Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.5.2011 13:29:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Što se meda tiče, ja se konsultovala na sajmu meda prošle jeseni sa samim proizvođačima, i oni mi rekli da od prve godine može da se uzima med, a kombinacije matičnog mleča, propolisa samo jedna kafena kašika nedeljno. Ja sam Miši dala med sa 14 meseci prvi put (ni ja nisam znala kako da mu ga uvedem), i to kafenu kašičicu u 2dcl čaja, i tako pijemo čaj već dva meseca A što se grožđa tiče, nama ga niko nije ni spominjao, a kamoli branio Ne znam.... Mi smo Mihajlu dali sveže grožđe sa 8 meseci kad smo bili na moru, pa je bilo krupno i slatko, lako za guljenje i vađenje semenki. Nije imao nuspojava, a suvo grožđe mu je omiljeno!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.5.2011 15:13:08
|
|
|
|
LillyT
|
Ja već mesec dana muku mučim, meni Lara sve manje i manje stvari jede. Ko da nije to ono dete što je jelo sve živo... Povrće i meso odbija, hoće samo jaja, hleb, voće i ponekada ribu (kupovna kašica). Samo je odjednom prestala da jede. Ja sve kontam da su joj ti prednji zubi, bali jako. Samo mi nije jasno šta ima da kaki kada ne jede (kaki redovno, obično 2 puta tokom dana). Sada već počinjem da se nerviram, samo okrene glavu, stisne usta i neće...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.5.2011 18:37:48
|
|
|
|
Verus
|
Ja sam dala vec grozdje nekoliko puta, ne secam se tacno mozda oko 10 og meseca. ljustila sam kozicu jer mislim da je teska za varenje....IZVORNA PORUKA: Olga RR ja sam grozdje prvi put dala oko 11 meseca , cistila sam kozicu i vadila kostice a sok od grozdja se ne secam kad sam dala prvi put
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.5.2011 20:43:23
|
|
|
|
Verus
|
Lilly, to je ja mislim samo faza: H isto sve vise bira sta jede, mada, nekada jede TAKO puno da se sokiram. Celu filetu ribe, CEO slatki krompir i dva manja parceta dinje! Sve to za veceru. Jbt toliko i ja pojedem. A nekad: ne mozes je naterati da zine....Meni pali da joj dam neke igrackice ispred nje, ona se igra, zaboravi i zine kako prinesem kasiku....Pa je tako na prevaru nahranim...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.5.2011 20:43:43
|
|
|
|
Verus
|
Jeste li vec svi dali svinjetinu?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.5.2011 21:06:35
|
|
|
|
sneza24
|
Ja svonjetinu jos nisam dala a neznam zasto nisam.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.5.2011 21:31:17
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Jeste li vec svi dali svinjetinu? Ja nisam ali planiram uskoro, po malo, sto da ne
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.5.2011 21:38:29
|
|
|
|
Brana
|
Ja mom Lakiju ne dajem svinjetinu jer nije zdrava,plus masna je i teska za varenje,a i po preporuci mog pedijatra savet je da mu dajem jagnjetinu,junetinu,piletinu i svezu ribu.
< Poruku je uredio Brana -- 3.5.2011 21:39:16 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.5.2011 22:13:00
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Jeste li vec svi dali svinjetinu? Mi smo ručali samo krto meso (bez masti), a sad već jede i mešano mleveno (junetina-svinjetina) i grebali smo slanine to jako volimo
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 1:42:00
|
|
|
|
liliana
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Jeste li vec svi dali svinjetinu? Ja još nisam davala i ne planiram joj ni davati skorije.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 4:54:55
|
|
|
|
Verus
|
Sve ovo vec uveliko jede, omiljena joj je riba i piletina...junetinu malo jede ali vidim da je bas ne "vari", ne svidja joj se...jagnjetinu jede... Eto, nekad spremam svinj. krmenadle pa onda moram recimo, njoj belo pilece odvojeno...bilo bi zgodnije da joj mogu davati. Ne mislim da su nemasni svinjeci odsechci losi..ovde to zovu "other white meat" ili ti drugo belo meso (misleci na pilece)....pitam zbog alergije, negde sam citala da je alergen pa zato... IZVORNA PORUKA: Brana Ja mom Lakiju ne dajem svinjetinu jer nije zdrava,plus masna je i teska za varenje,a i po preporuci mog pedijatra savet je da mu dajem jagnjetinu,junetinu,piletinu i svezu ribu.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 4:55:43
|
|
|
|
Verus
|
