Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 16:03:39
|
|
|
|
Verus
|
H je jela slatko za svoj rodjus Smejala sam se jer je pedijatar rekla "pa mora da jede tortu za rodjendan". Inace joj ne dajem nista drugo...moram videti jel mogu ovde naci negde plazmu pa da joj to dajem...inace jede voce, bas sve voli... Juce je probala ananas i svidelo joj se.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 16:07:55
|
|
|
|
*Alexx*
|
Andrej više voli slane grickalice od slatkih Mada, voli i Kinder čokoladu. Recimo, torte neće, kolače neće, uopšte nije zainteresovan. Ali mu zato daj grisine i miran
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 17:47:31
|
|
|
|
Snelle
|
Baš mi je drago kad vidim da nisam jedina crna ovca
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 18:01:49
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Samo da se dopunim. Jedino od slatkiša što joj dajem, ako se to može nazvati slatkišima je plazma. To baš voli i to je smiruje E, a mi ni plazmu, samo zlatni pek.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 18:12:26
|
|
|
|
Snelle
|
A što ne plazmu? Jel zbog meda?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 18:13:48
|
|
|
|
New Mom
|
A-ha. Ja sam starog (i tvrdoglavog) kova.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 18:15:04
|
|
|
|
Snelle
|
I ja isto! Ali ako su mi dva tehnologa na forumu rekla da u tom slučaju med nije alergen (zbog termičke ili kakve već obrađenosti) ko sam ja da sumnjam u njihovu stručnost
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 18:16:05
|
|
|
|
New Mom
|
Je l'? Propustih to. Ajd' razmisliću.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 18:21:11
|
|
|
|
Snelle
|
Ako nadjem post kopiram ti!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 18:33:18
|
|
|
|
Snelle
|
Ubih se tražeći, ali.....here we are! IZVORNA PORUKA:mejvis Što se tiče meda on je stvarno opasan jer može sadržati bakterije u maloj količini, koje su za odrasle bezopasne a za bebe vrlo opasne. Medjutim, proizvodi kao što su plazma keks koji sadrži med u sebi je ok jer se plazma peče u tunelu na 200-220 C oko 20-30min i takvom obradom nema šanse da bude opasnih bakterija u proizvodu! Slušam svugde, nikako plazma, plazma ima meda, pa eto da kažem šta mislim!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 18:58:08
|
|
|
|
New Mom
|
Danke. Možeš i u temu o Keksu da prebaciš.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.5.2011 0:17:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Joj kako je lepo biti "većina" za promenu!!! Mene ubiše osudama što M ne jede čokoladu, ne pije kakao mleko, ne liže lizalice i sladoled... Samo domaće voćne kolače (koje peče moja malenkost ), palačinke za decu (čiji sam recept našla u "Mojoj bebi" letos-mljaccc) i griz sa suvim voćem.... I baš me briga što nisam normalna!!!!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.5.2011 0:37:58
|
|
|
|
Snelle
|
Nina, postavi nam please taj recepAt za bebi palačinke
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.5.2011 0:55:13
|
|
|
|
liliana
|
Ja T. dam po neki slatkiš:bananicu, Zlatni pek, kockicu čokolade. .. Greota mi da ja jedem, a ona da gleda.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.5.2011 1:01:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Uf, jedva nađoh... A je l' mogu tu da pišem recept? Ako ne valja vi prebacujte Za bebe 6+ -šolja pšeničnog brašna -šolja mleka (ili ad mleka) -1/2 šolje industrijskih žitarica (npr. Milupa 7 žitarica) -1/2 šolje zgnječene banane -3 žumanceta (posle 1. rođendana 2 cela jajeta) -kašika putera -malo cimeta -malo vode Sastojke sjediniti i peći kao palačinke Naravno, ova doza kod nas se utrostručuje, pošto mm pojede pola
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2011 14:16:24
|
|
|
|
Verus
|
Presli smo potpuno na kravlje mleko. Mada pije 2% polako cu uveti masnije. Tako mi je laknulo, a njoj se bas svidja.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2011 15:51:03
|
|
|
|
gagana83
|
Ja cu da poludim... Una je ceo jucerasnji dan bojkotovala hranu. Do 7 uvece je pojela samo jedan ovsi keks i komadic banane Prekjuce isto, samo je doruckovala i popodne je pojela jedan mali vocni jogurt. Znaci od prekjuce u 4 popodne do sinoc u 8, ona je zivela na jednom keksu Jutros je fino doruckovala ali posle toga nije nista jela. Sad spava, nadam se da ce hteti da ruca kad ustane. Poludecu ako ovo potraje!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2011 16:08:55
|
|
|
|
Trbica
|
I mi smo svecano usli u fazu kada je nejedenje u pitanju. Dorucak promrljavljen, par zalogaja, posle jedna jagoda zatim par kasika boranije, meso nije htela ni da pomirise, griz od jagode i to je to... Tako je vec danima, danas je cak i bolje nego prethodnih par dana. Nadam se da je to zbog zubica mada ranije kada su rasli lepo je jela. Jedino sto ne odbija kiflice ali ne moze samo to da jede! Sve fore koje koristim za hranjenje ne pale vise... I tako
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2011 16:20:10
|
|
|
|
*Alexx*
|
Meni Andrej odavno bojkotuje ručak kad mu ja spremam vikendom Doručkuje kako treba (i to samo jogurt i hleb-sa-nečim), onda jede voće kako treba, a ručak kako treba sa dadiljom, sa mnom nema šanse. Popodnevna užina i večera se promljave, ali tu ionako nemamo nikakav red jer smo često u nekoj akciji, pa jedemo šta i kako stignemo (nikad do sada junk food, da se pohvalim ). Kontam da mu se možda ne sviđa moje kuvanje?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2011 16:32:13
|
|
|
|
minavb
|
Ja cu da odlepim ako ovaj moj pocne jednog dana kao vasa deca.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2011 16:38:26
|
|
|
|
*Alexx*
|
Hoće, hoće, nego šta će
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2011 16:41:45
|
|
|
|
minavb
|
U tom slucaju odmah rezervisem mesto u Lazi, novo mucenje sa hranom ne bih podnela.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2011 16:48:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma neće, ne mo'š da plaćaš i na mostu, i naćupriji, i na prelazu, vala,mnogo je.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2011 16:56:37
|
|
|
|
Verus
|
Bas danas citam clanak i kazu da je normalno da deca to rade u ovom uzrastu (clanak je bio za H uzrast, 13.5 meseci)...ona nekad super jede, a nekad malo. Kazu, da sad sporije rastu i iako su aktivnije konzumiraju manje, i da to ne bude uopste zabrinjavajuce.... i da se nikako ne poklekne i daje nesto slatko ili nezdravo da bi dete bar bilo sta pojelo.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2011 18:37:22
|
|
|
|
liliana
|
Smejačete mi se, ali moja T. i dalje (iako ima 17.5meseci) jede na 2,5h!!! Pokušala sam ja da joj pomerim to vreme, da bude veči razmak, ali ona kao da je "po satu navijena"!!!
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.