Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:47:43
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lesica Nego htedoh reci da jedva cekam da mi L malo poraste pa da joj dam cevap da vidim sta ce da radi Skoro je sa batkom telefonirala a onda se cesljala Kakva carica
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:50:16
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: lesica Nego htedoh reci da jedva cekam da mi L malo poraste pa da joj dam cevap da vidim sta ce da radi Skoro je sa batkom telefonirala a onda se cesljala Kad smo kod batka - ja L dajem samo belo pileće meso i ćureće isto. Da joj dajem i drugo?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:52:43
|
|
|
|
minavb
|
Daaaaaa! Teletina jagnjetina, batak, dziga.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:52:56
|
|
|
|
lesica
|
Ma i nama dominira belo meso,mada joj dam i batak i karabatak-cak nam je to kad sam joj uvodila savetovala dr jer je mekse i socnije od belog.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:54:48
|
|
|
|
Snelle
|
Mina, dajem joj teletinu, i ovih dana ću joj dati i džigu od domaćih koka , nego sam baš mislila da li da joj dam i batak, karabatak.... kad su piletina i ćuretina u pitanju.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:55:23
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Brana Hvala na strucnom objasnjenju! Posto mi je pedijatar rekao da ga izbegavam ja sam tako i radila,a verovatno je to pricao upravo zbog alergija,a i plus sto moj Laki i nije neki mesaros,moze se reci voli piletinu i ribu,tj.to meso prihvata da jede,jagnjetinu ne voli,odmah pljune..pa sam zato rekla za svinjetinu,a sigurno da kada se spremi na pravi nacin moze biti korisna... Kralj! Jagnjetina je odlicna ali smrdiiii. U pravu si,ali i meni je gadna a i suva jedva se proguta,nikad da je sazvaces..
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:58:24
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Mina, dajem joj teletinu, i ovih dana ću joj dati i džigu od domaćih koka , nego sam baš mislila da li da joj dam i batak, karabatak.... kad su piletina i ćuretina u pitanju. Daj, mogla je odavno da krka batace. Ja sam sad i jaretinu nabavila, domacu mekanu.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 17:02:21
|
|
|
|
lesica
|
I mi krkamo jaretinu-vise je voli od jagnjetine,a i jeste lepsa
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 17:40:33
|
|
|
|
Verus
|
Ja sam od nekih 10.5, 11 meseci pocela SVE da dajem sto spremam. Inace kuvam na jako malo ulja, bez masti, bez zaprske, tako da bih samo odvadila deo za nju, i onda nama dodala jos soli i ostale zacine...Tako da uveliko jede sve, OSIM kupusa i pasulja....Kako ste to davali? Samo corbicu prvo ili odmah i pasulj i kupus? Snelle: zadnja 2 dana dajem kravlje mesano sa AD mlekom. Stavim 30ml na ostatak mleka, i to dajem 2% ili cak 1% mleko. Sinoc isto, i spavala je celu noc bez budjenja. Danas sam poslala i flasicu mesanog u jaslice. Mislim da je moja mama ipak bila u pravu da prvo uvedem manje masno, ipak, neko ne tolerise i ne vari masnocu lako. Tako da cu dok se navikne i predje 100% na 2% kravlje da joj onda pocnem mesati masnije i tako je polako prebacim na to punomasno...IZVORNA PORUKA: Snelle Ja sam do sada koristila samo maslac za prženje i to isključivo kad bih spremala žumance za ručak, znači do sada je bilo max 10ak puta. Danas mi dr na kontroli kaže da od godinu dana već treba da sedi sa nama za stolom i da jede uglavnom ono što i mi. Ja sam sve polagano uvodila i kako sad odjednom da joj dajem što i nama
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 17:57:36
|
|
|
|
Brana
|
Ja sam prvo davala vodicu od pasulja da vidim kako ce da prihvati,da ga ne nadima mnogo itd..kada je sve to lepo proslo onda sam krenula i sa graskama...od njega ima super stolicu,a i pasulja je pun gvozdja sto je deci i najpotrebnije.. moj laki ga obozava,cim mu kazem hoces pasulja on odmah vice njam,njam i gleda u tanjir..
