Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:20:22
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: indy_25 Madre i moja je chicco guralica i stvarno pomaze Sari da pravi korake i da hoda al kad je Sarah uhvati i hoce da se zaokrene na na drugu stranu padnu i ona i hodalica. Moja djevojcica jos ne hoda a mislili smo da ce do ljeta prohodati kad krenemo na more pa da se fino igramo valjda ce se uzdrmati uskoro Ma cemu taj tuzni smajli? I ako ne prohoda dok ne krenete na more, svakako ce se igrati u pesku sa kanticama, lopaticama i ostalim dzidzabidzama. Jos ce ti biti lakse nego da je juris po plazi Una nije hodala kad smo prosle godine bili na moru i bas se lepo izigrala sa vodom i peskom. Simke, slazem se!
< Poruku je uredio gagana83 -- 11.6.2011 23:21:51 >
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:21:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja bih se ubila da mi nije dubka, i imala bih grbu na leđima kao kamila!
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:21:11
|
|
|
|
isidora88
|
simke i meni je skroz bzv da kupujem nesto sto ce korisititi kratko, a jos i nije zdravo ja cu kupiti guralicu definitivno,mnogo bolja investicija
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:25:39
|
|
|
|
mmms
|
Isto!!! IZVORNA PORUKA: Tash Ja bih se ubila da mi nije dubka, i imala bih grbu na leđima kao kamila!
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:26:06
|
|
|
|
indy_25
|
Gagana i ja se slazem s tobom iako sam i za Denijala i za Saru koristila dubak ali isto tako vrlo kratko. Denijal mi je prohodao jako rano jer mu je takva motorika a vjerujem da je motorika jos bolja ako se sami bore ili u ogradici ili na podu. Pa onda pocnu sami da ustaju i polako prave korake. Posto planiram jos jedno dijete necu nikad vise hodalicu da koristim niti jos x stvari koje sam kupila za Saru bezveze a nisam koristila nekakva pomgala i nekkva cuda koliko sm samo para bacila . Gagana ja se sve tjesim kao nije to strasno prohodace a bas mi je zao jer vidim da nece jos dugo. hoda ona oko stola duze vrijeme ali sama ne moze nestabilna je i nekako me boli to
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:28:11
|
|
|
|
simke
|
Misliš kao ja Isi ima tih guralica raznih,samo dobro ošacuj pre nego se iskeširaš
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:31:53
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: mmms Isto!!! IZVORNA PORUKA: Tash Ja bih se ubila da mi nije dubka, i imala bih grbu na leđima kao kamila! Mene je ogradica spasila. Indy, polako, samo nek je ona zdrava i vesela, prohodace
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:37:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Za šta te je spasila? Mislim, oni rukohvati su toliko visoko, da beba od 6-7 meseci (kada inače sme u dubak) nema šaje da ih dohvati. Može sedeti u ogradici i igrati se, ako puzi, ne znam zašto bi volelo da puzi u krug po ogradici... posebno ako ima starijeg brata koji jurca po stanu, pa bi i on za njim. Meni je i ogradica imala svojih prednosti kada je Luka sa skoro godinu dana napokon uspeo da dohvati rukohvate u ogradici, pa je mogao sam da ustane i stoji, i da, i on je u ogradici napravio prve korake. Dakle, ogradica me je spasla od 11meseci do nekih 13 meseci, mislim da ne duže. Većinu vremena je služila kao ostava za igračke pod parolom "Stižu gosti, sve igračke u ogradicu!" A šetalica me je spašavala od 6 meseci do 13 meseci. [to 13 meseci je okvirno, ne sećam se baš kada smo definitivno izbacili sva pomagala] Pa tako gledano, šta je veće bacanje para?
