Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 14.6.2011 23:42:23
|
|
|
|
mulan
|
ivasd, nemoj da se brines hsg nije nista strasno ja sam ga radila u maju. Grgo, muckalice javljaj dobre vesti navijam
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 14.6.2011 23:45:36
|
|
|
|
ivasd
|
Nadam se dobrom malo je neka frka ali proci ce sve za
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.6.2011 0:29:54
|
|
|
|
marija andrijana
|
ivasd, navijam Ja sam bila najgora plasljivica na ovoj temi, a posle sam se smejala sama sebi. Bice sve ok! Javi nam rezultate!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.6.2011 14:06:27
|
|
|
|
d@d@
|
Ivasd,ja sam kukavica kada je u pitanju bol,i jos kada mi je dr. rekao da HSG radim bez anestezije bas sam se uplasila!Noc pre toga nisam mogla da spavam,katastrofa!Medjutim nije bilo strasno-vise je neprijatno nego bolno,traje nekih 10min a i bol koju oset_is na 2,3 sekunde je dosta slabija od menstrualne!Navijaaaam!
< Poruku je uredio d@d@ -- 15.6.2011 14:08:09 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.6.2011 12:04:15
|
|
|
|
ivasd
|
eee evo i mene prezivela sam .Radila sam onaj hsg koji se prati ultrazvukom i ubrizgava se neki beli rastvor to je neka novija meteoda hsg ali dobro vazno sve je u redu moj doca kze da nema zapusenja materica cista i jajovodi prohodni..... .Dobila sam jednju injekciju za opustanje i bolove jedan cepic u guzu i dalje na sto cinilo mi se da sam vec gotova od straha ali..... ne predajem se tako lako bolelo je dok je namestao te instrumente dole kad je pustio tu vodicu prvi put me je zabolelo ostro na sekund i a posle sam imala osecaj kao da cu da dobijem takav bol....i trajalo oko 20 minuta eto to je moje iskustvo.Vazno da je sve u redu i da ja sad moram ovaj mesec da muckam
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.6.2011 12:39:16
|
|
|
|
d@d@
|
Ivasd, -za HSG!A sad akcija muc,muc,muc i da nas sledeci mesec obradujes sa !Navijaaam!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.6.2011 13:38:07
|
|
|
|
GRGA
|
Iva sdddddddd eto sve je gotovoo.PREzivela is...A sto se tice muckanja ovaj mesec......................:((mislim da moras sacekati da prodje mesec dana od hsg-A pa tek onda.Preporucuju nikako da ne zatrudnis odmah nakon hsg-A jer ti pustaju kontrast,koji je malo ozracen.Pa zbog toga..ali ti vidi sa dr.....
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.6.2011 15:35:57
|
|
|
|
marija andrijana
|
Ivasd Navijam da sto pre ugledas svoje
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.6.2011 16:30:36
|
|
|
|
mica slavljenica
|
IZVORNA PORUKA: GRGA Iva sdddddddd eto sve je gotovoo.PREzivela is...A sto se tice muckanja ovaj mesec......................:((mislim da moras sacekati da prodje mesec dana od hsg-A pa tek onda.Preporucuju nikako da ne zatrudnis odmah nakon hsg-A jer ti pustaju kontrast,koji je malo ozracen.Pa zbog toga..ali ti vidi sa dr..... Koliko sam shvatila, Iva je radila HSG pod ultrazvukom, tako da zracenje ne postoji. Samo Ti Iva muckaj i da vidis sledeceg meseca kako ces da se radujes
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.6.2011 18:59:34
|
|
|
|
Nina...
|
Joj kako meni to produvavanje jajovoda zvuci tako automehanicarski frka mi i na pomisao.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.6.2011 19:06:20
|
|
|
|
ivasd
|
DOCA KAZE ODMAH OVAJ MESEC NA MUCKANJE ...... JER TO STO SAM RADILA NEMA ZRACENJA ...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.6.2011 21:29:22
|
|
|
|
GRGA
|
Ivasd izvini ja sam procitala da je hsg ali niam obratila paznju da je ultrazvucno:)))Odmah se bacak na mucku!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.6.2011 23:56:16
|
|
|
|
ivasd
|
Vec se mucka nema cekanja....
