|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
21.5.2011 12:14:50   
LillyT
IZVORNA PORUKA: JMPM

Gagana,da se nije Una cula sa Stefanom?On meni i dalje ne jede...

A onda ih je Lara nazvala...
Ni ona neće meso da jede, mleko odbija da pije, jedino jede one good night kašice, voće i jaja.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 651
21.5.2011 12:16:47   
minavb
U jbt, sve Vanjini djaci.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 652
21.5.2011 12:19:58   
Snelle
I mi od pre par dana odbijamo hranu - sam okrene glavu na drugu stranu i ako pokušam da joj stavim bilo šta u usta kmezi user posted image  

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 653
21.5.2011 12:36:41   
usamljena
I kod nas je ista situacija user posted image Vec par dana okrece glavu na drugu stranu i smeje se, kaze "nece Una luca". Malo me tesi kad vidim da nismo jedini a ne znam sta im je?! Trazi samo sok i to je to. Nadam se da ce brzo proci i da ce nam user posted image mali poceti jesti
Kiss za imenjakinju, i nadamo se da je ruckila danas

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 654
21.5.2011 12:45:42   
JMPM
E pa ovako,kod nas na meniju se nalazi sledece-
pola banane,2-3 odgriza jabuke user posted image ,5-6 zalogajcica kobasice ili slaninice,pavlaka,hleb i sve vrste peciva,gricka car na dar,pije jogurt i vodu,mleko nece ali mu uvalim oko 50-100 ml kad zaspi (i to ono Nestle junior sto se razmuti u vodi pa dodam malo karamelina zbog ukusa,drugacije ga izbaci),siroki stapici sa susamom,malo euro krema ali kasikom ne na hleb (u sustini nista ne jede zajedno,sve posebno),po neku cokoladicu,kokice.
Eto naseg menija...uzas blago receno,ali sta cu.Inace,ne moze se prevariti nesto da proba,pokusavamo svi ali nema sanse.Dam mu i sam da uzme kasiku i viljusku pa nece ni da primakne ustima,samo se igra ili hrani nekoga od nas.Mojoj mami je on sesto unuce a sa njom zivimo i kaze da nikada tako nesto nije videla.Ja sam bila i ostala izbirljiva,ali sto jedem ja jedem.Jesu to male kolicine,ali takva sam od kad sam se rodila.A takav je i on.Nikada nije popio punu flasicu dok smo bili na AD mleku,max je bilo 180 ml. Zato je sa godinu dana imao 8400g a sa 19 meseci je nagurao celih 10 kg user posted image
Znaci jos jednom da napomenem nikakvo meso,nikakvo povrce i nikakvo voce sem banane i jabuke.

< Poruku je uredio JMPM -- 21.5.2011 12:49:40 >

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 655
21.5.2011 12:53:45   
gagana83
IZVORNA PORUKA: usamljena

I kod nas je ista situacija user posted image Vec par dana okrece glavu na drugu stranu i smeje se, kaze "nece Una luca". Malo me tesi kad vidim da nismo jedini a ne znam sta im je?! Trazi samo sok i to je to. Nadam se da ce brzo proci i da ce nam user posted image mali poceti jesti
Kiss za imenjakinju, i nadamo se da je ruckila danas

user posted image

Dam mu i sam da uzme kasiku i viljusku pa nece ni da primakne ustima,samo se igra ili hrani nekoga od nas.

Ovako isto kod nas.
A nema sanse da pojede nesto sto mi jedemo, da uzme sa stola nesto sto joj nije poznato. Nudim joj krastavac, ona ga samo pipne i zgrozi se, paradajz isto. Pre neki dan smo bili u gostima, ona uzela palacinku sa dva prsta i drzi je sto dalje od sebe, kao da ce je ujesti i uz to slaze neku facu kao da drzi ne znam ni ja sta grozno. Drustvo se smeje, interesantno im a meni se zeludac okrece.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 656
21.5.2011 12:57:56   
JMPM
Gagana isto tako i kod nas sto se tog gadjenja tice...

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 657
21.5.2011 15:45:55   
Verus
Jesi je vodila kod pedijatra?  To je jako veliki procenat njene tezine da izgubi, mada, ako je imala proliv puno toga je tecnost i nadoknadice, ne brini. 

Pravila sam jutros palacinke:

Umesa se jogurt, prasak za pecivo, 1 jaje,  2 kasike meda, malo cimeta, brasna toliko da zgusne da budu guste kao za americke palacinke (gusce od obicnog testa).  Kad se ispece, isecka se sitno (ili izrenda) jabuka i sipa malo meda odgore.  Dala sam joj uz to i malo seckanih jagoda.  Smazala je celu palacinku sama (ja sam pojela 2).  Veoma je lepo...

Ja sam dodala i 1 vanilin secer, iako nije bilo po receptu. 
IZVORNA PORUKA: gagana83

Moje dete je za 10 dana smrsalo skoro 2 kilauser posted image user posted image user posted image
Za sve je kriv stomacni virus koji je imala pre 10-ak dana. Virus je prosao a ona i dalje ne jede nikako.
Meso odbija vec danima, zivi samo na bananama, jabuci i keksu. Gricne po malo cornflakes, onako suv i nekad je prevarim da pojede neku mlecnu kasicu user posted image Upucacu se!
Danas sam joj skuvala dva razlicita rucka i nije htela ni da lizne, onda sam joj ponudila Hipp kasicu sa curetinom i to je pojela jedva nekih 50-ak grama.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 658
21.5.2011 18:28:55   
mejvis
Verus ala ti imaš recepte, svaka čast!!!