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:43:05
|
|
|
|
simke
|
Hm, kad smo kod toga ni ogradicu nisam kupovala,opet iz više razloga: 1.zauzima mesto kao krevetac(mislim čemu to,kad imaš krevetac),2.isto je kao krevetac,pa Simke bi histerično plakao,3.bacanje para
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:50:09
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Tash Za šta te je spasila? Mislim, oni rukohvati su toliko visoko, da beba od 6-7 meseci (kada inače sme u dubak) nema šaje da ih dohvati. Može sedeti u ogradici i igrati se, ako puzi, ne znam zašto bi volelo da puzi u krug po ogradici... posebno ako ima starijeg brata koji jurca po stanu, pa bi i on za njim. Meni je i ogradica imala svojih prednosti kada je Luka sa skoro godinu dana napokon uspeo da dohvati rukohvate u ogradici, pa je mogao sam da ustane i stoji, i da, i on je u ogradici napravio prve korake. Dakle, ogradica me je spasla od 11meseci do nekih 13 meseci, mislim da ne duže. Većinu vremena je služila kao ostava za igračke pod parolom "Stižu gosti, sve igračke u ogradicu!" A šetalica me je spašavala od 6 meseci do 13 meseci. [to 13 meseci je okvirno, ne sećam se baš kada smo definitivno izbacili sva pomagala] Pa tako gledano, šta je veće bacanje para? Ne znam kakvu ogradicu ti imas ali moja nije visoka i rucke stoje nisko tako da i manje dete moze da ih dohvati. Mada se Una u pocetku uspravljala i bez rucki (valjda nije ni kapirala cemu sluze ), samo se oslanjajuci na nju. I dan danas mi sluzi, kao skladiste za igracke i kao prenosivi krevetic tako da u mom slucaju definitivno nije bacanje para.
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:54:08
|
|
|
|
indy_25
|
Ja imam ogradicu kao krevetac samo drugacijih dimenzija i to je neko drvo da kad padne ne moze jako da se udari i mene je spasila a i danas me spasava stavim joj celu bebu dok ja nesto radim i u ogradicu je stavim ona mirna i igra se u njoj. Penje se ustaje pada u njoj i bas je super. Tash kakvi su ti rukohvati ja to nemam ?
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:54:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Ovakvu KLIK Ja ne kažem da ogradica nije korisna, ako pogledaš uvodni post teme o ogradicama, od mene samo reči hvale, ali ne volim kada se za dubak kaže da je bacanje para, jer je to kompletno individualna stvar. Kod mene je sa oboje dece to "must have", stvar koja me je BUKVALNO spasla. Jednostavno, moja deca ne puze, nije izvodljivo uopšte ih postaviti u klečeći položaj a kamoli naučiti da se u njemu kreću. Kad bih videla da Marko makar pokušava da puzi, istog momenta bih to podsticala kod njega i batalila dubak, ne jer mislim da je on štetan, već jer mislim da je lakše kad beba puzi.
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:56:03
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: indy_25 Tash kakvi su ti rukohvati ja to nemam ? Vidi na slici što sam stavila link, vidiš te bele plastike, kao da se beba uhvati i ustane.
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:56:13
|
|
|
|
Vika
|
Tash, da li inače voli da se igra na stomaku?
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:56:58
|
|
|
|
Olga75
|
evo tema OGRADICA pa nastavite tamo
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 11.6.2011 23:58:07
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Vika Tash, da li inače voli da se igra na stomaku? Voli, i može tako dugo, ali ne pokazuje znake da bi puzao. Skroz smo off.
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 12.6.2011 0:00:30
|
|
|
|
simke
|
Nećem više da off-ujem ,ovo je tema o dubku.Tash, apropo tog da je lakše da beba puzi,pa da ti kažem da nije,tačnije mnogo(ali mnogooo) je teže,nego ga staviti u dubak
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 12.6.2011 0:02:57
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: simke Nećem više da off-ujem ,ovo je tema o dubku.Tash, apropo tog da je lakše da beba puzi,pa da ti kažem da nije,tačnije mnogo(ali mnogooo) je teže,nego ga staviti u dubak Ma joook, na podu služi kao usisivač, pokupi sve mrve, a u dubku samo šteta: čupa kablove, zavese, mrlja TV... E, idem da spavam, stvarno će me blokirati!
