|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
16.5.2011 18:46:49   
gagana83
Ja sam oduvek bila opterecena Uninom ishranom, uglavnom bez razloga jer ona i nije tako lose jela (tek sad mi je jasno sta znaci kad dete slabo jede). Razlog tome je to sto je ona od rodjenja anemicna. Sad smo malo popravili krvnu sliku pa sam se i opustila. Razgovor sa Uninim pedijatrom mi je dosta pomogao u tome.
Proslo je samo nekoliko dana i ona je stvarno pocela da zeza sa hranom i ja opet ludim. Ljudi, pa ona vise od 24 sata nije jela bukvalno nista, samo jedan Ovsi keks(racunam da je skoro pola zavrsilo na podu) i mali komadic banane. Dete se normalno ponasa, nije nervozna, skace, ludi a ne jede nista.
Znam da je ovaj period najgori sto se tice hrane, ali ovako nesto nisam ocekivala.

Za rucak sam joj spremila piletinu sa krompirom, sargarepom i korenom persuna i trebalo je dobrih pola sata da je nateram da proba. Kad se nekako smislila da proba pojela je tek nekoliko kasicica i vise nije htela. Samo prica "Bjak" i "Nece Una ede" i odmahuje glavom. A to inace najvise voli da jede. Mada, kakva je bila prethodnih dana, ovo je super.
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Bas danas citam clanak i kazu da je normalno da deca to rade u ovom uzrastu (clanak je bio za H uzrast, 13.5 meseci)...ona nekad super jede, a nekad malo.  Kazu, da sad sporije rastu i iako su aktivnije konzumiraju  manje, i da to ne bude uopste zabrinjavajuce.... i da se nikako ne poklekne i daje nesto slatko ili nezdravo da bi dete bar bilo sta pojelo. 

Ovoga se pridrzavam.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 626
16.5.2011 18:49:34   
liliana
Gagana, moja T. ima te faze kad joj rastu zubi. Neče da jede ništa kuvano, a i ono što pojede-to promrljavi.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 627
16.5.2011 18:52:59   
Verus
Meni tada puno pomogne da je pustim da sama jede.  PUNO puta nece ako joj ja dajem, a ako stavim pred nju, uzme rukicama i sama jede. 

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 628
16.5.2011 18:55:26   
gagana83
IZVORNA PORUKA: liliana

Gagana, moja T. ima te faze kad joj rastu zubi. Neče da jede ništa kuvano, a i ono što pojede-to promrljavi.

Pa ja se i nadam da su zubici, mada do sad nismo imali problema sa jelom kad joj rastu zubi. Ne znam.
Verus, ma nece ni sama da jede. Sve sam probala. Bezi od hrane k'o djavo od krsta...

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 629
16.5.2011 21:51:36   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Meni tada puno pomogne da je pustim da sama jede.  PUNO puta nece ako joj ja dajem, a ako stavim pred nju, uzme rukicama i sama jede. 

Isto. Obožava tako!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 630
16.5.2011 23:04:53   
sneza24

IZVORNA PORUKA: gagana83

Bezi od hrane k'o djavo od krsta...

Dobro dosla u klub user posted image
I nama je danasnji dan isto takav.Sve obroke je mrljavio nesto.Skoro pa nista nije jeo.Nadam se da ce vec sutra biti bolje.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 631
17.5.2011 8:59:15   
Anoniman
Mihajlo jede kao provala user posted image Ja sam presrećna zbog toga, jede sve - od povrća, mesa, jaja, ribe, voća, mlečne proizvode-ma sve! U poslednje vreme insistira user posted image da jede sam, tako da nam obrok potraje nekad i do sat vremena!!! Ali ima i on dana kad neće ništa osim vode i mleka. Jedan dan mi je živeo na suvom grožđu i ništa drugo ni da pogleda. Nakon dva dana opet se sve vratilo na staro.

