Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:17:44
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Gde kupujete meso od mangulice? Ima li ga po supermarketima? Ja sam iz Vojvodine, mi tu u kraju imamo uzgajivača mangulica, a kod nas i na pijaci ima jedna mesara koja isključivo prodaje proizvode od mangulice. Stvarno ne znam kako je po ostalim gradovima... Jedino se malo raspitaj
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:19:04
|
|
|
|
Ana RR
|
Alex, ja nikad nisam videlam eso od mangulice po supermarketima. Nemam pojma gde to kupiti. Pečenje u foliji je valjda kad prekriješ tepsiju folijom umesto poklopca. A meni je lepše meso kada pečem u pekaču nego u vatrostalnoj činiji, šta znam.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:20:41
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Me stupid. Šta podrazumeva pečenje u foliji? Stavim alu foliju na ringlu pa pečem tako? Pecenje u foliji-umotas komad mesa ili ribe u foliju i stavis u rernu. Meso mangulice jos nisam nasla. Ako nadjem javicu ti gde, mada tesko.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:21:28
|
|
|
|
*Alexx*
|
U čemu je razlika kad prekriješ poklopcem i kad prekriješ folijom?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:21:39
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: minavb Pecenje u foliji-umotas komad mesa ili ribe u foliju i stavis u rernu. Eto, stručno objašnjeno
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:22:02
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: *Alexx* Me stupid. Šta podrazumeva pečenje u foliji? Stavim alu foliju na ringlu pa pečem tako? Pecenje u foliji-umotas komad mesa ili ribe u foliju i stavis u rernu. Meso mangulice jos nisam nasla. Ako nadjem javicu ti gde, mada tesko. Tnx
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:22:10
|
|
|
|
Modessty
|
ja ću da poludim! moje dete i dalje za doručak i večeru jede samo one mlečne kašice i griz i nekad cornflex Nekad hoće uveče kiflicu (naravno bez sira) ili one 7days kroasane Neće pileću viršlu, neće nikakvo suvo meso ili slično, neće sir (samo kiselo mleko), neće džem, neće maslac, neće sirka, neće jaje (sem uz ručak, umešano u krompir ili drugo povrće..... ja stvarno neznam šta bi dete sa 15 meseci moglo i trebalo da doručkuje i večera?! Ruča baš lepo, šta god da mu se ponudi, jede i voće, al doručak i večera uvek isto: čokolino, karamelino, frutolino.... i dr lino fazoni
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:22:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma nađite vezu ovamo na severu Kod nas tih debelih, čupavih svinja koliko hoćeš!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:24:18
|
|
|
|
*Alexx*
|
Mod, moje dete neće ništa od tih kašica, pije jogurt i jede hleb sa nečim (sir, margarin, džem, ...) za doručak. I nema šanse da mu uvalim nešto drugo. Jutros sam ga jedva prevarila da jede Medolino. Jedva! Mislim da bi od suvog hleba mogao da živi.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:26:12
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Modessty ja ću da poludim! moje dete i dalje za doručak i večeru jede samo one mlečne kašice i griz i nekad cornflex Nekad hoće uveče kiflicu (naravno bez sira) ili one 7days kroasane Neće pileću viršlu, neće nikakvo suvo meso ili slično, neće sir (samo kiselo mleko), neće džem, neće maslac, neće sirka, neće jaje (sem uz ručak, umešano u krompir ili drugo povrće..... ja stvarno neznam šta bi dete sa 15 meseci moglo i trebalo da doručkuje i večera?! Ruča baš lepo, šta god da mu se ponudi, jede i voće, al doručak i večera uvek isto: čokolino, karamelino, frutolino.... i dr lino fazoni Probaj, mojoj drugarici upalilo: skuvaj u 2dcl vode sa jednom kašikom šećera kačamak i pomešaj sa rendanom jabukom ili kruškom. Svaki dan smanjuj šećer, dok ne ostane samo kačamak sa voćem, a onda počni da spremaš slan (naravno bez voća), pa postepeno dodaj kiselo ili sirko i sl. Ako tako uspe, ponudi posle proju. Možda ga preobratiš Srećno!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:28:55