liliana, a sto? zbog alergije ili ...?IZVORNA PORUKA: liliana IZVORNA PORUKA: Verus RR Jeste li vec svi dali svinjetinu? Ja još nisam davala i ne planiram joj ni davati skorije.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 7:56:56
|
|
|
|
red sonia
|
verus ja sam nedavno dala i svinjsko meso i proslo je bez ikakve rekcije,cak joj se i svidelo
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 8:05:40
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Brana Ja mom Lakiju ne dajem svinjetinu jer nije zdrava,plus masna je i teska za varenje,a i po preporuci mog pedijatra savet je da mu dajem jagnjetinu,junetinu,piletinu i svezu ribu. Velika je zabluda da je svinjsko meso masno i nezdravo. Ono ne samo da sadrzi visoko vredne proteine i minerale, vec moze biti i manje zasiceno mastima cak i od pileceg mesa. Nezdrav je nacin obrade i pripreme ovog mesa, obzirom da je kod nas uobicajeno da se przi ili pohuje. AKo se pravilno termicki obradi, moze biti vrlo zdravo, a ako nabavite meso svinje mangulice, i najzdravije od svih mesa. U ishrani odojcadi se daje nakon prve godine upravo zato sto je alergen. Od mesa, upravo svinjsko meso je najcesci uzrok nutritivnih alergija, pa onda konjsko i govedje.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 9:25:59
|
|
|
|
Lu
|
Moj R. je jeo slaninicu sa jednu godinu i danas obožava, slaninicu, čvarke, kobasice a zato ne voli hrenovku i salamu.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 11:50:27
|
|
|
|
*Alexx*
|
A kako spremiti svinjetinu da bude kako treba?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 12:02:12
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam krtu svinjetinu ( od buta ) kuvala sa povrcem
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 12:02:40
|
|
|
|
minavb
|
Peci u foliji, bariti, dinstati sa malo ulja...samo ne prziti i pohovati. Po meni je najbolje peci u poklopljenoj vatrostalnoj posudi u sopstvenom soku.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 12:05:09
|
|
|
|
lesica
|
IZVORNA PORUKA: minavb Po meni je najbolje peci u poklopljenoj vatrostalnoj posudi u sopstvenom soku. Ja gudu ovako spremam i za nas,a verovatno cu i Lenki kad resim da joj uvedem.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 12:06:41
|
|
|
|
minavb
|
Ja Vanji sve barim. Verovatno cu i svinjski kare da mu barim kad za to dodje vreme.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 12:06:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Može i da se krčka sa paprikom, lukom i paradajzom, kao sataraš, ali sa šniclama ispod povrća. Povrće pusti dosta soka, a ne bude baš bareno, nego dinstano, i pokupi sokove od povrća. To je moj omiljeni način pripreme gice, naravno, može sa raznim povrćem. U foliji je super sa malo belog luka pored, i peršunom i šargarepom, bude mljac Mlevena svinjetina je masna, ukoliko je ne meljete sami kod kuće, tako da ja ne bih davala mlevenu baš rano, bolje mlevena junetina. Ja sam od godine davala svinjetinu, pre toga nisam samo zbog alergija.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 12:29:41
|
|
|
|
Verus
|
Super, hvala zenice!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:09:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb AKo se pravilno termicki obradi, moze biti vrlo zdravo, a ako nabavite meso svinje mangulice, i najzdravije od svih mesa. Ovo sigurno, mom očuhu su isključivo prepisali meso mangulice zbog "najzdravijeg" holesterola, pošto ima visok krvni pritisak. Mi smo se malo ogrebali, pa Miša ručak slaninu od mangulice bar jednom nedeljno A što se pripreme tiče, svinjetini ne treba dugo da se pripremi, pa barena sa povrćem ili u sopstvenom soku u rerni sa malo pravih začina (peršun, so, beli luk) može samo da bude zdravo, a ne štetno. Mi od svog mesa spremamo pomalo- tako da ispadne da od svake živuljke jedemo jednom nedeljno (piletina, ćuretina, junetina, jagnjetina, svinejtina, ribax2)
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:10:46
|
|
|
|
*Alexx*
|
Me stupid. Šta podrazumeva pečenje u foliji? Stavim alu foliju na ringlu pa pečem tako?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.5.2011 13:15:03
|
|
|
|
*Alexx*
|
Gde kupujete meso od mangulice? Ima li ga po supermarketima?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.