< Poruku je uredio n i n a -- 17.5.2011 9:00:04 >

(odgovor članu sneza24)
  Direktna veza do poruke: 632
18.5.2011 19:01:26   
Verus
Mozda ce vam biti smesno, ali ja verujem da su bebe kao male zivotnjice-i dalje imaju instinkte koje mi kasnije ili izgubimo ili ignorisemo.  Jbg, kad je zivotinja bolesna ili joj nije dobro, nece jesti 24h.  Energiju koju bi potrosila na varenje ce da utrosi na zaceljivanje svog tela.  Bebe su isto takve.  Gledam H ovih dana kad je bolesna, a ja sam bila kuci 4 dana sa njom, spavala je pa svaka 3 sata.  Inace spava 1x po 1.5 do 2 max.  Jednostavno joj je telo trazilo i radila je kako joj ono govori.  A mi i kad smo umorni, ne legnemo uvek, nego radimo i dalje, ili uvek kazemo "jos samo ovo".  Ili jednostavno, ne mozemo od obaveza. 

Drugo je ako dete ne jede danima, onda mozda nesto nije u redu.  Ja u takvim slucajevima pravac doktor.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 633
18.5.2011 19:04:21   
New Mom
KL se povećao apetit u poslednje 3-4 nedelje (skokuser posted image ).
Ne znam šta da radim sa kravljim mlekom? Je l' prošlo dovoljno da ponovo probam?
Srela sam staru dr, drži mi slovo kako sad treba uveliko sve da jede sa nama za stolom.
Sveki joj dala pre 5 dana spanać sa zaprškom (prvi put i bez pitanja), jadno dete podrigivalo i puštalo gasove 2 dana.user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 634
18.5.2011 19:08:36   
Verus
Jel joj dajes mleko u grizu i sl?  Pokusaj opet, daj joj malo da popije, ali ujutru pa ces videti kako ce biti i kako ce reagovati...H stvarno jede sve sto i mi (sa tim da ja ne stavljam zaprsku ni nama), i nama dosolim (za nju solim ali malo, secer ne koristim), i naravno ne dam ljuto, biber itd.  Mada, ja njoj ne dajem kupovne kasice od nekog 7og meseca otprilike....tako da se navikla na pravu hranu....Uf a kako smo kuburili kad se setim...

Sargarepu i dalje ne vari!  Sve iskaki.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 635
18.5.2011 19:14:17   
New Mom
Slane kašice kupovne ne jede od uvođenja mesa (stvarno smrde).
Nisam joj davala da pije još čisto mleko, već kroz piree, a imala je one prolive tim danima. Sad, da li je slučajnost, ali mi frka da ponovo to ide.
Inače, zanimljivo mi da od kad sam joj uvela celo jaje, neće da ga jede prženo, pršti se i pravi zvuke kao da će povratiti. Ne znam šta joj sad tu ne valja.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 636
18.5.2011 20:01:40   
Verus
Hm, pokusaj omlet od dinstnih tikvica i umucenog jajeta, i onda sir od gore da se otopi, pa joj to daj...uz malkice hleba...

Ne znam za mleko....kad je bas zdravai nema drugih tegoba, pokusaj opet. Ako dobije proliv onda znas da jos ne tolerise...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 637
18.5.2011 22:54:45   
Anck Su Nmaun
Taca je jela spanac sa zaprskom,pasulj,  paprikas... rucka ona sve, ponekad joj kupim kupovne kad negde putujemo, moram  a spase me .
Inace  sve rucka kao i mi i ako joj posebno kuvam i dalje posebno zbog mesa,  jos uvek bas ne forsiram jacu hranu ili ne zacinim pa odvojim pa posle nama zacinim.
Njoj je sve blaze. Ali kazem rucka sve...samo sto jos uvek sve blendiramo user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 638
18.5.2011 23:16:59   
Snelle
IZVORNA PORUKA: New Mom

Ne znam šta da radim sa kravljim mlekom? Je l' prošlo dovoljno da ponovo probam?

Kako je reagovala ovo vreme dok joj nisi davala? Jel i dalje imala proliv?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 639
19.5.2011 15:56:11   
Verus
Jutros sam proprzila rendan zukini na malkice ulja, i na to sipala umucena jaja sa kozijim sirom, i ispekla omlet.  To je bio dorucak i njoj a i meni.  Veoma je lepo.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 640
19.5.2011 16:56:09   
mejvis
Šta je zukini???user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 641
19.5.2011 16:57:31   
minavb
Vrsta tikvice.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 642
19.5.2011 19:55:34   
Verus
Moja mama non stop to zove cukini-i koristi u  ishrani, tako da verujem da ima da se kupi...
IZVORNA PORUKA: mejvis

