeeeeeee cifre o kojima ne smem ni da pricam,,a pritom smo u takvoj situaciji da nema ko da nam da i pomogne,,sami se snalazimo,,,mm je koliko puta radio do besvesti cak nije ni mogao da stigne da da anlize jer bez tog rada ne bi ni mogao da ih uradi....tako da je to strasnooooooooooooooooooooooo
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.7.2011 9:27:35
|
|
|
|
milica22
|
Strasno je u kakvoj mi zemlji zivimo, kad za preglede treba da brines kako da ih platis. Ali devojke, ako imate mogucnosti radite ispitivanje prohodnosti ultrazvucno (znam da toga nema u drzavnim bolnicama i da mora da se plati privatno), ali opet kazem ako ikako mozete neuporedivo je bolja metoda a rezultate moraju prihvatiti i doktori iz drzavnih bolnica. Meni je moj doktor koji mi je radio rekao da se u Evropi davno prestalo raditi rengenom ali kod nas je sve to problematicno.. Evo citam sta je Zivka napisala, pa za njihovu proceduru treba 3 dana!!! pa pripreme razne (a to je sve zbog anestezije). Kod UZ nema potrebe za anestezijom, kontrast je takva da je ne osecas i sto je jos vazno tog istog meseca mozes imati odnose jer nisi zracena. Meni je sve ukupno sa odlaskom kod lekara trajalo 20min i posle toga sam normalno dosla kuci. Stomak me je malo boleo kao kad dobijes i to je trajalo mozda jedno sat vremena i proslo, nikakvo krvarenje nista.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.7.2011 13:51:08
|
|
|
|
liliana
|
Joj, Grga, na žalost je tako... VTO o trošku države je besplatan samo parovima koji su iz BG, jer oni u FRontu, Višegradskoj, Zvezdari i drugim državnim ustanovama mogu gotovo sve analize da odrade. Parovi iz provincije imaju mogućnost da u državnoj laboratoriji odrade samo par analiza-sve ostalo plaćaju. Ili tako , ili da za sve idu za BG, pa petljancije sa uputima (koje ne mogu baš uvek dobiti), pa nešto neče da im rade u BG zato što nisu odatle... Ma, užas jedan... Ja kad se saberem i oduzmem, analize za VTO su me koštale koliko bi me koštao i sam postupak VTO. Izvinjavam se, ovo je malo OFF topic.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.7.2011 15:14:50
|
|
|
|
GRGA
|
Nazalost tako je---Iskreno sada kada radim HSG ,,,radim ga u bolnici gde nema anesteije,,,,gde mi nisu rekli nista i kako da s epripremim nitaaaaaaaa-Sva sreca pa ste vi cure tu da kazete sta i kako,,,znma samo da cu sada da kupim jednu spavacicu na vasar koju cu nositi na hsg,i papuce....Iskreno pre tri dana sam ala 3.500-na analize,,,,kada bih trebala dati i na hsg stvarno bih pandrknula.....Izdrzacu procice,kao sto sve prolazi,pa se nadam frontu.........posle ovoga,ako ne krenu da izmisljajutoplu vodu
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.7.2011 15:25:39
|
|
|
|
zivka
|
devojke posto smo mi dobili "dozvolu" za besplatnu VTO tacno je da smo dosta novca potrosili na "besplatne" analize- ali smo ih zaista dosta i besplatno uradili u NS. A ako vam je mesto od najblizeg mesta gde mozete da date uzorke za analize udaljenije od 50km - od dr trazite neki formular pa kad odete da date uzorak ili ....sta vec...ponesete i oni vam upisu da ste bili i u socijalnom s tim vam refundiraju novac- eto bar nesto...Nadam se da vam je informacija od koristi ... Zelim vam srecu i da vam se desi isto sto i nama- posle 6god dozvoljena VTO a ja TRUDNA!!!! LJubim vas Ako vam treba bilo kakva informacija- SVE ZNAM i odgovoricu vam POzdrav
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.7.2011 15:58:26
|
|
|
|
liliana
|
Bravo. Živka!!!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.7.2011 16:09:54
|
|
|
|
meyo
|
