|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
4.5.2011 16:47:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lesica

Nego htedoh reci da jedva cekam da mi L malo poraste pa da joj dam cevap da vidim sta ce da radi user posted image Skoro je sa batkom telefonirala a onda se cesljalauser posted image

user posted image user posted image user posted image Kakva caricauser posted image

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 551
4.5.2011 16:50:16   
Snelle
IZVORNA PORUKA: lesica

Nego htedoh reci da jedva cekam da mi L malo poraste pa da joj dam cevap da vidim sta ce da radi user posted image Skoro je sa batkom telefonirala a onda se cesljalauser posted image

user posted image user posted image user posted image Kad smo kod batka - ja L dajem samo belo pileće meso i ćureće isto. Da joj dajem i drugo? user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 552
4.5.2011 16:52:43   
minavb
Daaaaaa! Teletina jagnjetina, batak, dziga.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 553
4.5.2011 16:52:56   
lesica
Ma i nama dominira belo meso,mada joj dam i batak i karabatak-cak nam je to kad sam joj uvodila savetovala dr jer je mekse i socnije od belog. 

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 554
4.5.2011 16:54:48   
Snelle
Mina, dajem joj teletinu, i ovih dana ću joj dati i džigu od domaćih koka user posted image , nego sam baš mislila da li da joj dam i batak, karabatak.... kad su piletina i ćuretina u pitanju.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 555
4.5.2011 16:55:23   
Brana
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Brana
Hvala na strucnom objasnjenju!user posted image
Posto mi je pedijatar rekao da ga izbegavam ja sam tako i radila,a verovatno je to pricao upravo zbog alergija,a i plus sto moj Laki i nije neki mesaros,moze se reci voli piletinu i ribu,tj.to meso prihvata da jede,jagnjetinu ne voli,odmah pljune..pa sam zato rekla za svinjetinu,a sigurno da kada se spremi na pravi nacin moze biti korisna...user posted image

Kralj! Jagnjetina je odlicna ali smrdiiii.

U pravu si,ali i meni je gadna a i suva jedva se proguta,nikad da je sazvaces..user posted image

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 556
4.5.2011 16:58:24   
minavb
IZVORNA PORUKA: Snelle

Mina, dajem joj teletinu, i ovih dana ću joj dati i džigu od domaćih koka user posted image , nego sam baš mislila da li da joj dam i batak, karabatak.... kad su piletina i ćuretina u pitanju.

Daj, mogla je odavno da krka batace. Ja sam sad i jaretinu nabavila, domacu mekanu.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 557
4.5.2011 17:02:21   
lesica
I mi krkamo jaretinu-vise je voli od jagnjetine,a i jeste lepsa user posted image  

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 558
4.5.2011 17:40:33   
Verus
Ja sam od nekih 10.5, 11 meseci pocela SVE da dajem sto spremam.  Inace kuvam na jako malo ulja, bez masti, bez zaprske, tako da bih samo odvadila deo za nju, i onda nama dodala jos soli i ostale zacine...Tako da uveliko jede sve, OSIM kupusa i pasulja....Kako ste to davali?  Samo corbicu prvo ili odmah i pasulj i kupus?

Snelle: zadnja 2 dana dajem kravlje mesano sa AD mlekom.  Stavim 30ml na ostatak mleka, i to dajem 2% ili cak 1% mleko.  Sinoc isto, i spavala je celu noc bez budjenja.  Danas sam poslala i flasicu mesanog u jaslice. 

Mislim da je moja mama ipak bila u pravu da prvo uvedem manje masno, ipak, neko ne tolerise i ne vari masnocu lako.  Tako da cu dok se navikne i predje 100% na 2% kravlje da joj onda pocnem mesati masnije i tako je polako prebacim na to punomasno...
IZVORNA PORUKA: Snelle

Ja sam do sada koristila samo maslac za prženje i to isključivo kad bih spremala žumance za ručak, znači do sada je bilo max 10ak puta. Danas mi dr na kontroli kaže da od godinu dana već treba da sedi sa nama za stolom i da jede uglavnom ono što i mi. Ja sam sve polagano uvodila i kako sad odjednom da joj dajem što i nama user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 559
4.5.2011 17:57:36   
Brana
Ja sam prvo davala vodicu od pasulja da vidim kako ce da prihvati,da ga ne nadima mnogo itd..kada je sve to lepo proslo onda sam krenula i sa graskama...od njega ima super stolicu,a i pasulja je pun gvozdja sto je deci i najpotrebnije..
moj laki ga obozava,cim mu kazem hoces pasulja on odmah vice njam,njam i gleda u tanjir..user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 560
4.5.2011 17:59:30   
Verus
Odlicno, tako cu pokusati, malo tecnosti i hleba pa da vidim.  Ranije je imala puno problema sa gasovima, ali mislim da se to sve vremenom regulisalo, pa se nadam da ce biti ok! Hvala!!