Kad vidim kakve probleme imate sa hranom mogu samo da kucnem o drvo. Ovo moje dete šta god mu dam samo otvara usta, ne znam više šta da mu dam, ima 5 obroka i uvek sve pojede. Desi se retko da povrati jer se prejede i zato sam odredila 250ml ručka kada ga umutim i više nema!
Čitala sam da je kod dece sve to promenjivo pa bolje da se ne hvalim mnogo!user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 659
22.5.2011 8:03:55   
LillyT
Jao Mejvis, meni je L do prvog rođendana jela sve živo, kao lastica je bila, samo otvori usta, maše rukama i traži, ma i masno ćebe bi pojela. I onda je prestala i počela da se izmotava. U stanju je da drži zalogaj pola sata u ustima i kako je onda mrtva žedna, traži vode i tada mora da ga proguta. Moraćemo da joj radimo krvnu sliku, kako je sa 6. meseci bila blago anemična, ko zna šta će sada biti user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 660
23.5.2011 13:19:36   
JMPM
Mene sad interesuje da li ce mozda morska klima da poboljsa apetit mom detetu user posted image ?Ima li neko neki savet?Da probam da mu dam nesto novo tamo ili ne?Jer on ovde nece ni da proba hranu.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 661
23.5.2011 13:22:53   
New Mom
Mač sa dve oštrice: apetit će mu verovatno biti veći, ali da li rizikovati da isprobava nešto što nije jeo zbog alergija (ipak ste na odmoru)?user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 662
23.5.2011 13:26:32   
JMPM
To sam i ja pomislila...Glupo mi je i da mu dajem kolicinski vise ovoga sto jede,a pisah o izboru,nije velik.Tako da bas ne znam sta raditi.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 663
24.5.2011 0:12:55   
gagana83

Mene sad interesuje da li ce mozda morska klima da poboljsa apetit mom detetu user posted image ?Ima li neko neki savet?Da probam da mu dam nesto novo tamo ili ne?Jer on ovde nece ni da proba hranu.

Vrlo je moguce da ce mu apetit porasti na moru. Malo zbog klime, malo zbog vode koja ce ga iscrpeti.

Tako je bar bilo kod Une, prosle godine na moru je jela kao provaljena. I nije birala.
Isto sam ocekivala i sada kada smo bili na planini, ali se to nije desilo, tako da cekam moreuser posted image

Inace, mi smo juce i danas malko bolji sa klopom, da kucnem u drvo. Rucak i dalje mrljavi ali dorucak i veceru jede fino. Nisu to neke velike kolicine hrane, ali bar ne bezi od kasike.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 664
24.5.2011 15:40:06   
Pretty78
Zene....kad jagode??? plizzzzzzz mi ih jedemo a on ih tako gledaaaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image
sve mi zaooooooo a neznam jel smem.........plizzzzzzzzzzz

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 665
24.5.2011 15:42:30   
Verus
Ja Heleni davala vec 4,5 puta i sve je bilo ok.  Pa daj mu 2-3 mala zalogaja, pa se skloni i nemoj vise jesti pred njim.  Pa posle nekoliko dana daj opet.  Ako bude sve ok, daj i 3 put, tad je vec sve OK.  H obozava!

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 666
24.5.2011 15:47:21   
JMPM
Moj mangup nece ni da proba jagode user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 667
24.5.2011 15:49:15   
Shishica
Ma daj slobodno. Ja sam prvo jednu pa sam povecavala.. Ema je jednom plakala za jagodama mislila je da nema vise user posted image Jako ih voli, najvise..

A dajete li orasaste plodove? Orahe i slicno? Mislim u necemu naravno...palacinke sa orasima, smoki? Ema je smoki probala malo..

Jao Verus daj jos recepata! A koliko jogurta na jedno jaje i 2 kasike meda...???

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 668
24.5.2011 15:55:50   
Verus
Shishi, napisacu tacno recept kad dodjem kuci

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 669
24.5.2011 16:00:16   
Shishica
Vazi user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 670
24.5.2011 16:05:35   
Sanjica26 RR
Zenice, jos uvek sam neiskusna, ali imam dobru ideju. Zasto ne kupite ovaj bebin kuvar. ja sam se odusevila kakvih divnih recepata ima.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 671
24.5.2011 16:19:42   
Iwana87
Ja necu da se zalim posto on za sad jede jos uvek tri obroka normalno a sad uzine se i ne trudim da dajem.Bitno mi je da zna da se tri puta jede i to je ok za sad.Nego kako da ga naucim na svezu hranu?Nema teorije,sad vec vise hoce da on svojom rukom uzme,dala mu krastavac cim oseti u ruci nesto vlazno kao da se gadi i pusta iz ruke.Od svezih jedino ostao bananu da jede mada na laganje ali jede.Jabuku svezu nikako,ma nista sveze.
Drugo,mi idalje muke mucimo sa mlecnim stvarima,bolje je samo kad doruckuje mlecno u odnosu na veceru kad se csto budi.Moracu opet da ga vodim da vidim sta cemo da radimo.Jogurt i vocni jogurt bas ne podnosi,podriguje na kiselo,povrati po malo.Mleko prokuvano ok ali direktno iz tetrapaka povrati,a zvanicno nije alergican,bas me to nervira narocito sto bih prestaa sa dojenjem

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 672
24.5.2011 16:55:32   
Shishica
A moje dete samo jede i jede... user posted image

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 673
25.5.2011 12:42:06   
Anck Su Nmaun
Prety bre ma daj mu, polako jednu danas , sutra dve itd...

Tara krka ko luda jagode, i sve kad pojede onako mrmlja jos daj jooos user posted image user posted image user posted image

Zene kad kuvate paradajz i papriku jel skidate ljusku?

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 674
25.5.2011 13:56:21   
Verus
Ja skidam ljusku sa paprike, a paradajz joj dajem svez, mada sam joj davala samo cherry (ili sheri kako ga vec zovu).

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here