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.6.2011 10:08:08
|
|
|
|
d@d@
|
Ivasd,hajde u akciju pa da se smucka jedna slatka !Navijam!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.6.2011 13:26:59
|
|
|
|
ivasd
|
Ma ja koliko sam se bacila ima da smuckam
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.6.2011 16:48:23
|
|
|
|
GRGA
|
Ako samo tako i treba................Iva sta je kod vas bio problem i da li ga ima...Koliko dugo pokusavate!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.6.2011 17:18:35
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: ivasd eee evo i mene prezivela sam .Radila sam onaj hsg koji se prati ultrazvukom i ubrizgava se neki beli rastvor to je neka novija meteoda hsg ali dobro vazno sve je u redu moj doca kze da nema zapusenja materica cista i jajovodi prohodni..... .Dobila sam jednju injekciju za opustanje i bolove jedan cepic u guzu i dalje na sto cinilo mi se da sam vec gotova od straha ali..... ne predajem se tako lako bolelo je dok je namestao te instrumente dole kad je pustio tu vodicu prvi put me je zabolelo ostro na sekund i a posle sam imala osecaj kao da cu da dobijem takav bol....i trajalo oko 20 minuta eto to je moje iskustvo.Vazno da je sve u redu i da ja sad moram ovaj mesec da muckam Ivasd, slucajno sam procitala tvoju poruku jer odavno nisam na ovoj temi. HSG je daleko iza mene. Nego sto se tice te nove metode kojom si ti radila, i ja sam se raspitivala za nju pre nego sto sam se odlucila da radim HSG. Ne mogu da se set_im tacno kako se nova metoda zove, ako imas na nekom papiru napisi, ali se secam dobro, da sam nasla dosta izvora na netu, gde se nije davala prednost novoj metodi u odnosu na HSG zbog nepreciznosti. Ne znam mozda gresim davno je to bilo, potrazicu na netu pa cu staviti neki link ako nadjem.
< Poruku je uredio nina26 -- 17.6.2011 17:28:01 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.6.2011 0:00:33
|
|
|
|
ivasd
|
Zove se sonosalpingografija ili tako nesto sonohistohrafija tako nesto mana je ta sto samo doktor koji je to radio moze da vidi jer ne postoji snimak i ja sam citala da je taj klasican bolji zbog snimka ali ima i losih strana
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.6.2011 0:28:19
|
|
|
|
ivasd
|
Ako samo tako i treba................Iva sta je kod vas bio problem i da li ga ima...Koliko dugo pokusavate!! Znas kako ide ispituju jedno po jedno jos uvek nismo nasli pravi uzrok zasto ne dolazi do trudnoce ,prvo smo se jedva otarasili nekih besnih bakterija muz je radio sve moguce briseve i sd je sve u redu,radili smo i ASA test i on je u redu i pila sam sve moguce MAGICENE TRAVE i eto sad to ispitivanje jajovoda i to je u redu i stvarju se folekuli dvanestog dana je bio 15 mm i sad posle ovog postupka kako god se zvao imam mesec dana ako ne ostanem trudna idem na pracenje tih folekula da vidimo kog dana pucaju taccno.. ...eto ukratko i to tako traje 4 godine ali resila sam ma napravicu ja tu a sta je problem kod tebe...(mozda ovo treba na pp da nas ne izbace sa ove teme)
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.6.2011 10:08:42
|
|
|
|
GRGA
|
Iva isti mi je slucaj kao kod tebe ,,ama isti........................Samo kod mene to tako 5 godina..........Ja sma radila i folikulumetriju i sve i isto dugo smo bakterija i sada cekam da vidim jesam li trudna ako ne budem bila.onda radim HSg samo to nisam radila i pravac front!!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.6.2011 10:53:41
|
|
|
|
ivasd
|
a sta se tacno radi tu posto treba to da radim sledeceg meseca ako sad ne bude znam da mi je rekao da idem 14 dana posle netso ujutru i uvece u 8 da nesto meri ali nisam ga bas razumela
< Poruku je uredio ivasd -- 18.6.2011 10:54:44 >
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.6.2011 11:40:15
|
|
|
|
m@j@25
|
ultrazvucno ti prati rast folikula
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.6.2011 12:38:35
|
|
|
|
GRGA
|
Draga Ivo,,jeste to je ultrazvucno pracenje folikula,,dodjes ja sam npr 13 dan,,pa ona vidi koliki u ti folikuli tj koje velicine(nista ne boli)samo je malo neprijatno,,,pa ti onda kaze kada da dodjes,,sutra ili za dva dana---Ali to zaista nema nikakve veze sa 2 puta na dan...Ne znam ko ti je rekao da se to prati ujutru i uvece,........ Evo ja sam to radila 4 puta.......nikada nisam dolazial dva puta na dan ,vec svaki drugi dan.....e onda kada je videla da ce da puknu onda sam dbva dana za redom dolazila.....Kada am primila pregnil samo sam otisla pole 3 dana da proverimo da li je sve puklo i to je to
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.6.2011 2:45:17
|
|
|
|
ivasd
|
Mozda sam ja to nesto pogresno razumela videcemo...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.6.2011 14:50:49
|
|
|
|
GRGA
|
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?