Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.5.2011 12:14:50
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: JMPM Gagana,da se nije Una cula sa Stefanom?On meni i dalje ne jede... A onda ih je Lara nazvala... Ni ona neće meso da jede, mleko odbija da pije, jedino jede one good night kašice, voće i jaja.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.5.2011 12:16:47
|
|
|
|
minavb
|
U jbt, sve Vanjini djaci.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.5.2011 12:19:58
|
|
|
|
Snelle
|
I mi od pre par dana odbijamo hranu - sam okrene glavu na drugu stranu i ako pokušam da joj stavim bilo šta u usta kmezi
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.5.2011 12:36:41
|
|
|
|
usamljena
|
I kod nas je ista situacija Vec par dana okrece glavu na drugu stranu i smeje se, kaze "nece Una luca". Malo me tesi kad vidim da nismo jedini a ne znam sta im je?! Trazi samo sok i to je to. Nadam se da ce brzo proci i da ce nam mali poceti jesti Kiss za imenjakinju, i nadamo se da je ruckila danas
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.5.2011 12:45:42
|
|
|
|
JMPM
|
E pa ovako,kod nas na meniju se nalazi sledece- pola banane,2-3 odgriza jabuke ,5-6 zalogajcica kobasice ili slaninice,pavlaka,hleb i sve vrste peciva,gricka car na dar,pije jogurt i vodu,mleko nece ali mu uvalim oko 50-100 ml kad zaspi (i to ono Nestle junior sto se razmuti u vodi pa dodam malo karamelina zbog ukusa,drugacije ga izbaci),siroki stapici sa susamom,malo euro krema ali kasikom ne na hleb (u sustini nista ne jede zajedno,sve posebno),po neku cokoladicu,kokice. Eto naseg menija...uzas blago receno,ali sta cu.Inace,ne moze se prevariti nesto da proba,pokusavamo svi ali nema sanse.Dam mu i sam da uzme kasiku i viljusku pa nece ni da primakne ustima,samo se igra ili hrani nekoga od nas.Mojoj mami je on sesto unuce a sa njom zivimo i kaze da nikada tako nesto nije videla.Ja sam bila i ostala izbirljiva,ali sto jedem ja jedem.Jesu to male kolicine,ali takva sam od kad sam se rodila.A takav je i on.Nikada nije popio punu flasicu dok smo bili na AD mleku,max je bilo 180 ml. Zato je sa godinu dana imao 8400g a sa 19 meseci je nagurao celih 10 kg Znaci jos jednom da napomenem nikakvo meso,nikakvo povrce i nikakvo voce sem banane i jabuke.
< Poruku je uredio JMPM -- 21.5.2011 12:49:40 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.5.2011 12:53:45
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: usamljena I kod nas je ista situacija Vec par dana okrece glavu na drugu stranu i smeje se, kaze "nece Una luca". Malo me tesi kad vidim da nismo jedini a ne znam sta im je?! Trazi samo sok i to je to. Nadam se da ce brzo proci i da ce nam mali poceti jesti Kiss za imenjakinju, i nadamo se da je ruckila danas IZVORNA PORUKA: JMPM Dam mu i sam da uzme kasiku i viljusku pa nece ni da primakne ustima,samo se igra ili hrani nekoga od nas. Ovako isto kod nas. A nema sanse da pojede nesto sto mi jedemo, da uzme sa stola nesto sto joj nije poznato. Nudim joj krastavac, ona ga samo pipne i zgrozi se, paradajz isto. Pre neki dan smo bili u gostima, ona uzela palacinku sa dva prsta i drzi je sto dalje od sebe, kao da ce je ujesti i uz to slaze neku facu kao da drzi ne znam ni ja sta grozno. Drustvo se smeje, interesantno im a meni se zeludac okrece.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.5.2011 12:57:56
|
|
|
|
JMPM
|
Gagana isto tako i kod nas sto se tog gadjenja tice...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.5.2011 15:45:55
|
|
|
|
Verus
|
Jesi je vodila kod pedijatra? To je jako veliki procenat njene tezine da izgubi, mada, ako je imala proliv puno toga je tecnost i nadoknadice, ne brini. Pravila sam jutros palacinke: Umesa se jogurt, prasak za pecivo, 1 jaje, 2 kasike meda, malo cimeta, brasna toliko da zgusne da budu guste kao za americke palacinke (gusce od obicnog testa). Kad se ispece, isecka se sitno (ili izrenda) jabuka i sipa malo meda odgore. Dala sam joj uz to i malo seckanih jagoda. Smazala je celu palacinku sama (ja sam pojela 2). Veoma je lepo... Ja sam dodala i 1 vanilin secer, iako nije bilo po receptu. IZVORNA PORUKA: gagana83 Moje dete je za 10 dana smrsalo skoro 2 kila Za sve je kriv stomacni virus koji je imala pre 10-ak dana. Virus je prosao a ona i dalje ne jede nikako. Meso odbija vec danima, zivi samo na bananama, jabuci i keksu. Gricne po malo cornflakes, onako suv i nekad je prevarim da pojede neku mlecnu kasicu Upucacu se! Danas sam joj skuvala dva razlicita rucka i nije htela ni da lizne, onda sam joj ponudila Hipp kasicu sa curetinom i to je pojela jedva nekih 50-ak grama.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.5.2011 18:28:55
|
|
|
|
mejvis
|
Verus ala ti imaš recepte, svaka čast!!! Kad vidim kakve probleme imate sa hranom mogu samo da kucnem o drvo. Ovo moje dete šta god mu dam samo otvara usta, ne znam više šta da mu dam, ima 5 obroka i uvek sve pojede. Desi se retko da povrati jer se prejede i zato sam odredila 250ml ručka kada ga umutim i više nema! Čitala sam da je kod dece sve to promenjivo pa bolje da se ne hvalim mnogo!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.5.2011 8:03:55