znaci nevjerovatno!! Ne mogu vjrovat!! Zivka najiskrenije cestitke od mene moram ti rec da se i ja obratovah bar ovako virtuelno :) žsve najbolje vam zelim !!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.7.2011 17:02:25
|
|
|
|
zivka
|
Hvla vam devojke Znam kroz sta prolazite slobodno pitajte - ako znam a dosta sam proucavala-pitajte Pozdrav i ajde da se prebacite nadrugi forum onaj za Caos
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.7.2011 18:00:29
|
|
|
|
lidija 011
|
Joooj Zivka, Gustav KLimta obozavam i nedavno sam citala knjigu o njemu i Emili Flege, odlicna je! Podsjeti me ovaj tvoj super avatar ... Sad ce me pec, pec , ali morala sam- nisam mogla da odolim
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.7.2011 18:03:59
|
|
|
|
degu
|
Bravo zivka, to je divna vest i nadam se da ćemo ti se uskoro pridružiti u trudničkim temama
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.7.2011 22:21:29
|
|
|
|
zivka
|
i sto pre
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 7.7.2011 9:29:54
|
|
|
|
d@d@
|
Zivka,cestitam od srca!Zelim ti laku i ugodnu ,sto bi rekli skolsku!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 7.7.2011 10:59:39
|
|
|
|
GRGA
|
Mnogo je lep kada cujes sve ovo e onda ti je lakse srcuu!!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.7.2011 10:43:00
|
|
|
|
d@d@
|
za sve!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.7.2011 14:03:52
|
|
|
|
d@d@
|
Zivka,kako ste vas dvoje?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 14.7.2011 10:19:08
|
|
|
|
d@d@
|
Za sve !
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2011 8:31:50
|
|
|
|
d@d@
|
Upravo mi se javila drugarica i -sredinom juna je radila HSG i bum! !Zato devojke samo napred i muckajte,muckajte,muckajte!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2011 8:33:22
|
|
|
|
GRGA
|
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 21.7.2011 22:51:50
|
|
|
|
GRGA
|
Zivka mala pomoc kada se radi hsg 9 dan ciklusa da li se kao prvi dan racuna kada dobijes ,,ili je sutra dan prvi dan---i kada radim kks i sedimentaciju-da li se radi 3 dana pre hsg pa da li se kao treci dan racuna dan hsg-a ili kako!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 21.7.2011 23:37:26
|
|
|
|
m@j@25
|
racuna se prvi dan menstruacije , a za ks meni su rekli da ne bude starija od mesec dana
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.7.2011 0:00:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Grgo prvi dan kad počne da curka je prvi dan. I ko što ti Maja reče, ks treba da je mladja od mesec dana, osim ako ti nešto drugo nisu rekli. Ks možeš da izvadiš dan,dva pred mens.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.7.2011 8:54:38
|
|
|
|
GRGA
|
E pa ok meni su rekli 3 dana pred HSG da radim KKS i sedimentaciju........Milila sm da ima nekog znacenja tj da njima treba tacno 3 dana pre HSG pa reko mozda mora biit to u dan odklud znam..Hvala vam zense puno.radujem se HSG-U!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.7.2011 8:58:45
|
|
|
|
daca77
|
I mene HSG ceka pocetkom avgusta...upravo sam dobila mail da rezultati briseva mogu biti stari max 3 meseca. Ja sam radila pocetkom juna...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.7.2011 9:05:13
|
|
|
|
GRGA
|
PA trajace ti do pocetkom avgusta-stim sto valja hlamidija mikoplazma ,i ureoplazma,,traju 3 meseca-papa i koltoskopija-6 meseci a vaginalni i cervikalni bris mesec dana!!!!Meni su vaginalni brisevi istekli pa sam sve ponovo vadila!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.7.2011 11:03:29
|
|
|
|
d@d@
|
Daco,Grga drzim vam palceve da posle HSG-a odmah !
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - ovulacijski testoviKako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?