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 17:59:30
|
|
|
|
Verus
|
Odlicno, tako cu pokusati, malo tecnosti i hleba pa da vidim. Ranije je imala puno problema sa gasovima, ali mislim da se to sve vremenom regulisalo, pa se nadam da ce biti ok! Hvala!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 18:02:10
|
|
|
|
liliana
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR liliana, a sto? zbog alergije ili ...?IZVORNA PORUKA: liliana IZVORNA PORUKA: Verus RR Jeste li vec svi dali svinjetinu? Ja još nisam davala i ne planiram joj ni davati skorije. Da, Verka, između ostalog, i zbog alergije. Naime, naš pedijatar mi je rekao da joj ne dajem prasetinu pre 2,5 god, a , ukoliko je moguče, i kasnije. Naveo mi je sijaset razloga zašto, a i neko je, na prethodnim stranicama to lepo opisao. Između ostalog, rekao mi je da je prasetina izuzetno "teška" za bebin želudac, kao i za jetru i bubrege.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 18:05:06
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Odlicno, tako cu pokusati, malo tecnosti i hleba pa da vidim. Ranije je imala puno problema sa gasovima, ali mislim da se to sve vremenom regulisalo, pa se nadam da ce biti ok! Hvala!! Nema na cemu! Posto on sadrzi vlakna koja su odlicna za probavni trakt mislim da ce joj on super regulisati i probavu i gasove.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 18:07:33
|
|
|
|
Verus
|
Da, da, ona sad kad prdne umire od smeha samoj sebi
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 18:09:36
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Da, da, ona sad kad prdne umire od smeha samoj sebi A tek kada prdne od pasulja ima prvo da se iznenadi kao moj Laki pa onda da se smeje! A Bogami iznenadi i nas ja sve pomislim da je mm kad ono Laki..tako mali a takav kapacitet
< Poruku je uredio Brana -- 4.5.2011 18:10:15 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 18:14:03
|
|
|
|
liliana
|
ja mislila da je samo T. prdonja!!! Ja joj ne dajem pasulj-jednom sam dala i celu noć ju je boleo stomačić i prduckala je. Kupus joj dajem odavno; skuvam joj kupus, krompirić i parče piletine ili ćuretine. Ona to obožava!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 18:15:21
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: liliana ja mislila da je samo T. prdonja!!!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 18:41:39
|
|
|
|
Verus
|
svi mali su izgleda male/velike prdonje
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 18:58:07
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR svi mali su izgleda male/velike prdonje A mi veliki ne cujne prdonje! odoh ja off stajem!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 19:39:59
|
|
|
|
liliana
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR svi mali su izgleda male/velike prdonje
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.5.2011 22:25:07
|
|
|
|
Verus
|
Danas sam mojoj prduljici dala prvi put jagode. Bolje reci: 3 mala parceta jedne jagode. Sutra popodne cu opet, i onda 3 dan ce biti subota. Ako bude sve u redu, sledec vikend furamo na obliznju farmu jer su sada jagode i druge bobice u sezoni, pa da nakupujemo. JAKO joj se dopalo. Bas sam zelela da joj dam da jede koliko zeli ali bolje biti oprezan. Trenutno tuce po sljivama i borovnicama. OPET tesko kaki zbog to malo mleka sto joj dodajem...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.5.2011 7:45:55
|
|
|
|
mejvis
|
I nama su se jako dopale jagode! Po[to je bilo sve ok 5 dana, danas pravac pijaca!!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.5.2011 10:27:46
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
moja T se mrsti na jagode, nije bas odusevljena
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.5.2011 13:41:04
|
|
|
|
Verus
|
Klopala je svinjece krmenadle juce, a i danas ce za rucak. Dinstala sam ih na luku i paprikama, pa sam stavila krompir, sargarepe, celer, u vatrostalnu posudu, odgore meso i pekla u rerni. (sipala sam bujon i vodu odgore). 15tak minuta pred kraj sam stavila buraniju odgore da se skuva na pari pa sam joj i to iseckala u rucak. Kaze Karolina (negovateljica u jaslicama) da je OBOZAVALA rucak. Ostao nam jos kupus i pasulj i mi smo skroz veliki
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.5.2011 13:49:21
|
|
|
|
gagana83
|
I mi smo pre neki dan prvi put probali jagode. Svidele su joj se, tu je na mamu, ja ih satirem. I konacno je pocela da pije sok, koji je vec duze vreme izbegavala. Mleko i dalje nece ni da lizne
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.