Šta je zukini???user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 643
21.5.2011 0:51:57   
gagana83
Moje dete je za 10 dana smrsalo skoro 2 kilauser posted image user posted image user posted image
Za sve je kriv stomacni virus koji je imala pre 10-ak dana. Virus je prosao a ona i dalje ne jede nikako.
Meso odbija vec danima, zivi samo na bananama, jabuci i keksu. Gricne po malo cornflakes, onako suv i nekad je prevarim da pojede neku mlecnu kasicu user posted image Upucacu se!
Danas sam joj skuvala dva razlicita rucka i nije htela ni da lizne, onda sam joj ponudila Hipp kasicu sa curetinom i to je pojela jedva nekih 50-ak grama.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 644
21.5.2011 1:32:40   
minavb
Joj gagana, pa to je bas malo. Polako, mozda ce je to uskoro proci. Samo nemoj da sizis. Nudi joj to sto hoce da jede. Drzim fige da je to sto pre prodje.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 645
21.5.2011 3:08:39   
Jeca*
Gagana, ako i dalje odbija da jede, ja bih joj ipak ponovila sve analize...i stolicu i bris grla, nosa...mozda je boli grlo, mozda ima neke tegobe a to ne pokazuje drugacije sem tim odbijanjem hrane. Iz iskustva i zapazanja sam zakljucila da deca umeju da ne jedu eto kao dodje im faza, ali ako bas tako nece nista onda ce pre biti da im nesto nije po volji. Moze to da bude i zubic ili sl, ali ako brines mozda ipak da je opet pregleda dr, pa makar grlo..

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 646
21.5.2011 10:31:18   
gagana83
Evo sad sam joj spemila Nestle pahuljice i pojela je oko 150g. Nije sjajno ali nije tako lose kako je bilo.Sad gricka cornflakes, posle cu joj dati neku vocnu kasicu, to uglavnom ima prodju. Brine me rucak. Ako ga opet bude odbijala mislim da cu joj meso izmiksati sa bananom za rucak a povrce sa jabukom za veceru user posted image
Jeco, ja mislim da ona mene malo zeza jer kad joj ponudim da jede ona prvo dobro zagleda tanjir pa onda kaze da nece da jede. Ili jede, ako je voce u pitanju.
Mleko vec mesecima odbija da pije.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 647
21.5.2011 10:38:38   
JMPM
Gagana,da se nije Una cula sa Stefanom?On meni i dalje ne jede...Mozda ce sad poceti da birka sta hoce sta nece,do sad ti je lepo ruckala sve koliko se secam.
Ja ni ne pisem ovde o nasoj ishrani a mozda bi i trebala jer ce sigurno postojati jos neko dete kao sto je moje koje ne jede maltene nista,a zdravlje je super (ne jede ni povrce ni meso ni voce-sem banane i jabuke ponekad) pa ce majka da se brine a ne treba.

< Poruku je uredio JMPM -- 21.5.2011 10:42:40 >

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 648
21.5.2011 10:50:47   
Anoniman
Gago, ja se slažem sa Jecom. Nije na odmet da dr pogleda uši i grlo, nadam se da nije ništa i da je samo faza, ali Neša tako brljavi svaki put kad mu počinje upala uha, pa nažalost imam iskustva sa te strane. Naravno, veće su šanse da je samo u fazi nejedenjauser posted image

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 649
21.5.2011 12:05:37   
gagana83
Nedjo, bili smo kod lekara bas kad je pocelo sve ovo i dr je rekla- stomacni virus. Gledala joj je usi, grlo, slusala je - nista. Ovo kako je danas jela je super u poredjenju sa onim od pre par dana. Jedan dan je pojela samo pola kuvane jabuke i dva keksa. Nadam se da ce polako poceti da joj se vraca apetit.Ako ne, svakako cu je ponovo odvesti kod lekara.
JMPM, ja najvise brinem jer je ona anemicna, i sad kad smo konacno popravili krvnu sliku(nije i dalje sjajna, ali hemoglobin109 je mnogo bolje od 100) ona zeza sa jelom.
Daj pisi molim te sta Stefa jede, mozda ce mi biti lakseuser posted image
Sad sam joj umesala pola banane sa malo Hipp kasice voce&zitarice, pa cemo videti.Drzite mi palceveuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here