|
|
|
|
Modessty
|
hvala Nina. On inače ne voli preslatke stvari. Griz i kačam jede sa vrlo malo šećera. Ali sir čim oseti pljuje. Pre desetak dana sam pravila pitu i njemu napravila dva parčeta sa sirom rastopljenim u jajetu i mleku, znači da se ne oseti. I tad je sve lepo smazao. Juče probah isto - mućak. Pljuje. Neće i tačka!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 15:02:50
|
|
|
|
Verus
|
Je li magnulica ona mala debela svinja, sto ljudi, inace drze kao kucne ljubimce?? H hvala Bogu jede sve...za dorucak omlet sa povrcem, ili virslu, crni hleb sa sirom. Za uzinu obozava svez krastavac i komadice trapista. Voli gibanicu za veceru ili dorucak. Juce sam za veceru pravila ovo: rendane tikvice, jaja, mladi sir i malo brasna i malo soli, sve umesati i peci na malo ulja. Uz to je jela brokoli kuvan na pari, i posle toga dinju. Juce je rucala ribu (pravim je u foliji sa maslinovim uljem, ruzmarinom, soli i u rerni), i baren pirinac dinstan na belom luku, sa vlascem, persunom, cilantrom (mislim da taj zacin nema kod nas, jer je mama nosila odavde), i malo soj sosa. Kaze vaspitacica da oboooozava ribu... Nekada za veceru pravi i makarone sa sirom, nasla sam neke maaale frckave koje jako voli. Ne seckam ih, jede ih cele, sazvace i proguta....Sinoc se prvi put zagrcnula na dinju...mada, nisam joj seckala nego joj dala celo parce da gricka, i pred kraj stavi preveliko parce i krene da guta pre nego sto ga je usitnila....uf usr se...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 15:07:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa, ono nije baš za kućnog ljubimca, pre za jahanje
< Poruku je uredio n i n a -- 4.5.2011 15:14:02 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 15:10:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo još podataka vezanih za ovo meso MANGULICE
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 15:32:46
|
|
|
|
Verus
|
nina ja sam mislila da je to ono malo, japansko prasence sto se drzi a ljubimca....ok sad mi je malo lakse
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:23:36
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Brana Ja mom Lakiju ne dajem svinjetinu jer nije zdrava,plus masna je i teska za varenje,a i po preporuci mog pedijatra savet je da mu dajem jagnjetinu,junetinu,piletinu i svezu ribu. Velika je zabluda da je svinjsko meso masno i nezdravo. Ono ne samo da sadrzi visoko vredne proteine i minerale, vec moze biti i manje zasiceno mastima cak i od pileceg mesa. Nezdrav je nacin obrade i pripreme ovog mesa, obzirom da je kod nas uobicajeno da se przi ili pohuje. AKo se pravilno termicki obradi, moze biti vrlo zdravo, a ako nabavite meso svinje mangulice, i najzdravije od svih mesa. U ishrani odojcadi se daje nakon prve godine upravo zato sto je alergen. Od mesa, upravo svinjsko meso je najcesci uzrok nutritivnih alergija, pa onda konjsko i govedje. Hvala na strucnom objasnjenju! Posto mi je pedijatar rekao da ga izbegavam ja sam tako i radila,a verovatno je to pricao upravo zbog alergija,a i plus sto moj Laki i nije neki mesaros,moze se reci voli piletinu i ribu,tj.to meso prihvata da jede,jagnjetinu ne voli,odmah pljune..pa sam zato rekla za svinjetinu,a sigurno da kada se spremi na pravi nacin moze biti korisna...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:28:32
|
|
|
|
Snelle
|
Kada ste počele da koristite ulje u pripremi hrane?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:31:45
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Kada ste počele da koristite ulje u pripremi hrane? Ja za to ne mogu biti merodavna jer je moj Laki samo sisao do 10 meseci nije hteo hranu da lizne,e onda kada je poceo da prihvata a to je bilo negde oko 10,5 meseci ja sam mu uvodila malo ulja ali to bukvalno u kapljicama cisto da ima ukus...e sad mozda moze i ranije... Ali ja sam mu nekada pripremala i jela sa puterom on je svakako zdraviji od ulja,jedino je maslinovo ulje jako zdravo...