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 561
4.5.2011 18:02:10   
liliana
IZVORNA PORUKA: Verus RR

liliana, a sto? zbog alergije ili ...?
IZVORNA PORUKA: liliana

Jeste li vec svi dali svinjetinu?

Ja još nisam davala i ne planiram joj ni davati skorije.

Da, Verka, između ostalog, i zbog alergije.
Naime, naš pedijatar mi je rekao da joj ne dajem  prasetinu pre 2,5 god, a , ukoliko je moguče, i kasnije. Naveo mi je sijaset razloga zašto,  a i neko je, na prethodnim stranicama to lepo opisao. Između ostalog, rekao mi je da je  prasetina izuzetno "teška" za bebin želudac, kao i za jetru i bubrege.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 562
4.5.2011 18:05:06   
Brana

Odlicno, tako cu pokusati, malo tecnosti i hleba pa da vidim.  Ranije je imala puno problema sa gasovima, ali mislim da se to sve vremenom regulisalo, pa se nadam da ce biti ok! Hvala!!

Nema na cemu!user posted image Posto on sadrzi vlakna koja su odlicna za probavni trakt mislim da ce joj on super regulisati i probavu i gasove.user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 563
4.5.2011 18:07:33   
Verus
Da, da, ona sad kad prdne umire od smeha samoj sebiuser posted image

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 564
4.5.2011 18:09:36   
Brana

Da, da, ona sad kad prdne umire od smeha samoj sebiuser posted image

A tek kada prdne od pasulja ima prvo da se iznenadi kao moj Laki pa onda da se smeje!user posted image A Bogami iznenadi i nas ja sve pomislim da je mm kad ono Laki..tako mali a takav kapacitetuser posted image  

< Poruku je uredio Brana -- 4.5.2011 18:10:15 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 565
4.5.2011 18:14:03   
liliana
ja mislila da je samo T. prdonja!!!user posted image user posted image user posted image
Ja joj ne dajem pasulj-jednom sam dala i celu noć ju je boleo stomačić i prduckala je.
Kupus joj dajem odavno; skuvam joj kupus, krompirić i parče  piletine ili ćuretine. Ona to obožava!

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 566
4.5.2011 18:15:21   
Brana
IZVORNA PORUKA: liliana

ja mislila da je samo T. prdonja!!!user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 567
4.5.2011 18:41:39   
Verus
svi mali su izgleda male/velike prdonjeuser posted image

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 568
4.5.2011 18:58:07   
Brana

user posted image user posted image A mi veliki ne cujne prdonje!user posted image
odoh ja off stajem!user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 569
4.5.2011 19:39:59   
liliana

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 570
5.5.2011 22:25:07   
Verus
Danas sam mojoj prduljici dala prvi put jagode.  Bolje reci: 3 mala parceta jedne jagode.  Sutra popodne cu opet, i onda 3 dan ce biti subota. Ako bude sve u redu, sledec vikend furamo na obliznju farmu jer su sada jagode i druge bobice u sezoni, pa da nakupujemo.  JAKO joj se dopalo.  Bas sam zelela da joj dam da jede koliko zeli ali bolje biti oprezan. 

Trenutno tuce po sljivama i borovnicama.  OPET tesko kaki zbog to malo mleka sto joj dodajem...user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 571
6.5.2011 7:45:55   
mejvis
I nama su se jako dopale jagode! Po[to je bilo sve ok 5 dana, danas pravac pijaca!!!!user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 572
6.5.2011 10:27:46   
Anck Su Nmaun
moja  T se mrsti na jagode, nije bas odusevljena user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 573
7.5.2011 13:41:04   
Verus
Klopala je svinjece krmenadle juce, a i danas ce za rucak.  Dinstala sam ih na luku i paprikama, pa sam stavila krompir, sargarepe, celer, u vatrostalnu posudu, odgore meso i pekla u rerni.  (sipala sam bujon i vodu odgore).  15tak minuta pred kraj sam stavila buraniju odgore da se skuva na pari pa sam joj i to iseckala u rucak.  Kaze Karolina (negovateljica u jaslicama) da je OBOZAVALA rucak.  user posted image

Ostao nam jos kupus i pasulj i mi smo skroz velikiuser posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 574
7.5.2011 13:49:21   
gagana83
I mi smo pre neki dan prvi put probali jagode. Svidele su joj se, tu je na mamu, ja ih satirem.

I konacno je pocela da pije sok, koji je vec duze vreme izbegavala.
Mleko i dalje nece ni da lizneuser posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...
Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here