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 12.6.2011 0:03:06
|
|
|
|
indy_25
|
Tasho nije ni moja Sarah ni pokusavala da puze dok je bila u hodalici ali cim sam ostavila hodalicu u podrum zbog tih prstiju i hodanja na prstima jer sam nasla na internetu, pa nije prosla cini mi se ni sedmica Sara je pocela da puze i da se dize sama bez pomoci. A da sam je jos drzala ne bi sigurno jos naucila da puze. A sin mi nikada nije ni puzao on je odmah iz hodalice na noge jer je bio dosta cvrsta beba. Ja ne kazem da je stetno jer je ovdje sigurno ne bi prodavali kao sto ne prodaju masu stvari sto se kod nas prodaje ali mislim da za djecu koja su i onako spora u razvoju jos vise usporava razvoj u motorici.
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 12.6.2011 0:09:43
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Tash Ovakvu KLIK Ja ne kažem da ogradica nije korisna, ako pogledaš uvodni post teme o ogradicama, od mene samo reči hvale, ali ne volim kada se za dubak kaže da je bacanje para, jer je to kompletno individualna stvar. Kod mene je sa oboje dece to "must have", stvar koja me je BUKVALNO spasla. Jednostavno, moja deca ne puze, nije izvodljivo uopšte ih postaviti u klečeći položaj a kamoli naučiti da se u njemu kreću. Kad bih videla da Marko makar pokušava da puzi, istog momenta bih to podsticala kod njega i batalila dubak, ne jer mislim da je on štetan, već jer mislim da je lakše kad beba puzi. Moje dete jeste puzalo. Ono sto je mene nateralo da izbacim dubak iz upotrebe je to sto je Una nakon sto bi izasla iz njega hodala tako da joj je gornji deo tela bio nagnut napred, manje vise i zbog toga sto je hodala na prstima. U svakom slucaju,ona nije htela puno da bude u njemu, on nam je povremeno sluzio umesto stolice za hranjenje, kad joj dosadi prava stolica. Tako da je u nasem slucaju dubak bio bespotrebna investicija. Olga, nisam vise off
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 22.6.2011 14:22:04
|
|
|
|
prase
|
Da li postoji neki playstation ili dubak za malo vecu bebu? Ja sam stavljala malecku u neke dubke (valjda se tako kaze) u prodavnicama ali svi su joj bili niski, da ne pominjem o prevelikoj blizini maksimalnoj kilazi (visoka je preko 75cm, a teska oko 12kg). U ovom momentu bi mi tako nesto bas leglo, ona se jadnica smara u hranilici zestoko a to je jedino mesto osim ogradice (koju mrzi) gde mogu da je ostavim na kratko bez straha da ce veliki bata da joj "pomogne" da se izvuce
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 22.6.2011 14:26:46
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Prase i mi imamo problem a dubcima (valjda je tako množina, a i da nije, razumemo se ) Ona je sad visoka oko 78cm, noge joj se vuku po podu, a kad se pridigne u dubku kukovi joj daleko iznad dubka, tako da mislim da nema svrhe...
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 22.6.2011 14:29:01
|
|
|
|
IVA 11
|
Mi imamo Peg Peregov dubak(walk and play)i savrseno seta(citaj trci u njemu), i znam da je on najvisociji dubak, jer sam ja i trazila takav.
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 22.6.2011 14:43:26
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Videla sam Peg Peregov u Aksi, i meni se učinilo da je viši od ostalih, al moram da povedem Ivi da isproba
|
|
|
|
RE: kada staviti bebu u dubak? 22.6.2011 14:45:41
|
|
|
|
Jeca*
|
a ovo?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?