< Poruku je uredio Brana -- 4.5.2011 16:35:08 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:35:30
|
|
|
|
Snelle
|
Ja sam do sada koristila samo maslac za prženje i to isključivo kad bih spremala žumance za ručak, znači do sada je bilo max 10ak puta. Danas mi dr na kontroli kaže da od godinu dana već treba da sedi sa nama za stolom i da jede uglavnom ono što i mi. Ja sam sve polagano uvodila i kako sad odjednom da joj dajem što i nama
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:41:06
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Ja sam do sada koristila samo maslac za prženje i to isključivo kad bih spremala žumance za ručak, znači do sada je bilo max 10ak puta. Danas mi dr na kontroli kaže da od godinu dana već treba da sedi sa nama za stolom i da jede uglavnom ono što i mi. Ja sam sve polagano uvodila i kako sad odjednom da joj dajem što i nama Ma oni umeju malo da preteraju,i ja sam mu sve polako uvodila do godinu dana,naravno i zbog provere na alergije...tek sam od godinu dana pocela polako sve da mu uvodim sto i mi jedemo ali naravno bez odredjenih namirnica kao sto je med,majonez(jer ne treba im davati proizvode koji sadrze sirova jaja u sebi..).Po meni bolje polako a i u svim knjigama za decicu se preporucuje polako uvodjenje svega...
< Poruku je uredio Brana -- 4.5.2011 16:42:33 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:43:02
|
|
|
|
lesica
|
Snelle,lepo i polako pocnes da za vas spremas sve ono sto bi i ona mogla da klopa,samo bez jakih zacina tj,vi ih sebi dodate naknadno. Na primer,malo joj das supice,pa onda neku klopicu. Mi smo danas klopali pilecu supicu-pa recimo jednu kutlacu,pa je nakon toga jela punjenu tikvicu, jedino je salatu preskocila supu sam joj ja davala,a tikvicu smo zajednickim snagama stavljale u usta
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:43:53
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Brana Hvala na strucnom objasnjenju! Posto mi je pedijatar rekao da ga izbegavam ja sam tako i radila,a verovatno je to pricao upravo zbog alergija,a i plus sto moj Laki i nije neki mesaros,moze se reci voli piletinu i ribu,tj.to meso prihvata da jede,jagnjetinu ne voli,odmah pljune..pa sam zato rekla za svinjetinu,a sigurno da kada se spremi na pravi nacin moze biti korisna... Kralj! Jagnjetina je odlicna ali smrdiiii. Snelle, kao sto rekoh ja sve kuvam, ali kad pasiram satojke, dodam ili puter ili susamovo ulje. Odavno dodajem i jedno i drugo. Ne przim i ne pecem nista za Vanju
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:46:21
|
|
|
|
lesica
|
Nego htedoh reci da jedva cekam da mi L malo poraste pa da joj dam cevap da vidim sta ce da radi Skoro je sa batkom telefonirala a onda se cesljala
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 16:47:10
|
|
|
|
Snelle
|
Mina, i ja sve kuvam osim kad je žumance u pitanju. Lesice, mm i ja ne volimo začinjeno, pa čak i jako malo soli ili vegete stavljam kad spremam, jedemo skoro neslano, tako da to neće biti problem Nedjo, hvala za link, nisam znala da i ta tema postoji!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tata "podojio" bebu dok se mama op...POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.