|
|
|
|
LillyT
|
Jao Mejvis, meni je L do prvog rođendana jela sve živo, kao lastica je bila, samo otvori usta, maše rukama i traži, ma i masno ćebe bi pojela. I onda je prestala i počela da se izmotava. U stanju je da drži zalogaj pola sata u ustima i kako je onda mrtva žedna, traži vode i tada mora da ga proguta. Moraćemo da joj radimo krvnu sliku, kako je sa 6. meseci bila blago anemična, ko zna šta će sada biti
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.5.2011 13:19:36
|
|
|
|
JMPM
|
Mene sad interesuje da li ce mozda morska klima da poboljsa apetit mom detetu ?Ima li neko neki savet?Da probam da mu dam nesto novo tamo ili ne?Jer on ovde nece ni da proba hranu.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.5.2011 13:22:53
|
|
|
|
New Mom
|
Mač sa dve oštrice: apetit će mu verovatno biti veći, ali da li rizikovati da isprobava nešto što nije jeo zbog alergija (ipak ste na odmoru)?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.5.2011 13:26:32
|
|
|
|
JMPM
|
To sam i ja pomislila...Glupo mi je i da mu dajem kolicinski vise ovoga sto jede,a pisah o izboru,nije velik.Tako da bas ne znam sta raditi.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2011 0:12:55
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: JMPM Mene sad interesuje da li ce mozda morska klima da poboljsa apetit mom detetu ?Ima li neko neki savet?Da probam da mu dam nesto novo tamo ili ne?Jer on ovde nece ni da proba hranu. Vrlo je moguce da ce mu apetit porasti na moru. Malo zbog klime, malo zbog vode koja ce ga iscrpeti. Tako je bar bilo kod Une, prosle godine na moru je jela kao provaljena. I nije birala. Isto sam ocekivala i sada kada smo bili na planini, ali se to nije desilo, tako da cekam more Inace, mi smo juce i danas malko bolji sa klopom, da kucnem u drvo. Rucak i dalje mrljavi ali dorucak i veceru jede fino. Nisu to neke velike kolicine hrane, ali bar ne bezi od kasike.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2011 15:40:06
|
|
|
|
Pretty78
|
Zene....kad jagode??? plizzzzzzz mi ih jedemo a on ih tako gledaaaaaaaaaa sve mi zaooooooo a neznam jel smem.........plizzzzzzzzzzz
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2011 15:42:30
|
|
|
|
Verus
|
Ja Heleni davala vec 4,5 puta i sve je bilo ok. Pa daj mu 2-3 mala zalogaja, pa se skloni i nemoj vise jesti pred njim. Pa posle nekoliko dana daj opet. Ako bude sve ok, daj i 3 put, tad je vec sve OK. H obozava!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2011 15:47:21
|
|
|
|
JMPM
|
Moj mangup nece ni da proba jagode
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2011 15:49:15
|
|
|
|
Shishica
|
Ma daj slobodno. Ja sam prvo jednu pa sam povecavala.. Ema je jednom plakala za jagodama mislila je da nema vise Jako ih voli, najvise.. A dajete li orasaste plodove? Orahe i slicno? Mislim u necemu naravno...palacinke sa orasima, smoki? Ema je smoki probala malo.. Jao Verus daj jos recepata! A koliko jogurta na jedno jaje i 2 kasike meda...???
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2011 15:55:50
|
|
|
|
Verus
|
Shishi, napisacu tacno recept kad dodjem kuci
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2011 16:00:16
|
|
|
|
Shishica
|
Vazi
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2011 16:05:35
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Zenice, jos uvek sam neiskusna, ali imam dobru ideju. Zasto ne kupite ovaj bebin kuvar. ja sam se odusevila kakvih divnih recepata ima.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2011 16:19:42
|
|
|
|
Iwana87
|
Ja necu da se zalim posto on za sad jede jos uvek tri obroka normalno a sad uzine se i ne trudim da dajem.Bitno mi je da zna da se tri puta jede i to je ok za sad.Nego kako da ga naucim na svezu hranu?Nema teorije,sad vec vise hoce da on svojom rukom uzme,dala mu krastavac cim oseti u ruci nesto vlazno kao da se gadi i pusta iz ruke.Od svezih jedino ostao bananu da jede mada na laganje ali jede.Jabuku svezu nikako,ma nista sveze. Drugo,mi idalje muke mucimo sa mlecnim stvarima,bolje je samo kad doruckuje mlecno u odnosu na veceru kad se csto budi.Moracu opet da ga vodim da vidim sta cemo da radimo.Jogurt i vocni jogurt bas ne podnosi,podriguje na kiselo,povrati po malo.Mleko prokuvano ok ali direktno iz tetrapaka povrati,a zvanicno nije alergican,bas me to nervira narocito sto bih prestaa sa dojenjem
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2011 16:55:32
|
|
|
|
Shishica
|
A moje dete samo jede i jede...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.5.2011 12:42:06
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Prety bre ma daj mu, polako jednu danas , sutra dve itd... Tara krka ko luda jagode, i sve kad pojede onako mrmlja jos daj jooos Zene kad kuvate paradajz i papriku jel skidate ljusku?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.5.2011 13:56:21
|
|
|
|
Verus
|
Ja skidam ljusku sa paprike, a paradajz joj dajem svez, mada sam joj davala samo cherry (ili sheri kako ga vec zovu).
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.